Day 16 - Your first kiss

Mmm den där första kyssen, som de flesta minns med värme.
Så var det inte för mig...förrän efteråt...när jag haft tid att tänka igenom det lite...typ efter fem sekunder eller nåt...=)
Jag har alltid varit den som killarna haft som kompis, aldrig som flickvän. Har alltid haft massa killkompisar, men det är oxå allt. Vilket resulterat i att jag var väldigt sen, med det mest men det har jag tagit igen sen med råge!!!=)
Så, min första kyss...Minns det som igår, minns fortfarande vad jag tänkte, hur det kändes, hur det smakade...
Vi hade avslutningsfest, snart började sommarlovet. Måste ha varit mellan första och andra året i gymnasiet, vilket bevisar att jag var väldigt sen...
Vi hade fest hos en av klasskompisarna som hade en lokal i sitt bostadsområde som vi fått låna. Och lite dricka hade vi självklart fått tag i, till allas förtjusning. Och efter en stund började lekarna komma igång och vid den här tiden var det väldigt populärt med Sanning eller Konsekvens, tror inte jag behöver beskriva hur den leken går till för det vet nog de flesta.
Jag har aldrig gillat den leken och ville därför inte vara med, men det gick ingen med på, alla skulle vara med! Så jag satt där, mer eller mindre ointresserad av vad som hände runt omkring mig förrän jag hörde mitt namn och jag såg en av mina klasskamrater resa sig upp från sin plats i soffan och satte sig ner framför mig. Han satte sin hand bakom min nacke och pressade sakta sina läppar mot mina. Jag trodde att det skulle ta slut där, men blev ganska paff när jag märkte att han särade på sina läppar och sträckte in sin tunga mot min...
Den känslan överrumplade mig totalt, blev helt ställd och förstod inte alls vad jag skulle göra, vad han förväntade sig att jag skulle göra...Först blev jag spänd, vilket han måste ha märkt för hans hand började sakta smeka min nacke vilket resulterade i att jag slappnade av och bara gav mig hän...och sen den dagen är kyssar det absolut bästa jag vet!!!
Jag kommer aldrig att glömma den här killen, han är och förblir för alltid i mitt hjärta, söta Linus!!!


xoxo
//J

Day 15 - Your dreams

My dreams...
Mina drömmar har nog under årens lopp förändrats, man blir ju liksom äldre och får en annan syn på saker och ting och andra värderingar.
Men så klart drömmar jag om att friskt och hälsosamt liv, för mig själv och för mina nära och kära!
Jag önskar mig kärlek och närhet till familj och vänner - det är viktigt för mig!

Materiella drömmar: eget hus med egen tomt, en stor, fin och ny bil, en barn att få älska, massa pengar så jag har råd att köpa/bygga mitt hus, massa fina elektronikprylar och inredningsdetaljer...etc etc...

Drömmar kan slå in!!!
//J


1:a advent

Idag är det 1:a advent, vilket betyder att nu har nedräkningen till julen börjat på allvar!!! Bara fyra veckor kvar och än har jag massor kvar att göra... Men en del av julklapparna är faktiskt klara och jag är nöjd med mig själv som faktiskt inte behövt stressa ihjäl mig!!! Fast visst, har några kvar än så länge och kanske det är de som är de svåraste...Kanske därför som jag ännu inte hittat just de julklapparna!

Men 1:a advent, en härlig vinterdag har det varit! Strålande solsken men kallt, men vad gör det när det är så härligt mysigt?
En långpromenad med Bilbo, som fullkomligt älskar snön fast idag blev han väldigt kallt om tassarna tror jag...=/
Sen åkte vi på julmarknad i skolan, kul att träffa lite känt folk och kolla utbudet. Det var det vanliga i stort sett, julkransar och julgrupper, lotterier, julgodis och bakverk av olika slag. Blev en liten vinst som innebar en påse bullar, köpte även glöggbollar och "snöbollar", vita chokladbollar. Snöbollarna var ok, glöggbollarna föll inte oss i smaken...trots att vi gillar glögg både jag och Janne. Men men...
Blev även ett litet pepparkakshus, bara för att det är så grymt gulligt fint!

        

Efter middagen åkte vi till Jomala kyrka, för en adventskonsert där J's brorsdotter medverkade. Lite stämningsfullt och julmysigt verkligen - alltid kul att göra något som man inte gör alltför ofta.
Och nu spenderas resten av kvällen i soffan med lite Gossip Girl, bloggande och tydligen Ensam mamma söker, som jag för övrigt inte brukar titta på...Men det ska väl bli lite film kanske innan läggdax!=)

Hoppas alla haft en riktigt trevlig Lilla Jul och 1:a advent!
//J

Day 14 - What You wore today

Söndagsmys med mjukisbrallor, tunika och yllesockor!!!
Samt påpälsad med termobyxor, fleecetröja, vinterjacka, mössa och vantar då jag spenderat större delen av dagen utomhus, iaf känns det så med de illröda och blossande kinderna som jag har just nu!
Och till kvällen blir det väl lite finare kläder, då man ska på konsert i Jomala kyrka, Jannes brorsdotter ska ha konsert med sin kör. Ska bli intressant och trevligt!

xoxo
//J


Day 13 - This week

Den här veckan började tidigt i måndags morse med öppning! Precis som alla dagar den här veckan, får så är upplägget med arbetstider hos oss...Man är ganska trött när fredagen kommer om vi säger så!
Men måndagen då: jobba, lite mys med hunden, promenad och sen kurs på kvällen med Maria, en kurs som hetter Sapere och handlade om smakupplevelser, hur vi kan lägga fram mat på olika sätt för att tillfredsställa alla sinnen, bland annat. Väldigt trevligt och intressant!
Tisdagen: öppning, snö, snö och snö! Gymnastik med barnen, alltid lika kul! Hem, försöka få något gjort hemma. Middag, promenad och sen tv faktiskt!!!
Onsdagen fortsätter på ungefär samma sätt, men när jag kom hem från jobbet så gav vi oss ut i skogen med vovven där han fick springa av sig riktigt ordentligt, hur kul som helst att se. Samtidigt passade jag på att plocka lite granris som jag ska ha på balkongen. På kvällen sen så strömmade julmusik från mina högtalare och jag fick faktiskt inspiration att sätta mig och börja pyssla med mina julkort!!! Det var så lugnt och fridfullt och härligt! Avslutade kvällen med lite glögg, som förstärkte julkänslan ytterligare.
Torsdagen då, jobba, promenad med vovven, kalas för Alicia som fyller 8, ingen Zumba idag för ledaren är på kurs. Mycket mys med Bilbo i snön - han älskar verkligen snön!!! Avslutar kvällen med ett samtal med bästaste Mi och lite tv.
Fredag och energin har verkligen tagit slut! Sista arbetsdagen och den var LUGN och SKÖN!!! Ingen stress, ingen ångest, ingen klump i magen - riktigt skönt!!! Hem och fixa och dona lite, pyssla med middagen, promenix med Bilbo och sen somna i soffan...Men vaknade lagom till Idol! Kvällen spenderades i soffan med Idol och lite julmust!

På lördag förmiddag for jag faktiskt till stan, som aldrig far till stan i stort sett. Och eftersom det är julmarknader lite varstans på den här holmen, framförallt på Jan Karlsgården, så var det nästan folktomt i stan! Jätteskönt enligt min mening - man kunde ju till och med ta sig i på ett fik och ta en fika utan att behöva trängas, eller stångas efter ett bord. Och trevligt fikasällskap fick jag oxå, i form av Maria och Henke!
Snart stundar Lilla Julsmiddag hos svärföräldrarna, och efter det så blir det lugnt här hemma med kanske lite film och glögg - ser fram emot en lugn helg måste jag säga!!!

Det var min vecka det! Tyvärr ingen träning denna vecka, men det beror på diverse saker som förmodligen hälsporre(vänster häl) och en muskelinflammation i höger armbåge - nu om något så känner jag mig skruttig, som aldrig är skrutt och har ont...nu har jag ta mig f-n ont ÖVERALLT!!!
Men nästa vecka ska jag försöka träna, jag vill ju träna! Får iaf promenader med hunden, alltid något!=)

Trelig Lilla Jul och 1:a Advent!
//J


Lite juligt fint!


   

Nu börjar även lilla jag komma in i en lätt julstämning!
Det hela började i onsdags när jag satte igång en julskiva och julmusiken strömmade ur högtalarna och jag fick äntligen tid och lust att sätta mig ner och börja med julkorten!!! Och, det var bara sååå härligt!
Och inte blir det sämre av alla ljusstakar och stjärnor i fönstrena och all den härliga snön som ligger på marken utanför!
Bilbo fullkomligt älskar snön!!! Måste komma ihåg att ta med kameran när vi går ut med honom, för han ser så störtskönt ut där han hoppar sig fram genom den djupa snön!!!

Vill oxå passa på att gratulera Sara och Henrik till sin lille son som valde att komma på beräknat datum, igår 25/11!!! Stort grattis till Er!!!

Önskar alla en lugn och skön Lilla Jul och 1:a advent!!!
xoxo
//J

Day 12 - What's in your bag

Jag är inte direkt en handväskmänniska, jag är en ryggsäcksmänniska, men man kan ju inte gå med ryggsäck hela tiden och en väska måste man ha för det är ju ändå en hel del saker som man helt plötsligt måste ha med sig! Trodde aldrig att jag skulle gå med handväska hela tiden, men den tiden har kommit och jag har även fått dille på väskor, och äger en hel del faktiskt!!!

Och i min väska finns: plånbok, kalender, mobiltelefon, nycklar, handskar, tamponger, bindor, halstabletter, tuggummi, huvudvärkstabletter, näsdukar, bok och säkert en hel del andra smågrejor!!!=)

//J



Day 11 - Your siblings

Mina syskon, ja...
Jag har en lillebror, han heter Andreas och är 30år. Bor nu i Linköping med sin familj, så vi träffas inte alltför ofta tyvärr. Det blir lite så när man bort så långt ifrån varandra. Vi hörs väl inte alltför ofta heller, den kontakten vi har är väl med våra föräldrar, genom dem får jag reda på saker om honom och vice versa säkert. Nån gång ibland så får vi för oss att prata i telefon, men varken han eller jag är egentligen telefonmänniskor. Men när vi träffas så är allt som det ska vara, helt enkelt jättebra!

Men det har inte alltid varit bra mellan oss...Vi har nog varit som syskon är mest, fast kanske lite värre ändå...Vi har bråkat en hel del i våra dagar, och emellanåt har bråken inte varit av det snällare, inte vanligt syskonbråk liksom...Det har nog funnits en hel del frustrationer och aggressioner! Mest från min sida, eftersom min lillebror är en j-vel på att reta gallfeber på sin syster och gör det bara för att få henne förbannad oxå! Men i tonåren nångång så svängde allt, och vi blev liksom vänner som kunde umgås med varandra!
När jag bodde i Gävle kom han några gånger och hälsade på tillsammans med sina vänner och det var alltid lika uppskattat -  vi hade ju kul tillsammans allihopa!!!=)

Och nu har min bror blivit vuxen, tro det eller ej, och tvåbarnspappa!!! Måste erkänna att det fanns en tid när jag funderade på om min bror faktiskt skulle slå sig till ro och bilda familj och när det väl hände så hände det fort! Men han är en underbar pappa, han är  helt amazing med sina barn, det är så härligt att se!!!

Saknar min bror, tänker på honom ofta! Så klart skulle man vilja träffas oftare, men läget är som det är och det är bara att acceptera.
That's life!!! And that's my brother dearest!

Day 10 - What you wore today

Eftersom jag är en morgontrött människa och eftersom jag öppnar hela den här veckan så förbereder jag mig kvällen innan vad jag ska ha på mig dagen efter. Men ibland ändrar jag mig när jag ser vad jag plockat ihop och tar något annat. Men allt för att få sova några minuter längre!!!!
Idag hade jag på mig ett par svarta "baggy"-byxor med fickor på låren, till det en stickad tröja med skjortkrage. Trivsamt och bekvämt!!!
Men när jag sen kom hem så åkte kläderna fort av, har jag inte kladdat ner kläderna och de fortfarande ser fräscha ut när jag kommer hem så KAN jag ha dem en dag till på jobbet, beroende på liksom. Och då åkte mysbrallorna på, linne och kofta - myspys på hög nivå!
//J


Day 09 - Your beliefs

Vad tror jag på? Inte den allsmäktige fader iaf...eller jo kanske...ja nånting tror jag ändå på...Jag tror att det finns något efter detta liv, jag kan inte ens föreställa mig att det helt plötsligt bara ska ta slut. Jag måste tro att att det finns en fortsättning!
Jag är inte troende, mer än att jag betalar kyrkskatt, men det gör väl de flesta? Jag går i kyrkan på dop, bröllop och begravningar...Nån gång däremellan kan det hända, men ytterst sällan att jag går på en gudtjänst men då ska det vara en ytterst speciellt gudtjänst. Gillar dock att gå till kyrkan i juletider, det är så stämningsfullt på något sätt och så älskar jag att sjunga i kyrkan för akustiken är enorm!!!
Så nä, jag vill inte påstå att jag är troende men för den skull så tror jag ändå på något!

Se hela bilden

//J


Day 08 - A moment

Att beskriva "A moment", i mitt liv är inte det lättaste!
Kanske skulle det varit lättare efter imorgon, det är då som vi får se hur det går...
Men dagens beskrivande inlägg är "A moment" och då väljer jag att skriva om när jag blev faster och träffade min brorson Leonardo absolut första gången.
Leonardo föddes natten till midsommardagen -06, jag var just nyflyttade till Åland och hade firat midsommar här tillsammans med goda vänner, både svenska och åländska. På natten får jag ett infall och ringer till min mamma, som jag vet sitter hemma själv då min far jobbar. Hon svarar pigg och alert, för min bror och hans sambo Sara har just varit där och lämnat hunden, på väg till BB!!! Sara mer eller mindre låg dubbelvikt i hallen, medans min bror "bara" skulle ta en smörgås på vägen.
Japp, så där började det hela och på morgonkvisten fick jag ett sms från min bror, där han meddelar att "en frisk och kry pojke har anlänt och ligger nu och vilar på mammas bröst, snacka om att ha det bra!" Och sen ett sms från min far där han gratulerar till min nya roll som faster.
Jag har alltid tyckt att faster låter så gammalt, och elakt på något sätt. Men sen jag blev faster själv så är det nästan världen finaste!!! Jag tycker iaf det, för jag är faster till två riktigt guldgossar!!!
Och eftersom jag både bor och jobbar på Åland så var det liksom inte bara att sticka iväg över och hälsa på underverket, utan måste vänta EN HEL VECKA!!!
Men på fredagen bar det iaf iväg, och jag skulle äntligen få träffa min brorson för första gången. Ska erkänna att jag var lite nervös när de kom upp för uppfarten, Sara med liggdelen från vagnen i handen och sen min bror med ett litet knyte på armen, och jag säger armen för han höll honom endast med en arm!!! Galning helt enkelt!!!
När jag fick honom i mina armar så var det som allt föll på plats, en enorm känsla spred sig i hela kroppen som jag aldrig känt förut - han var så verklig!!!
Låter som jag aldrig sett eller hållt i ett nyfött barn förut men det här var något helt annat, svårt att beskriva med ord...Men det var som att han visste att han var en del av mig, trots att jag "bara" är faster.
När det så var dax att åka hem igen, för allt det roliga har även ett slut, så kände jag en enorm sorg...eller saknad...Kunde inte släppa taget, men är man tvungen så är man...ta tjuren vid hornen och släppa taget...men det var ack så svårt!!! Och vilken saknad sen! Och den oändliga kärlek för detta lilla gossebarn...otroligt!
En kärlek som håller i sig och växer sig större och större för varje dag som går - fasters lilla guldkille!
Och nu har jag två!!!
Och ja, det är, och kommer att bli, två små bortskämda pojkar, för är man faster så är man, då får man!!!

//J

Day 07 - Your best friend

Svårt att säga vem som är min bästa vän - för jag har några stycken som jag anser vara mina bästa vänner.
Några har jag känt länge, andra kortare men de har alla gjort stort intryck på mig och jag känner mig trygg med dem. Det är personer som jag kan prata med om allt, personer som vet i stort sett allt om mig och det som de inte vet är inte värt att veta helt enkelt!
Även om vi inte hörs varje dag, inte ens varje vecka, om ens varje månad så när vi väl hörs eller träffas så är det som det inte gått nån tid alls emellan, vi fortsätter liksom där vi slutade förra gången - vänskap på högsta nivå!!!

Jag hoppas, och tror att de berörda personer vet om att de betyder allt för mig, för jag är inte den bästa på att tala om det för dem...
Får väl helt enkelt passa på här och nu, till Er som står mig närmast: Marie, Julia, Linda, Maria, Sara och Jenny - ni betyder så mycket för mig och jag älskar Er!!!=)

                                                       

Och någon bild på Julia hade jag inte...men det ska jag se till att ordna!=)

xoxo
//J

Day 06 - Your day

Vaknade först vid sju-snåret när hunden hoppade ner från sängen, ropade till sambon att nu är Bilbo på G och somnade om. Vaknade sen av en kall nos mot min, alltså Bilbo som ville komma upp i sängen och värma sig lite efter en snabbis ut. Sen somnade båda två om tydligen, för jag vaknade med ett ryck och såg att klockan var närmare 10...Det var länge sen jag sovit såååå länge - jätteskönt för övrigt!
En liten tur ut med Bilbo för lite mer kisseri och sen in för frukost, åt oss båda! Som jag avnjöt i soffan med lite serietittande.
Sen var det dax att sätta igång med dagens stora projekt, men frågan var: Vart ska man börja??? Det ska städas, plockas, tvättas, bytas gardiner och fixas och donas!
Började så klart med att plocka, det är lättare att städa sen. Efter det så satte jag igång med dammsugningen, och sen paus för lite lunch. En snabb sväng ner till butiken var jag oxå, måste hinna innan de stänger! Sen torkade jag alla golven, med hjälp av både katter och hund. Intressant det där: så fort jag tar fram dammsugaren så springer alla iväg, men när jag kommer med moppen så tror alla att jag vill leka??? Hmm...
Bytt alla handukar, tre tvättar snart klara, sängen nybäddad och klar, snart dax för middag...Undrar vad som står på menyn idag??? Tror det blir ugnsrostade rotsaker med lövbiff och cole slaw...=)

Har plockat fram julgardinerna, nu ska de bara strykas och sättas upp. Och så måste jag leta efter ljusstakarna, för jag vill ha de framme till första advent som är nästa helg och jag vet med mig att jag inte hinner i veckan...så det är lika bra att göra det nu!
Nu sitter jag äntligen ner för en kopp kaffe och en liten chokladbit - måste få lite mer energi innan jag sätter igång med strykningen!
Och senare ikväll bär det av till en vän för lite filmkväll - ska bli skönt att få koppla av lite, för det kan jag göra när jag är borta...inte när jag är hemma...då finns det massor att göra mest hela tiden!!!=)

Det är nog min dag det - so far!!!=)
//J


Day 05 - Your definition of love

Your definition of love - det är nog inte det enklaste för mig!
Jag har alltid trott att det ska vara så himlastormande med fjärilar i magen, svettningar och nervositet, och så är det nog oxå, så där i början...Men det går ju liksom över, men för det så försvinner ju inte själva känslan. Även om det lättar med nervositet, fjärilar och svettningar så vet man ju ändå att kärleken finns där, och den gör sig så klart påmind nu som då!
Men det viktigaste för mig är nog inte att det ska pirra i magen hela tiden, det viktiga är att jag kan lita på personen i fråga, känna mig trygg i hans sällskap och all osäkerhet är fullkomligt borta!=)

Kärlek för mig är nog trygghet och gemenskap med en annan människa, en människa som man valt att förhoppningsvis dela resten av sitt liv med och det finns ju en anledning till att man vill dela sitt liv med den människan. Kanske för att han kompletterar just mig!
Känslan att kunna vara den man är, säga vad man vill, bråka och sen kunna bli sams igen...
Det är mycket som definierar kärlek, finns varken rätt eller fel...

Jag har inte varit kär så många gånger, kan räkna dem på en hand men småförälskelser har det ju funnits ganska många. Det är de där småförälskelserna som gjort att man klarat sig utan den stora kärleken, de har liksom varit en hjälp på vägen till stora kärleken, iaf för mig!
Visst har jag hoppats på att många av mina småförälskelser varit Han, den jag skulle dela resten av mitt liv, men så har iaf icke varit fallet.
Men man är tvungen att kyssa många grodor innan man hittar prinsen - och jag har kysst min beskärda del grodor innan jag hittade MIN PRINS:


xoxo
//J

Day 04 - What you ate today

Hela dagen har gått och nu är det dax för mig att berätta vad jag ätit idag!
Klev upp vid 9-tiden, sovmorgon är inte fy skam! Efter en liten utgång med Bilbo så åt jag frukost som idag bestod av fil och flingor, två skivor Reisumies med mjukost, en kopp thé och en mandarin.
Sen bar det av till jobbet, där det kort därefter faktiskt var dax för lunch, som jag just då inte var så sugen på eftersom jag mer eller mindre just ätit frukost. Men för att man ska klara sig hela dagen så måste man ju äta.
Lunchen bestod av spenatsoppa med kokt ägg och en smörgås med ost, till det tre glas vatten och en halv apelsin.
Och eftersom jag jobbar på en förskola så innebär det även mellanmål på eftermiddagen och idag var det, dagen till ära, mannagrynsgröt. Och en halv apelsin även här!
Sen dröjde det ett tag till innan det var dax för middag och eftersom jag slutade så pass sent idag och skulle iväg snabbt på träning så tog jag med mig spenatsoppa hem som vi värmde upp. Till det hade min sambo kokat ägg och så tog jag en smörgås för att bli extra mätt. Två mandariner slank ner det oxå...=)

Jag tror nog att jag får i mig det jag ska, och säkert lite till...och om jag känner mig själv rätt måste jag ha något i magen innan jag går och lägger mig för annars blir det fruktansvärt svårt att sova!!! Jag är en sån som inte kan sova om jag är hungrig...så det är bara att ta sig något lätt!=)

Nu, Vampire Diaries och sen Criminal Minds - sen blir det god natt!
//J

Day 03 - Your parents

Ja, vad ska man då tänkas skriva om sina föräldrar?

Mamma Marlene, "illegal" flykting från Finland till Sverige på tidigt 70-tal, vilket innebär att hon i större delen av sitt liv faktiskt bott i Sverige och varit svensk medborgare så hon är numera svensk!!! Träffade min far på en fest 1974 och det var tydligen kärlek vid första ögonkastet! Sedan dess har de varit ett par och de har varit med om mycket tillsammans.
2003 fick min mamma beskedet om att hon hade bröstcancer, vilket tog hårt på hela familjen, allra mest på mig och min bror. Vi hade bara några år tidigare sett vår mormor gå igenom i stort sett samma sak vilket inte slutade på det bästa sätt så våra farhågor var de värsta!
Men idag är hon fri från cancern, det är bara det att under bröstoperationen så smittades hon av en elakartad smitta, Hepatit C. Den finns i flera olika stadier, och den som hon har ska kunna gå att behandla men efter att ha genomgått två behandlingar, likvärdiga en cellgiftsbehandling, så är den fortfarande kvar. Just nu genomgår hon tredje behandlingen för att försöka få bort smittan, och den tär på henne, både fysiskt och psykiskt! En väldigt trött mamma som jag har i dagsläget... Håller mina tummar och tår stenhårt för att det denna gång ska lyckas, att min mamma ska bli frisk!!!
Min mamma är min allra allra bästa vän - jag pratar om allt med min mamma, hon vet allt om mig, om mina vänner, allt! Och hon hjälper mig när helst jag behöver och finns alltid där för mig!!!

Pappa Frank, född och uppvuxen i Skånela, där även jag är född och uppvuxen. En "bonnpöjk" in i ryggmärgen, men bonde blev han inte!!! Jobbar på Arlanda, där han varit de senaste 35 åren. Träffade en finska i unga år, föll handlöst för henne och flyttade till och med ihop i en lägenhet, ska tilläggas att min far är en väldigt rastlös själv som måste ha något att göra HELA tiden, så att bo i en lägenhet är inte det optimala för honom. Efter att ha fått sitt första barn, JAG, så tog de sitt pick och pack och flyttade ut på landet, till pappas hemgård! En lättnad för min far, som nu kan göra vad han vill, när han vill..
1985 började min far att bygga det hus som de fortfarande bor kvar i - vilket resulterade i att min far hade tillräckligt att göra mest hela tiden och har haft sedan dess. Med hus och tomt finns det alltid saker att göra, har jag hört min far säga otaliga gånger!
Min far är en man som man har stor respekt för, han vet mycket om allt, han är den som jag vänder mig till när jag behöver hjälp med något, han är den enda som kan göra saker för mig...Min far är min far, som gett mig allt i denna värld i den mån han kunnat!

Mina föräldrar är de absolut bästa föräldrar som man kan ha - de ställer upp för mig oavsett vad det än gäller, de står alltid på min sida!!!
Älskar mina föräldrar så mycket!!!


  

Avslutad kurs...

...i vardagslydnad för valpar och unghundar med beröm godkänd!!!

Ikväll har vi avslutat kursen som vi gått med Bilbo och han var sååå duktig! Visst, vi har fortfarande saker att öva och träna på men det går framåt!!!
Nu gäller det att hålla allt vi lärt oss á jour, med några minuters övningar varje dag åtminstone! Det ska bli spännande att se vad det blir av vår lilla Bilbo.
Lilla och lilla...nja, inte vet jag väl om han är så liten längre. Växer för varje dag som går känns det som! Det ska bli kul att se hur han blir som färdigväxt!
Nu ligger han här, trött som få, snusar och snarkar lätt...man blir trött av att behöva jobba...det känner matte så väldigt väl igen!!!


Day 02 - Your first love

...första kärleken...
Svårt att säga...hade väldigt massa småförälskelser som tonåring, men aldrig något seriöst och aldrig något så där himlastormande med pirr i magen och svimkänslor.
Den allra första kärleken måste ha varit JOAKIM SKOG, en arbetskompis till min morbror som jag träffade sommaren -94 kanske...det måste ha varit då som det liksom slog till, för vi hade ju nog känt varandra en massa år innan dess...Men det var nog den sommaren som vi liksom föll för varandra. Men eftersom vi båda två var extremt blyga (och nu tror ni mig inte, men just när det kom till pojkar så var jag fruktansvärt blyg och osäker!) så tog det väldigt låååång tid för oss...Vi träffades hos gemensamma vänner, höll handen lite, pussades lite och så höll vi på...men aldrig nånting mer. Och när sommaren var slut och det var dax för mig att åka hem igen, ska även tilläggas då att han bodde, och fortfarande bor, i Finland, så var det liksom inte mer med det. Och nästa sommar så var vi där igen...Men denna sommaren, alltså sommaren -95, var lite speciellt eftersom det var då som min mormor gick bort efter en lång tids sjukdom och det var kanske det som förde oss närmare varandra. Han fanns liksom där för mig hela tiden... och det blev det nog lite mer allvar i vårt förhållande! För när jag reste hem när sommaren var slut så fortsatte vi hålla kontakten, med telefondejter och brev, väldigt romantiskt och gulligt! Och han kom även och hälsade på mig, hemma i Rosersberg och han träffade några av mina vänner. Så det var väl då som det blev "seriöst". Och jag flög nog över till Vasa mer eller mindre varannan helg. Så det var nog kärlek - det pirrade liksom i magen och jag var nervös varje gång planet skulle landa, spänd över om Han skulle stå där och vänta på mig, vad skulle jag säga, vad skulle jag göra???
Hela den här grejen med förhållande var så väldigt nytt för mig, eftersom jag alltid varit den tjej som varit alla killars vän men aldrig flickvän... Men det ändrades det med!
När jag tänker tillbaka på Jocke så blir jag varm i kroppen, han var nog min första kärlek och om jag inte minns fel så var jag hans!=) Det var liksom ömsesidigt...=)
Även om vi var ganska överens om att bryta upp så vet jag ändå att han blev fruktansvärt sårad och besviken, och det tog honom ett tag att gå vidare. Men idag lever han med den kvinna som han träffade efter mig och tillsammans har de två fina flickor.
Har idag sporadisk kontakt med honom, vi hälsar när vi träffas när jag är i Vasa, pratar lite om ditt och datt.

Det känns bra att veta att han var min första kärlek, han var både snäll och givmild, romantisk och tålmodig och gav mig all uppmärksamhet jag kunde tänka mig - hade inte kunnat vara bättre första kärlek!=)

//J 

Day 01 - Introduce yourself



This is me!!!

Jessica Maria Marlene Öhman var namnet, föddes en tidig höstdag i september. Hade tydligen lite mer bråttom till världen än vad barnmorskorna trodde, så min far hann inte vara med under förlossning. Men det ordnade sig ju bra ändå!
Uppvuxen på landet en bit utanför Arlanda, så jag har dagarna i ändå sett flygplanen lyfta och landa, men det har inte stört mig det minsta!
Gick mina första skolår i Råbergsskolan, flyttade sen till högstadiet i Märsta där man fick ett helt annan umgänge än tidigare, det var kanske där som allt började, där som man blev den man är...
Musikintresset har alltid varit stort, vilket ledde till att jag valde det estetiska programmet i gymnasiet med teater och musik som inriktning, ett val som jag än idag INTE ångrar!
Har haft lite svårt att bestämma mig för vad jag ska bli när jag blir stor, valen har varit många: frisör, polis, pilot, bagare, flygvärdinna, reseledare, barnmorska...You name it!!! Men efter några års vikarierande som barnskötare bestämde jag mig till slut för att börja studera och utbilda mig till fritidspedagog. Sagt och gjort, papprena fylldes i och skickades iväg och i mitten av sommaren -00 kom intagningsbeskedet: välkommen till Härnösand!!! Och mycket fixande och trixande blev det, måste ju hitta ett boende och först komma till sans med att jag skulle flytta 65 mil hemifrån. Men det ordnade sig med allt det oxå - ända tills jag ringer till skolan för att fråga nånting och jag har ingen plats!!! På något sätt har jag försvunnit i rullorna och min plats var redan upptagen!!! Snacka stor besvikelse, vad ska jag göra nu??? Då meddelar Gävle högskola att jag blivit antagen på reservplats, och jag tvekar inte utan ringer direkt och tar platsen - här ska jag inte puttas undan en gång till!!! Efter en väldigt stressfylld sommar sticker jag och en kompis iväg på en veckas retreat i Turkiet - välbehövligt ska jag säga!!!
Sen var det bara att packa väskorna och sticka till Gävle och börja plugga!!! Och det är nog bland det roligaste jag har gjort!!!=)
Blev klar fritidspedagog sommaren -03 men fortsatte plugga ännu ett år, Idrott och hälsa 40p. Vilket oxå det var grymt kul och jag lärde mig fruktansvärt mycket, framförallt mycket om mig själv.
Det var även i Gävle, vintern 2003 som jag träffade min kärlek, han som jag lever med idag, han som fick mig att 2006 lämna mitt liv bakom mig och flytta till Åland - långt ifrån familj och vänner!
Numera bosatt på Åland, i en stor lägenhet på fem rum och kök. Jag delar den med min sambo, som är egen företagare, och tillsammans har vi två katter, Gustav och Athlas, samt en vildbase till hundvalp Bilbo.

   

Intresserad av musik, film, teater, bild och pyssel - är en liten pysslare och fixare, gillar att hålla på att greja med mat och bakverk.
Vill ha det rent och snyggt omkring mig, är lite av en pedant med ett humör som heter duga. Har ögon som växlar i färg, beroende på humör: gröna, blå eller svarta, ni kan ju själva gissa vilket humör som representerar vilken färg???
Viktpendlare - har flertalet gånger gått ner massor i vikt, för att sen gå upp allt igen. Men den här gången har jag bestämt mig för att det inte ska gå på samma sätt igen!
Tränar boxercise, core och Zumba, något som jag verkligen älskar att göra!!! Promenader med älsklingen och vildbasen är något som jag oxå njuter av!
Tittar mycket på serier och tv, en stor passion som jag har, till mångas och även mitt stora förtret, eftersom jag följer dem slaviskt!!!=)

Är nog rätt så nöjd med mitt liv ändå, fast visst finns det ju vissa saker som jag saknar och längtar efter: ett eget hus och så klart barn...
Men eftersom jag har en sjukdom som försvårar möjligheten att bli gravid är inte förhoppningarna så stora att det ska ske, men än är inte hoppet helt ute, vi håller fortfarande tummarna för att det ska gå, på ett sätt eller annat!!!=)
Och som alla tjejor säkert drömmer om: det stora bröllopet! Har egentligen aldrig önskat mig ett megastort bröllop, om ens ett stort...men ett litet skulle jag nog ändå vilja ha...=)

Det var en kort presentation om mig!
xoxo
//J


Ett beskrivande inlägg om dagen i en månad!

Hittade en rolig och intressant utmaning hos en av mina bloggande vänner, Linda! Jag är inte sen att anta den utmaningen, är du???

Det går ut på att varje dag i en månad skriva ett inlägg enligt nedan lista:

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

Mitt första inlägg kommer som följer!!!
//J

Dop och familjeträff!

I helgen har det varit stor familjeträff, det skulle man helt klart kunna säga. Det är inte ofta som vi träffas alla samtidigt så det var väldigt trevligt.
I fredagskväll begav jag mig hemåt, alltså till mina föräldrar, för att övernatta där och sen på lördagförmiddag stack vi iväg ner till Linköping där min bror och hans familj bor. Jätteroligt att få träffa dem alla igen, det blir alldeles för sällan och jag saknar ju nästan ihjäl mig efter de där små brorsönerna som jag har! Ljuvliga små varelser!=)
Idag var det iaf dax för dop för minstingen, Elliot. Massa att förbereda och fixa inför ett dop - men allt fixade sig och det blev jättebra. Elliot var lite grinig, mest beroende på att han var väldigt trött men att sova var inte ett val! Nä, han skulle helt enkelt vara vaken. Men under hela dopceremonin var han nöjd och belåten, och skrattade och höll med om allt som prästen sa. När han sen fick vatten på sitt lilla huvud så valde han att leka med vattnet i dopfunten, det tyckte han var kul!
Men när det hela var över så gav han upp och tårarna sprutade! Det dröjde sen inte länge innan han somnade...och sov medans vi fikade, sen vaknade han och var hur nöjd som helst!
Massa fina presenter och massa uppmärksamhet - kan man ha det bättre???=)
Jag hade äran att få bli gudmor till Elliot - blev så glad när jag blev tillfrågad, för det hade jag verkligen inte räknat med! Jag ser det verkligen som en ära att bli gudmor/fadder! =)

Jättenöjd med helgen, ångrar mig inte alls att jag åkte trots att jag får sån ångest och dåligt samvete när jag lämnar J med allt där hemma, hunden och katterna. Och saknar dem så det gör ont i magen gör jag ju oxå!!! Men imorgon bär det återigen hem igen, och då dröjer det väl inte länge innan jag längtar bort igen!=)
Men först, ska jag försöka hitta mig lite julklappar - tror ni att det lyckas???
Nu blir det snart sängen för mig, har varit en lååång helg full av mys med brorsönerna mina. Usch, undrar när jag får träffa dem igen???*snyft* Ja ja, det ska väl gå bra...det har ju gjort det hittills...=/

Hoppas alla haft en lika bra helg som jag haft!
//J

Första gången...




Så här fina Cupcakes gjorde jag igår när min älskling fyllde år -  och smakade bra gjorde de oxå!!!=) Otroligt goda och kladdiga chokladcupcakes, mumsfillibabba!!!
Men innan vi hade kalas och firade Jan, så tog jag mig en liten tur till frissan...Det var spännande!!! Och resultatet var minst lika spännande! Tar tid att vänja sig, men än så länge är jag nöjd...får väl se nu när jag tvättat håret själv för första gången, så får vi se om jag orkar hålla på att fixa med det...=)



Mmm precis så är det: första gången jag gör cupcakes och första gången som jag klippt lugg!!! Nån gång ska vara den första gången till allt, heter det ju!!!
Som sagt, väldigt nöjd med resultatet än så länge, men det har ju bara gått en dag än så länge...=)

xoxo
//J


Tjejhelg - tema Halloween

                     

Några godbitar från helgens festligheter!=)
Tack tjejor för en underbar helg - alltid lika härligt att få träffa er och umgås med er på högsta nivå!!!
xoxo
//J
 
  

Något att se fram emot!

Det kan man ju säga att jag har!
På fredag kommer fyra av mina bästa vänner och besöker mig, och det ska bli såååå roligt!
På lördag gör även en till av mina bästa vänner oss sällskap, på en lite Halloween-middag. Jag vet att Halloween var förra helgen men när jag hade annat inplanerat då så fick det bli nu istället - gör inte så stor skillnad, vi ska ju bara vara hemma iaf!=)
Utstyrseln är i stort sett klar, iaf tanken! Maten är även den istort sett klar, eller tankarna om den iaf, jag vet vad jag ska göra om vi säger så. Även efterrätten är kirrad och klar! Känns bra, att ha så många saker klara, då kan man koncentrera sig på annat, som att umgås med mina kära vänner!=) Har egentligen inte så mycket planerat, tar det lite som det kommer!
Så klart kommer det att läggas ut lite bilder, förhoppningsvis på alla närvarande! Ska bli kul att se vad alla klär ut sig till!

Nä, nu hägrar sängen, det har varit en lång dag som varit fylld av aktiviteter från början till slut. Så nu ger jag upp - för idag!
xoxo
//J

Utmaning!

4 tv-program jag gillar; 
CSI - L.V, N.Y, Miami
Grey's Anatomy
Gossip Girl
Idol

4 saker jag har gjort idag;
promenerat
städat
druckit kaffe
busat
 
4 saker jag längtar efter;
mysträffar med goda vänner
zumba
bebis
min familj

4 saker på önskelistan; 
bröllop
solsemester
en ny bil
hus

4 saker jag avskyr;
krig
stress
osämja
fördomar 

4 saker jag tycker om;
Jan
mina djur: Gustav, Athlas och Bilbo
träning
familj och vänner

4 saker jag har ätit idag;
flingor och fil
vispgröt
mandarin
pepparkaka

4 saker om mig själv; 
jag är fritidspedagog 
jag scrappar
jag är gudmor till 7 underbara barn
jag är mörkrädd

4 personer som jag utmanar;

Fia

Sara

Linda

Heidi

Pinsamt!


Se hela bilden

Helgen har varit jättebra, ända till slutet när det enbart blev pinsamt - iaf för mig! Jag brukar verkligen inte bete mig på det här sättet, och jag har ingen aning om varför det blev som det blev med för mycket blev det iaf. Har ingen annan att skylla på än mig själv, hur mycket jag än skulle vilja skylla på nån annan.
Men jag var definitivt inte i körbart skick när det var dax att försöka ta sig hemåt! Och vad gör man??? Jo man måste bara bita i det sura äpplet, ta tjuren i hornen, med svansen mellan benen och erkänna det, både för mig själv och framförallt för chefen...eftersom det innebar att jag inte kan komma i tid på jobb idag! Så fick det helt enkelt bli och jag vet att jag kommer att få lida för det här, mest för mig själv säkert, men det känns ju absolut inte bra!!! Har liksom en klump i magen, känns väldigt olustigt och är hemskt besviken på mig själv för att jag inte kan kontrollera mig själv i vissa lägen!!! Men, förhoppningsvis är detta första, och sista gången som detta händer!!! Det ska jag absolut göra mitt yttersta för att det ska bli iaf!!!

Som sagt, helgen har varit helt toppen! Har ju fått mysa med bästaste MI hela helgen och det är aldrig fel!!!=) Och träffa en annan "gammal" klasskompis, det är inte heller helt fel! Och en väldigt trevlig tillställning bidde det, med  god mat och ja, tydligen då, god dryck!!! Och bra sällskap, mot slutet...=)
Och så pricken över i:et så fick jag även träffa min bror med sin familj - mina två underbara brorsöner!!! De sötaste och mysigaste som finns!!! Massa gos och mys och pussar och kramar!!!

Ja, det har ju definitivt varit en toppenhelg, förutom mitt lilla missöde då då...=)
Nu är det en ny vecka på G, med massa som händer!
Jobba, så klart, konsert med Peter Jöback, personalmöte, träningar både för mig själv och med hunden, förberedelser inför helgen, och så klart massa mys med sambo, hund och katter!

På återseende!
//J