Julen 2008

Så var julen över, mer eller mindre ialla fall...*ler* Och jag är rätt så nöjd med min jul, trots att jag inte alltid får som jag vill - att alla firar jul tillsammans! Men en vacker dag är det jag som står där och kokar mat till släkten, det ser jag fram emot...*ler*
Julen blev lugn och stillsam, precis som jag ville. Vi åt god mat i trevligt sällskap och sen slog vi oss ner framför tv och kollade på Tomten är far till alla barnen - en sån jul vill inte jag ha, tack! Då är jag väldigt nöjd med hur vi har det trots allt. Till och med tomten hade svängt förbi oss, så jag antar att vi varit snälla även i år, det trodde jag inte...*ler* Ibland har jag inte känt mig så snäll...Men tydligen tyckte tomten det, och glad är jag!
Och sen börjar ju mellandagsrean...jag är inte imponerad, inte i år heller...Var iväg en sväng idag och hittade "bara" kläder till små barnen...inte helt fel ifs men något litet till mig själv hade ju varit kul. Men jag är kanske för kräsen, men jag vill verkligen inte se ut som en tant...bara för att jag är stor så är jag inte tant! Så det så! Och då tänkte jag: kanske att Ellos har rea, kanske man hittar nåt där. Och nu har jag suttit här och tittat och letat men icke sa nicke, inget som jag ville ha...Det betyder att iår blev det inget för mig på rean, tyvärr! Iaf inte i klädväg...*ler* Men ett PS2 tror jag minsann att jag ska införskaffa mig, med Singstar! Det är något som jag verkligen vill ha! Ja jag vet att PS2 är ute, eller ja...men det struntar jag i -  jag vill ha Singstar!!!! Så så får det bli helt enkelt! Och kanske lutar det åt att jag även köper en systemdigitalkamera, jag får se...*ler* Får väl se om jag får med pappa till Elgiganten imorrn....=)

Dagarna går så fort, snart är det dax att fara hem igen och jobba några dagar. Men det ska bli skönt att få komma tillbaka till vardagen igen och komma hem. För hemma hos mamma och pappa bara äter man och är lat! Usch vad mycket godis och skit man sätter i sig...fast man inte ska eller måste för den delen heller...men när karaktären inte har stålviljan att stå emot så åker godiset in i alla fall...Efter nyår blir det nya tag igen, det säger jag det!!! Men om man skulle ta en liten promenix nu då innan Körslaget drar igång kanske...Ska försöka få med mig mamma, om hon inte har somnat...så jag får lite sällskap i mörkret...

Ha det bra där ute och god fortsättning!
xoxo//J

Julen i antågande...

Ja precis så är det, snart är julen här! Och julkänslan håller sig långt borta, med frånvaron av snön...Åtminstone är det ingen snö på Åland, och det är faktiskt lite trist. Det blir väl ännu en jul utan snö...Men vad då, vi är ju vana vid det numera, en blöt, ruggig, grå och trist jul är mera vanligt...Men förhoppningsvis infinner sig någorlunda julkänsla tils det är dax ändå. Det blev lite bättre under gårdagen när jag fick allt städat och pyntat, det blev lite mer juligt här hemma då. Och idag klädde jag granen, jag vet, det är inte dax för granen förrän kvällen innan dopparedagen, men eftersom jag åker hem till mamma och pappa imorgon, så blev det så här. För även om jag inte är hemma så är ju Janne och katterna hemma och de vill ju oxå ha lite julfeeling!=) Så ikväll så är det faktiskt mysigt, lite juligt liksom: ljus som brinner, granen lyser, stakarna i fönstrena skimrar - ja riktigt härligt här det!

Som sagt, imorgon bär det av hemåt:. Jag hoppas innerligt att det inte blåser så vansinnigt för det gillar jag inte alls...Måste komma ihåg att ta med sjösjuketabletterna bara!
Det ska bli härligt at få spendera några dagar tillsammans med familjen, och bara vara...=) Men det börjar väl med att åka och handla all julmat, för det hade mamma och pappa inte gjort än. Pappa är lite handikappad, har en inflammation i axel/armen som gör att han inte sover eller gör nåt för den delen, så han kan inte hjälpa till med shoppingen och bärandet. Men vi har gjort det förr, jag och mamma så det fixar vi nog galant tror jag!!! Det ser jag faktiskt fram emot lite grann, bara gå omkring i affären och strosa med mamsen!=)
Det end som är tråkigt är ju att inte få fira jul tillsammans med Janne, han stannar hemma och jobbar och tar hand om våra små kissor...Så är det och så blir det säkert fler gånger, så det är bara att stå ut! Det handlar ju bara om några dagar, för jag kommer ju hem till mellandagarna för då ska jag jobba...Men det blir nog rätt lugnt det med, vad jag förstått så är det väldigt lite barn i mellandagarna...Men men, det finns alltid saker att göra i huset!

Nä om man nu ska ta och riktigt julmysa med sin älskling medans man kan!
Ha en fortsatt bra söndagkväll!
xoxo Jessica

Idol 2008

Så har man varit på Idol-finalen!!! Det var himlans trevligt, och vilken stämning! Och även om man nu inte skulle tycka att finalisterna, eller hela startfältet heller för den delen, skulle vara nåt att hänga i julgranen så spelar det inte så stor roll - det är så häftigt ändå att vara på plats, live! Det är makalöst verkligen! Once in a lifetime, eller inte kanske... Vi har redan bestämt att vi ska vara där nästa år oxå, men då på parkett plats så vi ser lite bättre och kanske får lite mer medhåll från våra "grannar"... Men oj vad mycket barn det var, och då menar jag mindre barn än tonåringar...mycket småbarn... Vad har de för aning om vad som händer egentligen? Ett barn sov när pausen började...ja inte vet jag om jag skulle betala för mitt 4-5-åriga barn för att sova i Globen!
Men det var jättekul att vara där och se Kevin vinna finalen, tycker att han är en värdig vinnare, han har varit bra genom alla program!

Ja helgen slutade ju inte där heller. Vi sov hos Jenny och lördagen spenderades i stan, bland alla andra människor som oxå skulle julhandla tydligen! Herre jisses vad mycket folk! Men det gick bra ändå, och vi fick en del shoppat trots allt. Och sen gick vi på bio, The Day the Earth stood still...som var så där tyckte jag... lite halvseg emellanåt, men snygg effekter! Sen bar det åter igen hem till Jenny, där vi bara bytte om och gjorde oss vackrare än vad vi är, och åkte iväg till Jennys kompis som fyllde år och skulle ha lite kalas. Och var så snäll och bjöd med även mig och Maria, det var jättesnällt! Där blev vi bjudna på lite glögg, det satt fint efter en hel dag i stan måste jag erkänna. Sen gick vi in på vinet, och osten och kexen...mumma, så gott det var! Till slut var jag tvungen att säga till Nisha att plocka bort, för man äter bara för att det är gott, inte för att man behöver...och det blev alldeles för mycket...men jag kommer att njuta av det länge!!!
Sen, sen började vi sjunga SingStar - hur kul som helst! Jenny var lite orolig, hon låser sig när det kommer fram en mikrofon men det löste sig snabbt och snart satt hon där med micken vid munnen och sjöng så mycket rösten bara bar! Tills hon fick ett telefonsamtal från sin mor som gjorde att hon var tvungen att avbryta och abrupt lämna oss där... Vilket blev lite underligt...för varken jag eller Maria kände Nisha...jag har träffat henne några gånger bara...så vi ursäktade oss efter ett tag och åkte hem till Jenny, för i villervallan lyckades jag få Jenny att lämna nycklarna med oss, och det var tur det! För Jenny kom hem relativt senare än oss...Men allt hade löst sig med familjen och det var tur det!
Sen på söndagen bar det iväg hemåt, med den absolut längsta bussresa från Sthlm till G-hamn som jag nånsin varit med om! Fy vad jobbigt det var! Fullt på bussen, trångt som bara den, satt brevid nån illaluktande frustande karl som jag vet inte vad...äh, det var inte kul.... satt och kollade på klockan hela tiden och önskade att den skulle gå lite fortare så vi skulle vara framme snart! Det var såååå skönt att få stiga ur bussen ska jag säga!
Men sen hade vi en trevlig överresa, hade sällskap av Maria (så klart, eftersom det var henne jag åkte med) men även med Jenny, Alicia och Jocke! Alltid lika trevligt!

Det var den helgen det, mycket aktiviteteroch massa skratt! Det var länge sen jag skrattade på det där viset tror jag, har ialla fall saknat det massor! Jag hoppas att det blir lika kul och härligt när tjejorna kommer över till mig här framöver! Jag längtar ialla fall massor ska ni veta!
Kramizzar!
//J


Massa regn ger mindre julkänsla...

Inte mycket till julkänsla kvar nu inte, det är bara grått, trist och regnigt! Det enda som lyser upp lite i mörkret är dessa fantastiska ljusstakar och stjärnor som lyser i var och varannat fönster...Det är det enda som ger en enda liten uns av julkänsla när nu vintern inte behagar att komma....ialla fall inte där jag bor...
Andra december, dagarna går...snart är det dax för hemfärd - något jag verkligen ser fram emot! Det var ett tag sen jag var hemma och ett tag sen jag träffade mamma och pappa. När det börjar närma sig jul så saknar jag dem mer än annars, undrar vad det beror på? Kanske är det för att jag tycker att julen är en tid då man ska vara med sin familj...*ler* Och det är precis vad jag ska vara iår, jag ska åka hem till mamma och pappa och fira jul och det ser jag verkligen fram emot, att bara få vara och äta gott och mysa i mjukisbyxor. För sån är julen hos oss! Man behöver inte klä upp sig om man inte vill, man behöver inte gör nåt som man absolut inte vill...Men så är det kanske hos alla, vad vet jag? Det enda jag hoppas på är att min älskling vill göra mig sällskap men som det ser ut så blir det ju tyvärr inte så och det är nog så vi kommer att ha det tror jag, vi får nog lov att fira jul på skilda håll för vi kommer aldrig att kunna enas om var och hur vi ska fira jul, förrän vi kanske får vårt eget hus och kanske egen familj...Men det vet man aldrig, det ser inte ut så i de andras familjer: där gör man som man alltid gjort, för det är så det är och så det ska vara! Men ser du, det går jag inte med på!!! Ett dilemma som vi kommer att stå för varje år... tyvärr!
Maten står på spisen, idag vankas det ris och nån fläskfilégryta av nåt slag, får se vad det smakar. Stod och tänkte på det när jag lagade maten: jag skulle kunna starta min egen catering eller nåt liknande, eller varför inte en "matblogg"? Jag lagar mat varje dag, 7 dagar i veckan och jag lovar, det är inte lätt att komma på vad man ska äta varje dag... det blir lätt att det blir samma med jämna mellanrum...Tur att det finns internet, så man kan leta upp recept på speciella ingredienser och tidningar med annat smått och gott! =) Och så får man förslag från vänner och bekanta, det är bra det med!!!

Jag måste ut och gå känner jag, känner att jag suttit stilla alldeles för mycket idag - har broderat klart min adventskalender! Något sen, men den är färdig och jag är så nöjd! Det är ju ialla fall första gången som jag ger mig på att brodera och det har gått förvånansvärt bra! Men jag tror inte att det blir några paket i den, inte i år ialla fall...*ler*

Ja ni, ha en fortsatt bra regnig kväll, det ska jag ha!
//J