ALLA var där!

I helgen var jag på kändisparty hos min älskade vän Jenny! Hon är fenomenal på att ordna partaj med teman, det är alltid ett tema! Och det är verkligen jättekul, tro det eller ej! Speciellt när i stort sett alla, mer eller mindre gör något kul av det! Så denna gång var temat: kändisar! Och då blir man lite så där, jaha vem ska jag gå som då? Men jag visste i stort sett redan från början vem jag ville vara...Och det var jag! Jag fick tag i en peruk som efter lite modifieringar blev riktigt bra. Lite kläder och smink och voilá - Uma Thurman's rollkaraktär i Pulp Fiction: mörk, läcker och ursnygg!



Jättetrevlig kväll, om än lite väl mycket dryck för min del men jag tror att jag höll min skräpa och fortsatte vara mitt trevliga jag för det!=)
Tack J för en kanoners kul fest - det gör vi om, snart!!!

Helgen har gått fort annars, ja det blir lätt så när man mesta dels är på resande fot liksom. Tog morgonfärjan på lördagen, hem till mina föräldrar och slappa lite, umgås och göra oss iordning. Iväg på fest, hem igen och sova några timmar och sen första båten hem på söndag morgon. Ja en snabbvisit skulle man kunna säga. Men så blir det ibland, när Janne har mycket att göra hemma. Och jag blev ju sååå glad när han faktiskt valde att komma med på festen!!! Så då gick jag med på vad som helst - bara han kom med! Och jag tror att han var rätt nöjd med kvällen han oxå...=)

Nu väntar bio med Maria - Flickan som lekte med elden! Spännande, ska bli kul att se vad de har gjort med andra  boken...=)
Hej och på återseende!
xoxo//J

32

Idag är det min 32:a födelsedag - Grattis till mig! Jag har fått min beskärda del av gratulationer, tack så mycket alla ni som kom ihåg mig!
När jag kom hem idag väntade två kuvert på mitt skrivbord, det ena var ett kort från min älskade Mi, tusen tack för det jättevackra kortet! Och det andra var från min mamma och pappa, de kunde tyvärr inte komma och fira min födelsedag. Men det kompenserade min mor med detta: "Här får du en Kram på din födelsedag. Så får du en Kram för att du är bra. Se får du Kram som den vän jag har kär. Men den största får du för att du är den du är!" Det var nära att det kom en tår...Det är lite känsligt det där för mig, för min mamma och jag står varandra väldigt nära, men vi är inte så "kärvänliga" i vår familj, vi säger liksom inte de där orden till varandra, inte överdrivet kramiga, ja ni vet...Det är liksom sånt som bara är ändå! Så jag vet, att min mamma verkligen valt det där kortet med omsorg, likväl när hon skrev det hon skrev inuti. Jag är så lycklig och glad och tacksam över mina föräldrar! Och så klart alla mina älskade vänner!=)

Idag har det hänt något stort, iaf för mig...Jag har äntligen tagit det stora steget, jag ska bli vuxen och självständig: Jag ska ta körkort! Så håll er borta från vägarna, för snart kommer jag farande och det kan innebär livsfara! Nä jag skojar bara, jag ska vara försiktig, det kan ni lita på! Hade lite tänkt dra ut på det, alltså med att berätta, men äh, vad då, vad spelar det för roll? Ja visst, lite skämmigt är det kanske, 32år och inget körkort, och visst kändes det så idag på teorin där det i stort sett bara satt en massa 17-18:åringar...Men det ordnar sig och imorgon är det första körlektionen! Spännande och väldigt pirrigt! Läskigt kanske lite...=)

Nu hägrar soffan med sin härlighet! Färjan och CSI N.Y och en bit kladdkaka med hallon för att fira min födelsedag!
P&K!
//J

"Nya" sovrummet är klart!





Så var då vårt nya sovrum äntligen klart - mer eller mindre iaf! Lite tavlor och gardiner som ska upp men det ordnar sig nog snart det!
Jag är rätt nöjd, för att vara första gången som jag tapetserar så får jag helt enkelt vara det. Tålamodet brukar annars inte vara på topp men jag lyckades hålla mig denna gång och efter mångt och mycket kom så tapeterna på plats! Och jag älskar verkligen mina nya tapeter!!!=)

Så nu ska jag sova min första natt i mitt "nya" sovrum, får se hur det känns!
God natt och kram på er!
//J

Tapetsering påbörjad...

...alltså, jag och mina idéer! Jag hittar på en massa saker som jag vill ha gjort och då ska jag banne mig göra dem själv oxå! Sagt och gjort: i somras köpte jag hem färg och tapeter till sovrummet, som ville göra om. De har legat rätt länge i garderoben men för några veckor sedan slog jag till och började måla och när jag väl kom igång så gick det ju jättefort. Men sen försvann liksom gnistan och glöden och tapeterna blev liggande... Men nu fick jag ju för mig igår eftermiddag, att jag ville ha upp dem innan jag fyller år. Sagt och gjort - jag började igår! Jag har ALDRIG tapetserat själv förr, och jag har ju då valt en tapet som ska mönsterpassas. Hur lyckat är det då på en skala??? Ja ja, första våden revs ner efter att ha försökt och donat i x antal försök, sen gav jag upp! Men ska det baske mig vara så svårt? Nä, nästa våd skars till och sattes upp och den stannade där...=) Sen en till och sen en till...och nu är det snart klart! Jag blir stolt över mig själv och för att vara första gången så är jag faktiskt nöjd! Så missar här och där, fine, I don't care! Jag har gjort det själv - utan att bli alltför förbannad och nedslagen att jag gett upp, bara det är en bedrift!=) Bild kommer så fort jag är klar och fått allt fixat och klart i sovrummet!

Efter en tuff arbetsvecka så är det bara en ynka dag kvar, ser fram emot helgen. Ska ha lite kalas och bara ta det lugnt i min sambos sällskap, och nästa helg bär det återigen av mot Sthlm - denna gång för Kändisparty hos J!
Puss och kram och simma lugnt!
//J

Dax för uppdatering?

Ja det är väl säkert det men tiden räcker inte riktigt till till allt som jag skulle vilja göra. Efter arbetsdagen är slut så rullar kvällarna på i en hiskelig fart, alltid något som ska göras och att sitta här är då inte en prioritet, fast jag ibland skulle önska det!
Jag förstår då inte hur folk hinner göra allt, för jag tycker inte att jag hinner med något alls! Efter middagen ska det diskas undan, sen ska det tränas eller promeneras, sen duscha och sen är jag helt slut och färdig...och då är det alldeles strax dax för sängen...Eller ska man skippa sömnen för att hinna med lite mer av allt som man vill hinna med?
Jag kan nog inte riktigt göra det för då blir jag en hemsk människa, hemskare än jag är redan, så det är nog inte värt det...=)
Jag kommer väl på nån lösning kanske! Eller så får jag helt enkelt förstå att man inte kan hinna med allt!

Helgens bravader: 30-års kalas för en "gammal" god vän, en riktig goding! Superkul kväll, helt kalasbra! Det var länge sen jag hade såååå kul på krogen måste jag säga, bra musik, bra människor, trevligt sällskap och stämningen var bara på topp! Skitkul helt enkelt! Något som jag kommer att leva på länge...=) Tack för det tjejor!=)
Man måste ju även vara med om något uppstressande och ganska skrattretande oxå på en helg: stod vid busshållsplatsen i Brottby, väntade på att Eckerö-bussen skulle komma och så ser jag den åka förbi, nedanför på motorvägen!!! Hallå???!!!??? Men jag då? Vad ska jag göra nu? Jaha, ringa Eckerölinjen och fråga vad som pågår och vad ska ska hända nu. Får till svar att busschauffören ringt in till ledningscentralen och talat om att han "glömde" att åka upp vid Brottby! Jaha, så är det! Står där en stund, förtvivlad, uppstressad, förbannad...Får ett samtal från ledningscentralen, de skickar en taxi som kommer att vara där om ca. 15 minuter. (då är klockan strax över halv 7) Taxin anländer 10 i 7, en hiskelig fart blir det till Grisslehamn, för jag SKA med båten hem, annars blir det lite jobbigt...Anländer till Grisslehamn 1h senare och kan gå på båten i lugn och ro! En dyr taxiresan, men vad då, jag betalade den inte!!!=)
Det ordnade sig till det bästa, men oron i magen var kolosal och stressnivån låg relativt högt upp!!!

Så såg min helg ut, i det stora hela! En ny vecka har börjat och snart passerat, redan onsdag idag...som sagt, hur ska man hinna med allt? Och när det är sååå himla fint höstväder så vill man ju liksom inte sitta inne och dona, utan vara ute och njuta! En vågskål verkligen!
Dax för jobb iaf - vad jag gör ikväll återstår att se!
//J


Dax för start!



Idol 2009 är startklart, står på startlinjen, redo som aldrig förr! Och precis som alla föregående år kommer jag att sitta bänkad, jag vet inte vad det är men jag är såld på Idol!!! Jag tycker det både är bra och underhållande och vem vet, kanske man får se någon man känner...*ler* Det är alltid lika spännande!
 Efter förra årets Idol-final i Globen (där jag så klart var på plats) bestämde vi oss för att även detta år ska vi gå på finalen, med bättre platser!!! Och nu är vi snart där, helt otroligt vad tiden går fort! Känns ju som det var typ bara förra månaden som vi satt/stod där och såg Kevin vinna...Men det är faktiskt snart 9 månader sen!
Men som sagt, nu är det dax igen! Det ska bli spännande att se hur jury ter sig denna omgång, och vilka som faktiskt vinner och försvinner...*ler*

Men först är det dax för boxercise - har en liten förkylning dock men jag känner att det kommer att gå bra ändå, får ta det lite lugnare bara. Efter förra gången hade jag en sån enorm träningsvärk som heter duga, hade stora problem att lyfta armarna efter ett par dagar...Men så ska det vara när man har jobbat hårt!!!

Ut i solen med er nu - härligt höstväder är det ute!
xoxo//J

Hösten är kommen!




Hösten är kommen och i helgen visade den sig verkligen från sin bästa sida! Solen sken, klarblå himmel och bara sådär underbart vackert - det är som att vara i en dröm! Jag älskar hösten, alla färger som omger oss, kyliga vindar som får en med gott samvete att krypa upp i soffan med lite tända ljus och en stor kopp thé och bara njuta! Alla årstider har sin charm faktiskt! Hösten är ju mig väldigt varm om hjärtat, kanske mest för att jag fyller år då...=) Jag blir så där barnslig när det närmar sig min födelsedag, väntar liksom med spänning och är överdrivet förväntansfull! Men jag tycker det är kul! Och jag kommer säkert alltid att göra det, hur gammal jag än blir!

Helgen har varit lugn och skön, precis vad vi behövde i all stress. Vi har bara varit, shoppat lite, ätit god mat och umgåtts med mina föräldrar. Jättetrevligt!
Enda negativa med helgen är att jag har blivit förkyld...ont i halsen och tjock i näsan...bara det inte blir värre...

Nu: varm choklad och film tillsammans med sambon, sen sova!!!
//J

Ännu en vecka...

...har rusat iväg och jag vet knappt vad jag har hunnit gjort. Men när jag väl tänker efter så är det väl inte så mycket kanske!
Första veckan på nya avdelningen har löpt på ganska bra, inte så myket nya rutiner egentligen men barngruppen är ju ny så det tar ett litet tag det att lära känna den. Men än så länge funkar det bra och de verkar ha accepterat att jag ska vara där nu och inte på min "gamla" avdelning. 

Höstens första personalmöte avklarat och det gick både smidigt och smärtfritt, lite tid tog det dock men det är ju alltid så i början av terminen, man har massa att diskutera. Och nu ligger mycket diskussioner på svininfluensan, vårt nya närvarosystem och kommande sjukskrivningar. Men vi tror väl att vi ska få ihop det - klart vi gör, vi är ju bäst på det vi gör!=)

Jag har under sommaren gått under en behandling som har visat sig inte fungera riktigt bra på mig. Så nu börjar vi om från början men denna gång med en starkare dos, så får vi bara hålla tummarna helt enkelt att vi lyckas nån gång!!! Jag pratar mycket om det här annars men känner att jag har lite svårt att skriva om det på bloggen, fast det är där som jag egentligen skulle kunna nöta och tjata och förpesta mig bäst jag vill...Får se, det kanske kommer det med!

Nu är det dax för sista arbetsdagen för denna vecka och ikväll bär det faktiskt av hemåt, till mamma och pappa! Det var länge sen jag var hemma och det var länge sen jag träffade mina föräldrar så jag längtar riktigt mycket nu faktiskt! Och sambon får jag oxå med, så jag är väldigt nöjd!!!
Önskar Er alla en riktigt trevlig helg, och på återseende!
Kramizzar!
//J


20090901

Första september, så nu kan man väl säga att hösten är här! September räknas oftast som en höstmånad, fast det många gånger är så att denna månad är både varm och somrig. Och så är det ju dessutom världens bästa månad!!! (Undrar om det har något att göra med att jag fyller år denna månad, om 20 dagar rättare sagt? Och för den som inte visste det så gillar jag faktiskt att fylla år!!)

Två dagar på "nya" jobbet har passerat felfritt - känns bra och jag lär nog hitta min plats i sinom tid! Barnen har ännu lite svårt att se mig på den här avdelningen, när jag varit på en annan i 3 år, men de lär sig de med!=)
Imorgon väntar höstens första personalmöte och som alla vet kan det bli rätt spännande! Mycket som ska diskuteras och tas upp, förhoppningsvis går det smidigt och smärtfritt!

Träning idag, känns lite i kroppen att jag hållt på hela helgen med målning och doningar för mina ben är inte i bästa form - träningsvärken i baksida lår är enorm!!! Och inte lär det väl bli bättre efter dagens träningspass heller...=) Men det ska kännas att man arbetat eller hur?=)

Tiden räcker inte till, det känns som jag inte hinner med allt som jag skulle vilja hinna med...jag skulle vilja fixa klart sovrummet, fixa iordning mitt "hobbyrum" och komma igång med scrapbookingen igen, sitta här och fixa bilder och liknande på Photoshop och dyl., blogga, chatta och däremellan umgås med vänner och bekanta, familj och nära...Jag är bara en människa, man kan inte vara överallt samtidigt...hur mycket man än vill!!!
Har ett 30-års kalas nästa vecka som jag gärna skulle gå på men jag vet inte om jag orkar med riktigt, om tiden räcker till...det blir alltid så intensivt och stressigt och jag tror inte att min mage klarar det riktigt...Men jag ska fortsätta att tänka på saken och se vad jag kommer fram till!

Nu ska jag bänka mig i soffan en stund innan jag kryper till kojs!
Fortsatt trevlig kväll!
//J