Funderat och funderat...=)

Jag har funderat och funderat på det här med att ha ett tema på min blogg, och än har jag inte kommit fram till något beslut...Det kommer nog att komma lite som det vill, efter humör och ork...=)

Jag skulle vilja lägga ut lite bilder på vårt hus, men det underlättare avsevärt om jag skulle hitta sladden till kameran...Måste hitta den först, sen ska det väl komma ut lite bilder hoppas jag!
Är ju inte riktigt på grej med allt här hemma än, det tar sin lilla tid, speciellt när man väntar på en del lite större saker som underlättar uppackande av kartonger, som hyllor, skrivbord, etc. Nu letar vi bäddsoffa, trodde oss vara på det klara med vad vi ville ha men nu blir jag lite osäker faktiskt...Måste fundera att tag till, gäller att vara helt 100 så det blir rätt, innan vi köper någon...
Det här är den som vi funderat på:


LYCKSELE HÅVET 2-sits bäddsoffa, Henån svart Bredd: 142 cm Djup: 100 cm Höjd: 87 cm Sitsdjup: 60 cm Sitshöjd: 39 cm Bäddbredd: 140 cm Bäddlängd: 188 cm Madrasslängd: 188 cm Madrassbredd: 140 cm Tjocklek madrass: 10 cm

Lite hyllsystem behövs, speciellt för DVD-filmer...När man har några stycken och är lite pedant som jag är så vill man ha dem i ordning och gärna en snygg sådan, så jag måste hitta något som jag verkligen gillar! Och som gärna inte kostar allt för mycket...=)
Och nytt vardagsporslin skulle inte sitta helt fel, eller rättare sagt: det är vi i stort behov av!!! Måste oxå där hitta något som jag verkligen gillar...Mycket blir det...=)
Skulle ju vara kul att hitta något som man kan göra olika färgkombinationer av; t.ex vit mattallrik, svart assiette, grå skål, eller någon annan kul färg...Olika färgkombinationer helt enkelt!!!
Vitt är ju enkelt, för det kan man variera med olika färg på servetter eller liknande om man vill duka lite "finare"...=)

Som sagt, funderingar har jag, massor!!!
Av alla de slag...=)

Helgen har varit riktigt bra, lugn och skön!!!
Fick ett presentkort i avskedspresent från mina "gamla" kollegor, att gå en kurs i ringteknik på Guldviva och den var jag på i lördags. Och det var himlans kul!!! Och jag är så nöjd med vad jag åstadkom - tänk att jag kan göra sånt!!! Lägger ut bild så fort som jag visat det för mina kollegor, tycker att jag är skyldig dem det när det var av dem som jag fick kursen...=)
Filmkväll med grabbarna Grus(sambon och vännen B) fick avsluta lördagen!
Söndag och man vaknade till solsken och kylgrader, men ack så ljuvligt!!! Började dagen hemma med lite plock och fix, lite tvätt och annat...Sen blev det en fika hos H med familj, väldigt trevligt!!! Tack för det!!!=)
Middag hos svärföräldrarna och sen mys i soffan resten av kvällen - underbara helgen! Som nu sakta lider mot sitt slut...

xoxo
//J


Tema?

Inläggen blir färre och färre, men å andra sidan har jag inte så mycket att skriva om...och eftersom det är nästintill tomt på feedback så minskar inspirationen ännu mer...
Tror jag måste komma på vad det är jag ska blogga om, ett visst tema eller nåt...Jag lagar ju mycket mat, och gillar att baka och så...kanske ska börja med nåt sånt istället...Ja jag vet inte...

Just nu händer det iaf inte så mycket i mitt liv! Jag jobbar och försöker anpassa mig i allt det nya. Det går framåt, det är fortfarande mycket att ta in och reflektera över men det går framåt absolut och jag trivs förhållandevis bra...Det är ju inte så att jag inte vill åka dit, utan tycker nog att det är ganska kul...=) Så det blir bra!!!
Mycket frågor och funderingar fortfarande, men mina kollegor är rätt så bra att förklara varför de gör på ett visst sätt...och de verkar öppna för lite nytänk, och det uppskattas!!!

I helgen började båten att gå igen, och som vi har längtat! Inte för att vi ska nånstans men bara det att veta att man kan ta sig från holmen uppskattas!!!
Och jag tror minsann att mina föräldrar oxå väntat på att båten ska börja gå igen, för de kom med första båten över i lördags!!! Väldigt trevligt med besök, det var så länge sen vi sågs! Vi lagade god mat och umgicks, pratade, gick på promenader med voffsing och bara var - så mysigt så!=)
Familjen är viktig för mig, precis som för de flesta andra...=)

Ja, dax att kolla till soppan som står på spisen och puttrar, måste ju kolla att den blir bra och smakar förträffligt!=) Jag är inte en "soppmänniska", varken att laga eller att äta men jag blev så grymt sugen på soppa idag...Underligt men sambon blev överlycklig iaf - tur att nån blir glad!
På återseende, kanske...?

//J

Nytt jobb, nya tider...

En vecka på nya jobbet har satt mig i bråderier - det är mycket att fundera på, mycket att ta in och reflektera över...Frågor som poppar upp, som kräver svar, svar jag kanske inte blir klokare på...
Ja jag vet inte jag vad jag ska säga!
Kan ju helt klart säga att det kommer att ta tid att komma in i allt det här, och i arbetsgruppen. Vissa är mer öppna än andra, kan man ju säga...Så här spontant efter första veckan så känner jag att det kommer att bli tufft, ohyggligt tufft...Jag vet inte om det är mig som det är fel på, att jag egentligen inte vill vara där men är där bara därför att, eller vad det nu är...Men jag måste ge det en chans, det kanske är världens bästa ställe att vara på!
Men jag känner att det kommer att ta tid, kanske mer tid än de räknar med...
Varje dag är fullspäckad med diverse aktiviteter och utflykter, finns inte tid för så mycket mer sen...Jag har ännu inte kolla på vem som ska göra vad, eller när eller hur...Känner att det brister lite i kommunikation och planering på visa bitar, där man kanske verkligen skulle behöva veta precis hur man ska gå tillväga...De som är där har varit där ett tag, är inne i rutinerna och gör allt utan att tänka efter, men jag som är ny ifrågasätter ju allt...Måste finnas en förklaring till varför man gör si, eller varför man gör så...

Usch vad jag är jobbig! Kanske jag inte är så lätt att jobba med jag heller, det kanske är jag som är lite trög i starten...För lite så känns det, som att man är en belastning som hela tiden ifrågasätter saker och ting...Lite utanför-känsla helt enkelt...
Jag vet, jag har bara varit där en vecka så vad mer kan man begära? Men jag vill att det ska gå på en gång, jag vill att det ska kännas "det är här jag ska  vara"-på en gång, det ska kännas rätt på en gång...Men det gör det inte!
Bara att bita ihop och ge det en chans, eller två...Man kan inte förvänta sig att det ska funka på en gång heller, det borde jag ha lärt mig vid det här laget...Men det känns ändå bittert...

Och inte blir det bättre av att jag känner av en mindre depression...

Symtom på depression

En depression kan vara av olika svårighetsgrad och ge varierande, ibland mycket svåra, symtom. Om du har en depression är det vanligt att du:

  • känner dig nedstämd. Ingenting känns särskilt meningsfullt eller roligt längre. Ibland kan du känna hopplöshet och att du aldrig kommer att kunna bli glad igen.
  • får svårt att påbörja och ta itu med saker och ting.
  • får försämrat minne och svårt att koncentrera dig.
  • blir rastlös.
  • känner ångest och är lättirriterad.
  • känner dig värdelös och har svåra skuldkänslor.
  • får försämrad aptit och går eventuellt ner i vikt.
  • är väldigt trött, trots att du sover.
  • har sömnproblem, till exempel att du vaknar tidigt med ångest och oro.

Du kan även få kroppsliga tecken vid ångest och depressionstillstånd, till exempel:

  • andnöd
  • hjärtklappning
  • värk i till exempel muskler.

En djup depression kan leda till återkommande tankar om att man har en obotlig sjukdom eller är på väg att drabbas av en ekonomisk kris. Dessa tankar är nästan alltid överdrivna, ibland till och med helt felaktiga. Det är svårt och ibland nästan omöjligt för den deprimerade personen att förstå detta, trots att familj och vänner ofta försäkrar motsatsen.

I mångt och mycket stämmer detta in på mig, och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur detta...=/



//J


Nytt jobb, nya utmaningar!!!

Så kan man efter många år som förskollärare äntligen titulera sig det man är, fritidspedagog!!! På måndag är det dax att börja mitt nya jobb, som fritidspedagog! Och det är med stor skräck, och spänning!!!
Jag är livrädd för att det kommer att skita sig rejält, att jag inte ska trivas, att jag inte kommer att komma in i "gänget" och hamna utanför...att inte barnen ska tycka om mig, att jag inte ska göra ett bra jobb...
Men samtidigt är jag så otroligt förväntansfull över att se hur det funkar på ett fritidshem på Åland, speciellt det här fritidshemmet som är vida omtalat i Mariehamn.
Det jag märkte när jag var där på intervju är att de gör väldigt mycket för och med barnen, precis som det ska vara. Deras målsättning ligger i att lära barnen bli självständiga individer, så de ska kunna klara sig själva hemma efter skolan efter år 2, för de går endast på fritids år 1-2, sen är det tänkt att de ska vara så pass stora att de ska klara sig själva hemma tills deras föräldrar kommer hem. Och det kan jag ju hålla med om, det är ju precis som det ska vara! Så deras målsättning tycker jag är alldeles förträfflig!
Jag har lite svårt att se hur man ska hinna med allt som de tycks göra men det återstår att se hur det funkar!
Som sagt, det ska bli ruggigt spännande!!! Även om jag är som sagt livrädd...=)



Passar på att njuta av de här sista "lediga" dagarna, mysa med voffsing och kissarna, pyssla och plocka här hemma... Och förståss skidor, massor av skidor!!!=O)
Och en inflyttningsfika står på agendan imorgon, har lite att göra innan dess, som att storstäda! Herre jisses vad våra djur skitar ner...och vi oxå kanske...Men mest hund- och katthår!!!=)

Och nu har jag då tänkt att jag ska komma igång med bloggen igen, har säkert en hel del att skriva av mig efter de första dagarna på nya jobbet...Det kommer att hända mycket! Och så klart hoppas man ju att det är nån som är intresserad...även om intresset verkar aningen svagt...hur som haver, skorna skaver - bloggande blir det, för den som vill...

//J


Dilemma!

Det kan man definitivt säga att jag hamnat i!!!

Idag var jag på arbetsintervju, och 45min. efter att jag åkt därifrån fick jag ett samtal där barnomsorgschefen ringer och säger: "Varför dra ut på något, när vi redan har bestämt oss? Vi vill jättegärna att du börjar arbeta för oss inom Mariehamns stad". Snacka förbryllad, men överlycklig!
Bara en kort stund därefter ringer min fd. chef och undrar om jag kan tänka mig att komma och vikariera på förskolan där jag varit, när en har blivit sjukskriven...Här kommer vi nu till dilemmat! Jag vill ju så klart jättegärna vara kvar där jag har varit, samtidigt som det här i stan är en jättechans, och en jätteerfarenhet! Dessutom är tjänsten i stan ett fritidspedagogo-vik, och vad är väl bättre än det, när man är fritidspedagog? Hela dagen har gått åt till att grubbla och fundera, vända och vrida, se för-och nackdelar...Och jag tror att jag nu är på det klara med hur jag ska göra!!!=)



Kram på Er!
//J

Välkommen 2012!

Ett nytt år, nya förväntningar och förhoppningsvis massa nya saker i vårt liv!!!

Sammanfattning av 2011:
Året började med massa snö och ännu mer snö! En riktigt härlig vinter, precis som det ska vara! Massa mys och promenader med voffsing som växer och blir större och duktigare för varje dag.
Jobbet går sin gilla gång, träning varvat med en hälsena som spökar mer för varje dag...
Så kommer vintersemestern, som spenderades i Finland tillsammans med föräldrarna, jag och Bilbo gjorde dem sällskap. Bilbos första längre resa och han är verkligen hur duktig som helst!!!
Så kom våren, sakta men säkert för snön låg kvar lääänge på marken...Under våren gick så J's faster bort, efter att ha drabbats av en hjärnblödning. Hon vaknade aldrig upp igen och gick bort tre dagar senare...Precis som hon velat, hon ville inte bli ett kolli liggandes på sjukhus...Tråkiga nyheter men livet går vidare!
Midsommar firades i Garpenberg, hela slörven var samlad...=) En tillställning med alla tillbehör, som vanligt jättetrevligt!!!=)
Sommaren kom så med lite värme, inte så pass mycket som vi velat men man kan inte få allt...Men några dagar på stranden hanns ju ändå med, och några kvällsdopp likaså...Bilbo var svårflirtad men mjuknade så småningom inför badande, bara "matte" var där...=)
Bilbo och jag gjorde även en roadtrip till Replot, första gången som jag körde själv!!! Nervös som få men allt gick bra och jag känner mig ohyggligt stolt över mig själv som vågade ta det steget! Och min mor var något imponerad, eftersom hon ännu idag inte kört den sträckan själv, trots att hon är född och uppvuxen där...=)
Ett glädjebesked i juli: Vi ska köpa hus!!! Vi tar över J's fasters hus, och börjar renovera...och renoverar och renoverar...Hela hösten går åt till att renovera!
I slutet av september åker jag och Maria iväg till Lesvos, Grekland - en vecka i solstolen!!! Massa sol, massa vin, massa skratt, massa slappa...Semester helt enkelt!!!=)
I oktober åker hela lilla "familjen" till Garpenberg för att fira L som fyller gammal dam, hela 30!!! En härlig helg tillsammans med goa vänner, bättre än så kan man inte ha det!!!
Renoveringen fortsätter, vi ser liksom inget slut...Men till slut så, så är slutet här och vi kan flytta in!!! Helgen innan jul sover vi första natten i vårt nya egna hus, som vi har längtat!!!
Julen firades hos föräldrarna i Rosersberg, hela familjen samlad - vilken härlig jul! Så mysigt att få umgås hela familjen på julen, och framförallt mysa massor med brorsbarnen Leonardo och Elliot!=)
Och även om livet är bra i allmänhet, så får jag tråkiga besked...vilket resulterar i att hela mitt liv ställs på sin spets...och vänds upp och ner...Jag tvingas sluta på mitt jobb, min trygghet, mitt liv efter fem och ett halv år...Och att börja leta efter nytt tar upp all min tid i stort sett! Skriva CV, söka jobb, gå på arbetsintervjuer...Något som man inte gör vareviga dag, och något som jag trodde jag hade gjort för sista gången...Men icke sa Nicke!
Några arbetsintervjuer har jag varit på, och fått jobb, som jag tvingats tacka nej till, mest pga att det helt enkelt inte kändes bra...Men väldigt trevligt att veta att folk tror på en så pass att de vill ha just mig på den positionen!
Året avslutades i vårt nya hem, tillsammans med goa vänner! Tre-rättersmiddag, god dryck och massa skratt och sång!!!=)
Kunde inte ha avslutat 2011 sämre!!!=) God fortsättning och gott nytt 2012!!!