Tillbaka till verkligheten - med allt vad det innebär...

Ja det kan man ju definitivt säga!
Trodde att lite ledighet skulle göra saker och ting lite lättare men tji fick jag - vilken blåsning! Om det var illa när jag gick på semester så vet jag inte vad jag ska säga om dagsläget... Vibbarna är inte åt det positiva hållet om vi säger så, och man tvingas tassa på tå för att inte hamna i blåsväder. Känns lite tryckt och inte alls bra om vi säger så...=/
Fast skönt att vara tilbaka i fasta rutiner, vad gäller sova, mat-tider och vardagsrutiner dock! Jag är en sån som lätt kan vända på dygnet, sova längre, vara uppe längre, äta när jag känner för det, äter mer än vad jag ska och borde, gör vad jag känner för och tänker inte på konsekvenserna, nä kanske inte riktigt så men nästan...=) Så därför känns det skönt att få lite mer struktur!



Har dock massor att fundera på i dagsläget, mycket tankar som far och flyger och jag känner mig lite allmänt snurrig...Förhoppningsvis lättar det snart, och vi kan ta tag i lite saker som ligger och flyter och kanske få en början på något stort!!!=)
Spännande är det dock, om vi säger så...=)

Önskar Er en fortsatt trevlig tisdagkväll - och glöm inte att titta på Inför Eurovision Song Contest ikväll kl 21/22 på SVT1 - måste ju få  lite bakgrund för kommande tävling!!!
//J

Uttråkad och ensam...

Glad Påsk till Er alla!
Antar att alla sitter omgivna av nära och kära, äter härligt god påskmiddag och mumsar påskägg, dricker lite god påskdricka och umgås och har det allmänt bra! Det låter som nånting väldigt trevligt tycker jag...Själv sitter man hemma framför dumburken...Men det är väl helt enkelt bara mitt eget fel, när jag inte tar tag i saken själv...Men jag tror inte ändå att det hade blivit något, för alla har åkt ut till sina stugor, hem till sina föräldrar etc, så även om jag inbjudit till lite påskpartaj så tror jag ändå inte att nån kommit...Får väl helt enkelt stå ut och försöka överleva resten av kvällen...Blir väl en tidigt kväll, varför sitta och glo här????
Usch vilket pestigt inlägg, men det blir så ibland...Speciellt när allt är så pestigt! Känner mig ensammast i världen, trots att jag vet att jag inte är det och jag vet att det finns de som har det än värre...Men jag tycker synd om mig själv just nu!!! Och låt mig då göra det...det går över fort!

Hoppas iaf att det finns nån därute om har en extra tanke över till mig!
Fortsatt trevlig påskafton!!!
//J


Ses på Blåkulla...=)

Ja nu är det väl ändå påsk ändå - skärtorsdagen har snart passerat och imorgon väntar den långa oändliga långfredagen! Om jag känner mig själv rätt så är den rätt så fullspäckad med aktiviteter ändå, har en lägenhet som måste ses över...Men jag tror jag ska försöka släppa det lite och koncentrera mig på alla härliga serier som jag har på min hårddisk!!!=)

Men det är imorgon det, det är fortfarande skärstorsdag! Idag bär det av till Blåkulla för de flesta, iaf om man är svensk...Här på Åland eller i Finland får man vänta tills på lördag...=) Tänk så olika det är! Men påsken är ju nog mest för de minsta, för egen del är det inget mer än några extra dagar ledigt! Vilket är otroligt skönt förståss!
Jag har ju i för sig haft snart en veckas semester och jag har verkligen njutit och bara varit. Jag som haft rätt så ont i mina hälsenor de senaste veckorna har lyckats vila upp dem lite trots promenader flera gånger varje dag, men de känns faktiskt helt ok!!! Ska väl inte säga för mycket, för än är de inte helt bra...Men mycket bättre än vad de varit på länge!!!
Det var helt underbart att få träffa hela familjen Jakobsson, alla kusinerna har vuxit så och blivit så stora! Snart är det dax för mopeder och pojkvänner/flickvänner...=/ Vart tar tiden vägen??? Jag är ju fortfarande bara 23...=)

Ikväll blir det massa mys med min sambo som jag inte träffat på flera flera dagar, tror dessutom att han vill ha lite kvalitetstid med sin hund...=) Vi ska ta det lugnt, se på film och serier...för något sällskap tror jag inte att vi orkar med!!! Dessutom tror jag att alla är upptagna med sitt, på sina stugor och liknande...Bara vi som sitter instängda i en lägenhet...Tur att den är STOR!!! Annars skulle jag nog krevera tror jag...

Nä om man skulle ta och packa ihop sin grejor, ta katten, kaffepannan och kvasten och börja bege sig!
Vi ses på Blåkulla!!!
xoxo
//J


Förberedelser och sorg i huset...

Snart är det dax att börja bege sig, jag hoppas jag har allt med som jag ska ha med mig! Känns lite underligt att behöva packa för en hund, men han ska ju oxå ha saker med sig, som sin sovkudde, matskålar, mat, leksaker, handduk, filt...Ja det blir en hel del ändå! Och förståss alla papper!!!
Jag är lite nervös faktiskt men jag tror det kommer att gå bra...Får helt enkelt göra det bästa av situationen och han brukar ju lugna ner sig och slappna av, efter en stund!
Men först blir det en långpromenad, så han är trött till senare...=)

Igår var en sorgens dag i familjen Andersson - Jannes faster Gunlög gick bort efter att i onsdags ha drabbats av en kraftig hjärnblödning. Hon har sedan dess legat på sjukhuset i koma, eller vad man säger...Hon vaknade aldrig upp igen och igår eftermiddag tog hon sitt sista andetag. Hon blev 79år.
Tungt för Jan och övriga familjen så klart! Mina tankar är hos dem!!!

Dax för att göra sig iordning för promenad, och så småningom båtresa till Åbo och biltur upp till Replot, Vasa.
På återseende säger jag - och har jag tillgång till dator så tittar jag in!!!
Önskar Er en fortsatt bra helg!
//J

Semester och resa

SEMESTER!!!!
Herre gud så skönt det ska bli - som jag längtat!!! Ska bli så skönt med elva dagars ledighet, kan jag verkligen behöva efter en ofantligt tuff vinter...Nu är det bara att hoppas på att allt löser sig - och att det blir lättare...

Imorgon är det frissa-dax, ska bli skönt att slippa plattången några dagar...=) Och på lördag bär det av mot Österbotten tillsammans med mamma och pappa, och förståss Bilbo!!! Ska bli såååå spännande! Han har åkt båt en gång förut och det gick ju bra, det var ju trots allt två timmar ombord...Men nu handlar det om några fler timmar och desto mer timmar i bil...Fast han är jätteduktig i bilen, så jag är egentligen inte speciellt orolig! Det ska däremot bli jättekul att visa upp min älskling för släkten, han är ju liksom som min lilla bebis...=)
Kommer hem lagom till påsken, får väl se vad som händer då... Sambon skulle ha gått på påskfest på påskafton, men den har blivit inställd pga för få anmälda...Det är ju lite trist, får väl försöka hitta på något annat istället!!! Kanske man ska bjuda över lite folk...=) Måste kolla upp om det är någon hemma...
Det måste jag fundera på faktiskt, skulle ju vara lite kul!!!

Nu blir det en stor kopp thé och kanske en liten smörgås...Fortsatt trevlig torsdagkväll!!!
//J

Ont, ont, ont...

...känner mig rätt så trött...slut i kropp och själ...Hoppas att lite semester kan råda bot på det! För som det är just nu så kommer min mage inte att palla mycket mer...Halsbränna flera gånger varje dag är inte att leka med!!! Men jag måste försöka koncentrera mig på att inte stressa upp mig för minsta lilla, för som det är nu så är jag stressad mer eller mindre hela tiden! Det är ju så mycket som måste hinnas med och massa saker som måste göras...Blir aldrig av med alla sysslor, man bara plockar och plockar, fixar och fixar men ändå tycker jag inte att det syns...Men det är väl mitt problem det antar jag, att jag aldrig blir nöjd, pedanten i mig...=/



//J


Utmattad är bara förnamnet!


Kan man kanske säga!!!
Åkte till jobbet idag i god tro att allt skulle vara som det ska vara, men inser ganska snabbt att så inte är fallet. Och får under dagen mer information som inte hjälpte till ett dugg...Nog för att det är tungt ändå att ha vikarie, inte blir det bättre av att ordinarie personal riskerar en längre tids sjukskrivning...Och till råga på det ska jag ha semester, det är i för sig jätteskönt och något som jag verkligen ser fram emot, men nu känns det som att den hänger på en skör tråd...Eftersom vi troligen redan är en man kort och jag vet att det inte är nån vikarie inplanerad för mig(varför har jag ingen aning om eftersom alla andra får vikarie) så känns det inte alls bra att lämna de kvarvarande kollegorna...Men jag behöver verkligen min semester!!! Så jag hoppas, hoppas, hoppas innerligt att det ordnar sig!!! Får nog veta mer på onsdag när det är dax för personalmöte, kan man ju alltid hoppas...

//J

Nu är jag oxå Android!

Japp, nu har jag äntligen tagit steget och blivit modern: Jag har skaffat mig en smartphone! Jag har länge varit intresserad av en viss modell, men inte tyckt att det varit värt att betala så mycket för en telefon...Men nu var det liksom dax! Och ska man tro på sina drömmar så var det definitivt dax, för inatt har jag drömt om denna speciellt telefon hela natten!!! Så när jag väl hittade den, här på denna holme så var jag ju bara tvungen helt enkelt!!!=)
Men det är en helt ny värld att lära sig, det kommer att ta sin lilla tid...Ska bli intressant att skicka första sms:et...=)
Men jag brukar lära mig fort, och det är spännande och jag vill egentligen bara sitta med min telefon och suga in allt - men först måste den laddas...=)

Det bidde en HTC Gratia, som jag tittat efter väldigt länge!=)


Lördagen har varit fullspäckad, har nästan inte alls suttit ner och det känns i mina fötter vill jag lova, och i min arm...Att dammsuga tar på en tennisarmbåge måste jag säga, inte alls skönt! Men vad gör man när det ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig hemma??? Bara att ta tag i snabeldraken och låta den göra det den ska...Tvättmaskinen har gått varm, har inte tvättat på ett tag och i veckan har jag inte kunnat tvättat då varmvattenberedaren pajat...Men i fredags blev den lagad så nu är allt som vanligt igen, skönt!!!

Resten av kvällen ska jag spendera i soffan, se en film ska vi nog göra...undrar vad det blir för nån???=)
Önskar Er en fortsatt trevlig lördagkväll!!!
//J

Jag kan jag med!









Mina alster på stämpel- och embossingkursen som jag var på i måndags - vill bara tillägga att jag är grymt nöjd med resultatet!!!
Och idag har det inhandlats lite mer stämplar, stämpeldynor samt embossingpulver - nu ska här göras kort m.m!!!

//J

Så går en dag i våra liv...

Dax för lite uppdatering i bloggen!
Inte för att det finns så mycket att uppdatera om, men ändå...
Livet går sin gilla gång, jag jobbar, jag äter, jag tränar, jag myser med sambo, katter och hund och lider av konstant smärta i mina hälsenor...Ja livet är precis som vanligt alltså!
Men snart vankas semester - härligt härligt!!!=)

I onsdags fick våra vänner S&L en liten välskapt flicka, stort grattis till Er!=) Kul med bebis, ska nog gå och snusa lite om nån dag!=) Det värsta är väl att man blir så fruktansvärt bebissjuk när man håller i en sån liten, och det kan bli lite tungt när chanserna är nästintill minimala för att jag själv ska få njuta av en egen liten bebis... Det enda jag kan göra just nu är att glädjas åt alla andra, och hoppas att de uppskattar det de har och inte klagar, utan tänka lite längre...Försöka njuta av småbarnsåren, för tiden går så fort så snart är de stora och flyttar hemifrån...

                             

Tyckte i början av den här veckan att tiden stod still, men helt plötsligt så är det fredag igen och här sitter jag nu och planerar att njuta ordentligt av helgen! Men först står storstädning på schemat! Har inte blivit något gjort alls på hela veckan, för det har varit något alla dagar känns det som.... Det är ju i för sig kul när man har något att göra och inte blir sittandes hemma hela tiden och har tråkigt!
Och i måndags var jag på stämpel- och embossingkurs - hur kul som helst!!! Ska ta bilder på mina alster, så ni får se, jag är jättenöjd och jätteinspirerad!!! Så nu ska jag handla hem lite mer färger och stämplar och embossingpulver och papper!
I tisdags hade jag fikadate med Heidi, väldigt trevlig fika- och pratstund! Något som jag hoppas vi gör om snart igen!
Onsdagkvällen spenderads med sambon och voffsing utomhus, i det fina vårvädret, hur skönt som helst!
Annat var det igår när det komner något snöblandat regn och blåste stormvindar - att vara inomhus var att föredra. Och inte vet jag om det varit något bättre idag, jo förmiddagen var fin, med solsken och klarblå himmel och förhoppningarna om en fin dag var stora. Men så kom eftermiddagen och det blev återigen en grå dag med tung blöt snö...=/
Tur att det blev bättre till kvällen så vi kunde gå ut med hunden, utan att han såg ut som en dränkt stackare...=)



Kvällen spenderas i soffan med serier och datorn, tittar på kök, badrum, garderobssystem etc...Spännande värre!=)

//J

Dag 30: Valfri bild

Sista utmaningen, för denna gång!



Mina killar - är de inte söta så säg???
xoxo
//J

Dag 29: Nyaste bilden på mig själv


Dag 28: Väder



En bild från förra hösten/vintern, innan all snö kom...Vackert vackert!!!
//J

Dag 27: Tema "Två"



De två vackraste kissorna i världen: Gustav och Athlas!!!
Mattes älsklingar!!!
//J