Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt



Bilbo ser för himla rolig, och söt ut, när han ligger på rygg med benen upp i vädret - klockrent!!!

xoxo
//J

Dag 25: I all hast...



...slängde jag ihop en deg och bakade lite semlor/frallor - gott gott!!!
//J

Dag 24: Detta gör mig glad(favorit i repris)



Att hitta nya recept, att testa och baka och fixa och dona - det gör mig glad när jag är arg/ledsen/besviken!
Och att äta det goda är ju inte helt fel det heller, nån gång då och då!
//J


Dag 23: En sommarbild



Längtar!!!
//J

Årets kommunfest...

...gick av stapeln igår kväll och i år var på på Soltuna i Geta. En riktigt bra kväll tycker jag!!!

Det började med att i stort sett hela personalskaran samlades för lite förfest hos A, därefter kom bussen och hämtade oss och förde oss till festplatsen. Där bjöds det på fördrink/välkomstdrink och vi slog oss ner till bords. Lite välkomsttal och dryckespåfyllning och sen serverades en ypperligt god förrätt. Kvällens förrätt var det kulinariska men klassiska Toast Skagen, men för min del blev det en Toast med nån sorts nötköttsröra på en bädd av ruccola och körsbärstomater, väldigt gott!!!=)
Lite mer tal, lite "snapsvisor", avtackning av blivande pensionärer, och för lång och trogen tjänst. Sen kom huvudrätten in, och jag hade valt fläskfilé, med rotsaker och råstekt potatis. En helt ok huvudrätt, men inget märkvärdigt egentligen tycker jag...=)
Lite tävlingar, en egen variant på "På Spåret" - kul men ohyggligt svårt, och massa skratt innan desserten och kaffe och avec. Desserten för kvällen var en väldigt god chokladtryffelkaka med hemlagad glass, smälte i munnen!!! Kaffe på det och kvällen var räddad!!!
Avslutade kvällen med en musiktävling, som sista delmomentet i tävlingen. Den vann mitt lag, men vi hamnade på andra plats för vi lyckades inte på det första momentet...Vi hade färre rätt än de som vann...Inget kul att snubbla på målsnöret liksom!!!

Bussen avgick vid 12-snåret och det var ju för tidigt att åka hem då, eller hur??? Jo så vi begav oss till stan för en kväll på Arken! Och inte trodde vi väl att vi skulle vara där sååå länge heller...Tji fick vi, och taxin tog oss hem vid 4-tiden...Och eftersom det då redan ändrat om till sommartid så var ju klockan egentligen 5, typ...Jag låg i sängen vid halv 6 alltså, och vaknade först vid 8-snåret...Tyckte det var liiiiite väl tidigt att kliva upp då, så jag lyckades på något sätt somna om och sov till halv 11...Lite bättre ändå.
Frukost i magen, lite serier och sen blev det en riktigt långpromenad med voffsing, på ca. 1,5h...Hade bara tänkt ta en liten kortis, men det var ju så himla skönt ute! Klarblå himmel, solsken...visst lite blåsigt och kyligt men ack så skönt!!!=) Riktiga vårkänslor börjar nu vakna till liv!!!

Och som grädde på moset så bjöd svärföräldrarna på middag, och det är ju guld värt när man inte har så mycket mer energi över mer än att ta sig mellan toaletten och soffan, i stort sett...=)

Nu blir det soffhäng resten av kvällen, lite film och serier - min kväll är räddad!!!
Hoppas ni haft en lika bra helg som jag haft!

xoxo
//J


Dag 22: Mitt beroende

Måste väl bli det här då... Det här är endast en bråkdel, det finns mycket, mycket, mycket mer!!!=)



SERIER!!!!
Can't get enough of them!!!!
//J

Dag 21: När jag var liten

Tror att denna utmaning får vänta några dagar, för när jag var liten så sparade man inte bilder på datorn, utan hade såna där fina pappersbilder...Så de ligger i ett album nånstans hemma hos mina föräldrar, så jag måste återkomma faktiskt!!!=)

//J

Hittade en vacker bild från min barndom!!!


Dag 20: Tema "Olika"


Uma Thurman vs. Dolly Parton
Brunett vs. Blond
Men lika go'a för det!!!

//J


Dag 19: Här bor jag!


Nytapetserat sovrum, fast det är nu snart två år sen...Men tapeten sitter fortfarande!!!=)

//J

Dag 18: Känslor


Starka känslor är inblandade när det kommer till mina brorsöner!!!
Det här min första brorson Leonardo, endast några veckor gammal - fasters guldklimp!!!
När jag tänker på mina älskade brorsöner bränner tårarna bakom ögonlocken, de är mitt allt, då jag inte har några egna barn...Kärleken är stor och längta och saknaden enorm!!!
xoxo
//J


Dag 17: Ett ögonblick


Sommarteater på Bentes "Barnaskrik och jäkelskap" - en Stefan&Krister revy i åländska tappning.
Debuterar som buskisskådis, eller som skådis överlag nästan...förutom ett flertal teateruppsättningar under gymnasieutbildningen(estetiskt program)...=)
Men det var ett stort ögonblick och det var mycket nerver med i spelet, men efter första föreställningen så kändes det väldigt bra, och ännu bättre efter att ha läst första recensionerna i tidningen dagen efter!!!=)
//J


Dundertrött!

En ny vecka har börjat och den började lugnt...trött som få, förstår inte!!! Tycker att jag sover ordentligt men tydligen inte...eller så är det något annat som är fel hos mig...Undrar vad man behöver göra för att bli piggare???
Jag tränar, och motionerar, äter rätt och får i mig vad jag vet tillräckligt med vitaminer och mineraler. Vet inte vad mer jag ska göra???
Sitter och läser på Vårdguiden om trötthet och många av symptomen stämmer in på mig, de allra flesta faktiskt...Kanske ska ha alla dessa saker i åtanke, så kanske min trötthet så småningom sakta men säkert försvinner! Man kan ju åtminstone hoppas...=)

Så vad är på G den här veckan då? Inte mycket mer än lite träning, försöka få till lite umgänge och på lördag stundar den årliga kommunfesten - ska bli väldigt spännande!!!
På återseende!!!
//J


Dag 16: Självporträtt i svartvitt



xoxo
//J


Dag 15: Kärlek


Den här bilden är tagen under vår första nollning tillsammans, alltså augusti 2003 - nykära som aldrig förr!!!
//J


Dag 14: Vinterbild


Vy från köksfönstret, taget vintern 2009/2010
//J


Sicken strålande lördag!!!

Det trodde jag inte när jag klev upp imorse, att det skulle bli ett sånt härligt strålande väder idag!!! Solen skiner från en nästintill klarblå himmel - lite skillnad från igår kväll när snön bokstavligen vräkte ner...igen!
Men idag är den snön som borta, smälter bra nu...=) Vad härligt det skulle vara att ha en liten altan eller balkong som man ska sitta på och njuta lite av solen!!! Har ifs en liten balkong, men när den är placerad åt fel håll...solen ligger på där tidigt på morgonen, när man kanske inte riktigt är vaken!!!
Blev lite avis när jag pratade med mamma och hon sa att hon satt i solen på altanen...vill ju oxå ha!!! Bara att drömma mig bort och hoppas på att jag oxå får en alldeles egen altan så småningom!!!



Sitter och förgyller min lördag med lite skidor från Skidspelen i Falun - bara att konstatera att M Björgen är bra!!! Nu håller vi tummarna för herrarna, Emil Jönsson kom igen nu!!!=)

Lördagkvällen ser ut att bli väldigt lugn, skönt egentligen...Tror jag är i behov av en lugnare helg, har varit ett par ganska intensiva helger och inte ser det direkt ut att det ska lugna ner sig heller. Så istället för att bli rastlös ska jag försöka inse att jag behöver det här och njuta av lugnet!
Blir kanske lite Wii-spel och film - det är ju ganska trevligt nog!!!


Hoppas på en fortsatt trevlig lördagkväll!!!
xoxo
//J


Dag 13: Tema "Ljus"



//J


Dag 12: Min vardag


Min vardag: alla dessa underbara barn som förgyller min tillvaro och förhoppningsvis gör jag det för dem oxå!!!
//J


Dag 11: Tokigt


Hur galet-tokigt som helst!!!
//J


Expert!!!

Har alltid trott att jag haft lättare att uttrycka mig i skrift än med ord, men just nu tvivlar jag starkt!
I dagens samhälle, där det mesta görs via skrift: sms, messenger, FB osv osv är det skriftens gåva som florerar starkt. Och det har passat mig väldigt bra, eftersom jag alltid haft lättare för att skriva vad jag tycker och känner än att säga det...
Men idag har motsatsen bevisats! När man skriver kan man inte få fram rätt känsla, rätt tonfall, rätt intryck...Och saker och ting kan lätt misstolkas och missuppfattas...
Och jag vill med detta inlägg be om ursäkt för detta!!!



//J

Dag 10: Detta gör mig glad!



Umgänge med mina vänner - det gör mig glad!!!!
xoxo
//J


Dag 9: Dagens


Mattes älsklingar myser för fulla muggar!
//J


Dag 8: En favoritbild


En av många fina bilder på min älskling, men det här är absolut en av de finaste!
Han är ca 8 veckor gammal och har just kommit hem till oss - en av de bästa dagarna i mitt liv!!!
xoxo
//J


En trevlig tillställning!

Ja det kan man definitivt säga att vi hade igår!!!
I några veckors tid har det varit en massa tisslande och tasslande och hemlighetsmakeri på jobbet, allt för att inte en viss person skulle få veta att vi tänkte avtacka en blivande pensionär. Svårt har det varit, det ska medges men alla har hållit god min även om berörda person i fråga haft sina aningar om att det skulle hända något.
Tror dock att hon var väldigt nöjd med sin fest, det verkade iaf så!!!=) Vi alla hade verkligen jättetrevligt! Det var bra stämning hela kvällen, lekarna var många och roliga, uppdrag efter uppdrag utfördes - en kväll med massor av skratt kan tilläggas!!!


Bara i början av kvällen än så länge!!!

Och Melodifestivalens final gick av stapeln igår kväll och Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 2011 är Popular med Eric Saade - en låt som är pigg, trallvänlig och förhoppningsvis så pass bra att den kan gå långt i ESC!!!=)

http://www.youtube.com/watch?v=0fUEyES5eqY

Önskar Er alla en fortsatt trevlig söndagkväll - själv är det soffan som gäller för mig med lite serier och kanske nån film!!!
xoxo
//J

Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp



Härligt härligt!!!
//J


Dag 6: Tema "Grön"



Midsommarstång a la Plintsberg, Dalarna
Året är 2005, tror jag...

//J


Melodifestivalen 2011

Imorgon är det så dax, att välja vilken låt vi ska skicka till Dusseldorf i maj för att försöka försvara vår ära i Eurovisionsammanhang...=)

Artisfältet ser ut som sådant:

  • Danny Saucedo - In The Club
  • Swingfly - Me And My Drum
  • Sanna Nielsen - I'm In Love
  • Brolle - 7 Days And 7 Nights
  • Eric Saade - Popular
  • The Playtones - The King
  • Linda Bengtzing - E det fel på mej
  • Nicke Borg - Leaving Home
  • The Moniker - Oh My God!
  • Sara Varga - Spring för livet
  • Jag har ännu lite svårt att ta till mig någon av dessa låtar, anser inte riktigt att nån av dem är nån som jag skulle vilja skicka iväg. Det är flera av dem som är riktigt bra dock, men om det är en Eurovisionsvinnare vilja låta vara osagt.
    Det är 10 bra låtar, som alla har något speciellt - svårt att förutspå, för det finns ingen som är riktigt så där självklar.
    Det återstår helt enkelt att se och höra imorgon!!!
    Dannys låt är en låt som kommer att spelas mycket på klubbarna, likaså Eric Saades och Swingfly. Sanna låter som hon alltid låter, bra men inget mer än så. Brolle är alltid Brolle, väldigt fin att se på om inte annat!!! The Moniker är en som sticker ut i mängden, likaså the Playtones, det svänger ju! Nicke Borg är grymt bra, Linda B är schlager och Sara Varga har en låt som är intressant.
    Ja som sagt, det återstår att se vad som händer och sker imorgon!!!


    http://www.youtube.com/watch?v=dp4_ftaCr_8

    xoxo
    //J


    Dag 5: En gammalbild



    Hittade en gammal bild av mig när jag var till Mallorca första gången - efter bara en dag i solen så lyckades jag bli relativt brun: Me like a lot!!!=)
    Bilden är från augusti 1998 - tiden går minsann!
    //J


    Dag 4: Min hobby



    Jag är en stor filmfantast!!!
    Älskar filmer, gamla som nya, drama som komedi, action som romantik - jag ser det mesta!!!
    Just nu ligger Twilight-triologin väldigt högt upp på listan av favoritfilmer, men även Sagan om Ringen-triologin samt Pirates of the Caribbean-triologin och väntar med spänd förväntan på uppföljningen!!!
    xoxo
    //J
    (Detta är endast en bråkdel av alla filmer som finns hemma hos mig!!!)


    Träning och envishet

    Första dagen tillbaka på jobb efter några dagars sjukdom och jag är helt slut!!! Snacka om att inte ha rätt energi än, men det är å andra sidan inte så konstigt heller eftersom matintaget varit det minimala i några dagar...Och all mat luktar illa och jag får illamåendekänslor, det nästan vänder sig i magen...Som tur är så gör det inte det! Men det var skönt att vara tillbaka igen, att ligga hemma hela dagarna går ju inte för sig...=)

    Tagit en träningpromenad med voffsing, nu är det hög tid att han lär sig hur man ska bete sig och gå i koppel. Vilket innbär att promenaderna inte blir särskilt effektiva eller långa, då man hela tiden måste backa eller gå tillbaka - allt för att han ska lära sig att inte dra, och att han ska gå vid min sida...Och mitt tålamod är inte det bästa jämt...och Bilbo är fruktansvärt envis...Tur att jag är lite envis jag med!!!



    Och igår var det fettisdagen, och då ska man ju äta sig en semla/fastlagsbulle men eftersom jag inte ätit alltför mycket de senaste dagarna så ville jag inte ge mig på en semla. Men idag är jag nu lite sugen ändå!!! Så kanske att vi gottar oss med det ikväll...=)



    Fortsatt trevlig onsdagkväll!!! Med seriestart "Blue Bloods" - spännande ska det bli!!!
    //J

    Dag 3: En familjemedlem



    Min älskade sambo Jan - vi har snart varit tillsammans i 8år(herrejisses, vad tiden går!) och kärleken blir bara större och starkare med tiden!!! Love you!
    xoxo
    //J

    Dag 2: Favoritpryl



    Har säkert många favoritprylar, men plattången är min bästa vän i dagsläget!!! Utan den vet jag inte hur jag skulle överleva, inte i det här burret!!!=)
    //J


    Dag 1: Självporträtt


    Fotoutmaning

    Har hittat en jätterolig utmaning hos en av mina bloggande vänner, och jag bara måste ju anta den utmaningen!!! Ska bli spännande - startar imorgon måndag!

    Dag 1: Självporträtt
    Dag 2: Favoritpryl
    Dag 3: En familjemedlem
    Dag 4: Min hobby
    Dag 5: En gammal bild
    Dag 6: Tema "grön"
    Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
    Dag 8: En favoritbild
    Dag 9: Dagens
    Dag 10: Detta gör mig glad
    Dag 11: Tokigt
    Dag 12: Min vardag
    Dag 13: Tema "ljus"
    Dag 14: En vinterbild
    Dag 15: Kärlek
    Dag 16: Självporträtt i svartvitt
    Dag 17: Ett ögonblick
    Dag 18: Känslor
    Dag 19: Här bor jag
    Dag 20: Tema "olika"
    Dag 21: När jag var liten
    Dag 22: Mitt beroende
    Dag 23: En sommarbild
    Dag 24: Detta gör mig glad (favorit i repris)
    Dag 25: I all hast
    Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
    Dag 27: Tema "två"
    Dag 28: Väder
    Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
    Dag 30: Valfri bild


    Vek och svag, orkeslös och dödstrött!

    Vad vek man kan vara, svag i kropp och själ...
    Att en "liten" maginfluensa kan göra att man känner sig helt sänkt är helt otroligt! Yrsel och illamående konstant, rädslan för att äta, men hungerkänslan som ändå är där...
    Har inte blivit mycket i matväg denna dag, och underligt nog är jag ändå inte överdrivet hungrig, inte som jag kan vara en helt vanlig dag...Några koppar thé, lite blåbärssoppa och nån smörgås har jag väl fått i mig...men det ger inte mycket energi det inte...

    Blir hemma imorgon iaf, sen får vi se...Magen är helt i olag, vill sig inte alls som jag vill, mullrar och bullrar och har sig, låter som en hel orkester...Inte så roligt ändå!!!
    Usch ja, inte kul att vara sjuk...Får väl helt enkelt bara lita på att det är snabbt övergående!!!

    Tröttheten är stor, sömnen har inte varit den bästa den senaste natten och vaknade tidigt gjorde man oxå...Får hoppas att jag får sova mer och bättre denna natt...Sömn är viktigt i tillfrisknandet!
    Så nu önskar jag Er en riktigt god natt, sov gott och dröm söta drömmar  - och hoppas att ni undslipper den här förrädiska maginfluensan!



    xoxo
    //J

    Så åkte jag dit...

    ...japp, trodde jag skulle slippa men icke sa Nicke...Igår kväll fick jag besök av Mr Magsjuka och om vi säger så så var han inte speciellt välkommen. Men det gick inte att stoppa honom, han bara trängde sig in och tog sitt grepp om mig...
    Man känner sig så fräsch när man tömt alla reserver man han och kroppen är helt utslagen - och här sitter man och måste ta sig hem...För till råga på allt, så är jag ju inte hemma, utan jag är ju hos mina föräldrar...Och det är ju en bit hemåt... Usch och fy säger jag bara!



    Förutom det förargliga besöket av Mr Magsjuka så har helgen varit bra! Det gick jättebra att åka bil och båt med Bilbo, han var så lugn och fin och skötte sig exemplariskt. Och hos mina föräldrar har han oxå skött sig jättebra - mattes duktiga kille! Så det blir ju definitivt fler resor när Bilbo kan komma med!!!

    Vad ska man stoppa i magen måntro? Känns inte som jag är så sugen på något, men kanske att man skulle må bättre om man fick något i magen...=/

    Idag är det Vasaloppet, och det verkar vara bra spår och vädret är kanon - hur kul hade det inte varit att stå där i spåren och heja på alla åkarna!!!


    Önskar alla en fortsatt trevlig söndag, med Vasaloppet och femmilen i Skid-vm!!!
    //J

    Positivt blodprov och skidor...


    Jag är en stor skidfantast och följer skidorna hela säsongen, framför allt när det är VM, vinter-OS och liknande...Man kan inte tro det när man ser mig, att jag är så stor sportnörd, för jag är inte den som utövar sporterna. Men jag älskar att se sport, i stort sett all sport. Dock inte golf och tennis, för det intresserar mig inte ett nåe!!!
    Och just nu är det ju då Skid-vm i Holmenkollen!
    Resultatet hittills har inte varit det som jag hoppats på, men än är det inte slut!!! Och än ger vi inte upp!!!
    Men nånting måste vi göra åt Bjoergen och Northug...=)

    Mest spännande just idag är sprintstafettfinalen - det ser lovande ut!!! Men mycket kan ju förståss hända, så man ska väl inte ropa hej förrän man är över bäcken antar jag...=)

    I måndags fick jag ett kuvert på posten och i det kuvertet låg Bilbos sällskapspass och intyget från laboratoriet - hans blodprov påvisade tillräcklig mängd antikroppar mot rabies!!!
    Så nu får vi åka över till Sverige, det ska bli sååå kul! Så skönt att inte behöva fundera längre, utan nu kan man bara packa in hunden och åka iväg!!!
    Och i helgen bär det så iväg! Som mina föräldrar har längtat efter att vi ska få komma över och hälsa på och ta med vår lillskrutt! Och farmor, tror nog att det kommer att komma en tår eller två...=)
    Och vad härligt att kunna få med Jan över till Sverige, han har inte varit dit sen september tror jag när han var på konsert...Så det är lite på tiden faktiskt!
    Förutom visit hos farmor står shopping högt upp på listan över saker att göra i helgen!!!


    På återseende!
    //J