Att längta efter något...

....eller någon kan göra så fruktansvärt ont. Och ovissheten gör inte saken bättre. Inte heller att så många runt omkring en själv får bekräftelse på något som de funderat på, positiva besked för vissa, men för andra mindre positiva...För mig skulle det vara bara ytterst positivt, för den längtan som finns i mig nu är obeskrivlig...Hoppet att så ska ske är ändå rätt lågt, det finns så mycket som tyder på att det inte kan bli så och det gör mig än mer ledsen...och orken och lusten vill inte alls infinna sig...
Det jag måste göra är att ta mig i kragen, jag är inte ensam ute i världen med detta problem och det går att få hjälp, det vet jag ju!
Jag kan bara hålla tummarna att den nya gynekologen står på min sida och är villig att ge mig hjälp och stöd från början. Sen hoppas jag på att min sambo förstår vad allt detta kommer att innebära för oss, för funkar det så blir det ju till det bästa för oss båda!
Att leva med en sjukdom som gör att man inte fungerar som man ska är inte lätt...men det är ändå skönt att ha fått en namn på vad man har. Det blir lättare då på något sätt...

Hela den här veckan har gått lite som i ett töcken: det har varit sportlov på Åland vilket har inneburit för oss att större delen av barnskaran varit lediga, tro det eller ej. Så vi har haft det löjligt lugnt, för lugnt för min del...Blir så långtråkigt på jobbet, man orkar inte städa hur många dagar som helst heller... Sen att få reda på något som man inte ville ha reda på gjorde liksom inte saken bättre, det fick mig lite ur balans. Men det kommer nog att bli bra, jag måste bara vänja mig, vilket kommer att ta tid, bara så du vet det!!

Dax att avsluta, känner hur det bara blir en massa blajh...Usch och fy hur man kan känna sig inombords, tom och tom och tom...
Kram till alla, saknar er!
//J

"Sjuk hals"

"Vanlig förkylning" med snuva, sjuk hals, hosta och ibland lätt feberstegring är så gott som alltid förorsakad av en virusinfektion. Symptomen varar från några dagar till en dryg vecka. Antibiotika har ingen effekt utan kan till och med vara skadlig.
Ett flertal virus kan emellertid ge liknande symptom med en streptokockinfektion.(Mariehamns Hälsocentral, patientinformation, något nerkortat)

Ja precis, så kan det vara... En vanlig förkylning som lätt kan förknippas med streptokocker. Men det var inte det jag hade, det var bara en vanlig förkylning. Jag har dock aldrig haft sååå ont i halsen vid en vanlig förkylning och avsaknaden av snuva är oförklarig. Men prover har alltid rätt, så är det ju. Så nu har jag varit hemma i fyra dagar med "en vanlig förkylning", för kroppen är inte pigg...var ner till tvättstugan en sväng och var halvdöd när jag kom upp igen, och även om min kondition är kass så är den verkligen inte sååå kass....så resten av eftermiddagen har återigen spenderats i soffan...Men snacka om att vara rastlös, jag har massor att göra här hemma men inget som jag orkar göra med den här infektionen i kroppen...det är bara att vänta, den går förhoppningsvis över snart...

Undrar jag sa flundra om man ska ta och virka nåt eller så, kan ju vara kul...men vad skulle jag kunna hitta på??? Nån som har nåt förslag och gärna en beskrivning så blir jag jätteglad! Då skulle jag ha nåt att göra, det är ju inte så fysiskt ansträngande att sitta i soffan och virka...*ler*
Ska gå ut på nätet och kika lite, så jag önskar alla en trevlig helg!
Kramizzar!
//Jessica

Frisör...

...var något jag ville bli när jag var liten. Mina föräldrar trodde helt och fullt att jag skulle bli frisör, för jag hade en tendens att hålla på och dona med allas hår hela tiden, jämt och ständigt. Men se, så blev det inte, jag var inte tillräckligt estetiskt lagd för nåt sånt. Jag har en massa fina bilder i huvudet, men sen att få ner det i praktiken, se det är svårare det! Men jag får då och då leka frisör och det är ju kul! Även om jag blir jätteosäker och tror att allt ska s-a sig, men oftast så blir det ju bra i slutändan ändå. Jag kan ju bara hoppas på att den som jag fick leka frisör på igår är nöjd med resultatet, det går ju att fixa om inte annat, jag har en färg hemma som jag kan trycka dit!=)

Och jag själv var till frisören igår, det var verkligen dax för en klippning och när man ändå är där kan man ju lika gärna passa på att färga lite och sånt osså...Och jag är nöjd med resultatet, himlans tjusigt. Och istället för att gå därifrån med världens rufs, som jag alltid brukar göra eftersom alla bara ÄLSKAR mina självlockar, så gick jag därifrån med plattat hår, jag var imponerad!=) Så ikväll när jag ska på middag och lite fest, så tänker jag faktiskt vara plattad osså...*ler* Jag trivs i det, känns himlans bra!

Nu ska jag hoppa in i duschen så jag hinner göra allt jag ska göra innan jag ska iväg, inte för att det är så mycket för idag tänker jag ta det lugnt. Men ändå! Nån gång måste man få göra sig iordning i tid för en gångs skull, och inte bara stressa jämt!
Jag önskar alla en trevlig lördagkväll och på återseende!
Kramizzar!
// en glader J

...en sån där dag...

Idag har verkligen varit en sån där dag som man inte vill ha...en sån dag när man inte ska kliva upp ur sängen, utan bara dra täcket över huvudet...Nä kanske inte, dagen började förvisso bra men blev sen bara sämre och sämre...Egentligen har dagen inte varit dålig men inom mig så känns det så...vet inte alls varför dess känslor kommer till mig då och då, har ju aldrig mått så här förut? Mycket tankar som snurrar i huvudet, mycket som man vill, mycket som inte går, och då sjunker humöret rätt fort igen...

Lite barn och mycket personal, idag kändes det som vi var rätt överflödiga. Många barn hemma - kallt på holmen ser ni! Och sjukskriven personal tillbaka, ialla fall för att jobba en och en halv vecka för att se gå på mammaledighet. Därför kändes det som vi var rätt många idag...har ju börjat vänja oss vid tanken på att vi faktiskt här framöver ska vara en mindre... Och det funkar faktiskt bra!

Snabbtripp hem i helgen som var - gosade rysligt mycket med en väldigt glad och mysig Leonardo, fick så mycket kramar och pussar och då blir faster så glad, så glad! Härligt att få träffa mamma, umgås lite med henne. Min lilla mamma...jag blir så ledsen när jag tänker på allt hon fått och får utstå, med alla mediciner och skit som hon har i kroppen...önskar jag kunde vara där hos henne, hjälpa henne, bara vara med henne...Ska snart ta en hel helg hemma hos mamma och bara vara, det lovar jag!

Sängen hägrar nu, öppningsvecka...snart slut...är så trött...men det är fest på lördag, det ser jag fram emot! Att få festa lite med nära och kära vänner och bekanta...För att på söndagmorgon åka över en snabbis hem, måste ju hälsa på moster, morbror och kusiner när de är på besök ju! Blir en jobbig dag, men vad gör man inte?=)

Till er alla: saknar er massor!
God natt!!!
// en trötter J