Let's Dance och Partaj!

Helgen har varit väldigt intensiv med mycket aktiviteter och lite sömn. Men det tycker jag allt att man kan ta emellanåt. För det har varit en väldigt trevlig helg!
Började fredagen med att åka över Ålands hav och köra hem till mor och far. Sen in till Sthlm för lite middag på Wokhouse(www.wokhouse.net) och sen vidare till SVT-studion och Let's Dance! Mycket folk och trevlig stämning. Och allt blir ju så mycket häftigare i verkligheten. Fast det är mindre än vad det ser ut i tv...=) Och trevligt sällskap hade jag ju oxå, av min goda vän Linda som var den som bjöd med mig - jag är evigt tacksam så klart!!!=)
På lördagen startade jag dagen tillsammans med min brorson, lite frukost i magen sen ut för lite lek i snön samt pulkaåkning - vi var ganska blöta innan vi var färdiga kan jag meddela...det töar rätt bra...men jag undrar jag om jag inte gillar när det är minusgrader iaf...=)
Sen bar det återigen av in till stan, denna gång för temafest hos Jenny: vårfest! På plats lite tidigare för lite diskussion och mys, måste man ju ha när man inte träffats på hur länge som helst! Mycket vin, mycket snack och en hel del skratt senare var det så dax att fara hem...Men som vanligt en väldigt trevlig kväll i goda vänners lag! Det gör vi om snart igen tycker jag!!! Kanske det blir nästa gång hemma hos mig, med lite pyjamasparty och "moviemarathon"!!!=)
Söndag...lite för lite sömn definitivt och i kombination med vinintaget igår så blir man rätt seg...och inte alls så pigg som jag hade velat vara...mycket att göra...men det blir mest mys och gos med brorsonen, måste ju passa på för jag vet ju inte när jag träffar honom igen...jo, det vet jag! När hans far, min bror fyller 30, så ska jag ju dit, så klart!=)
Nu blir det gos på hög nivå - tjing på er!
//J

Ny design - igen!

Jag var inte riktigt nöjd med föregående design på bloggen, den kändes inte som jag riktigt och var tvungen att hitta nåt annat. Men jag känner ändå inte att jag är nöjd!!! Vet någon om nån bra sida där man kan hitta stilmallar/bakgrunder till sin blogg??? Tips tas tacksamt emot!=)

Söndagen kom och gick, likaså måndagen. Tisdagen bjuder på ännu lite mer snö som yr och blåser överallt, men det har ändå blivit betydligt varmare. Så pass att man kan gå ut utan att frysa näsan av sig...=)
Igår blev det en promenad med svägerskans två hundar - tacksamma djur, de vill alltid gå på promenad, oavsett väder i stort sett, iaf den ena av dem...=)
Tror väl att det blir lika imorgon - alltså en lång promenad med vovvarna!=)
Ikväll är det boxningsdax - med Maria! Det var länge sen vi boxades så det ska bli kul!

Jag känner att jag står lite och stampar på ett och samma ställe vad gäller min livsstilsförändring, jag har kommit till en gråzon, där ingenting händer, verkligen ingenting...Nu gäller det för mig att göra en drastisk förändring till, men jag vet inte vad det skulle kunna vara. Nån som har tips på hur jag ska gå till väga för att komma över hindret??? Maten är rätt, motionen är dagligen och tillräcklig i dagsläget - hur göra nu??? Ska till min "kurator"/livsstilssjuksköterska i april, och förhoppningsvis har hon lite tips på hur jag ska göra men jag vill ju att det ska börja hända saker nu!!!! Jag får helt enkelt sluta äta - tror att det är där det ligger, trots att jag vet att jag äter bra mat, i lagom mängd rätt antal gånger om dagen och känner aldrig eller mycket sällan hungerskänsla...usch och fy, att man aldrig kan får vara "normal": äta vad man vill, när man vill, göra vad man vill, när man vill...Bitter och inåtvänd, känns det som just nu!!!!
Måste hitta inspiration och motivation!!! (Borde göra som bilden säger, men icke sa nicke...)

xoxo
//J

Bakartagen minsann!

Det skulle man kunna säga att jag är! Jag har bakat något varje dag i tre dagar nu, och jag som nästan aldrig bakar...Jag gillar dock att baka, men eftersom jag helst inte ska äta så mycket godsaker och så, så blir det inte av att jag bakar, för bakar jag så äter jag, så klart! För det är ju sällan som det kommer fikagäster över...trist men sant!
Men idag fick jag iaf en fix idé och satte igång och bakade kanelbullar - men ack så gott det doftade i hela lägenheten!!! Och vad gott de smakade...bara smälta i munnen! Och för att reta min far lite, som ÄLSKAR kanelbullar, så var jag ju tvungen att skicka ett mms till honom...=) Hur elak får man egentligen vara? Men jag lovade samtidigt att jag skulle ta med mig en påse till honom när jag åker hem nästa helg...så jag tror att han blir nöjd då! Min sambo blev iaf nöjd!!! Och nu har jag bullar i frysen, om gäster skulle dyka upp...=)
  
Dagen har mestadels spenderats inne - för här på Åland så blåser det så snön yr runt knutarna och det är ett ohyggligt väder...Kallt är det till på köpet, inte alls kul...Försökte mig på en promenad mitt på dagen, men det blev en kortare variant för jag trodde min näsa skulle frysa bort...Ruggigt kallt!
Och som så många andra före mig, känner nog lite att våren kan komma nu...även om jag gillar när det faktiskt är RIKTIGT vinter!
En annan orsak till att jag gärna vill att det skulle snöa lite mindre är att få lite bättre bild...har en parabol med ett microhuvud som är helt översnöat - vilket innebär att jag bara har en massa små små små små rutor över hela tv'n...Lite jobbigt när skidningen snart ska börja! Undrar om jag ska skicka ut sambon och borsta bort lite snö???
Nja, kanske kan klara mig tills imorgon när det är ljust, för säkerhets skull!

Önskar Er en fortsatt trevlig lördagkväll och en god fortsättning på helgen!
//J

Faller för trycket...

En nästintill datorfri dag - det hade jag igår, trodde nästan att jag skulle klara det men icke sa nicke... Dragningskraften blev för stor och jag kunde inte låta bli - jag vet, jag faller för trycket!

Fick världens ryck idag när jag kom hem - började baka matbröd! Vet inte vart jag får allt ifrån ibland, är väl säkerligen påverkad av vänner antar jag...=) Som sagt, jag faller för trycket!
Men ett par härligt fina rågsiktslimpor blev det!
Och igår bakade jag mockarutor/kärleksmums/snoddas, att bjuda min kära arbetskollegor på idag, när vi hade planeringsdag och allt. Det var väldigt uppskattat!!!




En väldigt bra, intressant och givande planeringsdag tycker jag att vi har haft idag. Ett studiebesök på en annan förskola på holmen, en god lunchbuffé och sen vidare planering och diskussion på hemmaplan - jag är nöjd med dagen och tycker vi har fått mycket gjort och massa nya intryck och funderingar!=)
Kvällen fortsätter med OS varvat med lite Solsidan, Numbers och sen tror jag väl att det är dax för sängen! Det är ju en dag imorgon oxå!=)

xoxo
//J

Vilken vurpa!

Det kan man säga ja, att Anja Pärsson gjorde igår i sitt störtlopp! Jag satt med andan i halsen, och fick en obehaglig känsla i kroppen när jag såg henne flyga men komma helt fel...usch och fy säger jag bara! Och så nära som det var en silvermedalj! Det är synd men samtidigt bra att det gick så bra som det gick, hon reste sig upp och vinkade till åskådarna - det är ett bra tecken!
Blir mycket OS nu, tror jag hade tv'n på OS hela kvällen igår...till min sambos stora förtret! Han är inte så förtjust i skidor och allt sånt som jag är, han vill mest se ishockey...Det vill förvisso jag med, men mitt i natten...*hmmm* Ja, fanatisk är jag inte så jag kliver inte upp mitt i natten för att se på ishockey iaf!
(Källa: Aftonbladet)

Snöar gör det igen, undrar jag när det här ska sluta? Förvisso gillar jag vintern, som den har varit denna vintern - helt kanon tycker jag! Avskyr slask och halka...Nu har det verkligen varit perfekt vinterväder, sen åtminstone Lucia och mer nöjd än så här kan man knappast bli. Men nog skulle det vara skönt med lite vår nu!


Nähä, om man ska ta sig till jobbet nu då! Sista dagen för den här veckan, skulle man kunna säga...för imorgon har vi planeringsdag. En rätt krävande dag det med förståss, mycket som ska göras och donas och planeras!
På återhörande!
//J

OS-GULD!=)



Alltså jag säger bara en sak: villken stjärna hon är, allas vår Charlotte Kalla!
Satt som klistrad framför tv'n igår, hoppade i soffan och skrek mig nästintill hes - så tar hon OS-guld i OS-debuten! Det är så man blir mållös, vilken känsla jag hade hela kvällen igår, nån sort eufori...=) Hon är helg enkelt bäst i världen!
Synd bara att det inte gick lika bra för Marcus Hellner...synd att stupa på målsnöret på det viset som han gjorde, 1,5sek efter bronsmedaljören. Men sååå slut som han var när han kom in på stadion så var det nog kört redan där, han kunde ju knappt hålla sig på benen...Jättesynd men ändå väldigt bra åkt!!!=)

Ikväll väntar skidskyttet - spännande värre!!! Har såna höga förväntningar på Helen Jonsson, det ska kunna gå vägen!

Mycket OS blir det, men jag är som uppslukad!
Fast jag måste skriva lite om min gårdag, jag hade det kanonbra! Jag var på en kurs som heter Musiklek, med två inspirerande musikpedagoger från Sthlm. En dag fylld av sång, musik, dans och lek och så klart en massa skratt! Jag fick så mycket ut av den här dagen, att jag inte riktigt vet vart jag ska göra av allt...men det lägger sig förhoppningsvis om några dagar och jag kan sortera och bearbeta det jag fått lära mig. Men en alldeles underbar dag helt enkelt!=)



Kram på er!
//J

Nysningar och hängande dator!

Det ställer till stora problem när man vill göra en sak på datorn och datorn verkligen strejkar - är det ett problem som någon annan än jag har?
Här sitter man i godan ro och ska kolla lite resor, så där på skoj liksom och så händer det som man verkligen inte vill ska hända: datorn hänger sig!!! Det är så man bara vill skrika...iaf jag!!! Kan inte förstå att jag ska bli så irriterad över en sådan bagatell egentligen, men det blir jag. Eller snarare nervös...jag vet inte, jobbigt är det iaf!!! Men det verkar som det funkar, bara jag inte går in på en resebyråsida... undrar vad det beror på?

Veckan har börjat med världens förkylning! Här gick jag i helgen och var kaxig och sa att jag blir inte sjuk, jag är immun vid det här laget: Tji fick jag! Här sitter jag nu, dundertäppt i näsan och svider i halsen gör det oxå...ingen träning innebär det...Vila säger dom! Mmm kanske det...jo jag ska vila, jag vilar...och hoppas på att det blir bättre...*atchooo* Nysningarna är enorma!


Idag har jag äntligen gjort mitt efterlängtade frisörbesök - som jag längtat! Först ringde frissan och bokade om tiden, sen ringde jag och bokade om tiden men idag var det så dax! Och jag är såååå nöjd med resultatet! Och sen hade jag lite diskussioner med min frissa ang. något om jag gått och funderat på ett tag...och kanske jag tar och gör det nästa gång!!!=)
Nu är ni bra nyfikna va? Nä det tror jag inte, för jag tror inte att det är någon som egentligen läser min blogg...inga bevis på det finns iaf...lite trist...fast jag skriver mestadels för min egen skull...Har vänner dock som meddelar då och då att de håller sig uppdaterade om vad som händer och sker i mitt liv via bloggen, men som sagt det är ganska livlöst med kommentarer...
Kanke borde bli bättre på detta med bloggandet, hitta på något spännande att spinna på, som en receptblogg eller nåt...=)
Nä nu ska vi sluta med dessa bistra miner och vara glada istället!

På återseende!
//J

Ny stil...

Har känt länge att det varit dax att byta stil på bloggen en aning och håller på att provar mig fram! Denna kändes lite som jag, så den får det bli iaf till att börja med, tills jag hittar nån annan som kanske känns ännu bättre!
Men jag gillar den!

Nu blir det matlagning och bakning, ska baka lite hälsobullar som såg riktigt härligt goda ut!!!
Mums filibabba!

//J

Update 20.32


Snålblåst och Melodifestivalen!


Denna bild är från förra vintern, har inte lyckats komma ihåg kameran när jag varite ute än...Men kanske att jag kommer ihåg den idag, när jag ska ge mig ut på min dagliga promenad! Nu sitter jag bara och väntar på att sambon ska komma hem så jag får sällskap!
Var ute en sväng, trodde att det skulle vara skönt ute med tji fick jag, det blåser så in i norden att det är jättekallt ute - så det gäller att klä på sig ordentligt idag måste jag säga...Och den där solen som de lovade i helgen, lyser med sin frånvaro...
Men lite luft skadar inte, kanske man blir lite klarare i skallen och piggare i ögonen, så man orkar med kvällen!
För ikväll är det ju Melodifestivalen, deltävlig 1 - som jag har väntat och längtat! Detta är ju mitt stora intresse, musik och underhållning på hög nivå!=)

Veckan som gått har varit intensiv med diverse möten och läkarbesök, träningar och planering...Alla dagar är det något som är inbokat, så när helgen kommer är man ganska mör och rätt nöjd med att ha kalendern tom...bara vara hemma och pyssla på med sånt som man inte hinner i veckorna. Jag har svårt att förstå hur alla hinner med allt hemma: baka, städa, fixa, tvätta osv. Jag har inte ens barn att ta hand om dessutom, men jag tycker inte att jag hinner ändå...kanske jag måste lära mig att omprioritera? Men hur då, vad är det jag ska omprioritera, tv-programmen kanske...men det är ju det enda som får mig att koppla av!!!
Jag vet att jag är väldigt styrd av mina tv-program, men jag gillar dem och som sagt, en chans för mig att koppla av ordentligt! Nä, de tänker jag minsann inte ge upp, då får jag helt enkelt ge upp något annat...städningen kan vänta till en annan dag, tvätten klarar sig några dagar till...jag behöver inte göra allt på en gång!!! Det är så det får bli!=)

Nu ska jag bara vara!!!
Kram och trevlig helg!
//J


Hinner inte med!

Dagarna rusar iväg, har knappt hunnit med att sätta mig vid datorn denna vecka känns det som...Alla kvällar har det varit något, och de korta stunder som jag faktiskt kunnat sätta mig ner och slappat har jag spenderat i soffan...Har ju börjat se en ny serie och jag kan inte släppa den, nu är det bara ett avsnitt kvar...=(

Skulle ju berätta massor om Midvintermiddagen, hur det gick och hur det var...det får bli vid ett senare tillfället! Kanske ikväll, för jag tror till och med att ikväll blir det lugnt...Bilder ska föras över och inspekteras - måste ju se till att de inte är barnförbjudna...risken är väldigt liten, förståss...=)

Så, på återseende mot kvällen!
//J