Årets charter...

 ...blev till Bulgarien! En vecka med sol och värme, god mat och dryck samt trevligt sällskap var det som vi hoppades på när vi bokade resan och förhoppningarna inför detta var så klart höga! Och eftersom jag varit i Bulgarien förut, och när jag började räkna efter så insåg jag att det var för åtta(8) år sen - otroligt vad tiden går fort - och då inte tyckte vi hade så tur med vädret, vattnet var kallt och ganska mycket regn, så höll jag mina tummar och tår stenhårt för att det inte skulle bli samma nu...Eftersom vi åkte i stort sett samma tid då, alltså i början av juni. Efter att ha vaknat första morgonen och dragit isär gardinerna och möts av moln, så var besvikelsen ganska stor...Men, efter frukosten så gled molnen isär och solen tittade fram och värmen var obeskrivlig! Och detta höll i sig, hela veckan!!! Massa sol, bad och värme, god mat och dryck - allt detta i trevligt sällskap!!! Så ännu en lyckad resa måste jag väl tillägga!!!=)
Inte så mycket sightseeing, några korta turer till "stan" för lite shopping, det var nog det enda. Men vi såg poolen, stranden och solen väldigt mycket istället!!!=) Vi tre som åkte, för tredje gången i rad faktiskt, är lika på den punkten: vi solar gärna, och sightseear inte så mycket. Det är nog bra att vi alla är relativt lika på den punkten för annars tror jag inte att det skulle bli så bra. Kan bli lite jobbigt annars...=)






Nu får vi se när nästa resa bli, om det blir någon nästa resa för oss tre tillsammans...Alla har vi planer och funderingar för framtiden, men det återstår att se förståss!!! Men nån gång skulle det ju så klart vara trevligt...=)
Att sitta och planera inför nästa resan när man precis har kommit hem känns lite underligt, men med tanke på hur vädret är här hemma, regn, blåst och snorkallt, så är längtan efter ännu en resa väldigt stor!!! Känns som det är höst och då har sommaren knappt börjat än...och om en vecka är det midsommar!!! Otroligt men sant! Och jag lyckades rädda min midsommar, hade nog inte varit så glad om jag inte kunnat göra det...Men nu ser jag fram emot en nice helg i Tällberg med nära och kära!
Imorgon är det bröllop - ska bli trevligt! Och jag ska ha en klänning som min mamma sytt till mig...Spännande värre!!! Jag som är så bra på klänningar...eller inte...=)

Önskar alla en riktigt trevlig helg!
xoxo
//J

Silvias rabarberkaka

Kan inte låta bli, måste bara lägga upp denna underbart goda rabarberkaka som jag blev bjuden på häromdagen av en arbetskompis, den är bland det godaste av kakor som jag ätit!!! Lite knäckig i smaken, det gillade jag!=)

Silvias rabarberkaka
3 ägg
3dl socker
1,5dl smält smör
3dl vetemjöl
raberber - mängd efter tycke och smak

Vispa ägg och socker. Rör sedan ner smöret och vetemjölet. Häll i långpanna klädd med bakplåtspapper.
Skär raberbern i lagom stora bitar och strö över kakan. Grädda mitt i ugn på 175gr i ca 20 min., kakan ska endast vara halvfärdig.

Under tiden kakan är i ugnen gör du Kinuskisåsen:
2dl grädde
1dl socker
1msk smör

Koka upp under tiden kakan är i ugnen och ta sedan ut kakan och häll kinuskisåsen över den halvfärdiga rabarberkakan och grädda ytterligare 15 min.

Njut som den är eller tillsammans med vaniljsås!


Trevlig helg!

//J