Rusar förbi...

Jag blir alldeles förbryllad av hur fort dagarna går, jag hinner inte alls med eller så beror det på att jag har alldeles för mycket att göra, för mycket att tänka på och fundera över... Jag borde verkligen lära mig att stressa ner, att jag inte behöver göra allt på en gång! Men det är svårt, när man vill att husen/lägenheten ska se ut som ett ordentligt hem, det ska diskas, tvättas, städas, plockas och fixas mest hela tiden. Bilbo och katterna behöver sin uppmärksamhet, ett nytt hem som ska fixas...Kurser, möten, träningpass...You name it!
Måste helt enkelt lära mig att prioritera, att inte behöva vara med överallt hela tiden...Svårt svårt!

Nå ja, helgen var iaf hur bra som helst! Tog mig ner till Eskilstuna, hem till Jenny och det var så spännande att se hur hon och hennes nyblivna sambo har det. Jättefin lägenhet, mysfaktorn var hög! Och sällskapet denna helg var helt förträffligt! Jessica med sina två barn, Marie, jag, Jenny och hennes systerson - massa mys pys hela helgen!
På lördagen sken solen med all sin kraft, vädret var ljuvligt! Och vi packade in oss i bilarna och drog till Parken Zoo för en heldag! Jättemysigt med alla fina djur och jag till och med åkte Fritt fall - det var skojsigt värre! Trodde inte jag kunde åka karuseller längre men vissa går alldeles ypperligt!=)
Kul att hinna med att träffa mamma och pappa oxå, det går alldeles för länge mellan gångerna. Men förhoppningsvis åker jag OCH sambon över nästa helg, jag håller tummarna stenhårt för att det ska bli så! Vi behöver titta på lite klinkers, kakel, tapeter...Jätteroligt!=) Och hämta hem lite möbler som vi införskaffat: utemöbler bland annat! Som jag längtar till nästa sommar då jag faktiskt får ta fram dem!!!=)

Igår körde jag biorace, två filmer på raken! Man måste passa på när man kan!!! Bridesmaids, som jag verkligen rekommenderar! Skrattade så tårarna sprutade, och en och annan tår för sorgsenhet oxå...Jättebra verkligen!
Sen Captain America - helt klart sevärd, om man gillar seriefigurer...Actionfaktorn var hög, bra med effekter...Ja som sagt, gillar man såna filmer så är den bra!
Och ikväll blir det senaste Pirates of the Caribbean, får se hur den är!=)

På återseende, med bilder från helgen bland annat...=)
//J


Oroande känslor...

Vad otäckt det är att hela tiden gå omkring och oroa sig för hur dagen kommer att bli, att man aldrig kan förutspå att det är en bra dag?
Trodde att sommaren och semestern skulle ha gjort saker och ting annorlunda men så är icke fallet...Fortfarande går jag omkring med en gnagande känsla och en klump i magen, man vet aldrig när det smäller...Om man säger rätt saker, eller om det man säger tas på fel sätt - vad det får för konsekvenser...
Det går inte att ha det på det här viset, det är inte rättvist mot nån av oss, speciellt inte de små...Förhoppningsvis är de helt ovetandes och trygga i sin miljö, förhoppningsvis ser de inte att vi redan efter bara två veckor går på knäna...
Det är så svårt att skriva om det, ännu svårare att prata om det...och här är enda chansen för mig att lätta på trycket lite...men som sagt, det är lätt hänt att nån som känner nån som känner nån läser och fattar vinken och för det vidare...Vilket jag innerligt hoppas inte sker! Fast å andra sidan så står jag för det, så vad skulle egentligen hända?

Helgen börjar så smått lida mot sitt slut, söndagen är här och på dagens agenda står tvättning, dammsugning och planering, samt diverse annat smått och gott. Så nog lär jag få dagen att gå nog, det är jag definitivt inte orolig över. Det är jag är orolig över är att den kommer att gå alldeles för fort!
Veckan som kommer verkar bli relativt intensiv, med personalmöte på måndag som första punkt! Men mot slutet av veckan bär det av mot E-tuna för en helg i goda vänners lag - ser vi fram emot!!! Och en besök på Parken Zoo, tror jag visst det skulle bli oxå...=)



På återseende och fortsatt trevlig söndag!
//J


Jessica's "Snickers"-kakor


Har fått förfrågningar på receptet på de härligt goda kakorna som jag serverade till kaffet på kräftskivan, och här kommer det nu:

JESSICA'S "SNICKERS"-KAKOR




1 brk jordnötssmör
3 dl sirap
1,5 dl strösocker
1,5 l Rice Krispies
1,5 dl kokos

Smält jordnötssmör, sirap och socker långsamt i en kastrull. Blanda i rispuffar och kokos och platta ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 30*40cm.

3 kakaor ljus blockchoklad, á 200g
1,5 msk matolja

Smält chokladen med matoljan och bred över "kakan". Låt stelna i kylskåp och skär sedan kakan i lagom stora bitar.
Förvara i kylskåp - går även att frysa, och ta fram vid servering!

Låt er väl smaka!=)

//J


Update: Kräftskiva och jobb...

Men herre jisses, ska det verkligen vara så svårt att uppdatera bloggen??? Ja tydligen...Men nu ska jag väl ändå ha lite tid, om jag har tur!

I lördags hade vi kräftskiva för släkt och vänner och vilken tillställning det blev, en väldigt lyckad sådan! Jag vill passa på att tacka alla inblandade för en superduper kul kväll, tycker jag att vi gör om nån gång!!! Gärna snart...=)
                       

Lite bilder från helgens tillställning - som ni ser hade vi toppenväder, med solsken, blå himmel och ljumma vindar, samt inte en krusning på havet...Som bäddat för en härlig kväll helt enkelt!!!=)

Och så har man jobbat en och en halv vecka och redan är man på G liksom, möten är inplanerade och ett redan avklarat! Planeringen är på topp och ja, imorgon börjar väl allvaret på riktigt när skolorna startar igen efter ett lååååång sommarlov!
Tror att det är många barn som är glada över att sommarlovet är över, för hur skönt det än är med sommarlov så saknar man sina kompisar en massa och man börjar så smått att längta efter något att göra... Det är barnen det, inte jag, känns helt klart som att jag skulle kunna vara ledig hur länge som helst! Har ju massor att göra ju, speciellt nu...=)

Nä nu är det kväller redan, dax att börja tänka på refrängen...Tidiga morgnar gör att ögonen inte riktigt hänger med, och kanske det vore en idé att för en gångs skull komma i säng i någorlunda tid...=)
Kram och god natt!!!
//J

Back to life, back to reality!

Semestern avslutad och snart första arbetsveckan klar! Lugnt och skönt har den passerat utan större anmärkningar...Känns som det ska bli lite skönt att det blir lite ordning på torpet när alla barnen kommer tillbaka, det blir liksom lite mer att göra och dagarna går fortare...
En kollega frågade idag, om vi verkligen vill att dagarna ska gå fortare, de går ju tillräckligt fort ändå och svaret blev att så klart vill jag inte att dagarna ska gå så rasande fort men när det är färre barn på avdelningen så blir man lite stillastående...man tycks inte komma på något vettigt att göra...Men fördelen är att man får mer kvalitetstid med de barn som är där...Vi diskuterade ett tag, men kom egentligen inte fram till något - det är som det är helt enkelt!=) När det är färre barn hinner man med saker som man annars inte hinner med, och man får mer kvalitetstid med barnen men när det är fler barn så blir det liksom aldrig tråkigt...För- och nackdelar med allt, som alltid...=)

Som sagt, snart har första veckan passerat och snart är det helg igen! Och i helgen som kommer så är det KRÄFTSKIVA!!! Har äntligen tagit mod till mig att ställa till med fest, men har de senaste dagarna ångrat mig lite... Vi har lite olika uppfattningar om hur vi vill att det ska vara när det är fest...och så blir jag alltid så uppstressad och rädd över att det inte kommer att bli bra, att folk inte kommer att ha trevligt...Men jag vet ju samtidigt att det brukar ordna sig! Det blir ju inte roligare än vad man gör det till...=)



Kommer så klart att sakna de som inte kunde komma, men det blir fler tillfällen för fest!!!
Ger dock upp för idag, har stressat på här sedan jag kom hem från jobbet och det värker lite överallt i kroppen, så jag önskar Er en fortsatt trevlig kväll och God Natt!!!
//J

Fredagkvällen räddad: FRIIDROTT!

Sista lediga fredagen för snart är semestern slut!
Fem veckor har passerat så fort så fort, jag vet inte alls jag...Men jag har haft semester och jag har haft det bra så jag ska definitivt inte klaga. Men ändå skulle jag nog kunna tänka mig att vara ledig några veckor till, eller varför inte månader? Jag kan nog hitta på saker att göra, så jag tror nog inte jag skulle bli alltför rastlös! Och nu har jag ju ännu mer att se fram emot...=)

Spenderat några ljuvligt lugna dagar hos mamma och pappa, kom tillbaka hem igår. Dagen har spenderats lite här och lite där, städat här hemma, fixat och donat - för ikväll kommer mamma och pappa!!! De har inte hälsat på på väldigt länge så de kände väl att det var dax nu, och så är de ju grymt nyfikna ju! Och jag vill ju verkligen höra vad de tycker om det hela...=)
Jag vet, jag är lite hemlighetsfull, men jag kommer att berätta mer inom kort!!!=) (Nä, jag är INTE gravid, så det kan ni slå ur tankarna direkt, tyvärr...) Men jag har andra roliga nyheter!!!

Har just varit på en långpromenad med voffsing, det får bli på kvällarna för det är alldeles för varmt både för honom och för mig, att gå på dagarna. Mycket svalare på kvällen, så då kan man gå lite längre...Det är skönt! Men ikväll hade jag lite bråttom hem, för det är ju friidrott på TV, Diamond League! Och snart börjar VM...!!!!


Ska bli grymt spännande att se vad denna man kan ställa till med i VM...=)

Jag vet, jag är knäpp, urtråkig....men jag GILLAR friidrott!
//J


Sista veckan inledd...

Oj oj oj, dagarna passerar så fort förbi och snart är sista semesterveckan över och det är dax att ta sig an verkligheten!
Fem veckor har gått så fort, tycker ju inte jag gjort nåt alls...förutom att rullat med bilen överallt! För den här sommaren har min bil rullat mååååånga mil, jag har varit tamejtusan överallt, känns det som! Men det har ju varit toppen, så jag ska inte klaga!=)



I måndags spenderade jag hela dagen på stranden i sällskap med bästaste M och barnen, verkligen toppendag! Första  heldagen på stranden, och det kändes verkligen toppen! Och lite färg på hullet fick man oxå, det gillas ännu mer!
Och i tisdags(igår) bar det iväg hemåt en sväng, via Österbybruk där jag hälsade på S med familj, mysigt att få lite tid tillsammans och bara prata och vara! =) Så härligt att se hur barnen växer och blir egna individer, så fina så!
Och sen vidare hem till mina föräldrar - lugnet på jorden! När jag kommer hit så är det som att all stress bara rinner av mig, och jag kopplar verkligen av...Det är så skönt! Så det är hit jag åker när det är som tuffast hemma, för här finns inga höga förväntingar av vad som måste göras, utan man kan bara vara...Mitt "hem"!
Men idag har jag en massa måsten dock, massa som ska fixas och donas och personer att besöka...Men bara kul saker, så det är lugnt! Och bästa sällskapet får jag ju oxå - mamma!=)



Förresten, så har jag ju helt glömt bort att recensera The Ark!!! Hur kan jag glömma det, det är frågan...Kvällen var totalt lyckad!!! De var så himlans bra och jag bara njöt av varenda sekund och hur vacker är inte Ola Salo??? Vilka artister, vilka underhållare, helt magiskt!!! Önskar jag hade tillfälle att se dem en gång till innan de avslutar, men jag tror inte att jag får tillfälle till det, för det passar inte in i mitt schema tyvärr...Men man kan definitivt säga att de slutar med flaggan i topp, för så himlans bra är de!!!=)


(Ola Salo i sitt esse på scenen på Rockoff)

Önskar Er alla en superduper bra dag med massa sol och härligheter!
//J