Mexikansk afton

Ännu en helg har snart passerat och aktiviteten för denna helg var Personalfest på daghemmet Klaralund!
Mexikanska afton hade Nordan (alltså min avdelning) bestämt sig för att bjuda på och det gjorde vi! Hela lördagen stod jag och "slavade" i köket och lagade mat till vår mexikanska buffé som vi skulle bjuda på. Det var nachogratäng, tacopaj med kyckling, paella, chili con carne och quesadillas. Och till tillbehör var det guacamole, tomatsalsa, oliver, fetaost och sallad med dressing och bröd. Drycken som åkte ner var både av det vita och röda slaget så klart! Och till välkomstdrink hade jag ordnat sangria (för de icke-bilburna) och en liten Winecooler för de körivriga...:-)
Och till dessert gjorde jag en karibisk ananaspaj, den var jättegod och smakade faktiskt lite julaktig, så den kan man absolut ha som dessert på julbordet om man känner för det!
Lite lekar stod förståss på agendan och vi började med en Introtävling. Fem snabba intron spelades upp, följt av en kort paus (ca 30sek) för att sen få fem snabba intron igen. Så pågick det i fem omgångar. Och det gällde så klart att kunna både artisten och låttiteln. Vilket inte är det lättaste när varje intro varierade på mellan 5-20sek. Snabba puckar det vill säga! Och vi har ju några riktigt tävlingsinriktade personer på mitt jobb, det är rätt kul att se faktiskt!
Nästa lek var "Finn flest ord". Det gällde att komma på så många ord som möjligt på en viss tid på en viss bokstav inom ett visst område, t.ex. geografiska platser på bokstaven F, eller kändisar på bokstaven M, eller varför inte maträtter på bokstaven T? Ja ni förstår säkert! Kul var det ialla fal och återigen kom tävlingsinstinken fram hos vissa!

Kvällen började så sakta lida mot sitt slut, trodde jag men icke sa Nicke! Då var det dax för oss att fara till Arken tydligen! Sagt och gjort, det gjorde vi. Men först var jag bara tvungen att byta om, för såååå vacker var jag ändå inte trots att min kjol var urtjusig, tack mamma för att du sydde den åt mig!!! Hem och byta om medans skjutsen stod utanför och väntade på mig, och på Maria som sprang hem till sig för att byta om. Sen bar det iväg! Och faktiskt var det rätt kul, men det är inget som vi ska prata högt om...för då måste jag ju säkert dit igen snart...*ler* Men det var toppen, för just nu håller de på att renovera i nattklubben, vilket innebär att de flyttat upp nattklubben till dansrestaurangen. Så dansbandet spelar till kl. 00.30 och sen tar en DJ över dansgolvet och det är ett så mycket bättre dansgolv. Plus att det är mycket trevligare och luftigare där uppe! Så jag var jättenöjd och dansade faktiskt jättemycket - det var länge sen, jag har saknat det märkte jag!
Hem kom vi vid fyratiden, snacka om att vara slut då! Och ont i fötterna! Jag är imponerad över att jag klarade mig så länge i de skorna jag hade på mig, för det är en relativt hög klack för att vara jag...*ler*

Så för att avsluta det hela så tror jag att alla var nöjda med kvällen, jag vet att jag var det ialla fall! Idag är det en sån där dag som det ska vara dagen efter kvällen före: lugnt, skönt, vila, bio, sova...
Ha en fortsatt trevlig söndag i höstmörkret!
//J
Och Grattis på födelsedagen Sara, hoppas du njuter av din 30-årsdag!


Avstressande hem!

Det hörs snarkningar från det andra rummet, det är jag inte van vid...hemma hos mig är det ju JAG som snarkar...men här är det pappa OCH mamma! Jo men visst, jag är ju hemma hos mamma och pappa och det är så skönt! Jag känner redan lugnet liksom, det är inte alls så stressande som det är hemma...varför jag är så stressig hemma har jag ingen aning om, men det blir så med alla runt omkring antar jag...för i stort sett alla i min närhet hemma är så stressiga, kan man säga så? Men så känns det ialla fall...det måste hela tiden göras något, man kan liksom inte bara sitta ner en hel dag och glo på film, som jag har kunnat göra förr...men nu var det länge sen! Ibland är det så man längtar!!!

Kom igår kväll, blev hämtad av brorsan med deras nya bil - riktigt fin! Jag tror att de är nöjda, speciellt med tanke på att de "fick" bilen...*ler* Sen blev kvällen bara bättre när jag upptäcker att brorsans familj är på besök så jag faktiskt fick träffa min älskade brorson, det var så länge sen att jag inte ens kommer ihåg när det var! Men han kom emot mig med öppna armar och sa "här faster"! Kan man bli gladare eller? Det är så hjärtar slår ett extra slag i bröstet på en!;-)
Sen lekte vi en liten stund innan det var dax för dem att åka hem och sova, klockan var ju ganska mycket och läggdax för länge sen för en liten tvååring...Men så kan det vara ibland!;-)

Idag blir det lugna gatan, bara vara och inte göra nåt i stort sett. Det enda jag egentligen måste göra är att åka och handla lite till Personalfesten nästa helg och till Halloweenpartajet helgen efter det...Men sen är jag färdig för idag! Ett besök hos farmor tror jag det lutar mot oxå, det är alltid trevligt!
Nu börjar jag bli hungrig, undrar hur länge de övriga i det här huset ska sova eller om man kan sätta igång lite frukost kanske? Nja, jag vet inte jag...de är ju vana med sovmorgon....och det här kanske inte är sovmorgon för dem...*hmmm* Kanske måste vänta ett tag till då...:-)
Jag får väl sitta här och glo en stund då, då brukar tiden gå rätt fort har jag märkt!

Allt bra där ute hoppas jag, soligt och fint, en riktigt höstdag!
//J

Inflammation...

...i hörselgången och sprucken trumhinna - det är inte att leka med det inte vill jag lova!
Alltså så ont som jag hade i örat i tisdags, det vill jag aldrig ha igen! Jag är öronbarn, så jag borde veta vad det handlar om men den smärtan som jag hade då hade jag inte ens önskat min värsta fiende, om jag skulle haft nån sån...Den smärtan kommer jag inte att glömma i första taget! Kommer inte alls ihåg att jag hade så där ont när jag var liten, men det har jag väl förträngt. Förståeligt faktiskt, för det var inte kul!!! Och sen sprack trumhinnan och då kändes det genast lite bättre...bara lite...för nu är jag som i ett vakum istället, där jag hör mig själv, och bara mig själv...för jag här nästan ingenting på vänster öra...Jag hoppas det blir bättre över helgen för på måndag ska jag på jobb igen. Jag orkar inte vara hemma längre, jag blir ju såååå rastlös! Jag var uttråkad redan i onsdags...

Så vad hittar man då på när man är hemma och är sjuk? Ja inte vet då jag inte! TV'n förståss, men ingen orkar väl sitta där hela dagen heller? Och idag är det så jättefint väder...kanske ska ge mig ut på en liten promenad ialla fall, få lite frisk luft, för det kan inte vara så skadligt ändå...*ler*

Och stackars Gustav har varit på upptäcksfärd idag! Vi har åkt bil, till veterinären och fått spruta. Han måste oxå få vaccination. Men nu är det två år tills nästa gång så han är glad, antar jag! Han gillar inte alls att åka bil, jamar och har sig. Gick bättre när han fick sitta i mitt knä, och jag kunde prata med honom hela tiden. För han pratade oxå hela tiden, han som annars är väldigt tyst...*ler* Men nu är han hemma och är nöjd och belåten igen! Snart är det lillparvels tur, i januari ska han och få spruta. Det kan bli intressant! Sist han åkte bil tog han sig ur kattväskan på nåt sätt och flög runt i hela bilen och runt pedaler så Janne var tvungen att stanna bilen för annars hade det kunnat gå riktigt illa! Bättre lycka nästa gång! Jag får åka med då helt enkelt, svårt att ha katten själv i bilen när den lever rövare!=)

Nån som ser på Idol 2008? Ja vad säger man? Besviken på svenska folket, som inte kan rösta ordentligt. Röstar ut såna som verkligen har karisma och attityd på scenen...ja jag blir besviken, för jag kan ju inte rösta själv då jag inte bor i Sverige...hade kanske inte gjort nån skillnad på min röst men ändå...vad är det ni vill ha för person som Idol egentligen? Förklara gärna!

Nu måste jag ta penicillin, innan jag glömmer det, aja baja!
//J