Svacka...

En sån har man just nu, en svacka och inte en så dålig en heller...när man helst av allt bara vill bädda ner sig under täcket och vakna upp pigg, glad och positiv! Just nu är det Neggo-Jessica som råder här hemma, allt är negativt och världen ter sig inte så rolig....Jag blir nästan rädd för mig själv när jag blir så här, för det här är verkligen inte jag...Och jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att ta mig upp...
Jag vet oxå, att det går över, men hur lång tid ska det ta? Det brukar inte ta så här lång tid, jag brukar rycka upp mig snabbt...men nu är dalen djup, väldigt djup...
Orkar inte riktigt ta mig för nånting, allt känns jobbigt...Men jag vet oxå att jag behöver det sociala, jag blir glad och får positiv energi av att träffa vänner och bekanta, men när till och med det ska vara så jobbigt... Då är det illa!!!
Hur ska jag göra, VAD ska jag göra??? Vill verkligen inte ha det så här, och när jag inte vet hur jag ska förklara hur jag känner, hur jag mår...
 
//J

Behov: semester!!!

Jobbdag för vissa, men inte för andra...Ibland är man lite avis på de som har semester, skulle inte alls sitta dumt med lite semester! Jag tror jag är i behov av lite ledighet, längre än några dagar...Det har varit jätteskönt med fem lediga dagar på raken, att inte behöva tänka på arbete liksom...Men det var ju inför julen så jag hade rätt mycket att göra ändå, så att bara sitta still var ju inte att tänka på direkt!
Och när jag blir så där, då kikar jag runt på olika resebyråer...för att drömma mig bort till nån annanstans! Och så småningom kanske man åker iväg på riktigt oxå... det vore nåt det!!! =)
Torsdag, snart helg igen...och denna gång blir det fyra dagar ledigt som jag verkligen tänker utnyttja!!! Vila upp mig...för jag är trött, så ohyggligt trött... och så är det ju nyår oxå! Då måste man väl orka vara uppe lite längre, iaf till tolvslaget... =)
Nu väntar middag, om nu sambon behagar komma in - har tagit hem nya "leksaken", snöslungan!!! Måste kika om han har tid att äta lite... =)
På återseende!
//J
 

Årets julgodis och annat!

 
Överst är Rocky Road, sen Mockapraliner, Hallontryffel och vaniljdrömmar. Sen är det årets julgran och voffsing måste ju så klart vara med på ett litet hörn han med... =)
Själv är jag väldigt nöjd med julen, lugn och skön med god mat och trevlig sällskap. En och annan julklapp har man väl oxå fått, så lite snäll måste även jag ha varit... Får en behaglig känsla här hemma, mysigt och juligt...=) Känns skönt att efter ett år i huset ha kommit så långt att det känns som vårt!
Nu väntar två arbetsdagar, men i köket...Hoppas in som köksa dessa två dagar, det ska bli lite spännande, får bara hoppas på att jag fixar alla maskiner, framförallt diskmaskinen...fast å andra sidan tror jag att det skulle kunna gå att diska för hand oxå, eftersom antalet barn och personal inte är fler än så...
Sen väntar nyåret! Vad som händer och fötter då, ja det vete gudarna...Det återstår att se helt enkelt!!!
Nyårslöfte...undrar om man ska satsa på något sånt iår? Nä, jag tror inte det, för jag vet med mig att jag inte håller dem...finns massa löften jag skulle kunna avge men när jag summerar ihop året vid årsskiftet så har jag ändå inte lyckats åstadkomma nåt...så det känns som lönlöst mer eller mindre...Får försöka hitta på nåt annat istället!!!
Önskar alla en God fortsättning!
Kram kram
//J

En julhälsning... =)

 
En bild säger mer än tusen ord!!!
Önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Kram kram

Äntligen!!!

Äntligen dax för lite längre ledighet! Inte så länge som jag hade önskat men iaf några dagar och man får vara glad för det lilla!!! Jag är oerhört tacksam för att det är så många helgdagar denna jul, då jag bytte jobb(igen!) i juni så semesterdagar finns det inga alls...Men nu ska jag njuta av fem härliga lediga dagar tillsammans med voffsing, och sambo så klart!=) Men sambon jobbar hela helgen, och även julafton...Men kortare dagar förståss!!!=)
 
Lite kvar att göra på "to do"-listan ännu, bland annat städningen, och julgranspyntandet...Skinkan ska griljeras, köttbullar trillas och nån liten julklapp kvar ännu att inhandlas...Har även funderingar på att baka lite pepparkakor, det är ju alltid gott... Kanske ska ge mig på ett pepparkakshus oxå, det återstår att se hur mycket tid jag har!!!
För jag tänker börja med att sova imorgon, länge!!!=)
 
 
Det är mycket som händer och sker i kommunen för tillfället, mycker mer än man förstår i dagsläget...Men med tiden hoppas jag att det ska ge sig och man ska bli mer införstådd i vad som händer och sker! Om inte annat så lär man väl märka..Man läser mötesprotokoll, man pratar med engagerade politiker, man pratar med vänner och bekanta, lyssnar och tar in men ändå så blir man inte klokare... En får bara hoppas att det löser sig med tiden, det gäller nu bara att hålla ögon, och öron, öppna!!!
Men det först efter helgerna, nu ska det firas jul och kanske även lite nyår...Vad ska ni göra på nyår? Planer och funderingar? Vi är i funderingsstadiet än... =)
 
Nu lite thé och "The Mentalist" - sen sover jag nog gott!!!
Kram kram
//J
 

Strömavbrott och isiga vägar...

Lördagen härjades av strömavbrott mer eller mindre hela dagen. Det är tur att man kan komma på annat att göra när man inte har ström... men vad konstigt det är! Hade strömlöst som mest 1,5h i sträck och först blev jag irriterad, för vad kan man göra nu då utan ström...inte tvätta, inte diska, inte se på tv, inte surfa...men jag kom ju på att jag kan göra massa utan ström: juldukar och lite julpynt åkte fram, efter att ha dammtorkat allt...Så jag fick massa annat gjort som jag kanske inte fått gjort annars... =) Så det var bra! Och strömmen kom tillbaka lagom tills jag skulle äta lunch, som på beställning nästan!
 
Sen åkte vi till stan för lite mys i biomörkret, the Hobbit!!! Riktigt bra, rekommenderar verkligen den! Ja, alltså, om man gillar Sagan om ringen-triologin så är ju the Hobbit ett måste!!!=)
Det var efteråt som det strulade till sig lite...
Janne åkte med B hem för lite film, jag skulle åka hem till voffsing och sen vidare till M för lite snack. Jag påbörjade min körning hemåt men efter att ha kommit halvvägs och tre sladdar senare, stannar jag bilen och ringer J, vänder om och hämtar honom för jag ville verkligen inte ge mig ut på vägen igen senare! Fy vad läskigt det var att köra...det var första gången sen jag tog mitt körkort som jag inte velat köra själv! Vinden tog tag i bilen, snön yrde så sikten var lika med noll och väglaget var rena rama isbanan!!! Och då körde jag fyrhjulsdrivet...Usch säger jag bara, läskigt värre!
Hem kom vi så till slut, och jag stannade hemma...ville inte ge mig ut på vägarna igen efter den pärsen! Så en brasa i spisen och lite ljus, en stor kopp thé och lite serier fick förgylla resten av min lördagkväll - det var riktigt trevligt det med!=)
Söndagen bjuder på ännu mer snö, så idag är det skottning som står på schemat bland annat. Ett besök hos M ska jag nog hinna med oxå!=)
Kram kram
//J

Lätt trött så där...

Känner av en lätt vintertrötthet - idag har varit en sån där dag när jag tagit åt mig för minsta lilla...vilket innebär att tårarna inte varit långt borta...osäkerheten varit påtaglig...Men jag vet ju oxå att det går över, bara jag får sova ordentligt...Blir lätt så när jag har öppningsveckan, att jag sover för lite...Speciellt i dessa juletider när man har så mycket att göra mest hela tiden känns det som...
Men jag ska väl försöka se till att jag blir färdig i helgen, så jag har nästa vecka och helg på mig att bara vara, och göra sånt som jag vill göra och inte måste...Förstår inte varför jag har en massa måsten på mina axlar, och varför inte jag hinner med allt som jag skulle vilja...Undrar hur det kommer sig?
De där serierna som jag ser på tar förvisso upp stor del av mitt liv, men skulle jag inte ha dem skulle jag vara knäckt! Det är de som gör att jag nån gång sätter mig och varvar ner, så jag tänker verkligen inte ge upp dem!!! =)
 
To do-listan är ganska lång ännu, men som sagt, ska försöka beta av den i helgen!
- resterande julklappar ska inhandlas
- julgranen skall hämtas
- städningen fixas
- julkorten ska lämnas
-slå in samtliga julklappar
- baka pepparkakor
-fixa lite julgodis
...det var en bråkdel...=)

Men på lördag blir det film - äntligen!!!!
 
En stund i biosalongen tillsammans med mina bästa killar, det blir bra det, kanske precis vad jag behöver...
Fast egentligen tror jag att jag behöver en stund med mina tjejor...så min självsäkerhet ökas på lite, när jag är med de som känner mig bäst och som ger mig den energi som jag behöver så desperat...De får mig att må bra igen! =)
Men kvällen har spenderats med min älskling, och det har inte alls varit tokigt! Det var länge sen som vi bara var, till och med en promenad blev det på kvällskvisten tillsammans - me like!!! =)
Uscha buscha, dagens inlägg är tradigt och trist...men men...är det så man känner så är det...
På't igen imorgon, nya tag bara!!!
Kram kram
//J

Hej mitt vinterland!!!

Man blir som ett litet barn när det kommer så mycket snö som det har gjort! Det är så vackert!!!=)
Och när man ser glädjen i hundens ögon och hela hans sätt att vara när han är ute, så blir jag ännu gladare och lyckligare. Bilbo älskar verkligen snön, även om han stundvis har lite svårt att ta sig fram då det är lite djupare snö än han har ben...=) Men han skuttar och hoppar och är fullkomligt överlycklig!!!
Och då blir jag likadan...
Julkänslorna börjar så smått infinna sig, speciellt när det är alldeles vitt där ute. Julklapparna börjar så sakteliga bli klara, några till att fixa bara. Julkorten är i stort sett klara - ska bara skrivas!!! Så jag känner mig i fas med verkligheten och man kanske till och med kan varva ner innan jul... =)
Och med lite julmusik blir ju all lättare!!!
Har en topp 3-lista över favoritjullåtar, som jag fullkomligen älskar!!!
 
Nr 3 - Last Christmas, Wham!
http://youtu.be/E8gmARGvPlI
 
Nr 2 - Jag kommer hem igen till jul, Peter Jöback
http://youtu.be/v3Xm8hedNVI
 
Nr 1 - All I want for Christmas is You, Mariah Carey
http://youtu.be/yXQViqx6GMY
 
Och så en låt som jag måste ta med, bara för att den är såååå fin!!!!
http://youtu.be/AZESd8bkvuQ - Himlen i min famn, Carola
 
Gillar gillar gillar!!!
Stjärnor och stakar lyser så fint i alla fönster, snön ligger vit på marken - härliga juletid!!!=)
Kram på Er och glad andra advent!!!
//J

Myshelg!

I helgen som var åkte jag ner till Eskilstuna för en helg med bästaste Jenny!
Tog morgonbåten på fredagen, åt supergod sjöfrukost och slumrade sen till en sväng, mest för att undvika illamåendet som ökade då det gungade något hemskt. Tur att man är så pass bra ändå, att om man bara blundar en stund så går sjösjukan över... =)
Satte mig sedan på bussen som skulle ta mig till Sthlm - där jag somnade igen! Tror jag var lite trött... =)
Hann med en liten shoppingrunda i stora staden innan jag skulle med tåget till Eskilstuna. Inte världens trevligaste tågresa jag varit med om, trångt och varmt och irriterande människor som tror de äger hela vagnen...efter x antal sparkar var jag lagom arg och inte långt ifrån att sparka tillbaka... Men så kom jag äntligen fram! Och fick träffa Jenny!!!
Började med att se mig runt på hennes jobb, medans hon städade undan och avslutade för veckan. Sen tog vi en promenix hem och samtalen avlöste varandra - vi hade en hel del att prata om!!!=)
Det är så sällan som det bara är vi, så det var skönt att få umgås med bara varandra och prata av sig lite... Fixade lite god mat, och såg på X-Factor och tog en tidig kväll - så vi skulle få mer ut av lördagen!!!=)
Startade med att ligga i sängen och snacka skit och glo på tv, sen go'frukost i soffan och en riktigt tonårstjejfilm. Sen tog vi oss ut för en liten fika på stan, innan vi mötte upp systeryster som kom för att göra oss sällskap! Fixade till lite tacos som vi avnjöt med lite vin. Sen Så mycket bättre och sminkning av systeryster! Skulle spendera kvällen i soffan för ännu mer mys, men vi gick istället över till grannen som hade "invigningsfest" för sitt nyrenoverade vardagsrum. Vid två-tiden gav jag upp, hade ju faktiskt ett tåg att passa på morgonkvisten...=)
Men väldigt nöjd med dagen!!!
Tidig uppstigning och en härlig morgonpromenad till tåget - en varm choklad och lite smörgås på tåget till Sthlm. Blev stående i Södertälje, då en dörr gav upp och vägrade stängas...efter 45min blev jag aningens stressad och nervös att jag inte skulle hinna med bussen till Grisslehamn. Men så kom ett annat gå, som alla rusade över till, inklusive jag, och jag hann med bussen, med en kvart till godo - det kändes ju bra! Inte för att det egentligen hade gjort nåt, jag hade ju bara åkt hem till mamsen och papsen en stund och det hade inte varit helg fel det heller!( Kanske att de kommer i helgen, hoppas hoppas!!!)
Och på båten fick jag sällskap av bästaste Maria och barnen som varit över och ätit julbord - det var inte alls fel det!!!=)
Det var min helg - en superduper lyckad helg!!!=)
(vy från köket i lägenheten, år 2008)