Så är då veckan igång igen...

...med allt vad det innebär!
Jobb mestadels, en del träning ska jag väl hinna med och så klart massa mys med Bilbo - måste ju passa på när vi ska vara utan honom i helgen!!! Han ska vara hos svägerskan med familj medans vi är på kryssning, det är första gången som vi lämnar bort honom och vi är något nervösa. Han är kanske inte den mest uppfostrade hunden, har en tendens att tugga sönder saker...så vi är så klart väldigt rädda!!! Och bara att vara borta från honom...=( Men hur man är!!! Det är ju bara en hund, tänker nog många...Men det är min hund, min bebis och jag avskyr att vara borta från honom!!!

Ja som rubriken lyder så är veckan igång. Tidig vecka innebär tidig morgon men även tidig hemgång - jobbigt att kliva upp tidigt, är inte direkt en morgonmänniska, men urskönt att komma hem när det fortfarande är ljust och man faktiskt hnner göra lite saker innan man ska fixa middag...=)
Planeringen är avklarad, mestadels iaf...har lite svårt att komma på vad jag ska göra för pyssel, men jag har iaf några idéer - bara det är en bedrift!!!=)
Tisdag innebär gympa för småttingarna, onsdag StegVis, torsdag sångsamling och fredag så är det såklart fredagsmys!!!
Och som pricker över i:et har jag åkt på förkylningssymptom: ont i halsen, tjock och svidig i näsan och en begynnande hosta...Så typiskt, jag vill inte ha förkylning nu!!!

Dagens träning: 45min promenad samt 60min boxercize - känner mig nöjd med dagen!!!

Önskar Er en fortsatt bra måndagkväll!!!
xoxo
//J

Lördagspyssel och filmmys!

Lördagen har verkligen spenderats hemma, med några små avstickare för promenad med vovven!
Skönt att bara vara, och inte behöva göra nåt egentligt! MYS helt enkelt!!!


Jag har äntligen fått ner julgardinerna iaf, bara det är en bedrift. För det är kul att få upp nya gardiner, men det är ju så himlans jobbigt med städningen och torkningen och strykningen...Men det är fint när de kommer upp! Vardagsrummet har fått en vårig touch, sovrummet har fått nya gardiner likaså, vårigt kan jag däremot inte påstå att det är...Funderar på om jag måste ta och leta fram lite nya gardiner till sovrummet som är lite mer färgglada. Men vad ska man ha för gardiner i ett sovrum där tre av väggarna är ljust grå, med en fondvägg som är svart med stora blommar på??? Det är ju ett litet svart tema i vårt sovrum faktiskt...Så just nu är det svarta genomskinliga gardiner med något mönster på, rätt så fina faktiskt!

Måste ta lite bilder tror jag...Har just suttit och tittat igenom typ alla mina bilder, och inser att jag inte har typ ett enda på vårt hem...Hmm...det vill jag ju nog ha!!! Även om det nu inte är så mycket att se men ändå, kan vara kul ändå...=) Jämföra liksom!

Lördagkvällen har bjudit på god middag: hasselbackspotatis med wienerschnitzel och svartpepparsås, och grönsallad med fetaost. Till det ett stort glas rött, smakade riktigt bra! Och film så klart! Nu tror jag min sambo håller på med äggtoddy, han har fått något dille på det...Jag tror inte jag någonsin smakat äggtoddy, men kanske jag får möjlighet till det nu då!


Blir nog lite mer film under kvällen, har Predators som ligger och väntar på oss, kan bli bra...eller så blir det helt enkelt inte bra...Återstår att se. Recension kommer!!!=)

Önskar Er en fortsatt bra lördagkväll!
xoxo
//J


Fredagsmys...

...skulle det kunna vara om jag bara inte skulle ha så ont i kroppen och framförallt halsen!!! Vad är det nu på G då??? Bara inte förkylning, för jag orkar inte mera...!!! Måste helt enkelt se till att motarbeta!!! Hur man nu gör det...frågar jag min sambo så ska jag fylla min kropp med Echinacea-droppar, som verkligen smakar rugguggla!!! Måste hitta något annat som funkar...



Jag har aldrig varit så överlycklig över att det är fredag, som jag varit idag!!! Jag har nog aldrig varit så trött som jag är efter den här veckan, känns verkligen att man varit på G hela tiden. Så en lugn och skön helg, framför tv'n med lite bra film gör nog susen!!!

Skulle egentligen varit på Utflyttningsfest i Sthlm, hos J...men när jag känner mig som jag känner mig så är jag inget trevligt sällskap...Även om jag jättegärna hade träffat allihopa! Får bara hoppas på att det blir snart igen!!! Kanske inflyttningsfest i Eskilstuna då???=)

Snart blir det iaf läggdax - ögonlocken känns tunga och ögonen grusiga, sova blir bra!!!=)
xoxo
//J

Träningsvärk som heter DUGA!

Två träningsdagar den här veckan, och det känns om vi säger så!!! Träningsvärken gör sig rejält påmind, främst i mage fakiskt...Men det är skönt, och det ska kännas at man gjort något!!! Det som dock inte ska kännas är ryggen, och den känns...tyvärr...Men jag ger inte upp, bara fortsätta att träna och göra vardagliga saker, lite smärta är inte fel!!!
Core och Zumba har varit veckans aktiviteter, förutom promenader med Bilbo, fast det räknas knappt längre...=) Det blir liksom inga raska promenader när man går med honom, för det ska stannas och luktas och kissas överallt. Så en promenad på 45min är kanske effektiv promenad 25min, på sin höjd. Men det ger sig det med, han blir väl bättre och bättre på det oxå!

   

Nu tar jag kväller, med en kopp thé och lite serier - imorgon är det FREDAG!!! Skönt med helg...=)
xoxo
//J

Svara med ETT ord!

1. Var är din mobiltelefon? Hallbordet

2. Var är din andra hälft? Soffan

3. Ditt hår? Rakt

4. Din mamma? Älskad

5. Din pappa? Saknad

6. Det bästa du vet? Sova

7. Din dröm inatt? Obegriplig

8. Din dröm/ditt mål? Många

9. Rummet du är i? Ljudligt

10. Din hobby? Zumba

11. Din skräck? Isvak

12. Var vill du vara om sex år? Huset

13. Var var du igår kväll? Jobbet

14. Vad är du inte? Arg

15. En sak du önskar dig? Barn

16. Var växte du upp? Skånela

17. Det senaste du gjorde? Promenad

18. Dina kläder? Alldagliga

19. Din TV? 50"

20. Ditt/dina husdjur? Sötaste

21. Din dator? Grym

22. Ditt humör? Växlande

23. Saknar någon? Absolut

24. Din bil? Honda

25. Något du inte har på dig? Strumpeband

26. Favoritaffär? ???

27. Din sommar? Hetsig

28. Älskar någon? Ja

29. Favoritfärg? Blå

30. När skrattade du senast? Idag

31. När grät du senast? Sällan

Kulig grej!!!
//J

Att det ska vara så svårt...

...att hitta ett datum som passar alla för en liten träff...Men det är klart det blir så när man har jobb, barn, familj, andra åtaganden etc.
Men jag hoppas att vi kan spika ett datum för vår "årliga" tjejträff, och gärna snart för jag saknar mina frånvarande vänner!!!=)

Igår kväll hade vi filmkväll här hemma och vi såg två komedier faktiskt. Och jag är riktigt nöjd med båda filmerna, så pass att jag måste rekommendera dem till er.
Den första vi såg var "Bröderna Karlsson" och den var över förväntan! Vi skrattade från början till slut och var grymt imponerade av denna svenska film. Den tycker jag absolut att ni ska se!

        

Den andra filmen som vi såg var den amerikanska komedin "Date Night" - helt klart sevärd med oväntad bra handling. Och en helt suverän biljakt, utan dess like! Jag skrattade gott, näst intill hela tiden...=)
Så idag är magmusklerna lite möra, för det är rätt länge sen som jag skrattat så gott åt en, eller två filmer!!!

Så om ni känner er lite nere eller låga en kväll, så se dessa två filmer - jag garanterar er ett gott skratt och att ni efteråt mår väldigt mycket bättre!!!

Kram på Er!
//J


Mys-helg verkligen!

Ja herre jisses, det bidde en myshelg verkligen! Med trevligt sällskap av bästaste Maria, hela helgen!!!
I fredag bjöd jag över Maria på lite hemlagade hamburgare och lite vin, följt av Let's Dance.

     

Och i lördags förmiddag åkte vi iväg till stan, för att strosa runt och kolla i lite butiker. En fika på Timjan bidde det, med en härlig brunch bestående av en fruktsmoothie, american pancakes med bär, grädde och lönnsirap, en nybakt semla med fetaostkräm och kyckling, chocolate cupcake och en kaffe, Härlig brunchmeny till ett bra pris - helt klart värt varenda euro!!! Mätta och belåtna skulle vi så bege oss hem, men hamnade på sidovägar...och hittade några klädfynd!!! Sen vidare till affären för att handla lite mat, för Maria skulle ju bjuda på middag till kvällen! Insåg när vi var på väg hem att vi spenderat mer eller mindre hela dagen i stan, hur det nu kan komma sig??? Men trevligt hade vi!
Sen var det bara att åka hem och fixa sig iordning för kvällen - middag och vin hos Maria. 
En god wok stod på menyn, som faktiskt åts med pinnar och även jag lyckads få i mig mat, helt otroligt! Och vin bidde det...och sen kom även några andra vänner över och då bidde det även lite Baileys och päronkonjak, dock inte för mig för jag är inte sååå förtjust i det...Tur det fanna Baileys!!!
En väldigt trevlig kväll med mycket snack och skratt!!!!
Sånt gillas verkligen och önskas mera av det!!!



Nu väntar en härlig söndagseftermiddag utomhus i solen med promenad och fotografering, följt av lite middag och kanske en film...=)

xoxo
//J

Update- back to reality!

Tillbaka i verkligheten, det kan man verkligen säga! Så pass att jag knappt har ork att sätta mig vid datorn, än mindre blogga...Inte för att det har så stor betydelse för det är nog ingen som läser bloggen iaf...Ibland undrar jag faktistkt varför jag skriver blogg, om det är för min egen skull eller för alla andras??? Jag vill ju gärna att det ska vara för min egen skull, och jag sägar ofta att det är för min egen skull, men visst är det roligt att få lite kommentarer då och då, lite back-up liksom!!! En liten push att fortsätta...Och att lösenordskydda min blogg tror jag inte är nån större idé för jag skriver sällan något som retar upp andra, eller som påverkar andra eller som rör andra...Men det är något som de flesta av mina bloggvänner gjort, alltså lösenordsskyddat sin blogg. Det vore ju trevligt att få lösenord då, så man kan fortsätta följa resp. blogg, men om man inte får lösenordet så kanske det betyder att den personen inte vill att man ska läsa bloggen, kan det vara så???


Tillbaka på jobb, och allt är precis som vanligt...Alla barnen är tillbaka efter julledigheter och liknande, och det är full rulle. Jag har känningar i ryggen, annat kan inte påstås, men jag gör vad jag ska om än väldigt mycket mer försiktigt! Jag vågar inte riktigt vara som vanligt än, för rätt som det är så hugger det till i ryggen och jag blir livrädd att ryggskottet ska komma tillbaka, eller än värre bli ett diskbråck!!!
Fler barn på vår avdelning, men samma personalstyrka, vi gör vad vi kan helt enkelt!
Och hemma ser det ut som hej kom och hjälp mig, det blir lätt så när man varit näst intill orörlig i över en vecka...Och den här veckan har jag slutat tidigt, vilket innebär att jag haft massa tid på mig att göra massor när jag kommer hem från jobb. Men det är ju så skönt att sjunka ner i soffan en liten stund...och sen ska man ut med hunden och sen ska det lagas mat och sen ska det...ja så där håller det på!!! Verkligheten heter det visst!!!=)

Men nu måste jag verkligen ta tag i det där med städningen, för nu kommer jag verkligen inte undan längre - dammråttorna är stora som riktiga råttor och jagar en över hela lägenheten - har man två katter och en hund så går det rätt fort att få ordentliga dammråttor!!! Och jag blir så irriterad när det ser ut som det gör, men ändå orkar jag liksom inte göra nåt åt det..Men imorgon, då ska jag!!!
Och egentligen skulle jag behövt åka till stan, måste till optikern och införskaffa mig nya glasögon...Eftersom min hund lyckades få tag i dem och tuggade lite på dem...=/ Men nya glasögon är ju aldrig fel!!!



Idag har jag bakat muffins...Har vid ett flertal tillfället försökt mig på att baka muffins, men tycker alltid att jag misslyckas, de blir för torra liksom...Och det stör mig enormt! Men nu hittade jag ett recept så verkade så himlans gott, så jag var bara helt enkelt tvungen att testa!!! Bildbevis kommer, så småningom...Recept oxå kanske, om de var så goda som de ser ut!!!=)

xoxo
//J


Samlar ny energi=)

Vad skönt det är att få kvalitetstid med sina föräldrar!!! Jag uppskattar det verkligen, och jag får massa ny energi när jag varit "hemma" en stund! Jag hoppas bara att energin håller i sig, för jag vill verkligen orka göra en massa saker!!!
Har en massa träning att se fram emot, det ska bli skönt att komma igång. Tror dessutom att jag behöver det...ryggen hade kanske klarat sig om jag tränat som jag brukar under hösten...Men men, nu är ryggen iaf på tillbakagång, lite stel och öm fortfarande men definitiv bättre!!! Det är skönt, att kunna röra sig någorlunda obehindrat!!!

Idag har jag varit och shoppat lite, skönt att få se lite andra butiker än de som finns i Mariehamn, men inte vet jag om jag hittade nåt mer för det...det där med rea är iaf inte min grej, för jag hittar då aldrig nåt!!! Men en tröja hittade jag iaf...
Och en massa andra saker, så nog kan jag spendera pengar ändå!!!=)

Lördagkväll= tv-mys med mamma, pappa är tyvärr på jobbet... Lite kaffe i magen och kvällen är räddad!!!



Trevlig lördagkväll till Er alla!
xoxo
//J


Bara en sån där dag...

Har egentligen ingenting att blogga om, det mesta jag gör just nu är att klaga över min rygg och det känns så pessimistiskt och som att jag ömkar empati och sympati...Det gör jag inte, men när det gör så förbaskat ont så känns det bra att skriva av sig lite smärta iaf...
Idag är det förhållandevis bra ändå, ont och stel men med stilla rörelser så går det sakta framåt...Det känns bra att det faktiskt börjar bli bättre, det ger lite ljus i tillvaron!!!
Idag är en sån där dag som inte är den bästa, en dag när jag känner mig ytterst ensammast i världen, när jag känner att jag inte har nån att förlita mig på...En sån dag som jag har emellanåt, men som jag samtidigt vet att jag imorgon har lämnat bakom mig.
Vet inte varför det blir så, varför jag tycker så synd om mig själv emellanåt, varför jag känner mig ensammast i världen...När jag vet att jag har både vänner och familj, som älskar mig för den jag är...Men när alla är så förbaskat långt borta!!!
Jag har vänner här oxå, tror jag iaf ibland men ibland tvivlar jag...att jag bara har min sambo att umgås med, eller mina svägerskor...Jag vet även att så inte är fallet, om jag bara tog tag i saken och faktiskt hörde av mig till nån. Men det är just det som är det roliga, varför är det alltid jag som ska höra av mig om vi ska hitta på nåt, varför är det alltid jag som kommer med idéerna??? Det är det jag är så less på...Så därför har jag mer eller mindre gett upp vilket innebär att jag sitter här hemma med hund, katter och sambo...och tycker synd om mig själv!!!


Men imorgon är en ny dag, med nya krafter och nya utmaningar och den här dagen har jag lämnat bakom mig.
Funderade på att åka hem till mamma och pappa en sväng, för att få lite ny energi och avlastning...Får se bara om jag orkar sitta i en bil så länge och köra...=) Men men...Det ska nog gå bra! Måste ju passa på för på måndag går Eckerö på dock - och då är man mer eller mindre fast här på holmen!

Och Tjugondedag Knut, sopas julen ut!
Japp, så är det men hos mig är julen utsopad redan...Är väl som många andra, vill plocka fram julsakerna tidigt så man hinner njuta av dem, men vill sen få bort dem ganska snabbt igen för att få ta emot våren!!!
Men samtidigt så tycker jag det blir så mörkt, så jag lämnar ljusstakar och stjärnor kvar lite till...Det lyser upp lite i mörkret iaf!!!
Och jag har alla år som jag bott på Åland, köpt hem lite godsaker till julutsopare som kanske tittar in men det har aldrig dykt upp några. Iår så har jag mer eller mindre faktiskt glömt bort att köpa hem något, eller fixa till något, har haft lite annat att tänka på om vi säger så, så jag hade inget hemma. Å vad händer då - jo det kommer så klart julutsopare hem till oss, och inte bara en utan sex stycken!!! Det är tur att man har frukt hemma iaf, och att de nöjde sig med det...=)


Och lite senare på kvällen dök det upp större julutsopare: Janne med kompani struntade i innebandyträningen och kom på visit för lite kaffe och Wii-spel!!!

Snart sista delen av Svärdet och Spiran - vad ska jag göra sen då????
xoxo
//J


Blev inte som jag tänkt...

Det kan man ju säga: blev inte alls som jag tänkt!
Bestämde mig för att åka på jobb i tisdags, med en rygg som egentligen sa ifrån men men vad gör man??? Efter att ha spenderat 2h på jobbet stod det ganska klart att jag inte pallade så mycket mer, men stannade ändå några timmar till innan jag gav upp. Till slut insåg även jag att jag inte är mer än mänsklig!
Visst man ska rör på sig som vanligt när man har ryggskott, om än lite försiktigare än vanligt och lite smärta är ingen fara...Men när man knappt kan stå rak utan att tårarna ska börja spruta då måste även jag säga stopp!!! Jag är hög smärttröskel det har jag, men inte så hög!!! Så nu är jag hemma, igen...och har mer eller mindre bestämt mig för att vara så resten av veckan för att förhoppningsvis vara helt återställd till nästa vecka.
Man kan ju iaf hoppas!!!



Jag hade funderingar på att åka hem till föräldrarna i helgen, men det återstår ju att se om det går...Att sitta i en bil och köra i nån timme är kanske inte att rekommendera...men vi får se hur det känns mot slutet av veckan. Skulle vara skönt med en tripp hemåt, har inte varit hemma sen november och nu går snart båten på dock och man blir mer eller mindre låst på holmen! Och sen väntar vi desperat på att Bilbo ska få ta sitt blodprov, som förhoppningsvis visar att han utvecklat antikroppar så han får komma med till Sverige!!!=) Slutet av februari så vet vi...


Och så har man bokat kryssning!!! Helt otroligt, trodde helt klart det var slut med kryssningar nu när man bor på Åland men så var icke fallet tydligen!
Alla Eckerölinjen-aktieägare har fått erbjudande om att åka på kryssning med Birka Paradise inkl. hytt och lunchbuffé med dryck under en viss period och då tänkte vi: Klart vi åker!!! En liten minisemester liksom...Och som sällskap fick vi med oss Maria och Henke - ska bli jätteroligt!=)



Nu gäller det bara att hitta en hundvakt tills dess...=/

//J


Jag kan, jag vill, jag ska!!!

En-två extra vilodagar behövs för att man ska känna sig något sånär i form innan man går på jobb, efter ett ryggskott. Jag fick en extra dag, är inte heller hundra på att jag kommer att klara morgondagen, men jag får helt enkelt göra mitt yttersta...För chefen var tydlig med att hon ville ha mig på jobb på tisdag, pga personalbrist...Det är väl själva 17, att man inte får vara hemma om man är dålig...Det är ju liksom inte så att jag är hemma var och varannan dag för nån åkomma, då kanske jag skulle förstått det. Men när jag är på jobb, trots sjukdomar, så tycker jag att man kan får vara hemma en extra dag när man är i stort sett helt orörlig!
Visst man ska röra på sig som vanligt när man har ryggskott, jag vet, men det går ju så långsamt! Jag kan dessutom inte böja mig ner ordentligt, och det blir ju rätt svårt på mitt jobb...Jag jobbar med barn, som behöver lite hjälp med att dra över overallben över kängor, bland annat...=/
Men de får helt enkelt klara det själva den här veckan iaf, jag är där och inte mer än så...Undrar jag hur trött jag kommer att vara imorgon??? Det återstår att se...
Idag har jag tagit det lugnt, vilat emellanåt och plockat och donat däremellan. Försökt att gå ut med Bilbo, men jag vågar inte riktigt chansa när det är så halt på vägarna!!! Eftersom det töade i helgen, och fortfarande är runt nollgradigt mot plusgrader så blev det ju så där som jag hatar, bara IS!!! Först töar det, sen fryser det på - det ultimata liksom!!!

Ska försöka komma mig ut lite nu ikväll, när sambon kan komma med och hålla hunden, så jag helt och hållet kan koncentrera mig på att gå - det låter som en plan tycker jag! För nu är jag less på att vara inne...Tiden går så sakta och när man vill göra en massa och inte kan, då blir man lite rastlös och inte så lite heller...=)



Håller med: jag kan, jag vill, jag ska!!!

//J


Ao ao aoao ao....

Ryggskott (akut lumbago)

Ryggskott kallas det när du plötsligt eller gradvis får ont i ländryggen. Det gör mer ont vid vissa rörelser, till exempel när du försöker vrida dig eller böja dig framåt. Det är bra om du rör på dig även om du har besvär. Det påskyndar läkningen. Kontakta din vårdcentral om du inte blir bättre efter ett par veckor.

Illustration: Svenska Grafikbyrån

Ryggskott kan ibland bero på diskbråck, kotförskjutning eller hoptryckta eller slitna diskar, men oftast hittar man ingen orsak.

Åtta av tio personer får ont i ryggen någon gång. Ryggbesvär är ungefär lika vanligt i alla åldrar, till och med hos barn och tonåringar.

Symtom på ryggskott

Du får oftast ryggskott i nedre delen av ryggen, ländryggen. Värken kan komma plötsligt med smärtor från muskler, kotleder, diskar och ledband. Ibland strålar värken ned över skinkor och höfter och kallas då ischias. Ryggen låser sig.

I början får du mer ont av alla rörelser. Vartefter du blir bättre är det bara vissa rörelser som gör ont, till exempel att stå framåtböjd, sitta eller vrida dig.

Förebygga ryggskott

Motion stärker dina rygg- och benmuskler. Välj den typ av motion som passar dig bäst. Det viktigaste är att du rör på dig regelbundet.

Lär känna din rygg, vad den kan och inte kan, för att slippa ryggskott i framtiden.

Egenvård vid ryggskott

Du blir fortare bra i ryggen om du håller igång som vanligt. Ligg bara till sängs de första dagarna om du har mycket ont och svårt att röra dig. Långvarig vila gör mer skada än nytta. Det kan leda till att du blir stel i leder, muskler förtvinar, skelettet urkalkas och att du får blodpropp.

Försök att arbeta om du kan. Undvik att sitta still. Var försiktig med att vrida kroppen samtidigt som du lyfter något. När du lyfter något, tänk på att hålla det nära kroppen.

Så snart det är möjligt kan du börja försiktigt med att promenera, stavgå, åka skidor, cykla eller simma. Det är inte farligt om det gör lite ont.



Som ni kanske förstått har jag åka på ryggskott och det är inte alldeles för skönt...
Det smärtar något som otroligt i ländryggen/svanken och det känns lite i skinkan och låret...strålar liksom lite neråt...Har försökt att göra som vanligt, har rört på mig men när det smärtar hela tiden!!!
Och jag som hade så mycket att göra, skulle ju plocka bort julen och städa, tvätta och diska...blir inte så mycket gjort här inte...Har iaf fått bort julen, och julgranen står tom i väntan på att åka ner i kartongen igen...(Valde att ha fejkgran iår, för vi visste inte hur Bilbo skulle reagera på den). Så lite nytta har jag ändå lyckats göra...Och eftersom det var världens väder ute, så bara måste jag ju ut medans det var ljust. Så vi tog oss en liten promenad...gick sakta men jag kom fram...men smärtan var olidlig HELA vägen!
Tror väl att jag får vara hemma imorgon från jobbet, så jag får vila lite mera...Inte ligga, men vila, ta det lugnt...och det går inte så bra att göra på det jobbet, för nu börjar allvaret igen!!!

På återseende från en väldigt orörlig J


Snö, snö, mera snö....





Tycker faktiskt att det räcker med snö nu - men nä, det ska nog komma mera!!!
Återigen en riktigt vinter får man väl lov att säga, och det är bara att njuta för vem vet hur länge vi får ha det så här, innan det blir slask och skitvinter igen?
Nä det är lika bra att njuta!!!

Ledig dag mitt i veckan, trettondedag Jul...vad gör man en sån dag då? Inte så mycket om vi säger så...efter en liten sovmorgon så åt vi lite mysfrukost framför tv'n, sen gick vi på promenad i snöblåsten med Bilbo. Sen var det nästan dax för lite lunch, och vi som brukar vara väldigt dåliga på lunch när vi är lediga gjorde faktiskt en kycklingsallad, som smakade riktigt bra!
Resten av dagen har spenderats i soffan med lite serier och skidor och snart är det dax för middag, som idag serveras hos svärföräldrarna - det är lyx!!! Så jag behöver inte ens tänka på matlagning...

Och eftersom jag, nu igen, försöker ta tag i mitt liv vad gäller viktnedgång så har jag nu klarat av fyra dagar utan godsaker...*klappar mig själv på axeln* Men jag påstår inte att det är lätt, när man är sockerberoende!!! Energin är låg, humöret är inte på topp och jag är konstant hungrig...men jag vet oxå att det är en övergående fas, så det är bara att gilla läget och stå ut!!!
Mycket frukt blir det...=)

Trevlig fortsättning på dagen/kvällen!
//J


En bra start på ett nytt år!

Kan inte säga det på ett annat sätt: har ju fått spendera den första dagen på 2011 med bästaste Mi!!!! Kan verkligen inte ha blivit bättre! Tusen tack vännen för att ni ville komma och besöka oss och fira in det nya året med oss!!!

Vi hade en väldigt lugn och skön nyårsafton med god mat och dryck. Till förrätt blev det toast på svartbröd och tonfiskröra, till huvudrätt helstekt oxfilé med vitlökspotatis, mustapekkasås/svartpepparsås och grönsaker. Och till efterrätt blev det enklare än enklast, men gott som få - kladdkaka med vispgrädde!
Till detta ett gott rött vin, som slank ner rätt bra...=) Och en liten Likör 43 med mjölk slank ner oxå, mumsfillibabba!=)
En riktigt trevligt kväll, med massa skratt och roligheter. Avslutade kvällen med några timmars Wii-spelande, hur kul som helst!!!
Bilder finns, men de ligger kvar i kameran fortfarande...Måste fixa det!!! Nu på en gång!!!

Nyårsdagen började med en härligt god frukost, sen en härlig promenad och lite pulkaåkning. En blev det soffan med Ivanhoe, det är ju ändå nyårsdagen!!! Sen hemlagad pizza till middag, alla mätta och belåtna! Sen lite mer Wii-spelande innan vi avslutade kvällen med film och chips och läsk - en riktig toppenkväll!!!
Och imorse åkte dem...=( Inte lika kul men jag förstår dem ju ändå, det är en bit att åka och jag hade säkerligen gjort samma val...Nu är förhoppningarna att det inte går alltför länge innan vi ses igen!!!

Söndagen spenderas ensam hemma, eftersom sambon inventerar hela dagen. Säkerligen hade jag fått hjälpa till, om jag velat...Men jag vill inte, dessutom vill jag inte lämna lillskrutt ensam om jag inte behöver...Så jag myser i soffan med Bilbo, och en massa filmer. Samtidigt som jag pysslar och fixar här hemma, tvättar, viker tvätt, diskar och ja...sånt där hemmapyssel liksom! Men en alldeles ljuvlig dag, är det så här det ska vara??? Slappna av och stressa ner...Skönt värre!!!=)

Önskar samtliga en God fortsättning på det nya året 2011!!!
//J