Kristi Himmelsfärdsdag= ledig!!!

Japp, helgdag och det betyder ledig dag!!! Och jag får vara ledig tillsammans med min sambo, det är inte dåligt det inte, kan tala om att det händer inte alltför ofta som vi är lediga tillsammans...=) Så försöka att njuta av det nu då!
Ledig dag hemma hos oss betyder massa arbete!!!  Sambon plockar sten och gräver upp megastora stenar, så vi kan få lite finare jord över så det kanske blir en gräsmatta nångång i framtiden...Hoppas kan man ju alltid! Och jag har som vanligt en massa att göra inomhus, och utomhus för den delen med...Städa, tvätta och annat plock och fix som man inte hinner till vardags liksom...Tvätten hänger ute på tork, och det är så härligt med nytvättade kläder som torkat ute i friska vinden - de luktar så härligt!!!=) Blommor har jag planterat oxå, lite duktig måste jag ändå säga att jag är...=) Så nu har jag två balkonglådor på min lilla "veranda" och en liten ampel vid ytterdörren och en zinkbalja på gården på en stor sten! Bild...ja just det ja, det var det jag skulle göra!!! Kommer!!! Om inte annat får man väl ta sig en promenix hit och kika själv, det går bra det med!!!

En annan aktivitet som pågår idag, är kvartsfinalerna i ishockey-VM!!! Och hittills har Kanada mött Slovakien, där Slovakien slog ut Kanada med 4-3, Ryssland slog ut Norge med 5-2 och just nu pågår Finland - USA...Och senare ikväll är det Sverige - Tjeckien! Det är nu det gäller!!!=)

Så en spännande ledig dag hos oss går fort förbi den med...Och nu middag...vore inte alls så dumt det eftersom jag är superhungrig nu!!!
På spisen står biffstroganoff med ris, och grönsallad till det...=)



På återseende - är ledig imorgon med!!!=)
Fyra dagar ledig, det är inte dumt det måste jag säga, bara att passa på att njuta, man vet aldrig när man är ledig igen!!!
xoxo
//
J


En ny stjärna på himmelen...

Så är det nog, i tisdags tändes nog en ny stjärna på himmelen, när min farmor sakta somnade in efter en tids  vistelse på sjukhus på diverse instanser...Det började egentligen med att hon åkte in för att få sitt ben undersökt ordentligt, hon hade en tendens att få sår lite varstans på kroppen, som sedan vägrade att läka, blev så kallade bensår... Så det var ju egentligen bara en rutinkoll hon åkte in för...och blev inlagd och fyra veckor senare somnade hon in...Det har varit fyra tuffa veckor, det är inte lätt att se sin farmor sakta men säkert tyna bort för det var det hon gjorde...hon matvägrade, för ingenting smakade sa hon...eller så kom det upp igen...Hon har inte mått så bra, så att hon fick somna in var nog bara skönt för henne...och för oss, för hennes skull liksom...Men jag kommer att sakna min farmor enormt mycket! Även om det funnits stunder då vi absolut inte kommit överens eller förstått oss på varandra så var hon ändå min farmor och jag älskar henne! Orsaken till att vi hade våra differenser beror i mångt och mycket på att vi är av samma skrot och korn, vi var fruktansvärt lika! Jag har nog tagit efter farmor på mer sätt än vad folk tror, vi är fruktansvärt lika i sättet...=) Förr hade jag nog inte sett det som något positivt, men det gör jag idag! =)
Min farmor var en handbollstokig, sportintresserad, svamp- och bärplockande, bakande bondmora, med skinn på näsan och inte rädd för att säga sitt...=) That kinda says it!

Det har varit en tuff vecka, mycket att fundera på men inte en tår...det är som att jag inte kan tillåta mig själv att gråta, som att jag har en spärr...Men jag vet oxå med mig att den släpper, när som helst egentligen...Jag är ingen gråtare egentligen, det ska mycket till...Men jag vet att det kommer, om inte förr så vid begravningen...
Jag gjorde likadant när min mormor gick bort, inte en tår, inte nånting i mitt ansikte som visade på nån sorg...förrän på begravningen, när jag gick in i kyrkan...då släppte det, då kom alla tårar och hela jag skakade! Min mormor stod mig så väldigt nära, det var en grym förlust när hon gick bort...Jag stod min farmor oxå nära, men inte på samma sätt som med mormor...Men jag vet ändå att den dagen  kommer när jag får gråta, och sörja...

Usch, inte ett alltför roligt inlägg - men det är sånt här man måste få ur sig, om man inte får ur sig det på annat sätt...=)
Farmor, du är för alltid i mina tankar, vila i frid!!!

xoxo
//J

Ingen förändring, utan samma lika...

Måndag och ny vecka...en vecka om jag startar med att vara hemma måndag-tisdag, då min mage inte varit på min sida denna helg...Och vila är precis vad jag behöver, somnade vid 23-tiden igår(efter att ha legat på soffan mest hela dagen) och vaknade vid halv 9 imorse, inte så utvilad...var bara tvungen att kliva upp då jag hade tid till sjukskötare på fm...Blodtrycksmätning...vilket inte var något bättre än för tre veckor sen...Så nu måste vi börja göra något åt detta oxå...förhoppningsvis med hjälp den här gången!!! Fått lite förslag och sjukskötaren är väldigt hjälpsam och ska kolla upp lite andra metoder/alternativ åt mig och återkomma under veckan, det känns ju ändå skönt! Speciellt när de tar saker och ting på allvar...=)

Så var jag då ensam, sambon åkte iväg till London igår för lite semester och fotografering...=) Skönt att vara ensam javisst, men nä...inte hela tiden heller...Det är stunder som dessa som man verkligen känner sig ensammast i världen!!! Speciellt när man ska sova...jag är verkligen inte en hejare på att sova själv. Mörkrädd, och otrygg...otroligt nog! Och detta trots två katter och en hund som sällskap...Hunden är rätt bra på att skrämmas om vi säger så, han ser och hör ju saker som inte jag gör...och han håller ju på att skrämma slag på en när han mitt i natten reser sig upp i sängen och reser ragg och morrar och skäller...Ogillas enormt om vi säger så!!!


Borde ta mig ut en sväng, frisk luft är ju nog bra medicin, men jag är ju såååå trött...hela kroppen skriker av utmattning...Så det blir till att ligga kvar i soffan en stund till, så när solen är mer på framsidan så kanske solstolen kommer fram och jag hittar ut i den....=)
//J

Ett försök till....=)

Ett nytt försök ska jag ändå ge min blogg, för jag har ju levt med den i några år nu, egentligen ända sedan jag flyttade till Åland och det är nu 6år! Så jag är väl mer eller mindre ålänning nuförtiden eller? Fast svensk i hjärta och själ - speciellt när det är ishockey-VM och andra tävlingar där Sverige är med och tävlar...En liten bit delar jag förståss med Finland...mamma är ju trots allt finska, och jag halv...så liiiite finsk är man väl ändå!=)
Och nu är det ishockey-VM för hela slanten!!! =)
Jag lär leva ishockey de närmsta veckorna, för det är så jag är...

Men jag måste ju även berätta om något nytt i mitt liv - jag går på YOGA!!! Följde med bästaste M på en "prova-på-gång" och skrev sen upp mig för att gå fem gånger till...Det var spännande och aningens svårt men faktiskt riktigt skönt! Meditationen framförallt!!! Jag gick helt och hållet in i mig själv, väldigt häftigt! Och när man nästintill somnar på avslappningen, ja då är man avslappad minsann! Tror det kan vara bra för mitt blodtryck oxå...
En annan sak om nog kan vara bra för mitt blodtryck är nog att spänningen som jag känt ett tag, med att inte veta hur det ska bli med jobb och så efter sommaren, har förhoppningsvis släppt en aning...För jag har fått jobb!!!=) Jag fick beskedet i fredags och jag blev så glad!!!
Men i samma veva så jag ju så klart även få ett annat erbjudande - det jobbet minst lika spännande som det andra...så nu sitter man i samma situation som för ett halvår sen!!! Att välja...och det är inte min stora sida när det gäller sånt här...Jag har ganska lätt annars för att välja och tvekar sällan...men inte när det kommer till jobb...
Jag är så klart jätteglad över att få så fina vitsord, det känns riktigt bra!!! Det behöver man höra emellanåt...för visst undrar man ibland om man är bra på det man gör...om man faktiskt passar in...Istället ska man ju sträcka på ryggen och säga högt för sig själv: Jag är en bra människa, och jag är bra på det jag gör!!!

Nu har jag hört alla låtarna(igen) som deltar i första semifinalen i ESC och jag är fortfarande inte speciellt imponerad! En del av låtarna blev betydligt bättre än ESC - annat vore konstigt!!!

Nu ska jag fortsätta med det jag höll på med innan jag satte mig här, alltså att se Sverige möta Tjeckien. Och lite glass ska jag nog ta mig...och mysa med sambon som faktiskt sticker iväg till London imorgon...utan mig...så jag blir alldeles allena...med hunden och katterna förståss!!!=)
Fortsatt trevlig lördagkväll önskar jag Er!

//J