En sak avklarad!

Nu kan jag äntligen släppa lite på alla "måsten" som jag haft under denna höst, jag har äntligen fått en sak avklarad - jag har tagit mitt efterlängtade körkort!!! Skrev teori i tisdags och gick därifrån med ett papper i handen som sa att jag blivit godkänd på mitt prov. Ringe min bilskollärare och talade om mitt resultat och han meddelade mig att han omgående skulle kolla upp uppkörningstid, senare samma vecka... Smått nervös nu! Men efter en rätt spännande och häftig mörkerkörning på tisdagkvällen så la sig nervositeten lite - det kändes rätt bra! Ända till torsdagmorgon, efter min sista körlektion, när det var dax att möta min uppkörningsbedömare, DÅ blev jag nervös!!! Men efter en halvtimme när vi var tillbaka på motorfordonsbyrån och han tittade på mig och sa att jag var godkänd, trodde jag knappt mina öron - var det verkligen sant??? Det var något som han ville att jag skulle tänka på inför framtida körning men i det stora hela så gick det jättebra!!! Så jag fick mitt papper och jag får nu köra bil!
Och det är skrämmande!!! Men med lite övning så ordnar det sig nog ska vi se...=) Jag är ju liksom van med bilskolans bil, en liten nätt och söt VW Golf, Janne har en stor otymlig Volvo 740 - radikala skillnader! Men som sagt, det ordnar sig!=)

Nu är jag hos mina föräldrar, imorgon är det dax för dop och vi ska bli gudföräldrar. Sen väntar ett julbord tillsammans med familjen: mamma, pappa och bror med sin familj! Ska bli väldigt trevligt, så kul att träffa dem alla igen efter såååå lång tid! Massa brorsonsmys och kramar blir det kan jag lova!!!
Hej på Er!

xoxo
//J 

Fotomontage är kul!



Denna bild är tagen från när jag var brudtärna på en av mina bästa väninnors bröllop förra året. En dag då även jag fick känna mig jättevacker, även om det nu inte var jag som stod i centrum...=) Jag är jättenöjd med denna bild, vi kompletterar varandra liksom. Och när man hittar sidor där man kan göra en massa roliga fotomontage så blir ju saker och ting lite roligare liksom!!!=)

Nu borde jag egentligen ta och sätta igång med ett dopkort...
Jag har för vana numera att för det mesta göra alla kort själv - dopkort, födelsedagskort, julkort osv. osv. Men ibland räcker tiden inte riktigt till till allt som jag skulle vilja göra. Men dopkortet ska jag göra själv - och därmed basta!!! Dessutom har jag blivit tillfrågad om jag ville läsa en dikt i kyrkan på dopet och det tackade jag ju så klart ja till, så jag har även en dikt som jag ska lära mig...Tänker dock ha en liten fusklapp med mig!!!=) Känns spännande och lite nervöst, men vad då, det är ju bara en liten dikt...
Vi ska bli gudföräldrar till detta barn, lilla Emma och det är verkligen en ära tycker jag. Jag blev jätteglad när vi blev tillfrågade och tackade givetvis ja direkt!!! Och på lördag ska hon få sitt namn...har faktiskt inte ens frågat vad hon mer ska heta än Emma...*oj då*
Nu ska jag pyssla på lite till, innan CSI börjar och det är dax att närma sig sängen.

En fortsatt trevlig måndagkväll önskar jag er!
//J


Måndagmorgon...



Måndagsmorgon...
Vaknar upp till regn och rusk, som vilken annan dag som helst alltså...
Trött och seg, känns som jag inte sovit alls i natt, vad kan det bero på? Jag får varmt och kastar av mig täcket och då får jag kallt och måste ta på mig täcket...Så där håller jag på hela nätterna, inte undra på att det inte blir nån ordentlig sömn!
Och inatt har jag dessutom haft två katter liggandes mellan benen, eller rättare sagt på benen så att röra sig har varit ett svårt moment...
Efter en genomtänkt och bra frukost, som alltid(yoghurt och flingor, smörgås med mjukost och grönsaker) så borde jag väl vara mer eller mindre färdig för att bege mig på jobb. Bara lite saker till som ska fixas, sen så...
Undrar vad denna dag har att bjuda på? Det är alltid lika spännande, man vet aldrig vad som händer på jobbet! Det är antingen en bra dag, eller en mindre bra dag...Så klart hoppas man ju på att det är blir en bra dag! Och ikväll ska jag bowla, det ska bli kul! Kommer att gå skit som vanligt men det är ändå kul...=)
Har egentligen ett barnkalas att gå på men J får gå själv på det, man kan inte alltid ha passligt. Det gäller ju liksom allt...
Nä om man skulle ta och göra sig iordning nu då, ta på sig massa kläder för att sätta sig på cykeln och trampa iväg till jobbet...
Önskar Alla en riktigt bra måndag!
Kram//J


Update!

Att uppdatera bloggen är tyvärr inte min starka sida - jag har nog alldeles för mycket i mitt liv för att sätta mig ner och plita ner några rader...eller egentligen inte...jag vet inte...
Tiden bara rinner iväg, veckorna försvinner i en rasande fart och jag hinner inte med att göra allt som jag skulle vilja göra. Det är bara så mycket annat som först måste göras...och det tar liksom aldrig slut!
Men förhoppningsvis så blir jag snart av med ett av mina måsten, då kanske jag kan släppa lite på allt och bara vara en stund...Men då är det väl något annat som ska göras istället!
På jobbet är det saker som ska planeras och förberedas, hemma är det saker som ska göras, fixas, städas, plockas...alltid något som ska göras helt enkelt! Helgerna är fullbokade av olika aktiviteter...
Och till råga på det så försöker vi till tusen att bli gravida...men varje gång det är dax för blödning(eftersom jag håller på att räkna dagar med tabletter och liknande så har jag ju som sagt stenkoll på när blödningen är på G) så blir jag alltid lika besviken och det gör att jag blir lite deppig och får en känsla av misslyckande, igen...
Men det är väl bara att börja om för början, på ruta ett och fortsätta - men det börjar känns som det inte leder någonvart... Det är bara det att jag FÅR inte sluta hoppas, det måste finnas en chans, om så bara på miljonen, att vi ska lyckas bli gravida!!!

Helgen har varit över förväntan - jag har äntligen fått träffa min mamma! Jag räknade ut att jag inte träffat henne på två månader och det är väldigt ovanligt för att vara jag...jag har saknat henne massor! Så klart saknar jag pappa oxå, men han hade tyvärr inte möjlighet att komma i helgen, eftersom han jobbade. Men jag får träffa honom nästa helg, då vi ska hem!!! Då blir det dop i Österbybruk och julbord med familjen på kvällen - ska bli väldigt trevligt! Jag får även träffa min bror och hans familj, det har jag inte gjort sen i somras, tror minsann att min brorson verkligen växt sen dess...=) Ska kramas massor med honom, och kanske känna lite på bebismage...=)

Some update on what's going on in my life - not much but enough!
xoxo
//Jez

Om man skulle...

...ta och sätta igång med allt det där som man skulle göra idag då!!! Men nu känns det som det snart är läggdax, så då får jag väl lov att lägga det åt sidan ännu en dag...som att jag skulle hinna med mer imorgon då! Ha, det är skrattretande! Men som sagt, det är en hel del som ska göras... Förra helgen hade vi kalas för J som fyllde 30 förra veckan, då med alla vänner som bjudna gäster. Men så klart vill ju släkten oxå fira honom så det är tid för det denna helg! Och jag ska göra smörgåstårtor...hade jag tänkt mig iaf...för det har J önskat sig. Och då gör jag ju så klart det - allt för min älskling!=)
Men det är så mycket annat runt omkring som oxå ska fixas, och jag vet inte hur jag ska hinna med allt...som vanligt...men som vanligt kommer jag att hinna med allt, med en stressad mage som resultat...Det får jag helt enkelt stå ut med - det lugnar ju ner sig så småningom!

Bara för att  börja stressa inför något nytt: julen!
Fast iår tror jag att jag har bestämt att jag struntar i att stressa, utan tar det som det kommer. För det blir nog jul iår ändå!=)
Men lite julfeelings börjar man ju få, det närmar sig första advent och lilla jul med stormsteg! Och idag satt jag och kollade lite tidningar med julinspiration och recept, snacka om att man får massa idéer om vad man skulle vilja göra och vilja baka och laga - mums fillibabba!
Och säkert kommer jag att göra en hel del, jag gillar ju att fixa och dona, även om jag inte får äta det själv så kan jag ju ge bort...=) Det är ju alltid uppskattat!
Så ni kan ju garanterat vänta er ett och annat recept, på allt gott som jag planerar att göra!
Och hur mysigt är det inte att få se alla julstjärnor och ljusstarkar i husens fönster, lysa upp i mörkret? Jag riktigt längtar!!! Tänkte förbereda lite för det i helgen, då jag tyckte mig ha lite mer tid än annars, tvätta fönster och byta gardiner och så. Men insåg att kanske är det lite att ta i att sätta upp julgardiner två veckor före första advent??? Så jag väntar nån vecka till...sen åker de upp!!! Hela fadderullan: julgardiner, stjärnor och ljusstakar!=)
Jag är uppväxt med en mor som har haft ljusstakar/stjärnor i alla fönster, då menar jag ALLA fönster (förutom badrumsfönstret faktiskt!) Och jag är lite likadan, jag har nog en stjärna eller ljusstake i alla fönster jag med...Men jag tycker det är fantastiskt vackert! Och iom att dessa kommer fram så vet man att man går en ljusare tid till mötes!

Måste nog börja pyssla lite julkort...KUL!!!
xoxo
//J

En dag alldeles för mig själv!





Ja, en dag alldeles för mig själv har jag haft idag!
Janne drog iväg med grabbarna på MonsterJam och tar Birka hem så de kommer inatt nån gång och jag har bara varit helt ensam! Förutom en kort visit av Carolina och Enni då förståss, väldigt trevligt!=)
Jag har bara varit, och det har varit så skönt!
Började min morgon med en skön promenad genom skog och mark, lite snö låg kvar på marken så det var så mysigt så. Passade på att plocka lite mossa till adventljusstaken, så den hinner torka lite...
Sen kom då C & E en sväng och efter det kollade jag in gårdagens Idol, som jag spelade in eftersom vi var på teater igår kväll, "Rödlack och Blåljus". Som för övrigt var riktigt bra!
Resten av dagen har jag städat lite, målat spegelram, tittat på tv, broderat och pysslat på här hemma - som sagt, bara varit!!!=)
Man måste ju passa på när man får tillfälle, det händer inte alltför ofta som jag får en dag för mig själv...Det är jag förvisso rätt så glad för samtidigt, för även om jag längtar efter att vara ensam då och då, så är ju sällskap ändå det allra bästa!
Men jag har ju haft sällskap av min små älsklingar, Gustav och Athlas förståss! Inte för att de gör så mycket väsen av sig, de sover mest... Och emellanåt får de något sort tokspel och springer på här inne som man trodde de hade eld i baken! Rätt så kul faktiskt...=) Men gulliga är de iaf!

Nu ska jag slå mig ner i soffan, ringa min lilla mamma och höra vad de har för sig och sen skåda Dansbandskampen vs. Körslaget!
Önskar Er alla en fortsatt bra lördagkväll!
//J


Trött, tröttare, tröttast!!!

Ja jag fattar då inte, jag är helt slut!
Jag vet inte om det var helgen som tog knäcken på mig men något är det som är fel...det känns liksom inte som jag vaknar nån gång, går omkring i nån sorts dvala...
Har sovit nästan dygnet runt sen i söndags, åtminstone känns det så... Förutom när jag är på jobbet då, men då vet jag inte om jag är så vaken ändå, det känns som sagt inte så...Ögonen är grusiga, kroppen orkeslös och hela jag känner mig allmänt nere...Någon som har tips så tar jag tacksamt emot!!!=)

Annars så är det full rulle mest hela tiden, aldrig en lugn stund skulle man kunna säga men förhoppningsvis lugnar det ner sig inom kort, jag kan ju iaf hoppas på det!!!
Men då kommer nästa stressmoment: julklappar!!! Jag gillar julen, och allt som hör därtill men det här med julklappar är ALLTID lika svårt tycker jag, iaf till vissa...Tycker liksom inte att jag borde ha problem med julklappar till alla barnen men det känns som det är svårast till dem, för de är så kräsna numera! Jag har lite dålig koll på vad de "leker" med...men det är väl kanske det som är problemet: de leker inte längre!
Men det ska väl ordna sig, i år oxå antar jag. Tror att tomten fixar det där!!!=)
Vad som står högst upp på min önskelista tror jag är en stört omöjlig sak att få, jag får nog helt enkelt bara köpa mig det själv...Vad det är tänker jag inte säga just nu, men jag återkommer!!!

Längtar efter en hel helg för mig själv, eller hel och hel...iaf en hel lördag! J ska iväg på MonsterJam med grabbarna och tar Birka hem, för att festa loss lite och jag ser sååå fram emot en dag alldeles för mig själv! Ska bara vara, pyssla och dona, förbereda för kalas och första advent, förbereda doppresenst och dop, öva på dikt, plugga och SE PÅ TV!!!! Som sagt, bara vara och njuta av lugnet - ända tills det är dax att gå och sova...för det är något som jag inte riktigt gillar, att sova själv...mörkerrädslan infinner sig ganska fort i det läget!!! Bara att stålsätta sig och försöka att lugna ner sig själv så ordnar det sig nog, kanske...=)

Nä, nu väntar lite glögg och pepparkakor - försmak på 1:a advent och lilla jul!
Kram på Er!
//J

30-års kalas...

...för min älskade sambo hade vi i lördags och hela lägenheten var full att människor i en salig blandning!=)
Riktigt trevligt hade vi det, med god mat och dryck, lekar och Singstar!
Det som gjorde mig mest förvånad tror jag var att det var folk som jag ALDRIG trodde skulle ta en mic i sin hand som sjöng ganska mycket Singstar - det tycker jag mycket om!!!

Vi bjöd på Tacobuffé med alla möjliga tillbehör, dryck och till dessert kaffe med tillbehör samt kladdkaka med vispgrädde - riktigt lyckat måste jag säga! Tror inte att det var en enda som gick härifrån med tom mage iaf!=) Och innan vi visste ordet av det så hade klockan närmat sig tre-snåret på morgonen och då började det känns som det var nog för den här gången och vi kröp sakta men säkert i säng. Iaf ett par timmar för att sedan kliva upp och vinka av Sverigebesöket, som tyvärr var tvungna att lämna oss lite tidigare än vi trott...Men så är det, jag är väldigt glad över att de kom över huvudtaget - så jag kunde kramas lite iaf!=)



Allt som allt så var det en väldigt trevlig kväll med en massa trevliga människor - tusen tack för det!

Söndagen har varit lite  halvseg, då sömnen inte varit den bästa men det får man helt enkelt stå ut med. En promenad på dagen gjorde iaf lite susen på huvudet, så tyngden försvann en aning. Lite mat på det så blir man som människa igen! Men det har annars varit en lugn och seg dag, lite plockande och donande, lite planering inför kommande vecka och en massa soffliggande - precis så som jag ville ha det idag!!!
Och så klart har vi "firat" våra fäder, mer eller mindre iaf - eftersom det är Fars Dag och allt!

Nu är det inte länge kvar tills jag tänker krypa ner under täcket - det har varit en intensiv helg och veckan som kommer börjar relativt intensivt, och så tror jag att jag har lite att ta igen i sömnväg!

//
J

...mycket nu...

Ja det är mycket nu - helt upp och nervänd är jag och stressnivån är relativt hög! Men förhoppningsvis sjunker den något imorgon med ett glas rött eller två!=)

Imorgon är det dax för J att fylla 30 - eller inte riktigt, inte förrän på tisdag, men imorgon ska det firas med vänner och bekanta! Det ser vi alla fram emot, besök från när och fjärran! De som inte kunde komma tänker vi på så klart!=)

Denna vecka har gått jättefort verkligen, kört en himlans massa, pluggat teori, tränat, försökt städa och plocka undan och förbereda för helgen, handledning osv, osv... Listan kan göras hur låååång som helst, men nu tar jag fredagkväll och Idol!!!
Jag uppdaterar under helgen!

På återseende!
//J