Hallå? Är det någon där?

Verkar som att de flesta flytt sin kos...Ännu en period av torka, både från mig och från de få läsare som jag har...Månne det vara den pågående sommaren som gör sitt?
De flesta har väl säkert fullt upp med sina trädgårdar, barnen som ska på diverse avslutningar etc, etc...

Men som sagt, utan feedback så känns det liksom lite meningslöst att fortsätta...Kanske man ska ta ett litet uppehåll under sommaren, och se om det är någon som saknar en...??? Inte för att jag tror det, men då får jag ju svar liksom...

Måste ta mig en ordentligt funderare!!!



På återseende???

//J

Helgen...

...som varit har varit toppen, så bra som man verkligen kunnat hoppats på!

Lördagkvällen började hos Tove och Micke, för en liten fördrink eller två innan det var dax för oss att ta oss till stan och Indigo där vi skulle äta god middag. Som fördrink beställde jag en klassiker, Cosmopolitan som smakade riktigt bra. Hoppade över förrätten, fanns inget som riktigt föll mig i smaken. Till varmrätt blev det ännu en klassiker, grillad oxfilé med råstekt potatis, vitlökssmör och sommarprimörer - riktigt gott, köttet riktigt smälte i munnen!!! Dessert är jag ju svag för, så det blev Glass och sorbet på is(fyra glasskulor, vanilj, choklad, hallonsorbet och kokos på en assiette av is) - väldigt spännande, och fruktansvärt gott!!! Och till den en spanish coffee! Kan inte annat än att säga att middagen var helt toppen och jag gick inte därifrån hungrig iaf, som jag trott från början...=)





Det som ställde till det lite, och som jag skäms otroligt mycket över, är att jag lyckades med bedriften att välta ut mitt vinglas och allt vin samlades i famnen på Micke...=/ Som tur var tog han det med gott mod, och vår nyktra vän skjutsade snällt hem honom så han kunde byta byxor, och sen kom han tillbaka. Det var en fruktansvärt händelse, det är verkligen inget som jag brukar göra och jag led kan jag säga. Men Micke tog det med ro, och till slut så kopplade jag oxå bort det...och kunde fortsätta kvällen i glada vänners lag!=)

En riktig fullträff minsann, himlans kul och trevligt!
Det får man ju lida för idag då istället...huvudvärk, tunga ögonlock som gärna vill falla ner, fötter som värker...vill bara krypa ner under täcket en stund till...Har inte gjort så mycket idag, men jag lyckades komma ut på en promenad iaf, för att få lite frisk luft...Blir nog en till liten lite senare, innan läggdax...=)

xoxo
//J

Hinner inte med...

...dagarna bara går och går...jag har knappt haft möjlighet att sätta mig ner och slå på datorn, mitt liv är aningen hektiskt och ändå tycker jag ändå inte att jag gör något...inget vettigt iaf!!! Men tydligen är det en hel del eftersom jag inte lyckas få tid till något...
Jobbet är aningen hektiskt, eller påfrestande eller vad man ska säga...Har två arbetskollegor som är lite mellan två jobb, där det hänger på ett ja eller ett nej...Jag förstår dem att de sökt nya jobb, att chansa på något nytt, men samtidigt tycker jag det är urtrist att mista dem som arbetskompisar, för vi fungerar så himlans bra ihop!!! Så lite stressad är jag, när man varken vet ut eller in...märks framförallt på mina fingrar, där jag tuggar och tuggar och såren är betydliga!!! Måste försöka stressa ner lite, inte tänka så mycket...

Igår kväll hade vi trevligt middagsbesök, massa skvaller och det var precis vad jag behövde! Avslutade kvällen med lite film, har ju äntligen fått M att se Twilight, så igår såg vi fortsättningen New Moon, och nu väntar Eclipse...=) Hon är inte lika betuttad som jag, men nästintill så!!! Jag tröttnar aldrig på att se dem, kan se dem om och om igen, de är ju så himlans vackra!!!=)


Och så kommer lördagen, vädret är lite omväxlande och jag som hoppats på strålande solsken så man kunde sitta ner i solen och njuta lite...Men jag får väl hitta på något annat! Borde tvätta verkligen, och rensa garderoben så jag får in all ren tvätt...Nu ligger det stora högar överallt och jag vet inte vart jag ska göra av dem, för jag får verkligen inte in dem i garderoben...Betyder det att jag har för mycket kläder??? Hur det nu kan komma sig???
Måste göra en rensning helt enkelt...=)


Ikväll väntar middag och partaj i stan - ser jag verkligen fram emot!!!
Trevlig fortsättning på denna lördag!
xoxo
//J

Helgen som varit...

...har varit riktigt skön! Ingenting inplanerat, bara vara med mina föräldrar och min bror med sin familj...=) Mest med mina brorsöner så klart! Ljuvliga små barn, härligt värre...Vilka känslor som de väcker, med sina leenden, sina kramar och bara hela sin existens!!!
Och min hund blev varmt välkommen, av alla, allra mest Nicco, brorsans labrador. De kom jättebra överens, från första början, det är underbart!!! De delade mat- och vattenskål, vilket inte är så vanligt bland hanhundar - vilket tyder på att vi har två väldigt snälla hundar!!!
Trots lite sömn är jag väldigt nöjd med helgen - men nu väntar en ny arbetsvecka...Undrar vad den kan föra med sig??? Mycket planerat för denna vecka, som alla veckor...Men snart är det sommar, och sommarlov vilket innebär att det blir något färre barn, vilket innebär att det lugnar ner sig lite, vilket är välbehövligt efter en fruktansvärt hektisk och intensiv vinter/vår.



Åt jordgubbar i lördags, och det var ju bara SÅ GOTT!!! Jag är en stor fantast av färska jordgubbar, kan äta hur mycket som helst - mumsfillibabba!!!=)
Eftersom vi var samlade hela familjen och det är mors dag nästa söndag, och då är inte mina föräldrar hemma och vi kan inte träffas så vi firade lite i förskott. Dagen till ära gjorde jag en liten bakelse på rulltårta med grädde, jordgubbar, blåbär och citronmeliss på toppen - den blev jättevacker och smakade gudomligt!!! Mamma fick en jättefin ampel, hon fick välja själv så fick hon exakt vad hon ville ha!



Nu är det söndagkväll och jag är sååå trött! Tror minsann att det blir en tidig kväll, rätt bra nog eftersom jag har öppning hela vecka, och massa att fixa!

//J




Måste väl...

...göra ett litet inlägg, så ingen tror att jag gått under jorden och dragit täcket över huvudet efter Sveriges stora förlust i söndags i VM-finalen. Visst, det var ett hårt slag, men jag är ändå halv-finska så jag är ju lite glad oxå, för Finland tog ju trots allt guld!!! Något får man ju glädjas över iaf!!!=)



Har lyssnat på nya ESC-vinnaren, för att förstå varför den vann...Och visst, den är bra, inget sagt om det...Men jag tycker ändå att det fanns andra låtar som skulle varit bättre vinnare...Men nu är det Azerbaijan, och that's it!!! Längtar redan till nästa år!!!=)

Nu väntar sängen, för som Heidi säger: det är nog helgens bravader och förra veckans sömnbrist som gör sitt!!!!=)
God natt, och på återseende!!!
//J

Ny vinnare korad!

Och vilken vinnare sen, total förvirring uppstod i mitt lilla huvud och jag fattade ingenting!
Det var dock den mest spännande finalen på väldigt många år - aldrig har väl det varit så spridda poäng till höger och vänster. Det var liksom inte klart förrän sista landet sagt sin poäng i stort sett...och det händer mycket sällan!!! Och en STOR ELOGE till Eric Saade som kammade hem bronsplatsen - det var inte illa pinkat som man brukar säga!!! Och det var ett tag där som man faktiskt trodde att han skulle vinna hela ESC - jag var nästan inne och bokade biljetter till stora finalen nästa år...Men istället så gick segern till, för mig helt otippade, Azerbaijan!

http://www.youtube.com/watch?v=3Vk4HYUatv8

Ikväll är det dax för finalen i ishockey-VM, mellan Sverige och Finland! Kommer att sitta som på nålar här hemma, känner redan nu att det kommer att bli spännande värre!!! Så hela dagen är en enda låååång väntan på något gott!!!=)

Bjuder på en till favorit från ESC - http://www.youtube.com/watch?v=eRAy6lFCfOo&feature=related

Kramizzar!
//J

Fredag 13:e - en otursdag???

Inte vet jag väl om jag tycker det - inte idag iaf!!! Idag är det en bra dag, en riktigt bra dag!!!!
En relativt bra och lugn dag på jobbet, en sväng till fysioterapeuten, middag i sambons sällskap och vinst i semifinalen i ishockey-VM, mot Tjeckien. Vilket innebär att det blir final på söndag för Sverige!!!!
Nu återstår bara att se vilka vi får möte i finalen på söndag, Finland eller Ryssland? Matchen pågår as we speak, som man säger!!! Spännande spännande! Lite kul skulle det vara om lejonen tar hem det här, så det blir ett litet "derby" på söndag...=)



Och så gick ju Eric Saade vidare till final i ESC 2011 igår kväll, så fredag den 13:e är inte bara en otursdag...Det är ju helt enkelt en bra dag!!!=)
Vidare till finalen på lördag i ESC 2011 gick, förutom Sverige: Estland, Rumänien, Moldavien, Irland, Bosnien-Hercegovina, Danmark, Österrike, Ukraina och Slovenien.
Och såklart The Big Five: Frankrike, Spanien, Italien, Storbritannien och Tyskland.
Startfältet inför lördagens final verkar lovande, men så här på förhand har iaf jag svårt att säga vem som står som vinnare när kvällen är över. Förra året var jag säker från första gången jag hörde låten, men det finns ingen lika självklar vinnare iår. Det återstår helt enkelt att se, och spännande ska det bli!!!
Och iår slipper jag njuta av denna kväll alldeles själv - har ju hittat en vän som är minst lika intresserad av ESC som jag, och det tycker jag är skoj!!! Så man har någon att bolla sina funderingar och tankar med!!! Har höga förväntningar av kvällen minsann!!!



Önskar Er alla en riktigt härlig och bra helg med massor av glädjeskutt!!!*håller tummarna stenhårt för Sverige i både ESC och ishockey-VM*
xoxo
//J

Torsdagkväll...

Nu är min älskling hemma!!!
Vad skönt det var att se honom, så härligt att ha honom hemma igen!!! Även om jag lite vant mig vid att vara ensam nu...Jag som vanligtvis har väldigt svårt att sova själv, har efter tio nätter ensam faktiskt verkligen kunnat koppla av och SOVA - det är framsteg!!! Men nog tycker jag ändå att det är trevligare när han ligger brevid mig...=)
Massa fina saker har han shoppat på sin N.Y-trip, massor till sig själv och det är bra!!! Men även lite till mig, det är oxå trevligt!!! Jag har fått mina efterlängtade Skechers - just love them!!! Dock tror jag att jag har ett par sandaler till salu...Så om det är nån som är intresserad så är det bara att höra av sig, det är stl 38 och de är grå/rosa, väldigt snygga!!! Lägger upp bild så småningom...=)

Ikväll har vi haft Vårfest på jobbet, för alla barn med föräldrar, syskon och mor- och farföräldrar etc. Bra uppslutning, det är roligt och barnen genomförde sina program med bravur - de var jätteduktiga!!! Det var en lyckad kväll, det tror jag nog att de flesta håller med mig om...Synd bara med vädret, vi undslapp som tur är regnet men det hade väl kunnat vara lika varmt som det varit de här föregående dagarna...Men vi kan inte styra vädret, bara att acceptera och klä på sig lite mera! Glass, lotteri och tipspromenad var kvällens utbud och det var lyckat!
Och resten av kvällen spenderas i min sambos sällskap, med en kombination av ishockey och semifinal 2 - håller såklart tummarna stenhårt för att Sverige kommer vidare till final!!!


//J

Mitt huvud är fullt...

... av massa tankar!!!
Jag drömmar om det, jag längtar efter det, jag vill ha det!!!!
Har nog aldrig längtat efter något som mycket som jag gör efter det här - skulle vilja ha mitt alldeles egna hus JUST NU!!! På en gång gärna...=)
Var på husvisning idag tillsammans med M, hon skulle titta och jag blev nyfiken och följde med. Vilket resulterade i att längtan efter eget hus bara eskalerade ännu mera!!! Skulle verkligen ge vad som helst för att få eget hus!!! Och jag som alltid sagt att jag aldrig ska bo i hus, jag skulle ju bo i en lägenhet mitt i storstan...Det skulle jag inte för mitt liv välja idag - jag vill ha ett hus med egen tomt och en altan där jag kan sitta och njuta i solen med ett glas rött, eller något annat...=)



Igår gick första semifinalen i ESC av stapeln och det var ju inte en jättebra semifinal, rätt intetsägande låtar. Favoriterna var Finland och Ungern - och de gick vidare till finalen på lördag, tillsammans med Grekland, Litauen, Island, Serbien, Azerbajian, Schweiz, Ryssland och Georgien.
Kvällens stora skräll var nog att Norge INTE gick vidare till final, det tror jag INGEN var redo på...Jag och min "schlager-väninna" H skrattade, vi trodde inte att det var sant...Men det är det ju!!! Spännande, det kan verkligen gå precis hur som helst!!!
På torsdag är det dax för semifinal 2, där Sveriges bidrag Popular med Eric Saade är med och tävlar - vi håller tummarna stenhårt för att det inte ska sluta som för Norge!=)

Och imorgon kommer älskling hem - som jag längtar!!!*ler*
xoxo
//J


Börjar känna att sommaren är i antågande!

Vilken härlig helg - ljuvligt vackert och härligt varmt!!! Idag speciellt har det varit lite försmak på sommaren, och vad som väntas! Varmt och skönt och helt underbart!
Stack iväg till stan en snabb sväng, det är ju mors dag idag och jag var ju tvungen att fixa till en liten morsdag-present!=) Lyckad blev den oxå!!!
Sen satt jag en stund i solstolen på balkongen och läste lite, tills svetten riktigt rann från pannan - det var varmt mitt i solen måste jag säga! Så gav vi, jag och Bilbo, oss iväg på en riktigt långpromenad - vilket var väldigt varmt!!! Men underbart skönt att vara så pass frisk att jag orkar göra lite mer saker!!!
Sen har jag tvättat, och fixat och donat och mot kvällen blev jag bjuden på kaffe och tårta hos svärmor - gott gott!!!=)

Igår var en helt underbar dag i Föglö - tog mitt pick och pack och åkte ut till Maria och barnen som var i stugan. Tänkte bara vara ett par timmar, dricka lite kaffe och snacka lite skit...Efter att ha legat hemma på soffan helt ensam en hel vecka så var behovet att prata ytterst stort, och sällskap eftersträvades och kan det då blir bättre än en heldag i bästaste Marias sällskap??? Precis vad jag behövde!!!
Och jag blev kvar på middag oxå...Väldigt trevligt - dagen gick alldeles för fort! Men så skönt och härligt det var!!! Bilbo skötte sig exemplariskt, jag upphör aldrig att förvånas - min älskade lilla hund!!!=)

Den här helgen har verkligen varit till belåtenhet - massa frisk luft, härligt sällskap och lite bränd näsa!!!

Nu börjar söndagkvällen lida mot sitt slut, snart läggdax för lilla mig som ska upp ohyggligt tidigt imorgon för öppning...Och jag behöver ju fixa lite med voffsing innan jag åker, då jag är ensam...några dagar till...=) Snart kommer min älskling hem!!!!=)

//J



Herr och Fru!

Vad gulligt det är att se olika par, kändisar med sina respektiva, svara på olika frågor om vem som gör vad i förhållandet, kul att se hur bra folk känner varandra...=)
Det här nya programmet gör iaf mig på gott humör!!!

Om jag kände mig lite ensam och rastlös innan så känns det iaf lite bättre nu, och snart kommer det kännas ännu bättre när jag ska se och lyssna på resterande låter i semifinal 2 i Eurovision. Spännande att se vad det är för låtar - för om det fortsätter i samma andra som i tisdags så tvivlar inte ens jag på att Eric Saade kommer att ta sig vidare till finalen. Han borde verkligen inte ha några problem iaf!!! Så det håller vi ju så klart tummarna för!
Nästa vecka är det bara ESC som gäller - tisdag, torsdag och lördag!!!! Semifinaler och final - this is my life! Och iår får jag till och med sällskap när den stora finalen går av stapeln, för jag har ju hittat en vän som är minst lika intresserad som jag, och det känns ju riktigt bra!!!=) Kanske lite vin slinker ner oxå, man vet ju aldrig!


 



Märks att jag börjar bli lite bättre, för rastlösheten är stor och viljan att börja göra lite nytta har ökat...=) Ett bra tecken! Har plockat lite här hemma, och njutit av promenaden med Bilbo - stackaren som verkligen lidit när jag inte orkat med honom riktigt...Blir lite bättre nu när jag börjar känna mig bättre!
Skönt - för nu orkar jag inte ligga i soffan länge, får ju sittkramp och träsmak i baken...=)

xoxo
//J

Funderingar om mycket...

Har idag fått det där samtalet som jag länge väntat på...
Jag har som sagt en fritidspedagogexamen men jobbar som förskollärare och det har hittills gått jättebra. När jag sökte tjänsten och fick den så fick jag lämna in en massa papper för granskning och de blev alla godkända och min utbildning blev likvärdig förskollärarens.
Efter nyår finns det ev en chans till att få en fast tjänst på mitt jobb, som förskollärare, eller som barnträdgårdslärare som det heter här. Och min chef vill att jag skickar in mina papper till landskapregeringen för att få mina papper godkända så jag har chans att få den tjänsten...Det är väl helt ok antar jag, men varför kräver socialstyrelsen det nu, när jag fått förlängt flertalet gånger på de papper som jag har??? De har ju blivit godkända en gång redan, ska inte det räcka? Blir så trött när man aldrig kan få vara säker på sin sak...
Kanske man borde kolla om det finns nåt annat jag kan göra? Men jag kan inget annat, det här är det enda som jag är bra på...om jag ens är det...jag vill ju gärna tro det iaf!!! Det är det enda som jag kan iaf - barn!!!

Så nu är det bara att försöka hitta alla papper, försöka få kontakt med nån ansvarig på landskapsregeringen och hålla tummarna - för jag vill oxå få chansen att nån gång få möjlighet att få en fast tjänst!!! Det skulle kännas så fruktansvärt skönt att inte behöva gå omkring och vara orolig över att inte vet om man har jobb efter en viss period...

Och så måste jag fixa mitt körkort - har bara ett halvår på mig att fixa andra skedet! Men det ska jag fixa - jag ska få mitt permanenta körkort!!!=)


//J

Långtråkigt...

Jag har långtråkigt, än värre än långtråkigt och det känns mindre kul...
Ligger på soffan och slöglor på tv'n, hur många serier kan man se egentligen??? Har nog sett allt och lite till de här dagarna som jag varit sjuk...och inte ser det ut att bli bättre heller...Febern vill inte riktigt ge med sig, inte skyhög men tillräckligt för att vara helt slut och färdig.
Just därför som det är så jobbigt att ha långtråkigt - jag har inte ens ork att göra något vettigt...
Sjukdagarna är många den här våren, känns inget vidare alls. Men det är ju inte så mycket som jag kan göra åt saken egentligen, man måste ju vara hemma när man är sjuk...Så det är väl lika bra att jag är det då!!! Så kanske jag får bort alla bassillusker ordentligt och kan hålla mig frisk sen!!!=)

Men jag kan ändå inte hjälpa att känna mig fruktansvärt uttråkad!!!! Undrar om jag har nån bra film att se på...eller nån serie som jag inte tagit mig an än...=)

Det som känns lite jobbigt är att Bilbo blir lite lidande - han får inte den motion eller övning som han kräver, för jag orkar inte...de korta promenad som jag går med honom är tillräckligt för att få hela mig att bli slut!!! Jag kan bara hoppas att han har överseende med mig, och att han förstår att jag tar igen det när jag känner mig lite piggare!!! Han är ändå rätt förstående, min hund!=)



//J

Shoppinglistan skickad...=)

Nu har jag skickat iväg sambon till New York för lite fotografering, sightseeing och så klart shopping!!! Jag skickade med långa shoppinglistan, så det ska bli spännande att se vad han kommer hem med!!! Vore ju så klart trevligt om han kom hem med allt på listan(tror ju inte själv på det) men det återstår att se! Bara han kommer hem med åtminstone en sak...=)
På shoppinglistan stod det SKOR - och nu undrar ni hur jag kan skicka efter skor??? Jo men visst ser ni, det är så här: jag har flera par hemma sen min förra resa till N.Y och de skor jag skickat efter är samma märke, samma sort fast annan färg!!! Så jag tror det kommer att gå hem! Annars får jag väl sälja dem...Vad har ni för storlek???=)

D'lites - Digginit

Så är det dax för match nr 2 för Sverige i årets VM, ikväll spelar de mot Österrike. Och efter lördagens flopp mot Norge så är det bäst för svenska killarna att de vinner denna!!! Annars har vi definitivt förlorat vårt anseende vad gäller ishockey...

Nu är man då ensam...borde väl njuta av ensamheten, jag som alltid klagar på att jag aldrig får vara ensam...Men nu är jag är ensam så vill jag inte vara ensam...Saknar honom redan juh!!!
Som sagt, dagtid, och kvällstid går det nog bra...värre nattetid...och sova måste man ju...får väl bli i soffan då, med tv'n som stöd...=) Nä, nu överdriver jag allt! Men det får väl bli som om det blir riktigt tokig!!!=)

Allt gott!
//J

Inte nu igen!!!

Jo men visst är det väl så - det är dax igen för att vara sjuk...Jag har sagt det förut och jag säger det igen: detta är inte mitt år!!!!
Jag ska inte vara sjuk så här mycket...måste vara något som är fel...Kanske borde ta ett blodprov för att se att jag inte har nån infektion i kroppen...
Feber, ont i halsen, hosta, täppt näsa, tungt huvud, ont i varenda del av kroppen - You name it, I got it!!!
Så nu blir det till att vara hemma ett par dagar iaf, och hoppas på att man kryar på sig!

Och så blir jag gräsänkling till på köpet - sambon åker iväg till N.Y för lite fotografering och shopping!!! Lite "quality-time", ensammen hemma...=) Fast jag har ju hunden och katterna, så helt ensam är jag inte!!! Ska bli skönt att vara lite ensam, samtidigt om det känns lite läskigt...jag är ju så fruktansvärt mörkrädd så jag brukar ha ganska svårt med sovandet...Men efter ett par nätter så ordnar det sig nog!!! Som sagt, jag har ju hunden och katterna!!!



I helgen skulle jag varit på inflyttningsfest/födelsedagspartaj i Eskilstuna, men pga dödsfall i familjen så blev det ändrade planer. Eftersom begravningen var idag, så kände jag att jag inte skulle kunna slappna av och vara social så som jag skulle vilja, så jag uteblev från festen.
Istället åkte jag hem till mina föräldrar en kort sväng, för att äntligen få träffa min bror och hans familj! Har inte träffat dem sen i november, så jag ville verkligen träffa dem!!! Och vad mysigt det var att få krama mina två brorsöner - som jag saknat dem! Såklart även bror och svägerskan...=)
Men som alltid när man träffas så går tiden alldeles för fort och man måste åka därifån - alltid lika stort hål i hjärtat!




Nu ska jag bädda ner mig under täcket, ta en stor kopp thé och ett par panadol - känns som om huvudet skulle sprängas...=/
Men hopp om en trevlig kommande vecka!
xoxo
//J