Hela huset gungar! =)

I fredags begav vi oss till Dalarna, rättare sagt Djurås och Marie!=) Efter en dryg timmes försening var vi framme, trötta men överlyckliga att äntligen få träffa älsklingarna Marie och Linda - det var alldeles för länge sen!=)
Fredagkvällen spenderades med massa snack och skratt och och snacks! Sovtime, för man blir trött av att resa minsann så det var ohyggligt skönt att krypa ner i en renbäddad säng och sluta sina blå...Vaknade relativt pigg och utvilad till en härlig go'frukost, med ännu mer snack och skratt och mys med bästa vännerna! Och ännu en glad nyhet fick vi, härligt!!!=)
Sen gjorde vi oss iordning och drog i väg till Kupolen i Borlänge, för lite fönstershopping...eller nåt...=) Ja det blev fönstershopping för min del, hittade INGENTING, konstigt nog...Men lika bra är väl det, för inte vet jag om jag är i behov av något heller...
Några timmar spenderades på Kupolen, där vi sen sa hej då till Linda som skulle vidare hem till sin familj medans vi åkte tillbaka till Djurås för att göra oss iordning inför kvällens galej på Galaxen och Hela huset gungar!
Startade med tacomiddag och god dryck till det. Sen iväg till Borlänge igen och Galaxen och lite härlig musik. Just denna kväll spelade Barbados, och de är ju inte helt tokiga om vi säger så!!!
Riktigt trevligt hade vi, det var en bra kväll - men trötta och nöjda for vi så småningom hem igen för att krypa ner i sängarna och sova sött!!!
http://www.galaxen.com/swe/noje/hela-huset-gungar
 
En helg går så ohyggligt fort när man har så trevligt, och söndagen kom fortare än man ville och det var dax att lämna Dalarna...=( Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi träffas igen, vi får helt enkelt se till att det inte dröjer så länge!!!
Det blev en låååång hemresa med tåg, buss och båt innan jag satte min fot i mitt eget hus...Trött och slut och med värk i hela kroppen! En god natts sömn råder bot på det mesta!!!
Kan man ju iaf tro, men på tisdagen vaknade jag med halsont, huvudvärk och en enorm kroppsvärk...Det var en tung dag på jobbet, och tisdagkvällen spenderades i soffan under en filt och massa Finrexin och thé med honung...Och idag kändes det ändå helt ok, förutom halsont då...
Och ikväll har jag varit på Me&I-party, där nya vårkollektionen visades upp. Härliga färger och mönster, man blir helt lyrisk och vill ha, vill ha, vill ha!!! Och ja, nog fick jag iväg en beställning alltid!=)
 
Avslutar så kvällen med lite serier och mys med sambon, och min bok förståss E L James Fifth shades of Grey/Femtio nyanser av honom!!!
 
Hepp'å'er!
//J

Ekorrhjul....

Satt här hemma och funderade lite, kände mig lite ensam och nere, som så många gånger nu för tiden känns det som. Och då slog det mig, att vi inte haft besök hos oss sen J fyllde år...och det måste jag säga att det känns lite trist! Och när det blir så, så blir jag exakt likadan - att varför ska jag åka och hälsa på nån annan när ingen vill komma och hälsa på oss? Men vi har väl inte ett så välkomnande hem kanske, inte vet jag, eller så är det helt enkelt så att ingen vill hälsa på oss för att vi är tråkiga, trista...eller vad det nu är...
Varje kväll sitter vi hemma och ingen människa syns till...men vi har säkert oss själva att skylla...I veckorna göra det ju inte så mycket förståss för man är ju rätt trött och slut när man jobbat hela dagen och så kommer J hem rätt sent och innan vi har ätit middag och så har klockan hunnit bli rätt mycket...Men så kommer helgen och fortfarande inget besök, inte ens nån som vill komma in på en kopp kaffe...det är väldigt trist...och hur ska jag då göra för att få nån att komma på besök? Det blir väl till att ställa till med kalas så eller nåt! För det är det enda sättet för att få folk att komma hit tydligen...att man måste bjuda in, ingen som kommer spontant...
Och nu sitter vi här, ännu en fredagkväll, J i ena soffan eller vid datorn och jag i andra soffan med datorn och tv'n i bakgrunden - vilka roliga liv vi har!!!  Men det är bara vi själva som kan ta oss ur denna onda cirkel - frågan är bara vart vi ska börja???
 
 
Kallt, kallare, kallast - det kan man definitivt säga att det är! När jag vaknade i morse stod det -20,1 på termometern och då vill man liksom bara krypa ner i sängen igen och dra täcket långt över sig och hoppas på att ingen märker att man inte kommer på jobb...Men det var liksom bara att pallra sig upp det, äta lite frukost, och sen dra på sig kläderna för promenix med voffsing i denna kyla. Och sen vidare till jobb...för att upptäcka att nästintill hela vår grupp är sjuk resp. ledig...Så dagen har varit lååååång!!!
Men jag fick ett telefonsamtal på dagen, och blev kallad på arbetsintervju - det är ju alltid något!!! =)
Så nu blir det till att öva hela helgen på vad jag ska säga...om man nu visste vad de skulle fråga...På måndag är det dax och sen bara att hålla tummarna!!!
Men nu tar vi den här helgen först, så får vi se vad den har att erbjuda!!!
Önskar Er alla en riktigt trevlig helg!!!
//J

Andra veckan på 2013!

Nu är vi igång igen! Första "riktiga" arbetsveckan på det nya året avklarad och det fixade man ju galant... =) Intensivt som vanligt, alla dagar är späckade från morgon till kväll, och tydligen är jag inte nöjd eftersom jag funderar på att börja med Zumba igen oxå...Jag vet dock inte om mina fötter gillar den idén lika mycket som jag gör, och det känns ju lite bittert om man betalar för en hel termin och att man sen inte kan gå... =/ Men jag måste väl testa helt enkelt! Måste införskaffa mig ett par riktigt bra inneskor först...plus att jag måste ha nya inneskor till jobbet...och de jag hittade var inte så billiga...men när man måste så måste man, bättre att ha ordentligt på fötterna så de håller!!!=)
 
Julen är nu bortplockade även från detta hem, sent om sider, men å andra sidan är det inte Tjugonda'Knut förrän imorgon(söndag) så egentligen är jag lite tidigt...vilket min sambo påpekade... =) Men när jag ändå höll på med veckostädningen så tänkte jag att det är lika bra, så har jag det gjort. Och visst känns det rätt så bra så här efteråt! Bara julgardinerna kvar, tar de i veckan...Jag väntar ju på mina nya gardiner som jag har beställt, och det känns som det inte är nån idé att sätta upp nya innan de kommer! =) Det kommer att bli så fint, så fint!!!
Och så måste jag fixa till lite julutsopargodis, ifall det nu skulle komma några julutsopare hem till oss...Hade några förra året så det kan nog hända att det kommer nån i år oxå!=)
 
 
Vardagen är igång och vi med den - nu är det mest bara jobb, träning och stark vilja som gäller!!!
//J
 

Vardagsrutiner

Snart är alla helger över och vi är tillbaka i vardagen igen. På sätt och vis är väl det skönt oxå men nog är det härligt med helger alltid!
Vardagsrutiner innebär för min del jobb och träning, varvat med vanliga hemmasaker: städning, matlagning, tvättning etc. etc.
Ska bli ohyggligt skönt att komma igång med träningen igen, vattengympa och hydrobics för min del. Det är två kvällar i veckan som är uppbokade, och så tänkte jag försöka komma iväg och simma några längder åtminstone en dag...mycket simma blir det men jag gillar det och så belastar det inte mina inflammerade hälsenor så mycket som annat träning skulle göra. Jag borde verkligen ta mig iväg till nån som kan hjälpa mig, har ett namn som jag nog ska ringa nån dag...Kanske han kan göra underverk??? Man kan ju alltid hoppas!!!
 
 
//J

2012 - året som varit!

Har de senaste åren gjort en "krönika" om det gånga året, tillbakablickar om vad som varit...Och inte kan jag vara sämre iår!!!
Först och främt vill jag önska alla en God fortsättning på det nya året och hoppas på att 2013 ska bjuda på en massa trevligheter och andra roliga saker!=)
 
2012 - började året med att börja på nytt jobb! 9/1 satte jag min fot på fritidshemmet Tärnan, och känslan var delad minst sagt...Jag hade fjärilar i magen, både på gott och ont. Det tog sin lilla tid, men efterhand kändes även Tärnan som "hemma". Lärde känna riktigt goa människor som har gjort intryck på mig, och som än idag finns kvar i mitt liv, trots att jag avslutade mitt arbete på Tärnan efter endast fem månader...=)
Våren kom och gick, snön låg kvar länge även detta år, den kom ju sent förståss... =) Många utedagar i pulkabacken blev det!!!
Kommunens årliga Midvintermiddag gick av stapeln i mars, en tillställning som även jag blev inbjuden till. En alldeles ypperlig tillställning med gott sällskap och många skratt, maten var dock under all kritik, tyvärr...
En och annan kväll har spenderats på den förträffliga krogen Dinos med goa vänner, då vi under våren gjort oss skyldiga till en och annan vinst i "Dinos rockmix" på Steel FM, eller jag har väl inte varit alltför delaktig i de vinsterna under våren, men dock under hösten...För vi fortsätter tävla!!! =)
Under påsken var jag hem till mina föräldrar och hälsade på min farmor som då hade blivit inlagd på sjukhus...En syn som jag hade kunnat vara utan dock...Man vill minnas sina äldre på ett bra sätt...och tyvärr gick min älskade farmor bort endast en månad efter mitt besök... Det var tungt för oss alla, men samtidigt får man vara glad att hon inte blev liggande som ett kolli alltför länge, det är inte humant alls! Hon finns med oss i våra tankar, och våra hjärtan!=)
Jag hade under våren stora problem med min mage och blev under en tid även sjukskriven för det...Något som satt sina spår även under resten av året...
I maj slutade jag på Tärnan för att återvända till Klaralund, som förskollärare. Ännu ett moderskapsvikariat, men jag är glad att vara tillbaka!!! Nya utmaningar står på spel, då den avdelning som jag är på iår får ha sexåringarna, alltså en sk förskoleklass. Det började tufft, och hösten har varit tung...men skam dem som ger sig!!! Det är ett gäng självständiga individer, med skinn på näsorna och en massa av viljor - man kan inte annat än att berömma dem för deras vilja!!! =)
Sommaren bjöd inte på sitt bästa, mycket regn och blåst har gjort att man saknar D-vitamin som nog minst sagt satt sina spår, när höstmörkret faller på...
Midsommar firades i goda vänners lag, här på Åland hos oss,. Som alltid väldigt trevligt! Midsommarafton bjöd, som tur var, på strålande sol och vi kunde sitta ute till småtimmarna - det är guld värt det!!! Midsommardagen spenderades i soffan med film, film och lite mer film - regnet stod som spön i backen!!! Men så mysigt vi hade det!!! =)
Många kvällar spenderades på Rockoff, mycket bra musik men framförallt mycket trevlig sällskap och god dryck!!! Ett besök till den underbara ön Föglö hann jag även med, med sol och liten båttur, måste passa på när man har möjlighet! Det är som att alla bekymmer bara rinner av mig när jag kommer dit, så härligt!!!
I augusti åkte vi iväg till Garpenberg för kräftskiva i samma glada sällskap - det var som alltid lika trevligt!!! Magen får sig ett rejält träningspass när vi träffas, skratten tycks aldrig sluta... =)
I september bjöd jag hem tjejorna till min på min födelsedag och det var en munter skara som accepterade och kom på visit, dock en snabb sådan. Men man får vara glad för det lilla och vi hade en väldigt trevlig kväll, återigen!
Under sommaren påbörjade vi en del arbeten på vår tomt, bland annat med att fixa till gräsmatta men det stora projektet var vår altan. I september stod den färdig, en ca 70kvm stor altan kan vi nu stoltsera med, självklart har vi köpt på oss lite utemöbler som ska invigas under 2013!!!=)
Även trappa har tillkommit under hösten, en ståtlig sådan - man kan knappt tro att det är samma hus som vi flyttade in i för ett år sedan!
Höstmörkret föll så på, vintern gör sig så sakteliga påmind...Men först en personalfest: Hårdrock vs. Prinsessor och planerna var stora! Fyra kollegor gaddade ihop sig och resultatet var slående: Kiss has reunited!!!
 
 
Så kom då snön, och den fortsatte att komma, och komma, och komma...Det kom massor av snö och kylan höll sig stadigt mellan -3 och -10, så bra som det bara kan bli! Julkänslorna gjorde sig påminda, julstjärnor och stakar lyser upp i mörkret, tomtar och annat pryder vårt vackra hem och juldofterna sprider sig, köttbullar, skinka, julgodis...=) Julen firades hos svärföräldrarna med hela familjen, god mat och trevligt sällskap och barnens förväntansfulla ansikten när tomten bankar på dörren...=) Måste ha varit lite snäll under året iaf, för även jag fick några julklappar!!! Bland annat biljetter till Diggiloo på Eckerö Post- och Tullhus - det ser jag verkligen fram emot!!!=)
Årets sista dagen firades hos H & J. En god tre-rätters middag och god dryck, mycket prat och många skratt, vad kan man annars önska sig? Dock hade vi trott att vi skonats med en hund som tillhörde den lilla skaran som inte är rädd för fyrverkerier och smällare, men där fick vi tji! Han var fullkommligt livrädd, bara skakade och flåsade och visste inte vad han skulle ta sig till... Så där och då beslutade vi oss, för att vi 2013 firar nyår hemmavid, där vi är lite "utanför" och förskonade från alltför mycket smällar, bara så ni vet!!!=)
 
Ett år går så fort, 2012 har satt sina spår, mycket som man kanske vill glömma men mycket som man sparar i sitt minne. Vi hoppas nu att 2013 blir ett minst lika bra år, om inte bättre, förutsättningar är ju stora iaf!!! =)
Nu säger vi God fortsättning och Gott nytt 2013!!!
Kramizzar från J