Nya tapet!



Så här ser min nya sovrumstapet ut - jag kommer att bli så nöjd när allt är klart, jag riktigt längtar efter att få sätta igång!
Ska bli så kul att tapetsera, även om det skrämmer mig lite då jag aldrig gjort det själv förr...Det är alltid pappa som gjort det, men nu ska det minsann vara jag som gör det. Så ska det målas oxå och färgen är även den inköpt. Så det enda som återstår nu är att frakta allt hem och sätta igång!!!=)
Spännande spännande!

Kram!
//J

Näst sista veckan...

...på semestern...får ju nästan ångest...Usch vad fort det har gått och vad lite jag gjort! Men å andra sidan är det ju det som är semester: när man bara är och inte behöver stressa.
Men jag blir nästan mer stressad över att inte göra nåt än att ha en massa att göra. Då får jag verkligen inte tiden att räcka till...underligt hur jag är!
Nu är jag iaf hos mina föräldrar och där kan man faktiskt bara vara...även jag! =)

Min bror och hans familj håller på att flytta, de ska flytta till Linköping. S och L har redan flyttat i stort sett, men min bror har jobbat kvar hela sommaren och pendlat mellan här och Linköping. Så detta innebär att jag inte träffat min brorson på nästan två månader - snacka om att man kan längta efter någon! Och igår fick jag äntligen träffa honom! Så glad jag blev när jag insåg att de faktiskt är här! Jag kunde knappt sluta att krama och pussa på honom igår! Jag vet inte alls hur det kommer att gå sen när de flyttat, det är ju lite längre att åka nu för att ses. Men det får ordna sig det med!=) Kul att de fått tag i ett bra hus, jag förstår dem att de flyttar. För prismässigt så blir det enormt mycket billigare för dem! Spännande ska det iaf bli att se hur de har det och hur det har blivit efter all renovering - kul!!! S har varit alldeles till sig och berättat och visat och jag är så spänd av förväntan, ska bli så kul!!!
Hela kvällen spenderade jag med L - vi spelade fotboll, lekte i sandlådan, gungade, var på promenad och kollade på traktor och bara mös - hur mysigt som helst! Och när han skulle åka hem så fick jag en bamsestor kram - som jag ännu njuter av!!!

Att ett litet liv kan betyda så mycket, att man kan älska någon så mycket att det nästan gör ont när man tvingas lämna den...
Kram!
//J

Supertrevlig helg =)

Det är vad jag har haft - verkligen!
Det var länge sen jag hade så trevligt och så avslappnat en hel helg och jag uppskattar det jättemycket!

I torsdags kom min älskade vän Jenny över på besök. Efter lite god middag och lite uppdateringar om vad  som hänt sedan sist bestämde vi oss för att se på lite film, det är alltid trevligt! Och vi såg en film, som inte är så speciellt ny förståss men som ingen utav oss sett, men HUR bra var den inte då??? Bara hur bra som helst!!!! Jag säger bara: se Twilight!!! Superbra, jag är helt frälst! Så vackert filmad, vacker musik, vacker helt enkelt!!!
Så den kommer jag att se igen, inom en snar framtid, kanske när jag sitter själv och myser eller nåt...*ler*

På fredagen packade vi ihop lite mat och saker för att bege oss till Föglö och Marias stuga som vi hade äran att bli inbjudna till: härligt!
M & H kom och hämtade upp oss och iväg bar det! Vädret var inte det bästa dock men med rätt sällskap så kan det alltid bli bättre!
När vi kom fram packade vi upp oss lite och kollade runt och installerade oss. Efter ännu en stund kom ytterligare sällskap och det var dax att plocka fram lite middag och börja grilla. Men innan dess hade M bjudit på lite Strawberry Daiquiri - ur en hink!! Så härligt gott - hade dessutom solen skinit på oss så hade det varit väldigt läskande och uppfriskande, men det gick bra ändå! Jättegott! (Finns att köpa hink , bara att tillsätt vin och sprit!)
Efter en ypperlig middag med massa god mat och dryck så fortsatte kvällen med mycket snack och kortspel - väldigt trevligt!
När morgontimmarna började smyga sig på så tyckte vi alla att det var dax att krypa till kojs. Sovtimmarna blev få men relativt pigg och utvilad klev jag upp och gick på en lite promenad i omnejden. När jag kom tillbaka hade en del av mitt sällskap även de vaknat och klivit upp och vi förberedde en härlig frukost. När vi var klara så behagade resten av sällskapet att göra oss sällskap!

Efter att ha diskutera hur resten av dagen skulle se ut bestämdes det att vi skulle ta oss tillbaka hem för att göra oss iordning inför kvällen(vi var inte direkt förberedda för en utekväll på stan). Så jag kröp in i baksätet på J's Camaro(det är inte mycket till baksäte ska jag tillägga!) Efter att ha åkt tvär över Åland, nästan, i baksätet så kände jag mig som en hopvikt, jag vet inte vad.,..Kan sägas att det var skönt att kliva ur!=)
Kvällen spenderades i samma trevliga sällskap, nu även med Jannes närvaro. Först middag på Knorring, sen drinkar och snack på Indigo och avslutning på Arken - vart annars?=)
En toppenkul kväll, det var länge sen! Tack för det mina vänner!=)

Söndagen var i det lataste laget för mig, det var länge sen jag bara slappade en HEL dag! Jag kunde dock inte riktigt bara vara så två maskiner tvätt och en promenad blev det ändå!=)
Men jag är såååå nöjd efter helgen och jag har bara mina vänner och sambo att tacka för det: Tack så jättemycket!
 
xoxo//J

Blåbär i stora lass!

Det finns verkligen massor av blåbär i våra skogar just nu! Jag är egentligen inte en bärplockare, har aldrig varit och kommer säkerligen aldrig att bli. Men ikväll fick vi för oss, eller jag fick för mig, att vi skulle ut och plocka lite blåbär. Sagt och gjort: på med gummistövlarna och en hink i handen och iväg vi for!
Och när vi kom till skogen där vi tänkte att vi skulle plocka bären såg vi att hela skogen var smockfull av blåa bär och inte så små heller! Helt otroligt! En sån här gång skulle kameran verkligen ha varit med - jag tror jag aldrig sett så mycket blåbär!
Vi insåg när våra två små hinkar var fulla och min rumpa helt sönderbiten av alla myggen, att vi helt enkelt få ta oss ut i skogen en gång till och plocka lite mer blåbär, fast den gången lånar vi svärmors bärplockare: går betydligt fortare då!
Så imorgon ska jag slå till och göra den där New York Blueberry Cheesecake som jag har recept på, måste ju testa och se vad det är för nåt! Jag meddelar hur den smakar när den är klar och uppäten!=)

På återseende!
xoxo//J

Dröm i uppfyllelse!



På ett ungefär så här kommer vår stuga att se ut när den är klar - och jag längtar redan!!!
Det ska bli så skönt att få något eget och så härligt att äntligen få en egen stuga att åka till på semestern. Ett ställe där man bara kan vara och slappa och njuta - och snart blir det verklighet!
Jag vet att det inte är min, utan mina föräldrars men det blir nästan min...*ler*
Och som sagt, man är välkommen att hälsa på!!!
//J

Semesterarbete!

På semester i Replot betyder arbete egentligen!!! Kom i tisdags eftermiddag och jag startade min semester med att shoppa loss ordentligt, enligt mig. Två klänningar/sommartoppar och ett par skor och lite annat smått och gott! Så jag är rätt nöjd med det!
Sen barnvakt åt mina kusiner, deras föräldrar skulle ge sig på det mest befängda att springa 6km! Jobbiga människor - vad är det för fel på att promenera???
Vilket fall som helst så, var jag och mamma barnvakt åt Erika, Isak, Emilia och Ebba. Det lektes och skojades massor! Jag fyllde barnpoolen med vatten och ungarna blev alldeles tossiga - bada är ju det bästa som de vet!!! Kul hade vi och de badade tills de såg ut som små russin allihopa!=)

Igår startade dagen med en promenad, väldigt skönt och en fika hos mammas kusin som för tillfället  befinner sig i sitt båthus som de gjort om till sommarstuga typ. Sen kom jag på att morbrors altanräcke behöver putsas upp lite...Sagt och gjort: järnborsten kom fram och jag började putsa. Sen började jag måla, för det behövdes ju oxå! När jag väl gjort allt det så var kvällen kommen och dax att ta paus. Och det blev lite kortspel med morbror, mamma, pappa och mammas kusin med man - väldigt trevligt, fast jag kom sist...=)
Och jag insåg ju när jag hade gjort klart altanräcket att även trappräcket vid ytterdörren behöver putsas på, så det blir väl till att göra det idag då antar jag!!!=)
Bara jobb, jobb och åter jobb! Men det är kul - man måste ha nåt att göra oxå, inte bara sitta stilla och dåsa...=)

Jag är sååå glad, att äntligen ska vi göra oss något eget att vara i när vi kommer hit. De sista åren har det varit en massa pusslande hit och dit med vart vi ska sova och så vidare, för vår "stuga" brann ner för några år sedan och sen dess har vi mestadels varit hos moster med sin familj. Men den famijen har växt sig relativt stor genom åren och det blir lite trångt om utrymme.
Men nu är det så äntligen dax - vi ska bygga oss en liten stuga granne med morbror! Och jag trodde det skulle bli en liten stuga på ca 30kvm, men icke sa nicke, det blir en stuga på ca60kvm! Med loft!!! Så jag är så lycklig! Jag ser sååå fram emot att vara här på somrarna, i "min" egen lilla stuga...Med förhoppning om att kanske nån liten vän har lust att komma och hälsa på nånting!!!=)

Nu är det dax att börja arbeta - räcket väntar!!!
Kram på er!
//J

1:a semesterveckan...

...har passerat förbi utan att jag knappt har märkt det - det är inte alls bra, snart är ju semestern slut!!!
Nä kanske inte riktigt än men det går fort, fortare än vad man vill faktiskt...
Idag var jag rätt så less på regn och rusk (fast solen faktiskt varit framme hela dagen idag!!!) att jag till och med satt och kollade in lite sista-minuten-resor: man blir ju såååå sugen när det bara är grått, trist och regnigt och framförallt blåsigt!!!
Men jag ska nog ta och hålla i slantarna lite och spara dem till hösten/vintern, för det lutar väl åt att vi tar och sticker iväg nåt då, min sambo och jag. Man kan ju ialla fall hoppas på det!!!=)

Helgen har varit fylld av aktiviteter - släktträff och 30-årskalas bland annat! Efter den här helgen så känner man iaf att man lever, för så mycket planerad aktivitet var det länge sen jag hade! Skojsigt värre! Men nu är det dax för riktigt semester - bara vara och slappa och ta det lugnt och inte ha något alls inplanerat. Vem mer än jag själv gissar på att jag är rastlös till tusen innan onsdag??? Bara att försöka, jag måste helt enkelt...och för att underlätta för mig själv så sticker jag iväg till Vasa, till mina föräldrar och min släkt där...så får de helt enkelt underhålla mig...=) Eller så blir det jag som underhåller dem, man vet aldrig!=)

Så om jag inte kikar in här något förr så önskar jag Er alla en riktigt trevlig vecka och på återseende nästa vecka!
P&K!
//J

Släktträff!

Så har då min semester börjat och jag har inte direkt haft tur med vädret - regn, rusk och blåst är väl huvudingredienserna! Men det är bara att hålla tummarna för att det inom en mycket snar framtid blir betydligt bättre, sol och värme tack!!!

Hela helgen har varit fylld av aktiviteter kors och tvärs över stan. I torsdags mötte vi upp J's några släktingar från USA och spenderade hela dagen med dem, jättetrevligt! Och igår var det mingelkväll hos Tessi med X antal släktingar som härstammar från J's farfars morföräldrar och det var en hel del, även om nu inte alla kunde komma. Men det var en hel del och det blev mycket presenterande och förklarande. Till och med lokaltidningen var där och pratade med oss och fotograferade oss, så nu kanske man till och med är kändis på ön!!!
Ikväll väntar middag på en restaurang i stan och sen får vi se hur kvällen fortsätter!

Imorgon är det packning som gäller för mig - och kanske ett besök till Kastelholm och Gustav Vasa-dagarna, vi får se! På måndag bär det av hemåt en snabbvisit för att sen på tisdag flyga till Vasa där jag ska möta upp mina föräldrar. Ska bli trevligt, ser fram emot att vara där en vecka. Sen får jag se vad jag hittar på resten av semestern...*ler*

Dax att göra sig iordning kanske...
Kram!
//J 

Weekendkryss med Birka Paradise



I fredags morse bar det iväg - mot Sthlm och sen vidare till Riga och Visby!
I Sthlm kom vårt sällskap på, Marie och Daniel och när vi alla var installerade i våra hytter drog vi oss till Club Copacabana där gruppen MIlda makter showade, dansade och sjöng för oss. Det var en höjdpunkt, iaf för mig som verkligen älskar sånt där, helt underbart! De är verkligen jätteduktiga! Mot kvällningen var det dags för middagsbuffé och de flesta vet vad det innebär - jo att man äter för mycket, alldeles för mycket! För man måste ju smaka på allt och lite till...*ler* Men det får man ju lida för sen, för man blir ju alldeles stinn i magen...och så har det varit hela helgen, pust!
 
Kvällen avslutades med karaoke, och ja, jag sjöng faktiskt oxå och det gick förvånansvärt bra tycker jag själv!=) Jag är glad att jag vågade, har ju alltid haft backup av Carola varje gång jag sjungit karaoke nästan...=)

Tidigt nästa morgon klev vi upp för att njuta av den goda frukostbuffén, jag bara fullkomligt älskar den! Mätta och nöjda drog vi oss en tillbaka till hytterna för att slumra in nån timme till innan det var dax att lägga till i Riga. Väl i Riga så for jag och Janne på en liten guidad rundtur runt staden medans M & D strosade iväg själva (D har varit i Riga förr!). Men vi möttes upp efter ett par timmar och tillbringade resten av dagen tillsammans i Riga. Varmt och skönt och riktigt trevligt!

Tillbaka till båten för lite återhämtning, uppfräschning och sen var det åter dax för lite show med Milda Makter och därefter middag. Och återigen blev vi alla alldeles för mätta! Otroligt att man aldrig lär sig!!!
Även denna kvällen avslutades med karaoke, men ingen sång för mig...En gång får räcka, vi ska inte utmana ödet!=)

Söndagen spenderades i Visby med start med en guidad tur på Nordvästra Gotland, bland annat med ett stopp på Krysmyntagården, en örtträdgård nån mil norr om Visby. Därefter några besök i några gamla kyrkor för att sen bli avsläppta i Visby där vi antog oss en lunch och en väldigt god, och stor glass! Strosade runt bland Visbys kullerstenstäckta gator och tog oss sakta men säkert tillbaka till båten. En väldig trevlig, solig men kall dag i Visby blev det!=) 

Även denna sista kväll avslutades med bejublad show med Milda Makter och därefter en Medelshavsbuffé och Karaoketävling (och nä, jag deltog inte!) Lite sång, lite dans och lite underhållning och livet är tiptop, precis som det ska vara!
För att summera hela helgen kort: det har varit en kanontrevlig helg med god mat, gott dricka och väldigt trevligt sällskap!!!
Tack för det M & D - det kan vi göra om tycker jag!=)

xoxo //J

Släktbesök och Öspelen!

Det är till att hålla igång hela tiden, inte en dag får gå utan planerad aktiviet!
Helgen bjöd på finväder, verkligen och det måste man ju bara passa på att njuta av till max!
Lördagskvällen spenderades på 30-årskalas med god mat, vin och trevliga människor - en toppenkul kväll helt enkelt. Framåt småtimmarna var det dax att försöka ta sig hemåt, efter att ha blivit halvt ihjäläten av myggorna. Men som sagt, en väldigt trevlig kväll!
Söndagen spenderades på sjön! Vi packade en korg med lite picknick och tog filten med oss och drog iväg ut med båten - så härligt! Tog iland på nån liten holme där vi myste, solade och bara njöt! Det är livet det på en pinne!=)

I måndags fick vi storfrämmande! Min moster med hela sin familj och mina föräldrar anlände vid sextiden och efter att ha installerat sig i lägenheten och konstaterat att vi har det VÄLDIGT varmt beslöt vi oss för att ta oss ner till något lämpligt badställe. Det blev Bovik och det badades och svalkades rejält! Härligt efter en varm dag på jobbet faktiskt!
Eftersom jag jobbade när jag hade mina släktingar på besök så fick de sysselsätta sig själva - tur att mina föräldrar var med så de kunde visa dem runt lite på ön och hitta på lite saker, pappa är ju rätt så bra på att hitta omkring liksom! När jag kom hem så kom även de hem efter en heldag sightseeande på Åland och då var det åter dax för BAD!!! Denna gången bar det av till Ålands riviera, enligt mig, Degersands havsbad! Väldigt fin sandstrand och härligt långgrunt bad med sandbotten, men kallt vatten dock... Enda nackdelen kanske, för övrigt tiptop! Och det fick helt klart godkänt av samtliga tror jag!=)
I onsdags for de alla hem och det blev tyst och tråkigt i lägenheten...och en mindre depp kom över mig... Det blir alltid så, antigen när jag åker hem från mamma och pappa eller när mamma och pappa åker härifrån, det är väldigt tungt tycker jag och inte alls kul!
Så för att slippa tänka så mycket på det så bokade jag mig en flygbiljett till Vasa, så jag får spendera en vecka med mina kusiner, moster och N och morbror och mamma och pappa!

På Åland pågår just nu för fullt Öspelen - ett sportevenemang alla öar emellan! En faktiskt väldigt stor tillställning och väldigt kul! Hela Åland är aktiverat och deltagande och det kryllar av människor från när och fjärran. Det är så kul! Hela Åland lever liksom upp på sommaren - det är helt fascinerande!

Och nu har jag jobbat sista dagen  - nu är det dax för semester!!!=)
Och den startar med en kryssningsweekend till Riga och Visby med Birka Paradise tillsammans med min älskling, Marie och Daniel!
Det har jag sett fram emot länge, att få umgås med Mi och Daniel, förhoppningsvis lära känna honom lite mer! Det ska bli så kul och vi ska ha så trevligt!
Så vi hoppas ju så klart att vädret håller i sig, och om jag ska tro på Aftonbladet så verkar det åtminstone så, så vi håller tummarna stenhårt!!!

Dax för mig att krypa till kojs, har varit en lååååång dag!
//J