2010 är snart till ändå...

Så var det då dax för en summering av 2010 - året som gått alldeles för fort! Så säger jag säkert om alla år men jag vet inte jag...Hade sååå stora planer för 2010! Men det har nog bara blivit så att ingen av dem uppfyllts...
Lite trist att ett helt år kan passera och man inser att man inte åstadkommit något alls! Det är då man bör fundera på vad man lever för liv egentligen...
Och mitt liv är i stort sett detsamma dagligen: jobba, äta, träna, sova...Försöka se till att hemmet ser någorlunda ut, tvätta och städa, handla och laga mat...Umgänge med familj och vänner känns som en bristvara! Något som jag definitivt skulle vilja ändra på...

I början av året så njöt jag mest av att ha körkort, vilken frihet att kunna ta sig vart man vill, när man ville...Första gången jag skulle åka hem är ett starkt minne som för alltid kommer att finnas kvar, känslan liksom...
I mars blev min lillebror stor, han fyllde 30, så han är inte så liten längre heller. I maj kom lille Elliot till världen, efter en väldigt dramatisk förlossning! Fasters andra guldklimp!!! Som jag senare fick äran att bli gudmor till!=)

Det stora som hände under våren var nog alla teaterövningar inför Bentespremiären - Barnaskrik och Jäkelskap där jag spelade Rakel. En roll som jag gillade att spela...Det var en upplevelse och väldigt lärorikt - jag ångrar inte alls att jag var med! Men om det blir en fortsättning är ovisst...Det tar en fruktansvärd massa tid i anspråk, tid som jag kanske egentligen inte har...

Det absolut största under 2010 är nog när vi hämtade hem vår lilla älskling, vår lilla hårboll och vilddjur - Bilbo!!!
Vi har länge pratat om att skaffa hund, men inte riktigt vetat vad vi vill ha för ras, vad vi ska ha den till...Och vi hade väl kanske inte tänkt skaffa en riktigt än, men när jag fick syn på bilderna på Bilbo så var jag helt säker: Det var den hunden vi skulle ha! En blandras hane, som inte blir alltför stor... Den kvällen vi hämtade hem honom var den bästa kvällen på länge, men samtidigt var vi ju fruktansvärt nervösa - vi visste ju egentligen inte vad vi skulle göra...Men det har gått bra, han är fortfarande väldigt vild men vi ska väl få bukt med det oxå, förhoppningsvis!

Hösten har bjudit på både det ena och det andra: födelsedagar, skördefest, Halloween, tjejkvällar och Idolfinal bland annat.
Som vanligt så tycker jag mest att alla dagar flyter in i varandra...Och nu har då ett helt år passerat, utan att jag fått ett enda dugg vettigt gjort...Men det är väl lika bra att inse att inget kommer att hända om inte jag gör något åt det själv!!!
Så vi får hoppas på att 2011 blir MITT år!!! Jag ska iaf göra mitt yttersta, mer än så kan jag inte göra!!!

Så jag avslutar med att önska Er alla ett gott slut och ett gott nytt och hoppas att 2011 blir allt vad ni önskar!!!=)

xoxo
//J


Ledigt är hur skönt som helst!!!

Ledig tisdag, det är grejor det!!! Kan helt klart tänka mig att vara ledig en extra dag i veckan...men det ger inga pengar direkt...Men attans vad skönt det skulle vara! Och man skulle slippa stressa sönder sig på helgerna, för att hinna med allt man ska hinna med...
Men å andra sidan, måste man verkligen gör allt det där som man gör hela tiden, plockar här, plockar där, tvätar, städar, fixar och donar??? Vem gör jag det för egentligen? Jag gillar att ha det snyggt och undanplockat runt mig, men när det gör att jag känner att jag inte gör något annat...och det är så det känns, jag gör inget annat än att plocka och fixa hela tiden! Måste kunna lära mig att slappna av lite mera...Fast man kan ju tycka att jag inte gör mer än att sitta vid datorn eller tv'n, men det är liksom enda sättet för mig att slappna av, få några timmar sittandes ner...
Allt känns kanske lite bättre när det börjar närma sig våren...sommaren...Fast vintern är toppen just nu, jag gillar när det är massa snö och kyligt, man slipper all snöslask och skit...och det är ju mycket ljusare när snön ligger på marken!
En annan fördel är ju att Bilbo fullkomligt älskar vintern och snön - han gräver sig ner i snön och har hur kul som helst!!!



Jag är nog helt klart i hehov av lite ledighet, kroppen är hel helt slut och energin är borta...Så ledigt idag, jobba imorgon och sen ledig tors-fre och så klart helgen! Ser jag fram emot enormt, att bara vara, var min tanke...men så klart finns det saker som jag måste göra...men jag ska försöka att ta det lugnt, det jag inte hinner får helt enkelt vara...=) Det är det jag måste lära mig!!!
Soffläge står högst på listan just nu, har massa serier att beta av på hårdisken...=)

xoxo
//J


Nu är glada julen slut, slut, slut...

Nä kanske inte riktigt men nästan...
Julen har varit riktigt bra, med massa god mat och dryck, massa fina julklappar och trevligt umgänge! Vad mer kan man önska sig?
Jag är faktiskt riktigt nöjd över årets julfirande, har alltid en massa förväntningar av julen och lyckas alltid bli besviken...Men iår så är jag fatiskt nöjd, har ju haft äran att ha mina föräldrar här hela julen och det tycker jag är massa skoj! Fast ännu roligare hade det ju varit om bror med sin familj hade varit med oxå...men det kanske blir något annat år!

Igår var vi och firade Maria som fyllde år, och hon bjöd på massa godsaker, godsaker som man egentligen inte alls behövde stoppa i sig...men man måste ju smaka på allt!!! December har verkligen inte varit min månad vad gäller mat, godsaker och allt som man stoppat i sig, men jag har mer eller mindre skitit i det för att ta nya tag i januari - då blir det ordning och reda på torpet, förhoppningsvis!!!

Julklapparna var många, trots att vi sagt att vi inte skulle köpa något...Men jag är väldigt nöjd med mina julklappar!

En vattenkokare från OBH Nordica, Chili-serien



En brödrost från OBH Nordica, Chili-serien



Spel, film, pengar, raggsockor, kökshanddukar och presentkorg med massa godsaker!!!=)
Som sagt, jag är riktigt nöjd med mina julklappar!!! Kan inte säga annat när jag önskat mig dessa saker ganska länge...Jag har ju som sagt redan kaffebryggaren i samma serie, så det blir lite snyggt med allt i samma...Och rött är ju fint!!! Kanke måste anpassa mitt kök efter Chili-serien sen då???

Idag är det annandag jul, och arbetsveckan  är snart på intågande, men snart är det lite ledigt igen...Jobbar måndag och onsdag, konstigt jag vet men det blev så...Ska ju på "fest" på måndagkväll, kan ju vara bra att vila lite dagen efter då kanske...och inte vara på jobb iaf...=)

Nu blir det lugna puckar hela kvällen, kanske lite Wii-spel, om armarna tillåter det...HerreJisses vilken träningsvärk man kan få, men ack så grymt kul det är!!!=)

Hoppas alla är lika nöjda och belåtna med julen 2010 som jag är - önskar alla en God fortsättning!

//J

En riktigt God Jul!!!



Till Er alla från oss alla -
En riktigt God Jul!!!

Jessica
Jan
Bilbo
Gustav
Athlas
<3


Intensivt...

Så var då utmaningen över och det som händer då är att jag slutar blogga...Fast egentligen har jag inte haft något att blogga om, än mindre haft tid för att blogga...
Veckan som gått har varit ganska intensiv, mer eller mindre som en Duracell-kanin: i ett!!! På jobbet är alla barn som galna, måste ha något med julen att göra...Ingen lyssnar och allt är fullständig kaos!!! Vet liksom inte hur vi ska hitta änden på det här, men hoppas att det liksom lugnar ner sig under jullovet, för gudskelov kommer att bli lugnt!!! Precis vad vi behöver...tro det eller ej!!! Få lite kvalitetstid, kunna sätta sig ner och spela spel och leka med barnen utan att behöva avbryta hela tiden för att reda upp andra bråk... Kunna sätta sig ner och faktiskt fixa med foton och annat som man aldrig hinner med. Kolla igenom spel och pussel så att de är kompletta... Ja som sagt, göra sånt som man aldrig hinner med annars!!!=)

I onsdags hade vi iaf julfest, en tillställning som vi var lite skeptiska till till att börja med men när kvällen hade fortlöpt, och allt utan några bekymmer, så kunde vi konstatera att vi kunde vara nöjda med showen! Vi hade inte vågat hoppas på att det faktiskt skulle gå så bra som det gick, för repetionerna var mer eller mindre kaosartade! Men våra barn kan när det gäller, det får man ge dem all kredit för!!!=)
Och jag tror att de allra flesta föräldrar var nöjda med tillställningen, det verkade iaf så på dem under kvällen och några har kommit fram efteråt och berättat att de tyckte det var jättebra, vilket är jättekul att höra!!!

Och nu har då äntligen helgen kommit, men inte vet jag om det blir en lugnare helg för det heller...Har lite grann att förbereda, för det är ju som sagt bara EN vecka kvar till julafton!!!
Det ska städas och julpyntas, det ska slås in julklappar, det ska förberedas julklappar och födelsedagspresenter, lite bakning och julgodis ska göras. Däremellan ska det vardagliga skötas, som disken, tvätten, hunden som ska ut och underhållas...Ja nog finns det saker att göra allt!!! Sysslolös behöver jag inte vara om vi säger så...Och så skulle det ju vara kul att sätta sig in i vårt nya spel oxå...=) Men det hinns väl med...åtminstone efter jul...när det kanske lugnar ner sig igen!=)
Och på nyåret får vi gäster!!! Det trodde jag aldrig, men det ser jag fram emot!!! Ska bli kul! Slängde bara fram förslaget, lite så där på skoj, hade egentligen inga förhoppningar på att de ville, eller kunde komma, men bara en timme senare fick jag mess om att de kommer, bokat och klart!!! Häftigt värre!!! Marie och Daniel, ni är varmt välkomna!!!=)



Önskar alla en riktigt bra helg!
//J


Day 30 - One last moment

Absolut sista inlägget i denna utmaning, hoppas på att det blir fler under 2011!
Ja för nu är det inte långt kvar - bara 17dagar kvar av 2010!!!=)
Och vad är väl bättre än att summera det gågna året???

Jag hade stora planer inför 2010, några planer som faktiskt har blivit verklighet och andra som faktiskt fortfarande ligger på väntelista...
I början av året blev jag tillfrågad om jag ville vara med i årets uppsättning på Bentes sommarteater, i buskisen "Barnskrik och jäkelskap". Och självklart tackade jag JA, för det har jag sagt i flera år att jag skulle tycka var kul!!! Nu blev ju det en dröm som blev uppfylld, så då kan man ju inte tacka ner heller...Många repetioner blev det, och många härliga skratt och nya bekantskaper som faktiska gjorde att man orkade ta sig igenom allt. För det var verkligen inte en dans på rosor, och tiden var knapp innan det var dax för premiär. Men vi lyckades ta oss igenom även premiären utan större katastrof. Jag var mest orolig över recensionerna, vad tidningarna skulle skriva om oss, om mig...Men jag fick mer ros än ris, så jag är väldigt nöjd med min insats! Även om jag kanske inte är lika nöjd med min motspelare, men det kan man ju inte välja själv...Bara att göra det bästa av situationen!
Arbetskollegorna frågade mig efter avslutad teaterturné om jag kunde tänka mig att vara med nästa år oxå - men svaret var då blankt nej!!! För det tar massor av tid, kanske mer tid man tror och fritid är en lyx i det läget!!! Men när jag tänker på saken nu, så är jag inte lika säker...Det skulle kanske vara kul, beronde på vad som ska sättas upp! Så man glömmer så lätt det där tunga!



Sommaren passerad med så klart en liten charterresa, detta år bar det iväg till Bulgarien, All Inclusive i Obzor. En väldigt trevlig resa, som vanligt med de här tjejorna!!!

Resten av sommaren, kändes det som iaf, bestod mestadels av teater för min del. I slutet av sommaren bestämde vi oss, jag och Jan, för att utöka vår lilla familj. Och i slutet av juli hämtade vi hem Bilbo, vår guldklimpa och vilddjur!=)

       

Hösten kommer fortare än man anar och snart var det dax för inskolningar och diverse annat...Och så har hösten passerat med hundkurs, träningar och massa kalasande!

Och nu står då snart julen för dörren och året är nästintill slut - vad har vi då att vänta av 2011???
Om det fortsätter på samma sätt som det här året vad gäller våra fertilitetsproblem, eller rättare sagt mina fertilitetsproblem, så har jag inte så höga tankar...Men det ligger kanske på mig själv nu, om det ska funka eller inte...Bara att ta tag i saken och göra vad jag kan - och jag vill verkligen att 2011 blir MITT år, det år som saker och ting ändras, när saker händer...Har lite att se fram emot kanske!!!

xoxo
//J

Day 29 - Your aspirations

Vad jag strävar efter? Det var en klurig fråga...Jag vet inte riktigt vad jag strävar efter, eller vad jag som yngre strävade efter...
Eller jo, kanske...Som yngre strävade jag som alla andra efter att få en ordentlig utbildning, så jag kunde få ett meningsfullt och intressant jobb.
Jag ville ha en någon att dela mitt liv med, en familj...

Men jag har aldrig haft några högre ambitoner egentligen än att hitta ett jobb där jag trivs och kan vara mig själv, har aldrig haft siktet på någon "chefsbefattning" för jag är inte sån som person...Vill inte gärna leda andra, jag är mer en som följer...Ibland är det helt enkelt lättare så!

Jag har nog en ganska hög strävan efter perfektion, är lite av en pedant som gärna vill ha snyggt omkring mig, undanplockat och rent...Inte så mycket att det ska vara dammfritt men huvudsakligen undanplockat. Saker som ligger överallt kan få mig på ruggigt dåligt humör och sen så slänger jag grejor som jag anser ligga i vägen som i slutändan helst inte ska slängas...
Jag vet att mitt hem aldrig kommer att bli så där inredningsfint som man ser på tv och i tidningar, men jisses vad jag skulle vilja ha det så!!! Kommer aldrig att funka bara...inte med två katter och en hund, bland annat...=)



//J


Day 28 - Something that You miss

Jag saknar mig mormor, min älskade mormor som gick bort från mig alldeles för tidigt!
Min mormon har varit borta från mitt liv 15år, men jag saknar henne varje dag!
Min mormor betydde väldigt mycket för mig, hon förstod mig och hon fanns där för mig trots att vi bodde så långt ifrån varandra!
Den sista dagen jag träffade henne minns jag som igår... Hon låg där i sin sjukhussäng och vi alla visste att det inte var mycket kvar, så det var bara att ta farväl som gällde...och dagen därpå tog hon sitt sista andetag. Mamma var där vid hennes sida, hon tittade på mamma, log och sen var hon borta...
Jag var 18år när min mormor gick bort, så jag fick många härliga år med henne iaf, men i mina ögon var hon alldeles för ung för att dö, endast 63år...Men cancer är en djävulsk sjukdom som man inte rår på och hon orkade helt enkelt inte längre stå pall...
Jag fattade det inte på en gång att hon var borta för alltid, det tog mig ända till begravningen och jag rasade ihop av förtvivlan på kyrktrappan...Min mamma var tvungen att sitta och hålla mig uppe hela begravningen, jag var helt knäckt!!! Det var ett tufft första år, med många timmars skrivande och funderande...Men samtidigt, med åren blir det lättare och lättare och man "glömmer" liksom bort det stundvis...Men minnena finns där hela tiden och saknaden kommer aldrig att försvinna!

//J

Day 27 - Your favourite place

Mitt favoritställe...svårt att säga faktiskt för jag har så många ställen som gör mig varm i hjärtat!
Mitt hem är ett favoritställe, där jag gillar att pyssla och hålla på och fixa!
Jag gillar att vara "hemma" hos mina föräldrar, där jag växt upp och känner mig trygg och hemma...
Jag gillar "min" stuga, som håller på att byggas i Norra Vallgrund, Vasa. Eller rättare sagt mina föräldrar bygger, men den är mer eller mindre som min egen...=) Längtar sååå efter att få en sommarstuga att åka till!!!=)


View Villa Fin...jpg in slide show

(Bilden är tagen för ett år sen, och stugan är nästintill färdig vid det här laget!)

Men min absoluta favoritställe, är nog i Jannes armar!!!
Där känner jag mig trygg, jag känner mig vacker, jag känner mig älskad för den jag är!


xoxo
//J


Day 26 - Your fears

Eftersom gårdagen spenderades i Sthlm, helt utan tillgång till vare sig dator eller internet så fick gårdagens inlägg vänta tills idag!!!

Mina rädslor är många, men främst är det väl den löjliga mörkerrädslan, att bli ensam, att mina nära och kära inte ska få vara friska, att jag inte ska få ett långt liv med mina föräldrar, att något ska hända som inte får hända, att jag aldrig kommer att få barn...

Just nu är det nog min absolut största rädsla, nästan alla tankar handlar om detta...Varje dag, varje vecka, varje månad är en enda lång väntan, ett enda pågående räknande av dagar, ätanade av tabletter och blodprover, kissprover...En oändligt lång väntan, som jag är rädd för att den aldrig kommer att gå över!



xoxo
//J


Day 25 - A first

Svårt inlägg...
Första gången...första gången jag cyklade...första gången jag kysste en pojke...först gången...ja ni vet...Det finns många första gånger!!!

Men jag ska berätta om första gången som jag träffade min lilla älskling, vår söta lilla valp Bilbo!
Det var en fredagkväll, vi åkte iväg till Lemland och efter lite letande hittade vi den lilla stugan på den lilla skogsvägen. Klev ur bilen och möttes av en söt liten hund, som visade sig vara Bilbo's mamma, väldigt glad och nyfiken. 10 valpar var det i kullen, och nu hade de endast 2st kvar, Bilbo och hans syster. Och vi hade ju redan bestämt oss för att vi skulle ha en hanhund. Och när vi kom in så kom matte med en liten svart/vit liten klump i famnen, alldeles skakig och rädd. Men när han kom i min famn så tittade han på mig och sen gav han mig en slick på handen och på halsen, och då visste jag att det var kärlek!!!
Han var, och är, så söt och jag blir alldeles mjuk i hjärtat när jag ser honom, när jag är med honom...=)
Även om vi har våra duster, som är rätt många, så ångrar jag inte en sekund att vi tog hem Bilbo, vet inte hur jag skulle klarat mig utan honom...Nu när vi har honom här hemma så är det som vi blivit kompletta - skulle inte vilja vara utan Bilbo!=)

 Första stunden hemma!!!

 Trygg och harmonisk!=)

//J

Day 24 - Something that make You cry

Dagarna passerar så fort förbi, jag hinner inte riktigt med - det här inlägget skulle ju varit igår!!!

Jag har aldrig varit en person som gråtit för mycket, det skulle mycket till innan jag tog till tårarna.
Men i något skede har det liksom ändrats och på sistone, kanske de senaste tio åren så har jag lättare till tårar.
Jag kan gråta om det är något sorgligt som händer i en film, eller till och med en serie som jag tittar på, hur löjligt det än kan låta...Jag blir alldeles gråtmild på bröllop och dop, när jag träffar mina brorsbarn och kramar om dem... Jag har lätt till tårar när jag blir upprörd, eller arg, eller besviken...När jag och min sambo argumenterar...
Jag kan känna tårarna bränna bakom ögonlocken när jag hör en vacker röst som sjunger så ljuvligt, som till exempel lucia, hela stämningen får mig att bli alldeles gråtmild...

Det finns många saker som får mig att gråta helt enkelt!!!
Jag har blivit en riktigt softis...men det är väl positivt det oxå, det visar ju bara på att jag kan känna...


Day 23 - Something that makes You feel better

Vad kan det tänkas vara då?
Det är mycket, många saker som gör att jag mår bra: jag mår bra när jag vet att mina nära och kära är friska och krya, jag mår bra när jag träffar mina vänner.

Och eftersom jag just varit till min frisör nu ikväll, så måste jag ju säga att jag mår bra när jag går därifrån för hon är sååå duktig och jag är alltid så nöjd efter jag varit hos henne! Att få göra något bara för mig får mig att må bra, att vara rent av egoistisk!!!=)

Jag blir glad av tanken på min lilla hund Bilbo, hur glad och mysig han är trots att han många gånger retar gallfeber på mig - men mysigheten överväger allt det!

Jag blir glad och lycklig när min sambo talar om för mig hur fin jag är - man behöver höra det emellanåt, det behöver vi alla!
Jag känner mig glad när jag får höra att jag är bra på det jag gör, i mitt yrke för jag tvivlar mycket då och då...

Som sagt, många saker som gör mig glad men det som är viktigast är ju att veta att mina nära och kära, familj och vänner, är friska och har det bra!=)


Day 22 - Something that upsets you

Det finns mycket i denna värld som gör mig upprörd, småsaker och stora saker. Men det är väl de stora sakerna som räknas...
Jag blir upprörd när inte människor får vara de de är, när man inte får ha sin åsikt och sin tro utan att folk ska opponera sig. Att man ska behöva ta liv för att ta bort det som är "fel"...Att inte folk kan få leva sitt liv, i sin tro...Att människor ska behöva leva i ständig rädsla, av att inte veta vad som ska hända näst...
Att barn inte får gå i skola och utbilda sig till vad de vill, att det inte finns friskt vatten till alla...etc etc...
Det finns ju massor som gör mig upprörd, men det kanske inte är alltid som jag gör vad jag skulle kunna göra, som t.ex skicka bidrag och hjälpa till...Man skulle helt enkelt behöva bli bättre på det, så kanske världen skulle bli lite drägligare att leva i!


//J


Day 21 - Another moment

Detta inlägg skulle egentligen ha varit igår, men det får komma nu istället eftersom jag inte alls hade datorn igång igår - jag har blivit så bra på att släppa den emellanåt!!!


Åhhh dessa stunder, dessa tillfällen...svårt att säga, svårt att berätta...det finns ju så många, men inga som är speciellt speciella kanske...

Det finns ju de "moments" som man lägger varmt i hjärtat, som första kyssen, första gången någon säger "Jag älskar dig"...De stunderna har nog varit rätt stora i mitt liv, speciellt när jag känt precis likadant.
Men första gången någon sa "Jag älskar dig" till mig var stort, det var mäktigt...och även om jag och Janne nu varit tillsammans i över 7år så är det fortfarande mäktigt när han säger det till mig, jag får fortfarande rysningar i kroppen och blir alldeles varm - för han ÄLSKAR verkligen mig! Och det känns i hela kroppen!



//J


Day 20 - This month

Den här månaden är lite av stressens månad, med lucia och jul och nyår. Men lite roligheter ska man väl kunna hitta på för det!!!

Fyra dagar i december har redan passerat förbi, fortare än kvickt men de dagarna har inte varit mer än jobb och träning i stort sett.

6:e dec - Julbord på Eckerö Linjen tillsammans med Maria och Henke

10:e dec - Idol-finalen i Globen med Maria och Jenny

15:e dec - Julfest med jobbet(alltså barnen och deras föräldrar)

24:e dec - Julafton - mamma och pappa kommer!

27:e dec - Tjejträff/fest med en massa vänner

30:e-31:a dec - Ledig!
 
31:a dec - Nyårsafton - forftfarande obokad...

Säkert så kommer det att hända en massa annat under veckorna oxå, det är jag helt övertygad om! Lite träning och shopping ska jag väl hinna med!

//J


Hosta och snuva...

Förkyld, det är vad jag är!!!
Jag trodde att jag skulle klara mig undan, eftersom jag redan varit förkyld en gång under hösten, men icke sa Nicke...Men det är faktiskt inte så underligt med alla snuviga barn på jobbet...hostar och nyser överallt, utan att tänka på att hålla för varken mun eller näsa...så att jag klarat mig undan så här länge är ändock ett under!!!
Men nu var det så dax...skulle egentligen inte ha tid med att vara sjuk...vill inte vara sjuk...men det är väl lika bra att vara det nu istället för att vara det vid julen...Då vill jag absolut inte vara sjuk - för då ska jag träffa Sara med familj, mamma och pappa kommer och så vill jag ju helt enkelt inte vara sjuk när det är jul!

Hur ska ni fira julen iår? Vad har ni för traditioner? Vad brukar ni ha på julbordet?
Traditioner är något viktigt för mig, speciellt vid såna högtider som julen...Och man vill ju inte gärna rucka på dem...Men när man träffar någon så får man ju lov att anpassa sig, lära sig att ta deras  traditioner oxå. Fast om vi hade haft barn så hade jag nog velat att vi skapat oss egna traditioner oxå, för det är ju ändå vi och våra barn som ska ta över dessa traditioner sen...Men än så länge har vi inga barn, och än så länge gör det inget om vi delar på oss på julen...Fast iår ska julen firas på Åland, inte vill jag ju åka bort från mina älsklingar då, speciellt inte som det är första julen Bilbo är hos oss!!!=) Och förhoppningsvis får vi besök av mina föräldrar över julen, det ser jag fram emot jättemycket, det tycker jag ska bli kul!!!



//J


Day 19 - Something you regret

Jag brukar säga att jag aldrig ångrar något men det är nog att ta i faktiskt...
Visst finns det saker jag ångrar att jag gjort, sagt...men det har aldrig varit så farligt att jag känns mig alldeles nere och förstörd...

Det finns ju även saker som jag ångrar att jag inte gjort, som varför jag aldrig tog chansen att åka till USA när jag var tonåring, undrar hur mitt liv hade sett ut idag om jag gjort det?
Ångrar kanske lite att jag inte tagit körkort tidigare i mitt liv, för vilken frihetskänsla det är!!!
Ångrar några av de saker som jag gjort i min ungdom, som singel...hur mycket dumt som man utsatt sig för...Men som ändå varit en lärdom, som kanske gjort att jag är den jag är idag!

Jag ångrar att jag aldrig utbildade mig till reseledare, eller frisör, eller barnmorska...men än är det inte för sent!!!

Se hela bilden   Se hela bilden







//J

Day 18 - Your favourite birthday

Många födelsedagear blir det...Men det finns väl några stycken som jag minns lite mer än andra, speciellt min 25-årsdag och min 30-årsdag.
Väljer att berätta om min 30-årsdag för att det är den som jag minns allra bäst.

Min 30-årsdag firade jag tillsammans med släkt och vänner i en liten "byastuga", ett gammalt båthus som gjorts om till en typ festlokal som man kan hyra. Den ligger i hamnen, med havet precis utanför knuten. Slår man upp dörrarna på ena kortsidan så ser man havet och solnedgången och det är en perfekt lokal för sommarfester, typ midsommar, och kräftskivor.
Eftersom jag fyller år i september så var det på vippen för kallt, för det finns ingen värme i stugan men el finns det och alla nödvändigheter som kylskåp, kaffebryggare, och i stort sett alla tillbehör som man kan tänkas behöva. Förutom rinnande vatten och värme då förståss, men det går jättebra ändå!

Jag bjöd in mina närmsta vänner och släkt, och vi slutade på cirkus 45st till slut tror jag...Många var vi ialla fall, i alla möjliga åldrar.
Till min hjälp under dagen hade jag mina underbara vänner och min mamma. Vi lagade pajer och sallader, och chokladkakor och fixade och donade hela dagen för att allt skulle vara klart till kvällen. Och sen slogs portarna upp och festen började.
Lite segt till en början men efter ett tag lättade trycket och det blev en riktigt lyckad kväll med prat, lekar och sång!
Jag är jättenöjd med hela min födelsedag och hela festen, och jag tror att samtliga som var där var nöjda oxå!
Det var en helkul kväll helt enkelt!
Om jag skulle hitta en bild oxå, skulle ju vara helt förträffligt...måste bara leta efter mitt extra minne...=)
Så jag återkommer med den!!!

//J


Day 17 - Your favourite memory

Mitt bästa minne...vad svårt!
Jag har så många minnen som ligger mig så varmt om hjärtat, det är svårt att bara välja ett... Men jag ska försöka!

Mitt bästa minne är nog min studietid i Gävle, inget specifikt tillfälle eller "moment", utan hela situationen, hela alltet liksom.
Jag har alltid varit bunden till mina föräldrar, har haft väldigt svårt att släppa dem får långt ifrån mig och det är kanske därför som det dröjde innan jag flyttade hemifrån, jag var ju ändå 23 år när jag flyttade hemifrån. Men det har aldrig stört mig heller, jag trivdes hemma och gör det fortfarande, ser det fortfarande som mitt hem så att flytta till Gävle var ett stort steg för mig.
Men sagt och gjort, jag tog mitt pick och pack och flyttade till Gävle, och insåg att det är ju inte så långt hem, inte mer än 1,5h med tåg och det är ju en bagatell liksom. Och jag åkte hem ganska ofta, i början...sen mera sällan...för jag hade ju helt plötsligt mitt liv i Gävle!
Jag trivdes som fisken i vattnet, det kändes som jag hade hittat hem. Gävle är en alldeles lagomt stor stad, med alla attribut som jag vill ha: shoppingcentrum, caféer, utestället, restauranger, biografer, parker, etc etc...
Mina fyra år i Gävle har gett mig så mycket, de åren har nog gjort mig till den som jag är idag. Jag hittade mig själv och började trivas med mig själv, mitt självförtroende fick sig en rejäl skjuts framåt och jag växte enormt mycket.
Det är nog mitt bästa minne - en tid som jag alltid kommer att bära med mig!



//J