Midsommar 2011

Snacka om att vara sent ute, det är ju snart en vecka sen redan och jag har inte uppdaterat!!!
Men så är det när man är en busy woman liksom!!!

Midsommarhelgen blev iaf helt kanon, med god mat och dryck i världens bästa sällskap! Jag är jättenöjd med helgen trots den långa resan, det var det helt klart värt!=)
Midsommarafton bjöd på ömsom regn, ömsom sol men på eftermiddagen klarnade det upp och blev himlans bra väder. Tänk vad beroende man kan vara av vädret egentligen, men visst blir man ändå på lite bättre humör när solen skiner??? Iaf blir jag det...fast jag klagar emellanåt på att det är svettigt och varmt...=)
Kvällen bjöd på massor av sång varvat med spel och ännu mer sång, ja jag tror nog att det var jag som stod för det mesta av sången tyvärr...=) Men det är inte ofta som det är jag som är mest högljudd, så det bjuder jag på!

Midsommardagen blev lugn och skön, och väldigt behaglig i vännernas sällskap! God mat, idag igen men drycken bestod endast av coca cola, inte alls fel det heller!(Eftersom jag skulle göra dagen därpå så tänkte jag ta det lite lugnt, men jag smakade dock ett rödvin som var helt ljuvligt, och jag hade nog kunnat ta mig ett glas, eller två av det...=) )
På söndagen var det så dax att bege sig hemåt igen, aldrig kul att behöva lämna sina vänner, speciellt när man inte vet när man kommer att träffa dem igen! Men måste man så måste man!
Åkte via Gävle hem, var en sväng via McDonalds i Valbo, och ett besök på IKEA hanns oxå med - jippiiii! Hade kunnat handla hur mycket som helst, men jag la band på mig, får ta stora bussen nästa gång och handla ännu mera!!!
Ett besök hos en "gammal" vän hanns oxå med, alltid lika trevligt även om man inser att personen i fråga inte ändrats ett dugg sen vi sist sågs...Jo, han har jobb, och det är ju en stor förbättring!!!=)
Shopping på ICA Maxi så klart, ett måste...Sen iväg till båten - det var ljuvligt skönt att slå sig ner i båten ett par timmar och sluta ögonen och vila lite...Varit en väldigt intensiv helg, men ack så härlig!!!=)

        

Måste rusa - mer bilder kommer!!!

Puss puss!
//J

Lite fler bilder:
                 

På återseende!
//J

Irritationsmomentet har försvunnit!

Den där känslan jag hade hela förra veckan tycks ha försvunnit, det känns helt plötsligt bra igen och det är ju super! Kanske att hon kände på sig att det inte riktigt gick hem, det där som hon höll på med, mitt irritationsmoment...Ja nånting har iaf hänt under helgen och det till det bästa! Eller så är det jag som ändrat på mig, men det tror jag inte...Varför skulle jag ändra på mig, jag är ju perfekt ändå!!! ;-) Eller så inte...=)

Nåja, storstädning på gång på min avdelning iaf - den här veckan ska vi stänga ner och slås ihop på en avdelning...Och eftersom jag är ensam kvar och jobbar från min avdelning nästa vecka, så är ju tankarna så i nuläget att vi ska hinna med så mycket som möjligt den här veckan, så jag inte får allt på min lott nästa vecka...När resten av huset ska plockas ihop för stängning och boning av golv under stängningen...Annars tror jag inte vi skulle göra oss allt det här besväret, vi skulle inte behöva på samma sätt iaf...
Men jag har fullt upp med min födelsedagskort, till alla barnen...Iår blir det Disney-figurer, 18st olika sitter jag och ritar och målar, klipper och laminerar och klipper igen...Det tar tid, men det blir fint!!! Tror och hoppas att de kommer att uppskattas!

Måste rusa - ska ju ut med hunden först innan jag åker till jobbet!!!
På återseende/återhörande!

//J

Svårt att förstå...

... att det faktiskt är midsommar om mindre än en vecka! Vädret visar sig inte från sin bästa sida och som det ser ut verkar det inte bli bättre framöver heller...Lite trist att behöva fira ännu en kall midsommar, men det är ju inte direkt något man kan styra över. Bara att se till att man har en massa varma kläder med sig!
För iår bär det av mot Dalarna, Garpenberg för att vara precis, för att fira midsommar med alla mina kära vänner. Eller nästan alla iaf...några blir ju kvar här på Åland, och de kommer att vara väldigt saknade...Tur att det finns telefoner!!!=)
Jag ser fram emot att träffa alla igen, det går alldeles för länge mellan gångerna men det blir ju så när vi bor så långt ifrån varandra och alla är så upptagna med sitt, vardagslivet liksom...
Det enda som gör mig ont är att jag inte kan vara på flera ställen samtidigt, hade gärna varit i Linköping hos min bror och hans familj, Leonardo fyller ju 5år!!! Men jag har varit i valet och kvalet, fram och tillbaka har jag vänt och vridit på mig själv för att komma fram till ett beslut. Och hur jag än gör är det nån som blir besviken, även jag...Jag hade gärna velat fira midsommar med min familj, men ja...jag vet inte...jag kan ju inte dela på mig heller!!!

Får helt enkelt göra det bästa av situationen och försöka njuta av en helg med mina bästa vänner!!! Så får jag ta igen tid med min familj vid senare tillfälle!=)


xoxo
//J


Irriterad!!!

Vad trött jag blir!
Jag känner hur hela jag är motstridig och tvär när jag kommer till jobbet, jag känner hur jag triggar upp mig och blir irriterad på saker som säkert är helt obetydliga egentligen men jag blir så IRRITERAD!!!!
Varför ska vissa saker bara gälla vissa människor????
Vi har varje år vid denna tidpunkt fått höra att vi inte ska hålla på och städa och fixa och dona när barnen är på plats, utan vi får göra det när tid finnes eller strunta i det...Fast strunta i det får vi inte, för det ska göras, och helst då på vår fritid tydligen!
Hela avdelningen ska städas från tak till golv, varje leksak ska tvättas, alla sängkläder ska fixas inför hösten, bord och stolar ska skrubbas och ställas undan - men hur i hela friden är det tänkt att vi ska kunna göra det när vi har barn från 7.15-16.45 i stort sett??? Och när barnen är på plats, iaf på min avdelning, ända fram till sommarstängningen??? Ja det kan man ju undra...
Förra veckan hade vi lite färre med barn några dagar och passade då på att göra en hel del - och det gick smidigt för en viss person var inte där och kollade upp oss. Nu är en viss person tillbaka och stämningen blev helt plötsligt väldigt annorlunda...Och det är samma person som talar om för oss vad vi får göra och inte får göra när barnen är på plats, och det är samma person som är helt överallt och fixar och donar och plockar och grejar och ska ha allt iordning innan stängning!!! Trots att vi har barnen på dagis!!! Hur går det till? Varför gäller vissa saker bara vissa personer! Och det som stör mig mest är att det vi gjort inte duger, utan det måste göras om...som att hon inte litar på oss...det gör mig irriterad så det förslår!!!!

Jag vet, jag brukar inte vara den som klagar speciellt mycket på folk i min omgivning, speciellt inte här på bloggen men nu kunde jag helt enkelt inte låta bli! Jag vet att många vet vem det är jag talar om, men det får så vara, jag orkar inte gå omkring med det här längre! Och jag vet att det är fler än jag som känner så här...
Och jag hoppas innerligt att det blir bättre till hösten, annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra...Får helt enkelt ta ett samtal med berörda person och försöka förstå situationen...eller nåt...



//J

Dåligt med inspiration...

...har inte direkt haft något att skriva om, eller berätta om...Så därför har inläggen uteblivit några dagar...
Händer inte så mycket just nu, det är relativt lugnt och mestadels så umgås jag med sambon och hunden och katterna...Ja och så har jag ju Andra skedet som jag genomför just nu...Hade teorikurs i tisdags och ska ikväll oxå, det är den sista. Sen har jag en körning kvar, sen är det över!!! Sen har jag mitt permanenta körkort - det känns riktigt bra!!!=)
Kan inte förstå att jag väntade så länge med att ta körkort, vilken frihet att kunna ta sig vart man vill när man vill utan att vara beroende av andra!!! Ja ja, men nu har jag körkortet iaf, och tänker gör mitt yttersta för att inte bli av med det!!!=)

Nu måste jag dock sticka, dax att jobba...Stängningspass den här veckan...Inte det roligaste men det funkar...Lite irriterad och måttligt road att vara på jobbet, har en känsla varje gång jag kommer in på min avdelning som inte riktigt är vad den ska vara...Jag hoppas att lite semester gör nytta och att den känslan försvinner när hösten kommer och vi börjar på nytt...=)

Tjolahoppsansa!
xoxo
//J

Minisemester!

Har i helgen varit på en liten minisemester till Gävle och Furuvik, riktigt trevligt!
Åkte i fredagskväll, övernattade på Scandic Väst i Gävle och åt en underbar frukostbuffé innan vi gav oss i väg till Furuvik, via ICA Maxi för lite shopping...=)
Väl på Furuvik fick vi se lite gorillor, schimpanser, lemurer, lamor, grisar, får, getter, kor, hästar, ormar, krokodiler etc. etc. En visit till Wild Tracks, där Wild Kids spelas in och fick se Höghöjdsbana IRL, häftigt!
Mest intressant för barnen var väl ändå tivolit med alla berg-och-dalbanor och karuseller och chokladhjulslotterier! De sprang omkring som vettvillingar och var överallt och ingenstans samtidigt! Tur för oss att det fanns bänkar för oss "gamlingar", så vi fick sätta oss ner och vila lite...Vi hade jättetur med vädret verkligen, soligt och varmt men med lite fläktande vindar, så vi inte rann bort...=) Det har varit en riktigt intensiv, bra och rolig helg - och jag kan definitivt göra det om igen!
Lite bilder:

                    

Tusen tack för en jättetrevlig helg fam. Nylund!!!<3
//J

Recpet...

... på "Lindas asgoda köttfärsbiffar"!

Du behöver:

500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 rödlökar
1 msk basilika
salt, peppar och chilipulver (kryddas efter smak)
1 paket fetaost
1 ägg
lite mjölk och lite ströbröd...

Låt ströbröd och mjölk svälla en stund, riv sedan rödlök och vitlök och blanda ihop med ALLT annat. Smula ner fetaosten i smeten, det blir bäst då :)
Forma till biffar och stek

Väldigt goda!
//J


Oidentifierat insektsbett???

Har lyckats få ett insektsbett på vaden, som jag tydligen fått en allergisk reaktion av...
Svider, kliar, spänner, bränner och är irriterande! J-la insekter som inte kan låta oss vara, det måste ju finnas nån annan som de kan äta på!!!



Och mygg, för att inte tala om...Hur mycket mygg som helst, bara kryllar av dem! Det surrar runt huvudet, så fort man visar sig ute...Har inte brytt mig om mygg förut, har inte fått ett kliande myggbett på flera år, men iår måste de vara riktigt på hugget för till och med jag får myggbett...Och det är oxå rejält irriterande!!!



//J

Försommarfavorit?



Mmm det kan man nog säga!
Jag har ett enormt sug efter tsatziki, jag kan äta det morgon, middag, kväll om så vore! Jag ÄLSKAR tsatziki!
Och om jag känner mig själv rätt så blir det nog rätt så mycket sånt den här sommaren, istället för vilken sås som helst...
Lördagens middag: köttfärsbiffar med vitlök och fetaost( tack Linda för receptet!), nypotatis och så klart tsatziki och sallad - mums filibabba!!!=)

Lördagen var helt ljuvligt varm och skön, en riktigt sommardag! Hade jag tänkt till ordentligt hade jag tagit mitt pick och pack och dragit till stranden för lite solbadande, men istället blev det en riktigt långpromenad med hunden, som blev helt slut och sen soldyrkan på balkongen, ända tills stolen föll i bitar...=) Måste ha sett otroligt roligt ut! Tittade mig snabbt omkring, ifall någon skulle sett mig och insåg att ett av mina barns pappa stod nere på parkeringen...=) Och ja, han såg mig! För han ropade sen upp: "Jag såg nog!" Pinsamt? Ja nå lite då...=) Men nu får jag ju möjlighet att köpa ny baden-baden-stol som jag trånat efter så länge!!! Något positivt i det pinsamma...

 (den som gick sönder)      (den jag vill ha!)

Sen blev det så klart den vanliga helgstädningen av lägenheten, och tre maskiner tvätt...Man hinner med en hel del bara man vill!
När sambon kom hem slog han sig ner i soffan, vilket innebar att han sov inom några minuter. Och jag började så smått med middagen...Så när han vaknade till liv igen, var det dax för middag!
Och därefter tog vi en härlig kvällspromenad, innan vi slog oss ner i soffan för lite serie-tittande och allmänt lördagsmys!

Söndagen bjuder på sol och moln, om vartannat. Och värmen är inte den bästa...Och trött är jag oxå, känns som grus i ögonen...Men lite allmänt plock och fix här hemma sysselsätter jag mig med idag.
Aldrig förr har jag väl önskat mig ett hus, eller ett fritidshus, så mycket som jag gör just nu!!! Jag vill inte bo i lägenhet längre, jag vill ha hus, tomt, altan, gård, strand...what ever, bara jag har möjligheten att gå ut och sätta mig när jag vill, utan att bli störd av alla kunder till butiken...=/ Håller tummarna stenhårt för att något blir verklighet inom en snar framtid!!!
Var och tittade på lite stugtomter här i veckan, och upptäckte ett nytt favvoställe, som jag skulle ge min högra hand för att få!!! Klippor ner till havet, där det är sandbotten, bara sandbotten...=) Helt ljuvligt!!! Jag såg mig själv sitta på klipporna där och njuta med ett glas rosé och bara se på utsikten och lyssna på måsarna som flyger över - me like, me want!!!



//J

Äntligen!

Äntligen lite sol och värme, framför allt värme! Har nog haft sol några dagar nu, men värmen har verkligen hållit sig på avstånd! Men idag så kom den, värmen, med allt vad det innebär! Kläder åker av, och kroppen får en total chock av all sol - så nu är man lite röd! Men vad gör väl det, det är ju hur härligt som helst!!!=)



Och helg är det oxå, kan ju knappast bli bättre! Tyvärr så undslapp jag inte att jobba idag, men det var som att ha semester idag jämfört med vilken dag som helst - så det känns ändå rätt ok! Plockat och fixat lite, och njutit av värmen! Så klart!
Väl hemma blev det en promenix med voffsing innan middagsfixandet, som idag bestod av köttfärsbiffar med potatis och tsatziki! Mumsfilibabba! Och idag slog vi på stort med efterrätt: en glass!
Gav oss ut på kvällspromenad, för att njuta ännu lite mer av solen och värmen men kom dock inte så långt innan vi träffade en av Bilbos vänner, så vi stannade för att leka lite...=) Det roliga är, att den här andra hunden är fyra gånger så stor som Bilbo men de leker ohyggligt bra! Det är kul! Och det ser ju alltför charmigt ut! Z får in hela Bilbo's huvud i sin mun, det ger er en bild av hur stor han är!!!=) Skithäftigt är det att se dem tillsammans iaf!
Efter den lekstunden var Bilbo helt slut, så det var bara att vända hem igen, i stort sett... Tog en kortare runda än vad vi tänkte från början iaf, men Bilbo verkar nöjd ändå!

Jag avslutar kvällen med lite serier, datorn och en iskall Corona!=)

Livet leker, så härligt!!!
xoxo
//J