Varmt, varmare, varmast...

...det lovar jag att det är i vår lägenhet!!!

Det är som man kan bli kokt, och då är det varmt...Det enda som kan svalka ner en riktigt ordentligt är nog att dopp i Marsund, för där är det ännu inte mer än 15-16 grader...men det borde man väl komma i eller???
Just nu känns det väldigt lockande om vi säger så! Kanske imorgon, för värmen ska fortsätta, hela helgen!
Det stör mig inte med sol och värme, tvärtom - jag älskar det! Om det bara gick att få det mindre varmt i lägenheten...vi har rullgardinerna nere hela dagarna, två fläktar som står på för fullt hela dagarna och fönstrena är öppna så mycket som det går utan att kallerna kan smita ut...något mer kan vi inte göra, tyvärr! Så det är nog bara at bita ihop och klä av sig lite mer kläder...som om det skulle kunna vara möjligt...=)

Varma kramar!
//xoxo J

Midsommar 2009

Nu har halva året gått och vi går mot mörkare tider! Det är sant faktiskt, tro det eller ej...Men snart är vintern här igen! Men innan dess ska vi förhoppningsvis få njuta av måååånga varma och sköna dagar som även är ljusa!!!

Midsommar firades i år på Åland, med kyla som inslag! Kallt som bara den och det gjorde att stämningen var lite låg tror jag....Synd!
Men vi gjorde vårt bästa ändå och jag tycker att vi hade en riktigt trevlig midsommar! Jag är nöjd bara jag får ha mina vänner i min närhet, sen vad vi gör spelar inte så stor roll tycker jag!
Vi inledde firandet med stångresning på Hammarbo, och alla fick se en äkta åländska midsommarstång kläs och resas och barnen fick sin efterlängtade dans och sång efteråt!
Därefter var det dax att fixa mat och dona inför middagen som skulle ta plats i Frebbenby byastuga. Väl på plats dukades det upp mat för ett helt kompani och dryck därefter och alla samlades! Det var lite trevande och en aning obekvämt för vissa tror jag men efter lite vin och öl släppte väl även det lite grann. Men kylan gjorde sitt till och så småningom gav vi upp och gick hem till oss: där vi fortsatte med midsommarfirandet och SingStar!!! Klockan närmade sig halv 4 innan alla hade gett upp för kvällen!

Midsommardagen bjöd på sol och värme vilket innebar att vi alla hamnade i bättre stämning! Snabbt skyndade vi oss att städa undan från kvällen före så att vi alla kunde få njuta av en härlig dag i trevligt sällskap!
Vi spenderade dagen hos Maria, som varit så snäll och lånat ut sin lägenhet till några vänner som har ett allergiskt barn - hur snällt är inte det på en skala då???
En dag fylld av skratt, god mat och massa snack - hur härligt som helst!
Kvällen avrundades relativt tidigt, då gänget skulle åka med morgonfärjan på söndagmorgon och vi avslutade med en film och lite snacks hos oss för den som ville och orkade!

En härlig och bra midsommar som jag kan se tillbaka på med glädje! Tack för det alla Ni som kom och förgyllde vår helg! Kom gärna igen!
Hoppas vi har möjlighet att snart träffas allihopa igen - alltid lika trevligt!

Kramar!
//Jez

Kroatien - ett helt underbart resmål!



Tänk att det redan gått en vecka sen jag kom tillbaka från Kroatien! Skulle ju gärna ha stannat några dagar till, det hade inte alls varit helt fel! Speciellt inte när man landade och insåg att värmen helt flytt både Sverige och Åland...Men förhoppningsvis har den kommit för att stanna nu!

Kroatien...vad ska jag säga? Helt underbart! Trevliga människor, mycket historia, härligt badvatten (förutom de vassa sjöborrarna!)  Kroatien kan jag definitivt tänka mig att återvända till nån gång, absolut!
Vi bodde på en hur fräscht lägenhetshotell som helst, Splendid heter det och ligger i Pula. Nytt, fräscht och framför allt STORT! Vilken terass vi hade - helt underbar med världens utsikt! Vi är definitivt nöjda! Maten är nog helt bra, det är bara jag som är kinkig och inte riktigt vågar prova den inhemska maten, jag vill ju gärna veta vad det är jag äter...Men den är säkert helt bra, det betvivlar jag inte!
Inga sandstränder dock, vilket jag gillar, utan klapperstenstränder eller klippor. Vilket innebär sjöborrar så man ska ha badskor på sig, något jag verkligen rekommenderar för jag missade den biten och klev på en sjöborre...och det gör ont, eller inte, men man får stickor under fötterna...och det är ju aldrig kul!
Poolen var enorm och poolområdet var väldigt trevligt med musik, trevliga människor och bra mat!
En dag åkte jag och Maria till Venedig! Det var häftigt - bara 3 timmar bort med katamaran så var vi där! Vi såg gondoler, "båtbussar", taxibåtar, vattengator och små gränder och fick smaka på den italienska maten: för min del blev det pizza och det var precis som vilken pizza som helst i stort sett, inget märkvärdigt alls. Men nu har jag testat det i alla fall!
Jag är glad att jag gjorde den utflykten, tror att jag hade grämt mig annars.
Vi åkte även på en båttur i den kroatiska skärgården runt Pula och det var oxå trevligt. Vi fick se och höra en massa och även lite tid till shopping och bad. Det är ju aldrig helt fel!!!

En vecka går så fort, men det är ett skönt break från jobb och sitt vanliga liv. Undrar vart det bär av nästa gång, måste ju börja planera!!!

Tack tjejor för en underbar vecka!
Kram!
//J