Och nu har...

...hon blivit fru Hases, min vän Linda! Det var ett väldigt vackert bröllop, jättfint! Och så klart hade jag, bara för att Linda hade gett tillåtelse till fotografering inne i kyrkan, glömt min kamera i husvagnen...det är ju bara så typiskt på nåt sätt...Vi fick så bråttom på slutet innan vi rusade till kyrkan, att kameran inte var högsta prioritet...Tråkigt men sant! Men det fanns andra som tog kort, så jag kan säkert få nåt, hoppas hoppas....*ler*

Bröllopsdagen började med att vi i ganska hög fart åkte till Avesta för att hämta upp bruden och skjutsa henne till stylisten, hår och smink skulle ju fixas ju! Sen bar det av tillbaka till kyrkan och Parken, där festen skulle hållas. Vi, det vill säga jag och Marie, gjorde oss i ordning, av bästa förmåga och stressade sen till kyrkan, där vi tog emot gästerna med vigselprogram samt rispåsar. Sen kom brudparet, oh så vackra! Verkligen menade för varandra, så enkelt är det bara! Hela vigselakten var jättefin och när de hade kommit ut på trappan och fått lite ris kastat på sig for de iväg i en fin gammal bil...*ler* Vi andra gäster tog oss tillbaka till Parken, för en liten välkomstdrink och tipspromenad och mingel. Brudparet anlände och en brudskål hölls, så klart!
Sen gick allt på löpande band: förrätt, varmrätt, välkomstal, sånger, tal, mera sånger, kaffe, tårtbuffé och lekar, tacktal, ja allt som hör ett bröllop till. Och så kom det som brudparet minst längtat efter: bröllopsdansen. Men den gick jättebra!=) Sen fortsatte dansen, och baren hölls öppen, folk minglade och pratade och umgicks och jag hoppas att alla hade jättekul!
Vill bara säga tack igen, för att jag fick dela denna glädjens dag med er!

I söndags hann jag hem en sväng innan jag skulle åka tillbaka hem till Åland. Och jag hann till och med kramas med och pussa på Leonardo lite, det var guld värt!!!=)
Och igår började golfkursen, får väl se om det blir nåt grönt kort för mig...verkar inte vara det lättaste...men jag ska försöka...*ler*

Nu väntar jobbet, hej då!
Kramizzar från J

Irriterande!!!

Här har jag gjort mig till med att virka ett täcke till min brorson, jättefint blir det nog när det blir klart! Men nu är det ju så att ja måste sitta och ta upp allt som jag sytt, för jag har gjort fel...*grrrr, morr, brrr, blähhhh* Det är sååååå irriterande att jag inte alls vet om jag ska kasta allt eller verkligen ge mig i kast med att göra om i stort sett hela...*hmmm* Jag har lagt ner ett verkligt jobb på det här täcket ska tilläggas och jag var rätt stolt över mig själv som lyckades så bra och mamma var mäkta imponerad osså. Och då har vi kommit långt ska jag säga, jag avskyr allt vad sömnad, virkning, stickning och broderi heter! Men det har varit rätt kul när man ser vad det faktiskt kan bli...*ler*
Jag har suttit och virkat så kallade mormorsrutor, och de är verkligen jättefina. Gul, grön och vit är färgerna så det passar vem som helst. Och när jag sytt ihop de flesta så inser jag att alla de som jag sydde ihop från början är helt galet sydda och har nu tvingats att göra om allt...*pust* Men nu tar jag en paus, har ju faktiskt annat att göra osså! Som att fundera ut lite klurigheter till vännernas bröllop som faktiskt går av stapeln på lördag, ser jag verkligen fram emot....*ler* Nu finns det ingen återvändo, som säkert många skulle säga men i deras fall så tror jag inte att det är så, jag tror verkligen, eller jag vet att de båda ser fram emot det här jättemycket!=)

Nu ska jag väl ta och göra lite nytta, eller vad säger ni?
Hörs när vi hörs, ses när vi ses...Kramizzar till alla!
//J

Inget planerat...

Som jag sagt hela veckan, så har jag verkligen längtat efter där här helgen så jag bara skulle vara, utan att planerat nånting, eftersom alla helger i augusti varit fullspäckade med aktiviteter. När jag nu sitter här och nästan hela lördagen har gått utan att jag gjort nåt vettigt alls, känner jag rastlösheten komma smygande, jag vill verkligen ha nånting att göra! Men som vanligt kan jag inte komma på ett endaste dugg...Så det blir nog bara att slå ner rumpan i soffan efter middagen och sitta där och se på film, film och film...så somnar jag så småningom...och förhoppningsvis kännas allt lite bättre imorgon...men det ska vi ju inte hoppas på, för det lär ju inte hända mer imorgon heller!*suck* Varför kan jag inte bara slappna av och njuta för? Varför ska jag känna sån skuld för att jag inte gör nånting, för att jag bara sitter här? Varför mår jag så här för?  Det var många varför nu...kanske för att jag verkligen inte vet svaret på nåt...jag kan bara infinna mig i hur läget är...that's life! Kanske blir det lite bättre när golfkursen börjar, om det nu blir nåt för mig...och sen vattengympa, det ser jag verkligen fram emot!

Ja ska väl ta och titta till den där maten kanske, om det ska bli nån sån idag...*hmmm* Allt gott till alla där ute!
Kramizzar! //J


Arbetsveckan närmar sig sitt slut...

...och jag måste säga att jag tycker att det ska bli väldigt skönt med helg! Hela den här veckan har gått som i ett töcken, jag har nog inte riktigt vaknat än...eller så vill jag helt enkelt bara fortsätta sova, ialla fall lite till....Igår när jag vaknade var jag så glad, för det var bara två dagar kvar innan helgen...men konstaterade ganska snabbt att så var inte fallet, det var ju inte alls torsdag, det var ju bara onsdag...*suck* Men nu är torsdagen avklarad och det återstår bara en till arbetsdag, ialla fall för mig...Så på lördagmorgon är det dax för mig att få min efterlängtade sovmorgon!*längtar* Det blir liksom aldrig såna för mig längre, jag förstår inte...Tror inte att jag sovit längre än till 9 nån helg sen jag blev sambo...Det kan för vissa tyckas som världens sovmorgon, men för en som gärna vill ligga till 10-11 så är kl9 rätt så tidigt...*ler* Undrar om det beror på min sambo, att jag inte får sova när jag är ledig? Kan det vara så att han är väldigt morgonpigg av sig?!? Jo, det är klart att så är fallet! Tråkigt men sant...jag får nog se mig om i himlen efter mina sovmorgnar numera...Men men, jag ska väl klara mig ändå, får helt enkelt gå och lägga mig tidigare på kvällarna...=)

Mycket prat om sovande blev det, men det kan ju bero på att det för mig är dax att krypa ner i sängen och läsa ett par sidor...=) Ju fortfare jag går till sängs, desto fortare är sista arbetsdagen över!

Så jag avslutar med att önska er alla en riktigt God Natt och Dröm Söta Drömmar!
Kramizzar!
// J

Kusiner...

Kusiner...

Visst är vi lika, lilla kusin Erika och jag? Två söta tjejer helt enkelt, och bästa vänner dessutom! Spenderade nio(9) härliga långa dagar i Finland hos den här söta tjejen och hennes lillebror, mitt gudbarn är han osså, Isak och självklart deras föräldrar, min moster och hennes man som dessutom väntade sin tredje lilla just då...*ler* Vi hade jättekul tillsammans, och skrattade så vi höll på att kikna! Men det är som alltid när vi kommer tillsammans, vi har jättekul! Men man kan osså ledsna rätt fort och bli trött, för de sover ju aldrig ju!!! Eller väldigt sent på kvällarna...Och efter en heldag i dessa energiska barns sällskap, så är det rätt skönt med lite lugn och ro. Men icke då, då är de som mest aktiva! Men de är ju såååå söta ju!

Sommar sommar sommar...det är tider det! Så synd bara att jag nästan bara träffar mina minsta kusiner på sommaren, det är lite för sällan tycker jag...Måste ta mig i kragen och åka dit lite oftare...Och nu har jag ju fått en till liten kusin, hon kom ut dagen efter vi hade åkt därifrån, tycker kusin J är väldigt elakt...*butter butter* Men hon kom ialla fall, frisk och kry! Och närmar sig nu månadsstrecket...*ler* Måste be om ett litet foto tror jag...*hmmm*
Det ska jag göra nu!
Ha det gott alla!
Kramizzar//J


Tallin from a view

Tallin from a view

Så här vacker är utsikten från högsta punkten i Tallin, helt otrolig! Och det finns så mycket att se...Man hinner inte med allt på en dag, så det blir garanterat en till resa dit inom en snar framtid!

Kryssning

Så har man varit på kryssning i helgen - väldigt trevligt! Men samtidigt lite jobbigt...det är tungt att gå gata upp och gata ner, på kullerstenar...För det är kullerstenar både i Tallin och i Visby, bara kullerstenar. Så nu är mitt knä lite inflammerat och svullet, men det går nog över förr eller senare...=)
Annars så har vi haft det jättebra! God mat, gott dricka, trevliga människor, härlig musik och underhållning - och det bara på båten som för övrigt är en helt ok båt; Birka Paradise. Tallin blev målet på lördagen och vi började med en guidad tur i stan, väldigt trevligt måste jag säga. Mycket att se på! Och så har man ju hört så mycket om Tallin, att man ska köpa kristall där, stickade tröjor osv...Vi blev så överväldigade så det blev inget shoppande alls, vi får helt enkelt åka en till tur, kanske den gången bara till Tallin, och handla då...*ler*
På söndagen anlände vi till Visby där vi oxå hade valt att börja med en guidad tur. Den här guiden var enormt engagerande och inspirerande: Så duktig! Jättekul var det att få höra en massa historia från medeltiden och framåt...*ler* Och så hade vi ju sån tur att det var Medeltidsveckan på Gotland, så vi fick se en massa människor i väldigt fina kläder, och slavar osv...Jättekul! Det blev inte så mycket shoppande i Visby heller, men jag tror vi är rätt nöjda ändå....*ler*
Det var lite trist att ha sista dukningen bara, det var så långt innan middagen(kl21). Men det har ju självklart man tänkt på på båten och man anordnade musik- och dansshow, vilket var hur kul som helst! Jag nöjt i fulla drag när fyra väldigt begåvade "musikalartister" drog igång och showade!=)
Imponerad av mig själv som på lördagen åt Hälleflundra och på söndagen Lammfilé, för det var vad som stod på menyn för denna kryssning...Det var helt ok, jag måste nog säga att fisken var lite godare...men jag är å andra sidan inte alltför förtjust i kött vanligtvis heller...*ler*

Det var en väldigt trevlig kryssning att ha varit på, ialla fall en gång i livet. Nästa gång kanske vi väljer att ha sällskap med...det kan osså vara trevligt! Bilder är på inkommande!

Jobbdax för damen! Kramen på er!

Så här skönt kan man ha det...

Så här skönt kan man ha det...

Ja så här skönt kan man verkligen ha det! Är det inte underbart helt enkelt? Jag kan ju bara säga att Faster njuter massor, kanske till och med mer än vad lill-killen gör...fast snusar gott, det gör han kan jag lova...Det är nog verkligen livet att få vara med dessa små krabater, de kan få även den suraste suraste att le...Saknar honom så oändligt mycket! Hoppas han kommer på besök snart, min lilla brorson så jag får kramas lite...=)



Nu är denna vecka snart till ända...

Veckorna går fort, det må jag säga! Det är väl på sätt och vis rätt skönt, då vet man ju att man har gjort nånting...även om jag inte tycker att jag gör så mycket...jobbar största delen...En hel del badande har det blivit osså denna vecka, för det är fortfarande väldigt varmt, både i luften och i vattnet. Så det är positivt definitivt!

Idag är en sån där dag när man egentligen bara vill lägga sig ner och dra täcket över sig...Jag vet inte varför det blir så ibland, det bara blir så helt enkelt...Skulle jag veta hur man beter sig för att det inte skullle bli så så skulle jag ju absolut göra så...för att må så här och känna så här det är INTE kul! Varken för mig eller för de i min närhet, dvs Janne i det här fallet...det är ju han som får ta smällarna, utan att det finns nån egentlig anledning till det...avskyr att vara en sån här människa!!!

Har egentligen ingen rätt att vara arg på honom, för han ställer upp så mycket han kan, det är jag som är lat helt enkelt...om jag bara kunde få arselet ur vagnen!!??
Men men, det går väl över hoppas jag...för imorgon åker vi på kryssning och då vill jag vara glad igen!

Kram på er!
//J

Alldeles för länge...

...sedan som vi alla sågs! Snacka om kul!
I fredags kväll bar det iväg: vi skulle till Dalarna, närmare bestämt till Plintsberg och Marie. En efterlängtad liten resa må jag säga! Så efter ett snabbt ihopplockande och instuvande i bilen bar det iväg till båten, där vi upptäcker att det tydligen inte bara är vi som ska åka med båten, utan en himla massa till...*pust* Tur att det var stora båten, då märker man inte av alla andra som är med...*ler* En började körningen: först till Gävle där vi svängde förbi Carola för en snabbfika och tjattrande. Sen fortsatte vi till Plintsberg dit vi kom vid halv 1-tiden ungefär, lagom möra. Lite snabbuppdatering om lördagens bravader och sen sändax! Vaknade tidigt, kändes det som och gick upp och hälsade på Mis föräldrar som var på G, de skulle dra iväg med husvagen någonstans. Frukost och förberedelser, sen iväg. Lämnade Janne kvar som fick ordna med en hel del som vi hade glömt, tur att han finns min sötnos!=)
Sen kom dom, Linda, Fredrik och Agnes. Linda som inte hade den blekaste om att hon skulle få en möhippa, skickades iväg till hotellet, hade ju "glömt" duken.  Där möttes hon av Jenni, snacka om förvånad! Efter det blev det lunch och påklädning för vidare strapatser i Rättvik. Först fick hon åka rosa Cadillac, tjusigt värre. Sen skulle hon dansa ringdans med minst fem personer till Hard Rock Hallelujah. Sen skulle hon hitta nånting nytt, nånting gammalt, nånting lånat och allt i färgen Rosa! Därefter bar det iväg till Rodelbanan där hon "tiggde" till sig ett gratis rodelåk. När vi åter kom ner till stan skulle hon stanna en Cab och fråga om hon fick åka med och sjunga en barnvisa, som de skulle hitta på, vilket hon gjorde: hon stannade en tjusig turkos Cadillac Cab med två trevliga män i, som gladeligen släppte in henne i bilen och bjöd på drickbart.
Det hela avslutades med bad i Siljan, så skönt!!!

Sen var det ju dax att fira födelsedagsbarnet Marie som fyller 30år imorgon (8/8): GRATTIS GUMMAN!
God smörgåstårta, mumsig glass med varm hallonsås och kaffe med "tilltugg" bjöds det på och jag tror att inte en mage kurrade efter det, det var såååååå gott!*mmmmm*
Lite kubb hann vi självklart med, alltid lika kul för reglerna skiljer sig var man än kommer, så det kan verkligen bli heta diskussioner. Men det gick lugnt till och jag tror att vi vann varsina gånger, killarna och tjejerna...Musiken strömmade och drycken den åkte ner rätt smidigt hos oss alla tror jag, mer eller mindre...*ler* Men jag måste säga, trots att tydligen vissa hade tyckte det var lite lugnt", så hade jag det jättetrevligt, som jag alltid har när vi träffas, jag och Mi....*ler* Jag ser verkligen fram emot nästa gång, det blir ju på bröllopet ju! Är det nu man ska bli nervös eller?!? Vi hjälps åt eller hur gumman?=)

Hemresan gick bra. Ett kort stopp i Gävle och Valbo för lite snabb-shopping på IKEA och lite lunchaktigt var vi ju tvungna att trycka i oss osså...Ett besök på Högskolan hanns osså med, vilket bibliotek de har byggt, WOW! Sen bar det av till båten och hemfärd på lugnt vatten, skönt! Men tror du att man kunde sova när man kom hem då? Nä du, det bara snurrade av tankar i skallen...Så det var bra segt att kliva upp halv 7 imorse...*pust* Men nu är man hemma, blir ett dopp i det blå senare förhoppningsvis...*ler*

Tack alla för en jättetrevlig helg! Så kul att träffa er alla igen!
Bamsekramizzar!