Inget att...

..oroa sig över - min syn har inte förändrats ett dugg sedan jag sist var och kollade den, jippiii!!!
Jag tänkte när jag gick därifrån igår, att nu blir det dyrt, igen! Jag har ju haft en tendens de sista gångerna jag varit till optiker, att ha fått sämre syn vilket inneburit att jag varit mer eller mindre tvungen att införskaffa nya glasögon. Men det behövde jag inte den här gången, utan jag kan fortsätta använda de jag har, som jag är väldigt nöjd med!!! Så de får hänga med nåt år till, tills det är dax för synundersökning igen! Så bra!

Vintersemestern börjar lida mot sitt slut, jag har haft det jättebra och man blir lat av att ha semester...inte bra...men samtidigt är det jätteskönt att bara vara, inte stressa och bara göra vad man vill, när man vill...Men jag har ju en tendens att hitta en massa att göra ändå, hela tiden...så jag stressar nog ändå...fast jag egentligen inte borde...hmmm...hur ska jag göra då då?
Men jag ska ialla fall avsluta min semster med en tripp till Dalarna, rättare sagt Garpenberg och Linda och Fredrik! En helg med mina tjejor, iaf några av dem...*ler* Det ser jag verkligen fram emot! Imorgon bär det av: båt till Grisslehamn, buss till Sthlm och tåg till Hedemora, och sen är jag mer eller mindre framme!=)
Ska bli trevligt att fira valborg/1maj tillsammans med goda vänner, god mat och framför allt god dricka!

Jag vill passa på att önska alla en riktigt trevlig Valborg/ vappen!
Kram till Er alla!
//J


Vintersemester!

Det är inte alls dåligt det, att ha vintersemester! Lite lyxigt kanske, skulle jag vilja påstå...Men ack så härligt att  bara få vara i den annars så ganska jobbiga och emellanåt trista vardagen...Trots att mitt liv är mycket, dvs. fullt upp med alla möjliga saker, så kan livet ändå kännas trist...eller grå kanske...slentrian...samma saker varje dag! Tur att det då finns helger som är inplanerade som lyckas liva upp lite! Så man har lite att se fram emot menar jag...*ler*

Befinner mig för tillfället i Replot, hos min moster och hennes familj. Fyra barn och det är fullt ös från tidig morgon till sena kvällen, nästan i alla fall...Men det kan man stå ut med när man träffar dem så sällan! Och de är ju  bara för söta!!! Så det är lugnt, det tycker jag nog...=)

Nu är jag  bara väldigt nyfiken på hur det har gått på handledningen på jobbet ikväll...Hade jag varit hemma så hade jag tagit mej dit, trots semester. Hade varit bra tror jag...för läget är inte det absolut bästa på mitt jobb förtillfället...sorgligt nog...Hoppas bara det blir bättre...=)

Nä, dags att mysa lite mer med kusinerna!
Kramen till Er alla!!!
//J

Har en tendens...

...att bli besviken på rätt mycket som händer i mitt liv just nu. Överallt tycker jag bara att jag stöter på motstånd och saker och ting går inte som jag vill riktigt...Och det gör att jag blir besviken och nedstämt, butter och inåtvänd...jag måste lära mig att jag inte alltid kan få som jag vill...Blir bara så irriterad!!!
Måste helt enkelt bara släppa allt...eller undvika att bli besviken...och hur gör man det då? Det är den STORA frågan!

Jaha, i helgen bär det återigen av till Sverige! Först hem en sväng till mamma och pappa, sen vidare på kalas till Jenny!!! Ska bli kul, ser fram emot ett härligt partaj!!! Sen bär det av till Finland, Replot rättare sagt för att hälsa på moster och kusiner. Här har man semester och åker tilt moster som har fyra vilddjur - är det sunt eller???=) Som att jag inte skulle ha fått nog av barn hela dagarna då? Nä, faktiskt inte!!!=)

Ska alltså ha lite semster, så här på senvintern/förvåren! Två härliga veckor står till mitt förfogande att göra precis vad jag vill...att bara vara eller vara uppbokad...uppbokad låter mer som min almanacka ser ut! Eller nja, kanske inte...jo eller lite...förvirrad? Japp!

Thäts ål foks!
//J

Varför så deppig?

Det kan man fråga sig! Det är ju verkligen helt fel tidpunkt att vara deppig på - det är ju nu man ska vara glad och piggelin: det är ju vår!!!
Men så känner inte jag...känner mig nere och låg, lägre än lägst...vad kan det bero på? Känner att jag inte har något att ge...varken hemma eller på jobbet...är kanske bara inne i en dålig period, som förhoppningsvis går över fort. Men om det inte är det då?
Jag borde verkligen vara glad och förväntansfull, har ju massor att se fram emot här i vår och början av sommaren: påskfirande hemma hos mamma och pappa, födelsedagskalas hos J, vintersemester i Finland, valborg med vänner i Dalarna, 30-årskalas med "gamla" vänner, och sen bär det av till Kroatien! Så varför känner jag då så här???

Fast det är väl bara jag som är löjlig...för det finns ju verkligen ingen anledning till att vara deppig egentligen...Det är bara att ta sig i kragen och rycka upp sig, sätta på sig det fina leendet och gå ut i världen som mitt vanliga jag!!! Det ska jag göra...om jag orkar...

//J

Säkert vårtecken!



Blåsippan ute i backarna står, niger och säger: Nu är det vår!!!

Och det är precis vad det är, åtminstone så känns det så - så himlan skönt ute! Solen skiner, himlen är blå, en liten fläktande vind (ovanligt för att vara på Åland). Promenaden bjöd även på två säkra vårtecken: tussilago och blåsippor. Trodde verkligen inte att det var sant, men det var verkligen blåsippor! De stod där så fina i skogskanten, mäktigt! Märks att man börjar bli äldre, små vårteckan får en nästan att släppa en liten tår...Men bara nästan!=)

Det var en lång och skön promenad, i trevlig sällskap, inte allts tokigt! Mycket som hinns med att diskuteras när man är ute och går måste jag säga, väldigt intressant! Dagen till ära hade jag även sällskap av svågern och svägerskans två hundar, Mimer och Grabben. De var nöjda och belåtna när jag lämnade av dem hemma - tror nog att de sover nu...*ler*
Diskussionen om valborg fortsätter - kan meddela nyfikna att det lutar till 95% hittills att det blir en roadtrip till Garpenberg då!!! Så var beredda på det!

Men först sak vi väl hinna med påsken...usch vad tiden går fort! Vi började prata om vad som händer och sker här i en nära framtid och insåg att det snart är dax att börja fundera på juklappar igen - är inte det lite väl ändå??? Men det är så mycket som händer och sker: först är det påsk nästa helg, sen har Jenny partaj, sen är det kanske lugnt en helg (jag har semester då!), sen är det Valborg och innan man vet ordet av så är det dax för resan til Kroatien! Sen är det sommarsemester, sen en massa födelsedagar och snart är det jul igen...Nä, först njuta av våren och sommaren!!!

Fick idag reda på att min bror och hans sambo ska flytta...känns inte alls muntert men jag förstår ju dem samtidigt...blir så fruktansvärt långt att åka för att hälsa på bara...Det är en bra bit till Linköping från Åland! Men om de har chansen att köpa en relativt stort hus till ett relativt bra pris så måste man ju ta den chansen - så jag förstår dem som sagt! Måste bara bli bättre på att höra av mig till dem, om inte så för Leonardos skull!
Sånt är livet!!!

Nu till något mycket roligare: Party ikväll! Middag hos Maria och sen vet man ALDRIG vad som händer!!!
Stora soliga vårliga kramar!
//J