Lite julkänsla...

...börjar så sakteliga infinna sig hos lilla mig! Och med snön som kom i helgen så blev det ju liksom inte sämre! Så härligt när det är vitt överallt - barnen som med glädje klär på sig utan att gnälla, åker pulka hela dagarna så kinderna blir alldeles rosiga, snöbollar som yr genom luften...Det är något speciellt med vintern ändå!
Och snart är det första advent och Lilla Jul, som det firas här på Åland och övriga Finland tror jag. Barnen får ett litet paket inkastat hos sig, för tomten har bråttom så här dax före jul att han har inte tid att stanna, utan måste vidare till nästa projekt. Och så äts det förståss julmat, ialla fall i den familjen som jag nu är en del av...*ler* Så det är i stort sett som "stora" julafton, bara utan alla jättemånga paket! Och barnen här säger Lilla jul och Stora jul, rätt fascinerande faktiskt!

Men åter till julkänslan som har infunnit sig hos mig: fönster är tvättade och bara väntar på att få ta emot ljusstakar och stjärnor: jag riktigt längtar efter att få sätta fram dem, så blir så himlans fint i alla hus!
Bakade muffins häromdagen, saffransmuffins och de blev såååå bra! Som riktiga "cafémuffins", det har jag aldrig lyckats med förr, jag blev så glad. Och de smakade gudomligt! Där kom det fram lite mer julkänsla...Blir kanske inga lussebullar bakade hos mig iår, för jag vet inte, varken jag eller J är så jätteförtjusta i dem. Bara när de är nybakta och det känns lite onödigt. Kanske blir en sats saffransmuffins igen, istället? Men på jobbet blir det bak: redan på onsdag är det dax för pepparkakorna,och nästa vecka lussebullar. Veckorna går så fort, man måste vara ute i god tid ser ni! Snart är Lucia här och då ska det vara klart. Och snart ska vi börja öva lucia- och julsånger, så mysigt! Jag tror att det bara är jag på min avdelning som gillar julen, de andra verkar inte alls lika energiska...Men det stoppar inte mig, jag drar på jag bara!

Oj, måste rusa, dax att boxas om en liten stund - så bli härligt att få ur sig lite...*ler*
Ha en riktigt mysig vinterkväll!
Kramizzar från en julig J

Min lilla älskade vovve...



Jag hoppas att du fått frid där du nu är!
Visste om att idag var dagen som ditt liv skulle ta slut, och jag har länge tyckt och tänkt att det vore det bästa för dig. 15 år är en låååång tid för en hund, och du har hållit igång länge, livsgnistan har funnits där trots att benen svikit dig de sista åren. Men de sista månaderna när jag varit hemma har dina ögon inte gnistrat som förr, livet har sakta tynat bort från dig, utan att vi varit medvetna om det tror jag...
Hela dagen har jag tänkt på dig, undrat när det ska ske och det har kännts bra, för att jag vet att det är det du vill och det är det bästa. Men nu kommer tårarna, och jag kan inte hejda dem... och jag tänker inte hejda dem heller. Du har varit med mig större delen av mitt liv och nu är du plötsligt borta. Jag vet att det kommer att ta tid att förstå att du inte kommer att möta mig i dörren när jag kommer hem, men det får gå, på ett eller annat sätt...
Du är och kommer alltid att finnas i mitt hjärta och i mina tankar, saknar dig och älskar dig min lilla Pompedou!
Sov gott, vila i frid!
Puss!
//J

New York, New York



Här är vi nu, på väg mot Staten Island och på vägen dit såg vi ju så klart The Statue of Liberty! Och snälla "kusin" Susan tog ju en ypperligt bra bild på oss, med självaste Frihetsgudinnan mitt emellan i bakgrunden! Kan det bli bättre än så här? Tror inte det...!
En toppen-härlig semester hade vi, jättekul att vara i denna pulserande storstad!
//Jez

Halloween...eller?

Ja det har det väl varit nu, elle är fortfarande kanske? Jag vet inte, är inte alls så insatt i det där måste jag medge! Men för den skull så tackar man ju inte nej när man blir bjuden på Halloweenparty med goda vänner. Och utklädda måste vi vara oxå. Intressant med tanke på att min sambo absolut inte tycker om sånt där, men det tror jag beror på att han aldrig gjort det förr heller...*ler* Men det gick bra ändå! Han fick vara Dracula, jag hade en slängkappa som han hade på sig, en vit skjorta och svarta byxor. Och så klart tyckte jag att han måste vara lite sminkad, för Dracula är jätteblek. Sagt och gjort: han blev lite sminkad. Men bara lite så han fortfarande kände sig lite som sig själv...*ler* Och jag var samma som på personalfesten helgen innan: het flamencodansand spanjorska! Eldigt värre!
Kul hade vi och god mat bjöds det på, så det var en riktigt kanonkväll! Kom hem vid 3-tiden och var tvungen att läsa några sidor, det snurrade så vansinnigt när jag la ner huvudet på kudden, förstår inte alls varför jag inte...*ler* Men det gick över och jag somnade sedan för att endast få sova några timmar. Och idag har varit en sån där dag som man bara drömmer om egentligen, eller som jag drömmar om för jag har dem alldeles för sällan: bara ligga i soffan och dra sig dag! Urskönt, och jag har verkligen njutit! Men så är jag ju förkyld som bara den, igen, oxå, så det finns väl anledningar till att jag tycker mig ha rätt till EN sån dag på en månad...För den här veckan har verkligen inte varit den lugnaste om vi säger så. Jag har bara varit hemma en kväll på hela veckan och jag är inte så glad över det. Jag gillar att få vara hemma och pyssla på och dona... Förhoppningvis blir den här veckan något lugnare, jag får väl se till att den blir det om inte annat...för nu får det lov att vara slutstressat annars kommer min mage att ta stryk en vacker dag!

November...herre jisses! Redan??? Ja, det är väl bara att börja fundera på julklappar och sånt nu då...Bland annat: vart ska vi fira jul, hemma på Åland eller hemma hos mamma och pappa? För egen del säger jag hemma hos mamma och pappa, eftersom vi firade julen här förra året. Men min sambo delar nog tyvärr inte mina tankar...jag får se vad som händer helt enkelt! Och sen har vi nyårsafton, alltid lika intressant! Har fått ett erbjudande som är väldigt intressant, men jag vet inte om jag har lust att fira ännu en nyårsafton utan min sambo... Usch så löjlig jag känner mig nu! Men jag vill så klart vara med honom på både julafton och nyårsafton, är det bara jag som känner så?
Det blir så knepigt för oss med alla storhelger, för han jobbar oftast alla dessa. Och då är det svårt att åka iväg nån annanstans. Och oftast så är båten inställd på de större helgdagarna...då blir det genast mycket knepigare! Tål verkligen att tänkas på hör ni ni!

Önskar Er alla en riktigt trevlig fortsättning på den här helgen!
//J