Härligt vinterväder...

...hmmm...ibland undrar man...
Igår var det INTE så härligt vinterväder: några plusgrader och regn! Men under natten övergick det i snö och när jag vaknade imorse så var det återigen vitt överallt och lite minusgrader på mätaren - det gillar vi skarpt!
Så idag när jag kom hem, kunde jag ju bara inte låta detta underbara vinterväder gå till spillo utan gav mig ut på en lång härligt skön promenad. Så ljuvligt att gå i skogen och se snön på alla träden, höra hur det knastrar under fötterna...det är ljuvligt det!

Blir en kort vecka den här veckan, jobbar bara tre dagar och två av dem har redan gått...Så nu återstår bara morgondagen sen är jag ledig fram till måndag igen. Det ska bli sååå skönt! Och så ska man väl fira lite nyår oxå...=)
Iår blir det nyårsfirande tillsammans med goda vänner nere i backen - det ser jag verkligen fram emot! Blir säkert jättetrevligt, som alltid när vi är tillsammans med dem. Nu hoppas jag så klart att jag inte åker på något innan dess, för den huvudvärk som har förföljt mig sedan lördagskväll vill inte riktigt ge med sig, den ligger där och moler...jättejobbigt! Men det är bara att kurera sig och hoppas på det bästa!

Nu blir det lite bokläsning och en chokladbit - måste passa på för efter nyåret är det slut med godsaker, iaf inte mer än en gång i veckan...måste försöka komma igång här nu, det funkar inte på det här sättet inte...=)

Ha en trevlig tisdagkväll!
Kram!
//J

Nu är glada julen slut, slut, slut...


(En vinterbild tagen från vårt köksfönster -08, men det ser likadant ut just nu, kanske lite mer snö!)

Ja, så var årets julfirande över! Massa mat, massa godis och massa trevligt!
Dan före dopparedagen tog vi vårt pick och pack och drog iväg hem till mina föräldrar - både jag och Janne! Jag är jätteglad över att han valde att följa med och fira julen hos mina föräldrar, och jag tror att han är rätt så nöjd han oxå!
Julaftonsmorgonen bjöd på lite härlig frukost i sällskap med mor och sen bar det faktiskt av till köpcentrumet...Aja baja, inte på julafton säger ni, men vad gör man när man mer eller mindre måste??? De sista klapparna skulle ju inhandlas! Sagt och gjort, men det blev en kort tur!
När vi sen kom hem så fikade vi lite, pappa hade just vaknat(han hade jobbat natt) och pratade en massa. Sen skulle vi åka en snabb sväng till min farbror och lämna en julklapp till farmor, som skulle fira julen där. Iväg for vi - och kom inte därifrån förrän nästan två timmar senare! Snacka om en farbror som var sällskapssjuk och pratglad! När Kalle Anka börjde så tog vi oss hem, för att se på det tillsammans med min familj.
Sen var det så dax för julmiddagen och iår hade vi faktiskt bestämt oss för att inte äta lika mycket som föregående år. Och så blev det faktiskt! Vi delade upp maten, ransonerade lite kan man säga och det kändes bra för magen blev inte alls lika proppfull som den annars kan bli. Men det fixade vi ju så klart senare med lite mer fika och julgodis!!!
Det enda trista med julaftonskvällen var att pappa skulle iväg på jobb...det känns alltid lika jobbigt när det är julafton och allt. Men så är det med skiftesjobb!
Men vi fortsatte vår julaftonskväll med att se på Göta Kanal, som jag även somnade till...så den kvällen slutade faktiskt ganska tidigt! Men det var en väldigt trevlig julafton, trots allt!

Juldagen bjöd på ganska mulet väder, vilket kändes lite jobbigt eftersom vi hade bestämt att vi skulle åka ner till Linköping, till min bror och hans familj. Men om det väntades oväder så ville vi ju så klart inte ge oss ut på vägarna, det kändes ju kanske lite onödigt...Men det höll i sig i stort sett hela dagen så på eftermiddagen gav vi oss iväg neråt. Så härligt att få träffa dem igen, min bror, hans sambo och så klart fasters gullunge Leonardo!!! Massa mys, lite julklappsutdelning, fika och spel förgyllde vår kväll!!!
Annandagen spenderades ute i snön med brorson och hund, en rundtur runt Linghem och Linköping och ett kort stopp på NetonNet och en BlueRay-spelare senare så var det dax att packa ihop och bege sig hemåt igen. Snabbvisit javisst, men förhoppningsvis kan vi åka ner och hälsa på dem snart igen!!!

Idag bar det så av hemåt till oss igen - morgonbåten tyckte Jan att vi skulle ta hem...Inte måttligt glad men vad gör man? Jag är ändå glad att han åkte med och stannade hela helgen så jag får vara nöjd med det!!!=)
Det var ändå rätt så skönt att komma hem i tid, hinna med att göra en massa saker här hemma innan det är dax att krypa ner i sängen.
Kan ju tilläggas att våra katter hade saknat oss, rejält tror jag minsann! Så sällskapssjuka som de varit idag tror jag aldrig att de varit förut!! Trevligt värre!

Det var en kort resumé om hur min julhelg varit - men som alltid går tiden alltid alldeles för fort!
Nu är det nedräkning till nyår, som ska spenderas hos goda vänner med 3-rättersmiddag och fyrverkerier kan jag tänka mig: det ser jag fram emot! (Och jag har till och med köpt en nyårsklänning!)

God fortsättning till Er alla!
xoxo
//J

Julbak!=)

     

    

Julbak har förgyllt min dag idag kan man säga!
Jag har gjort både det ena och det andra, jag som egentligen inte ska äta något alls...Men iår fick jag för mig att jag skulle ta och göra lite julbak och julgodis, för trots allt så är det ju väldigt kul att baka, även om man inte får/kan äta själv...Man kan ju ge bort!!!=)

Jag har gjort Vaniljdrömmar, för om det är något som jag tycker hör julen till och som verkligen smakar jul är ett glas julmust och en dröm, eller två...*mmm* Det riktigt suger till i magen, så gott är det! Om ni inte testat så gör det, jag tror inte att ni blir besvikna!
Dessutom var jag ju tvungen att göra hjortrongrottor, hittade ett recept och de såg ju bara så smaskiga ut att jag var tvungen att prova om de är lika smaskiga - och det är de!!!=)
Dessutom har jag gjort Vitchokladtryffel och gräddfudge - så nu finns det massa gott att bjuda på om man får gäster! Dessutom ska jag göra mina "snickers" och "wienernougat", men det blir imorgon!

Nu vankas det middag hos fam. Öhman/Andersson, och lite film kanske! Sen får vi se vad resten av kvällen har att erbjuda, man vet aldrig!=)

Kram på Er och Trevlig lördagkväll!
//J


Vänskap=sant!



En väldigt mysig trio som har väldigt kul tillsammans!
Mycket skratt, mycket fnitter, mycket tjatter...ja ni vet!
Vi har ALLTID kul när vi är tillsammans och jag är så glad över att ni är mina vänner! Jag uppskattar Er så jättemycket, även om det sällan nämns...=)

(Det finns även fler härliga vänner i min vänskapskrets som står mig väldigt nära, som jag saknar oändligt mycket, för vi träffas alldeles för sällan pga att avstånden mellan oss är ALLDELES för stora!!! Ni vet vilka ni är - jag saknar er, tänker på er, älskar er!!!)

Jag är så glad och lycklig över att jag har de vänner som jag har - vi kan prata om allt och ingenting, vi kan bara vara och ändå vet vi vart vi har varandra, det finns ärlighet och tillit i våra förhållanden till varandra och det är något som jag verkligen uppskattar!

Så jag vill nu skicka en STOR KRAM till alla mina härliga, söta och underbara vänner för att Ni är de Ni är!
xoxo
//J


Fantastiskt härlig helg!

Ja det kan man säga; en fantastiskt härlig helg har jag haft! En riktigt tjejhelg med allt vad det kan innebära: idolfinal, julshopping, god mat, massa snack och fnitter, krogshow på Golden Hits m.m!
Jag har verkligen haft en toppenhelg!!!=)

Fredagen började med en tur till stan för ett besök hos den berömda kvinnoläkaren, ja gynekologen...Sen hem en snabbis innan det var dax att bege sig till båten för färd över till Sthlm i sällskap med Maria. Anlände till Sthlm några timmar senare och efter lite mat i magen på McDonalds så åkte vi hem till Jenny, där vi skulle bo över helgen. Lite snack och förberedning inför Idolfinalen i Globen. Närmade oss Globen och inser att även i år så är vi inte ensamma som ska se Idol, det är fler än vi tydligen!=) Hittade våra platser, på parkett iår och jag är väldigt nöjd med dem! Såg bra, hörde bra och vad mer kan man begära? Ja kanske att få synas i bild kanske, men det är ju inte därför man är där...eller?=)
Sjukt bra final - härliga låtar, bra stämning, allt var perfekt! Förutom att Calle inte vann...Nä skojar bara, Erik är en värdig vinnare helt klart, men det hade varit lite kul om Calle hade tagit hem det, för hur otippat hade inte det varit?=) Så bara för sakens skull så hejade jag så klart på Calle, lika mycket som jag hejade på Erik så klart!=) Vinnarlåten är nog en av de bästa Idolvinnarlåtarna faktiskt...mmm...

http://www.youtube.com/watch?v=ulHRjBi-bu4

Lördagen spenderades i stora staden med julshopping av högsta klass, eller nä kanske inte riktigt men några klappar blev det iaf, och det var ju bra!=) Liten god Latte på Waynes och lunch på Tacobar som pricken över i:et skulle man kunna säga!=)
Sen bar det av "hemåt", till Jenny för lite vin, uppfräschning och fnitter - sen var det dax för krogshow på Golden Hits!=) Hur kul var inte det då??? 70-talsshow med massa bra musik och underhållning, det var tur att det var bra för maten var mindre bra...tyvärr...för till det priset så vill man ju att det faktiskt ska vara bra och smaka något...Men icke sa Nicke, det var nog bland det sämsta som jag ätit ute faktiskt...så det var lite trist...
Men i det hela en toppenkväll verkligen! Och så fick jag ju träffa några av mina äldsta vänner och det är inte heller helt fy skam tycker jag!=)

Söndagen var något seg, är ju inte direkt van att vara uppe halva natten längre...men en lugn och behaglig bussresa till Grisslehamn gjorde att man kunde sluta ögonen en stund och slumra in en stund...=)
Resten av kvällen spenderades i pyjamas i soffan under filten - helt färdig!!!

Men en helg som jag sen kommer att glömma iaf!=) Tack för det tjejer - alltid lika trevligt när vi är tillsammans!
Kram!
//J

Luciafest



Igår var det återigen dax för årets luciafest på jobbet, och som vanligt så känns det allt annat än organiserat. Men det är ju tur att det verkar organiserat utifrån!!!=) Det är huvudsaken!
Barnen tog i så det stod härliga till och vi fick många komplimanger och positiv respons - det gillar vi!!!=)
Och trots att det inte blev som vi och många föräldrar hade tänkt sig i år så tror jag ändå att de flesta var nöjda med tillställningen, det var iaf en känsla som jag fick. Gensvaret var stort och det var många föräldrar och far-och morföräldrar på plats för att se de söta luciorna, tomtarna, pepparkaksgubbar och gummor och stalledrängar. Tack för att Ni kom!

Idag bär det av till Sthlm - för ikväll händer det! Idolfinalen 2009!!!! Och finalisterna i år är, väldigt otippat: Calle och Erik!!! Det ska bli väldigt spännande och fruktansvärt kul!!!=)
Uppdatering sker efter helgen!

Önskar er alla en riktigt trevlig Lucia-helg!
Kram kram!
//J


Emma och jag



I lördags var vi på dop i Österbybruk - lilla Emma skulle döpas och vi blev faddrar/gudföräldrar! =)
En ära tycker jag!
Det var ett väldigt mysigt och fint dop och Emma höll sig mestadels väldigt lugnt. Det blev lite illa bara när prästen satte vatten på huvudet, det gillade hon inte så mycket. Men så är det väl nästan med alla barn som döps tror jag...=)
Efteråt var det kaffe och tårta och massa kakor i "församlingsgården" - och där fick man även tillfälle att prata lite med de andra gästerna, som man inte träffat sedan bröllopet förra hösten. Så det var riktigt trevligt!=)
Tyvärr var vi tvungna att bryta upp lite tidigare än vad vi kanske tänkt från början, för mina föräldrar hade bestämt att vi skulle äta julbord, nu när vi äntligen var alla tillsamman i familjen: mina föräldrar, jag och Janne, bror med sin familj. Det händer inte så ofta så man måste passa på!
Det bar av till Skokloster Wärdshus där ett exeptionellt julbord stod dukat - massa gott och massa trevligt! Mysfaktorn var enorm ska jag tillägga!

Trevlig helg!
//J


Lite julstämning!

Lite julstämning får man ju, det är ju ändå 1 december idag!!! Bara att börja nedräkningen till julafton: 23 dagar kvar!!! Och jag är förvånansvärt lite stressad...fast jag borde vara jättestressad...Men det känns skönt bara!
Jag har klarat av det mest avancerade som jag skulle göra och nu är det bara kul saker kvar: julkortspyssel, pynta och dona, julpyssel och mys helt enkelt!
Så värm glöggen, på med julmusiken och sätt igång!=)


Igår morse när jag klev upp var allt som vanligt, men jag blev lite fundersam och fick en konstig känsla i magen när jag satte mig i bilen: ska jag verkligen köra själv till jobbet? Får jag verkligen göra det? Känns än idag väldigt underligt, men samtidigt väldigt häftigt!
Och nu letar jag bil!!! Men vad ska man köpa? Vilken årsmodell, prisklass? Mycket som spelar in när man ska köpa bil...Någon som har något förslag så tar jag tacksamt emot!!!=)

Efter kvällens korta men intensiva personalmöte kom jag hem med en riktigt pysselkänsla, så jag satte igång med att göra lite julkort - jag blir så inspirerad när jag tittar i tidningar och kataloger! Och det är ju såååå kul!!! Men om de sen blir lika fina som på bilderna, det vet jag inte riktigt men som sagt, det är kul!!!
Det blir dock en tidigt kväll, har öppning hela veckan så man blir lite mör så här mot kvällskvisten!

(I helgen var vi hem till mina föräldrar och hälsade på, samtidigt som vi var på dop för Emma, som vi blev gudföräldrar till. Det var väldigt trevligt, både på dopet och hemma. Eftersom hela familjen var samlad för första gången på väldigt länge hade mina föräldrar bokat bord på Skokloster Wärdshus, för att äta julbord. Väldigt trevligt, mysigt och framförallt smakade det himmelskt! En perfekt helg helt enkelt: vi träffade både goda vänner och familjen!!! Kan nog inte bli bättre än så, eller?)

Önskar Er alla en fortsatt trevlig 1:a december!
xoxo
//J