Klickerträning=trött hund!

Det har vi startat med nu, här hemma. Med hunden alltså! Det ska bli intressant att se om vi orkar uthärda och köra detta...Jag vet att jag är skeptisk och det gör ju inte det hela alls bättre! Men jag ska definitivt ge det en chans, jag ska köra till 100 på detta! Skeptiskt är väl inte heller rätt, jag vet inte om jag har tålamod nog att genomföra detta för det går ju liksom inte på en gång, det tar tid men det ska vara värt det i slutändan! Så det är det jag försöker se fram emot!!!
Och ikväll var då första praktiska tillfället. Och vi fick beröm, ledaren tyckte vi hade bra kontakt med varandra, Bilbo sökte frivilligt ögonkontakt med mig, precis som han ska göra! Och han både satt och låg, på kommande med klick - jättekul! Testade även lite targeting, och det funkade till en början men efter 1,5h träning så var Bilbo både trött, slut och frusen och inte alls intresserad av varken godis, mat eller leksaker. Då får man nog lov att ge upp, iaf för den här dagen! Ska jobba med detta lite varje dag, så blir det säkert bra i slutändan sen!=)
Det är iaf spännande, och jag är så imponerad av min lilla vovve, han är sååå duktig och duktigare ska han bli!!!
Nu ligger han här, helt slutkörd! Det blir till att sova nu tror jag minsann!



Nu vankas en stor kopp thé för mig och sen blir det sängen, imorgon börjar dagen mycket tidigt!
Denna vecka går i rasande fart - kurs måndag-tisdag, veterinären med katten och träning på onsdag, stan och zumba på torsdag och på fredag bär det av hemåt, ska ju på efterlängtat 30-årskalas!!!=)
Och shoppa lite ska jag försöka hinna med oxå, de där julklapparna liksom...=/

xoxo
//J

Helgens bravader!

Inte mycket att hurra för, för det har varit en väldigt lugn och skön helg, precis som jag förutspådde på fredagkvällen. Men det är helt till min belåtenhet och helt och hållet på eget bevåg. Jag ville ha en lugn och händelselös helg, och det fick jag.
Visst, det vanliga har jag ju gjort: städat och tvättat, plockat och fixat. Och vinterdäcken är på, men det är jag absolut inte skyldig till. Åkte hem till svärföräldrarna för att byta däck, men Jan tog hjälp av svärfar ist för mig, så då kände jag mig lite överflödig. Så jag tog svärmor med på en promenad ist, det funkade det med och Bilbo var överlycklig!=)
Sen middag och besök av en kär vän för lite filmtittande - det var lördagkvällen det!
Söndagen har gått i ungefär samma tempo, vädret har inte varit det mysigaste för utevistelse så vi har mestadels hållit oss inomhus. Men middag fick vi hos svärföräldrarna, köttsoppa. Det kändes passande för vädret!=) Gott var det oxå! Lite planering så klart, pyssel och fix och så är söndagkvällen här! Serietittande och ev en film, om jag orkar hålla mig vaken...=)
Lite sugen på något gott - vad skulle det kunna vara??? Gärna något salt...*hmmm*

Dax att även börja fundera på tjejhelgen, mat??? Vad ska vi äta? Vad ska vi göra??? Ja, ifs tror jag inte att jag behöver planera aktiviteter så där jätteintensivt, för jag tror att vi kan hålla diskussionen igång utan problem! Men lite skojigheter måste vi ju ha, så klart!!!=)
Fundera, fundera...

Ser riktigt mumsigt ut!!! Kanske kan vara något???=)

xoxo
//J

Så kom den då...

...den första snön!
Och som vanligt var man inte beredd på den! Eller jo, det var jag kanske, men sommardäcken sitter ännu kvar på bilen trots det...Men i helgen ska det bytas, både på Volvo och Honda - för nästa helg bär det av hemåt för 30-årskalas och då känns det som att det är bra att vinterdäcken sitter på, bara utifall att liksom!



Klev upp i morse och upptäckte på vägen till toaletten, när jag tittade ut genom fönstret att det föll stora vita snöflingor från himlen. Och sen upptäckte jag täcket på marken - det hade snöat rejält! Alltid lika spännade dock, med första snön! Och det är nu som jag verkligen börjar förstå att det är inte långt kvar till jul - alltså, dax att börja fundera på julklappar. Just det, börja fundera!!! Inte ens så långt har jag kommit...och snart är vi där och jag får lov att stressa! Och så lovar jag mig själv varje år att: nästa år ska jag vara ute i god tid, så jag har gott om tid och inte behöver stressa med allt. Och varje år blir det likadant - veckorna går alldeles för fort!!!
Men det är iaf bra att tankarna är på gång, det är en bra början!!!



Helgen igen, känns underbart skönt! Har varit en låååång vecka, alltid när jag har stängningsvecka...Den är egentligen lika lång som alla andra veckor, men bara för att man stänger så känns den mycket längre. Men nu är denna vecka över och jag har en lugn och skön helg framför mig.
Det vanliga ska göras: städa och tvätta, det som man inte hunnit under veckan. Men sen tänkte jag även försöka börja pyssla lite, lite julkort, lite scrapping...känns i hela kroppen som att jag vill börja med det, motivationen är HÖG!!! Så vi får se vad jag hinner med, helt enkelt!!!
Kanske bildbevis kommer, man vet aldrig!=)

Önskar alla en fortsatt bra fredagkväll!
Undrar vem så tvingas lämna Idol ikväll??? Snart får vi veta!!!
xoxo
//J

Extremt höstigt...

...det kan man ju definitivt säga att det är just nu!
Stormvindar nästintill och regnrusk på det - det är höst så det förslår om vi säger så! Och det gör att mitt tålamod prövas till det yttersta!!! Det är så här, jag har en lite valp som gärna styr och ställer. Och eftersom vi älskar honom mer än något så får han göra det - nä men nästan iaf känns det som ibland!
Ett par kvällar här nu när jag försökt att ta ut honom på en lite promenad, för att han ska kunna göra ifrån sig innan kvällen och så, efter kvällsmaten, så bara VÄGRAR han! Han sätter sig bokstavligen ner på rumpan och sätter framtassarna i backen och tvärnitar!!! Vägrar att röra på sig och bara blänger på mig: undrar liksom vad som pågår i hans huvud just då? Och varför gör han så???? Är det bara så att han helt enkelt inte vill gå??? Det är ju inte direkt så att jag går megalånga promenader med honom, hur ska det gå till när han är så liten? Men iaf, varför vill han inte en gå en liten promenix på knappa tio minuter? Kan annars bara sitta och lukta på ett och samma ställe i tio minuter utan problem...ibland undrar jag... Ja mitt tålamod är inte bra nog för såna duster, och jag blir gråtfärdig! Tårarna bränner bakom ögonlocken och jag blir så trött!

Usch, klagoblogg idag märker jag! Det är inte meningen...men idag är bara en sån dag...som många dagar just nu känns det som...
Och min bloggtorka tycks ha drabbat flera: har ett flertalet bloggar som jag följer och jag tror minsann att även de råkat ut för höstdepp och brist på motivation inför bloggandet. Så är det ju, jag bara hoppas att de återupptar sitt bloggade inom kort - det är både spännande och informationsrikt att ta del av Ert liv! Många tips och idéer, uppdateringar om vänner som man har mindre kontakt med...
Ja, jag förstår precis hur Ni känner er iaf!

Nu - en kopp thé och lite Äntligen hemma tror jag minsann!
Kram på Er!
//J


Bloggandets framtid - att vara eller inte?

Händer inte så mycket i bloggvärlden måste jag säga!!!
Iaf inte i min...vet inte riktigt vad jag vill med min blogg, vad det är jag vill säga, få fram...och om jag för en gångs skull lägger ut mina känslor, tankar, funderingar så blir det bara fel...så det kanske är bättre att bara skriva vanlig "dagbok"...Men även där skriver man ju sina innersta tankar och funderingar, så jag vet inte riktigt vad skillnaden är? Min blogg var nog tänkt som en lite journal, där vänner kan gå in och läsa och få tillgång till mitt liv, eftersom vi inte kan träffas så ofta. Det är ett sätt att ändå hålla sig uppdaterad om vad som pågår och sker i mitt liv. Och det är väl så det ska fortsätta!

Helgen har bjudit på lugn och ro, precis vad jag behövde!
Igår fick vi besök av en vän och gammal klasskamrat till J, från Gävle-tiden. Alltid lika trevligt när han kommer och hälsar på! Snack och prat hela kvällen, god mat och dryck(iaf tyckte herrarna det!), en lite promenad igår kväll, film och trevligt umgänge - lugn och ro!!!
Söndagsmorgonen är lugn och harmonisk - klev upp med hunden, tog ut honom för morgonbestyren, diskat undan allt som jag inte orkade ta hand om igår, och nu sitter jag här! Bilbo mätt och belåten, ligger och sover här brevid mig. Killarna sover, säkert uttorkade efter all konjak igår. Men lite frukost i magen ska vi väl ha om en liten stund!
Majk hade förhoppningar om en promenad innan det var dax att fara hem igen...och det ska vi väl kunna ordna!!!!
Sen blir det lugna gatan för mig - har planering inför kommande vecka att göra men det ska nog gå bra!
TV och filmkväll, så ser min söndag ut!!!



Kram och fortsatt trevlig söndag!
//J

Blottande!

Det kan man lugnt säga!
Idag har jag helt och fullt blottat mig för min arbetskamrater under handledningen. Känns lite läskigt, men nu är det gjort och kanske blir det bättre hädan efter, jag vet inte. Kanske att pressen och stressen, som jag själv lägger på mig, blir mindre. Jag kan ju iaf hoppas det, för det har varit en rätt så tuff och intensiv period. Och inte tror jag heller att det kommer att bli lugnare, för barngruppen som vi har är tuff, intensiv...
Det är rätt läskigt att blotta sig så där för sina arbetskamrater, men samtidigt måste jag ju kunna vara ärlig både mot mig själv och mot dem.
Skönt ändå att höra att jag inte är ensam om mina tankar, att det är fler som är som jag...som får prestationsångest, blir osäker och självtilliten är nästintill obefintlig.
Jag vet att jag är bra på mitt jobb, men mitt självförtroende har fått sina stötar och det tar på...
Dessutom är jag en person som grubblar och funderar, tar med mig saker och ting hem och grubblar ännu mer: borde jag ha gjort så där, blev det rätt när jag sa så där???? Tankarna är många och långa...och när man går hem från jobb ska man lämna jobbet där, inte ta med sig det hem. Det har jag tyvärr lite svårt med! Det är något som jag måste jobba med!!!
//J


X-tra vilodag ger välbefinnande!

En vilodag extra, det tog jag mig idag. Och den är nog välbehövlig om vi säger så, för förkylningen är nu ett faktum!
Hostan som har letat sig hem till mig är inte att leka med, det bara "killar" i halsen hela tiden och det är irriterande. Natten har inte varit den bästa, så fort man lägger ner huvudet på kudden så är det som förgjort, ligger bara och hostar tills man nästan spyr...inte alls kul! Gick och la mig på soffan vid 3-tiden, så åminstone Jan skulle få sova i fred. Lyckades där, så småningom att somna om, efter många om och men...Det är inte kul när man inte får sova pga hostan! Köpte mig en fruktansvärd hostmedicin som ska vara toppen säger dom...jag vet inte jag...när man får kväljningar av att svälja den så vet jag inte...smaken satt kvar i halsen hur länge som helst, vilken fruktansvärd smak! Säkert jättebra, men man ska få ner den oxå, utan att den kommer upp igen...=/



Ikväll är det teater som gäller, det ska bli väldigt trevligt! Hoppas bara att kan klara mig utan att få hostattack mitt i! Det ska iaf bli kul att komma ut och göra något, efter att ha suttit inne i tre dagar...Men imorgon är det tillbaka på jobbet som gäller. Förhoppningsvis är det lite lugnare, då det är höstlov på holmen. Kanske det finns några barmhärtiga föräldrar som har sina barn hemma, så jag får det lite lugnare på jobbet...=) Nä, så får man inte säga, men det är så det känns ibland. Det finns föräldrar som inte riktigt förstår vitsen med att ha sina barn hemma emellanåt, de har det ju så bra på dagis. Klart det, men de har det bra hemma oxå! Och det finns barn som har längre "arbetsdagar" än sina föräldrar, det är det ingen som tänker på!
Jag vet, jag ska väl inte säga något som inte har barn. Men jag jobbar med dessa barn och jag ser dem alla dagar, ibland oftare än vissa föräldrar gör och då är det något som gör mig orolig!
Önskar bara att man kunde ha sina barn hemma när man kan, för det kommer en tid när de inte alls vill vara hemma längre - njut av den här tiden!!! Det vet jag att jag skulle göra, om jag kunde...



Oj, vad det vräker ner just nu! Och jag som skulle ut med hunden...väntar ett tag till...han verkar inte ha nån brådska direkt!
På återseende!
//J

Höstförkylning...

Så har man lyckats få den där höstförkylningen!
Började så fint med lite halsont i fredags, för att bli värre under lördagen, för att i söndags ha eskalerat i väldigt mycket halsont och heshet!
Och idag kom så febern smygande, inte hög men ändå feber...så måndagen har spenderats i soffan mestadels. Förutom några små turer ut, för att "rasta" hunden. Men nu ligger han så fint och sover och har gjort det ett bra tag. Han börjar nog röra på sig när jag börjar röra på mig.
Blir hemma imorgon med, lite trist med tanke på att det är fotografering...men men, får väl utebli på årets kort då helt enkelt. Sen har vi ju ifs föräldramöte imorgonkväll, undrar om jag skulle orka ta mig på det? Får se under morgondagen, om febern håller i sig eller om den försvinner...



Nu ska jag återgå till mina serier, kanske måste tänka på middag oxå...
//J

Mycket körande blir det!

Men det är det helt klart värt, när man får träffa sina närmsta vänner och mysa och umgås med dem en hel helg, nästan...=)
I fredagskväll bar det iväg hemåt, alltså till mor och far, det är fortfarande hemma. Lite mys och tv-tittande med dem, sen läggdax för en trött liten en...alltså jag!
Lördag morgon var det så dax för lilla jag att ensam och för första gången köra till Garpenberg och fam. Hases. Spännande värre! Med GPS'n i högsta hugg och CD'n på högsta(nästan) volym bar det iväg. Och drygt ett par timmar senare var jag framme, helskinnad!!!
Selma, min lilla rödtott till gudbarn blev tre år i onsdags och det ska ju så klart firas med kalas! Släkt och vänner samlade till ett mysigt piratkalas med gudomliga pirattårtor, urläckra!!!
   

Massa mys och gos och snack och tjatter och skratt och fnitter - precis som det alltid är när vi alla träffas!!! Något som jag absolut kan tänka mig mera av, oftare...dock är det lite svårt när vi alla bor så långt ifrån varandra, resvägarna är lite för långa för bara en snabbfika liksom...=/
Det blir så att man försöker att samlas vid större helger eller evenemang, som jämna födelsedagar, eller gudbarnens födelsedagar, och nån gång däremellan oxå, så klart!
Har iaf haft en underbar helg, trots många bil i ryggen...men det är helt klart värt det! Jag hann ju inte bara träffa mina underbara vänner, utan även mina älskade föräldrar - det är ett stort plus det oxå!
Och nu sitter jag på båten, på väg hem, till mina älskade killar: Jan, Bilbo, Gustav och Athlas!!!=)
xoxo
//J




Inget att tillföra omvärlden!

Det händer inte så mycket spektakulärt i mitt liv, så jag har inte så mycket att tillföra världen. Och det som händer och sker är egentligen ingenting som skulle intressera nån annan så jag vet inte om det är så mycket värt att blogga om...
Hade iaf en urmysig middag här hemma i fredags med två go'a vänner. Det var ett sånt där tillfälle när man bara sitter och pratar och umgås och bara har det hur bra som helst - väldigt trevligt!
Bjöd på tre-rätters faktiskt. Hade inte tänkt det från början men så bidde det iaf. Slängde ihop något några minuter innan gästerna anlände - rätt fascinerande faktiskt. Men gott blev det!!!
Förrätt: Toast med tonfiskröra
Varmrätt: Ugnsrostade rotsaker och kycklingfilé, tzatsiki och grönsallad.
Dessert: Vaniljvisp med hackad dajm(som glass)
Dryck: Rött vin, och/eller öl
Kaffe och konjak/likör
Tror att jag talar för alla att maten smakade bra - för allt slank då ner till sista biten. Eller så hade jag helt enkelt gjort för lite mat...så kan fallet oxå vara förståss...=/

Hela helgen var fullspäckad med aktiviteter i stort sett. Började dagen med loppis i stan, och tro det eller ej så hittade jag faktiskt två koftor som jag köpte, endast 8€, som hittat!!! Och sen hittade jag kaffekoppar på en annan loppis, som vi ska ha på jobbet, barnen ska få ha i dockvrån...Endast 5€ för 6 koppar med fat, assietter, sockerskål och gräddsnipa. Så det var det helt klart värt!
På kvällen var det så dax för "Förlorarfest". I våras utmanade vi en annan förskola här på Åland i en motionskamp, vi skulle ta oss till Gibraltar, alltså räkna kilometrar. Förlorarna skulle hitta på något kul för vinnarna, och vi hade ju så klart inte tänkt förlora. Men tji fick vi - vi förlorade, och vi förlorade stort...så vi tror att det var något fusk nånstans... Men så var det så dax för fest i lördags och det var en väldigt trevlig tillställning.
Så klart var det tävlingar på schemat, och vi på Klaralund var så klart väldigt revanschsugna! Och med rätta, för vi vann ju kvällens tävlingar!!!
Söndagen var då så lite segare än vanligt...jag är absolut inte van med tvådagars, det är ju tur att det inte händer alltför ofta!!!
Men allt som allt så har helgen varit väldigt bra!

Och snart har hela veckan gått, redan onsdagkväll! Och Bonde söker fru börjar ikväll, spännande att se vilka vi ska följa här i höst...för nog kommer jag väl att sitta här och titta på det oxå...=) Nu är det snart dax för alla mina serier att börja, det blir en hektisk höst må jag säga!!! Ska väl försöka hinna mig på lite träning och tid för sambo och hund oxå kanske...=)
Men nu, nu är det dax: Grey's Anatomy!!! Vad kommer att hända, vad kommer att ske???? Spänningen är oooolidlig!

//J