Superhärligt att...

...träffa "gamla" vänner! Man blir så glad i själen och man känner att det faktiskt finns en anledning till att de är ens vänner! Även om det var hur länge sen som helst som vi träffades så fortsätter man i stort sett där man slutade sist man sågs! Och jag känner mig glad och nöjd över att ha såna vänner!
Tack tjejer för en jättetrevlig dag i solen, med snack och fnitter och en hel del vin! =) Jag hoppas att ni fick en fortsatt trevlig kväll, nästa gång följer jag med! =)

Idag är det Mors Dag! Så jag ska förbereda frukost till min mor, och min far, tänkte jag. Men det är väl egentligen ingen idé att börja riktigt än, hur hungrig jag än må vara, för mina föräldrar är sjusovare! Så jag får nog bara lov att vänta ett tag till...*ler*
Sen ska vi och shoppa lite, har jag bestämt...Tänkte att vi tar det i samband med att vi ska och "gratulera" farmor på Mors Dag - slå två flugor i en smäll så att säga!

Ännu en solig och varm dag, så härligt måste jag säga! Hoppas ni bara att sommaren är här för att stanna, tråkigt vore annars. Men som sagt, om en vecka ligger jag på stranden i Kroatien och njuter - både av solen, sällskapet och kanske något gott att dricka! =)

Önskar alla mammor och blivande mammor en riktigt trevlig Mors Dag!

xoxo//J

Sommaren är här!

Så är det, sommaren är här!
Idag ska jag och träffa några "gamla" vänner, det ska bli så himla härligt! En dag i parken med god mat, gott dricka och härligt sällskap! Det är det viktigaste, har sett så fram emot det här så länge nu! Nu blir det äntligen av!
Anlände till Sthlm igår, våldgästar min vän Jenny, vilket hon mer än gärna ställer upp på - det vet jag, alltid välkommen! Så härligt att komma till stan, massa folk som sitter på alla uteserveringar och stämningen är hög - stadslivet i sitt esse! På sätt och vis saknar jag det, det har en viss charm men jag gillar lugnet på landet, där jag bor...:-)

Solen skiner och det är sommarvarmt - som man har längtat efter detta! Tycker att vintern har varit lite för lång och ruggig, även om den inte varit kall direkt...men regn och rusk är inte min gebit direkt!
Och snart bär det av till Kroatien, bara 8 dagar kvar!!! Ska bli så härligt!

Önskar er alla en riktigt trevlig helg och stora kramar!
//J

Irritationsmoment

Så slut man kan vara efter en natt utan sömn! Det är som att gå omkring i ett töcken, jag bara är i stort sett...Har försökt att sysselsätta mig hela dagen för att inte somna för att jag ska kunna somna ikväll - och jag har lyckats! Snart är det dock sängdax, för nu orkar jag inte så mycket mera...
Anledningen till att ajg inte sovit är den förbenade hostan som har bosatt sig i mig - det bara killas och retas i halsen, det är sååå irriterande! Hostmedicin, halstabletter och vatten: det enda som hjälper!

Helgen annars har varit lugn och skön - lite för lugn faktiskt... Jag gillar att ha något inplanerat till helgen så jag slipper bli så rastlös. Men i ett par helger nu så har det varit ganska dött på planer...och jag är något rastlös. Enda anledningen till att jag stått ut denna helg är nog för att jag är förkyld och inte riktigt haft samma ork...det är nog tur det för annars hade nog min sambo kastat ut mig!
Men nästa helg är det planer på G och helgen efter det bär det av till Kroatien en vecka. Och sen är det midsommar! Och då ska hela gänget komma hit - undrasch vad vi ska hitt' på då? Lite stångresning, middag vid vattnet och härligt sällskap - då är jag nöjd!
Så jag ska väl inte klaga på mina oplanerade rastlösa helger antar jag, utan vara nöjd och belåten när jag får lite "vila"... Men snart är det semester, fem härliga veckor att spendera på att göra absolut ingenting! Eller? Ja nånting ska jag göra: kryssning till Riga och Visby, släktträff med Jannes släkt och så ska jag försöka ta mig över till moster och kusiner...Sen är semestern snart slut...Usch, inte kul att tänka så när den inte ens har börjat än!

Solnedgång på gång, himlen är härligt orange och jag tror minsann att det för en gångs skull är vindstilla - härligt härligt! Borde kanske ta sig ut en kort sväng eller nä...sovdax!
Kramar!
// J

Kristi Flygare...

...bär med sig förkylningssmitta! Japp, så är det! Igår vaknade jag med lite ont i halsen som under dagen utvecklades till huvudvärk, kroppsvärk och feberstegring. Och här här jag nu, efter en ganska jobbig natt med torr hals, täppt näsa och fortsatt feberstegring: förkyld! Men som jag intalade mig själv, heller nu än om två veckor när jag ska till Kroatien! Jag som alltid har en tendens att bli sjuk när jag har semester, kanske iår kan slippa det om jag är det nu...Man kan ju alltid hoppas!

Kristi himmelsfärdsdag - ledigt betyder det för de flesta, även för mig. Solen skiner och jag tror faktiskt att det är ganska varmt där ute... Även om jag nu är förkyld, så ska jag ta mig ut en liten sväng iaf. Vore ju synd att missa allt det fina där ute! Så i med lite Finrexin så ska det nog gå bra...*ler*
Vad man mer ska hitta på en ledig dag mitt i veckan vet jag faktiskt inte, för imorgon så ska jag ju ändå jobba igen...öppning...så det blir nog en lugn kväll till trots...
Hade tänkt träna men det verkar ju inte bli så inte nä...tycker inte om att vara förkyld, det är så mycket man måste avstå då...

Nu ska jag ringa mamsen!
//J

Sommarkänslan infinner sig - längtan är stor!



Lite sommarkänsla får jag ändå, det måste jag medge! Solen skiner, himlen är blå och visst, det blåser lite men det är ändå OK!
När maskrosorna börjar göra sin framfart över diken och gräsmattor vet man att det inte är långt kvar - andra suckar och stönar(de som har gräsmattor) men jag ser det som ett bevis på att sommaren snart är här!
Planerna för årets midsommar är i full gång! Detta till trots att jag inte skulle planera något, utan det som sker det sker. Men så är jag ju inte egentligen, jag måste ju planera lite! Så som sagt, planerna är i full gång!!! Och jag ser fram emot det, inte trodde jag att det var så många som skulle vilja åka över till Åland för att spendera midsommar med oss - jag är lite förvånad men framförallt jätteglad!

Helgen blev ändå rätt ok, inte så stressad ändå, som jag ville ge sken av igår. Jag tror att jag lyckades lägga band på mig och slappna av och göra lite sånt som jag ville helt enkelt! Skönt!

Årets ESC 2009 är avklarad och som vinnare stod, inte helt oväntat enligt min mening, Norge med Alexander Ryback och hans underbara "Fairytale"! Poängrekord slog han dessutom med hela 387 poäng!!! Och på självaste norska nationaldagen - det måste ha varit ödet eller nåt! Jag säger bara GRATTIS NORGE!

Dax för promenad, måste ju passa på att njuta av det underbara vädret när det är, man vet ju aldrig när det vänder!
En fortsatt trevlig helg önskar jag Er!
Kram!
//J

Varför alla dessa måsten???

Jag vill massor!!! Men tiden räcker inte till för allt...allt man måste göra och allt som man vill göra...Lördag förmiddag, klockan är 11ca och jag är redan stressad över allt som jag tänkt att jag måste hinna med innan...ja innan vad då? Det vet jag inte faktiskt inte...men stressad är jag ändå! Strålande solsken och förhållande vis varmt, kanske man ska slå sig ner på balkongen och njuta lite i solen? Men när jag sitter där kommer jag på allt som jag MÅSTE göra! Varför måste jag vara sån? Varför kan jag bara inte slappna av och låta saker och ting vara? MÅSTE diska, MÅSTE städa, MÅSTE tvätta, MåSTE promenera, MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE...Varför alla dessa måsten??????

Ni ser, redan uppstressad! Inte undra på att magen är i olag hela tiden, om man ska hålla på på det här viset...Och det är egentligen inget som jag vill, det är bara sån jag är...tror jag...skulle vara bättre om man kunde lära sig att strunta i allt emellanåt, bara låta saker och ting vara...men nä nä...

Ja nu MÅSTE jag sluta, om jag ska hinna allt jag tänkt göra idag...gärna innan Janne slutar jobba oxå, är det sunt eller??? Vad trött jag blir på mig själv när jag ska hålla på på det här viset!!!

//J

Valborg och 1:a Maj!

Valborg har varit och maj har börjat sin startsträcka mot sommaren! För när sköna maj har kommit är det inte länge kvar: Sommaren är i antågande och närmar sig med stormsteg! Längtar så klart massor!

Helgen spenderades i härliga Garpenberg tillsammans med goda vänner och bekanta. Efter en spännande börjar på dagen så blev det lugnare och jag kunde slappna av, efter mycket om och men. Det är helt och hållet mitt eget fel, när jag är så uppe i varv och inte tänker för fem öre...Då kan det bli som det blev! Men det ordnade sig och jag kom fram, lagom till middagen!
Linda hade dukat upp en härlig buffé med allt möjligt smått och gott och till allt detta god så slank det även ner lite vin och det var inte alls tokigt! Lite singstar, mer vin och härliga vänner - vad mer kan man begära? Kvällen avslutades mot fyra-tiden, då var alla rätt trötta och möra och färdiga för sängen!
1: maj bjöd på strålande solsken och härlig värme. Efter en härlig frukostbuffé tog vi oss en promenad till ett gammalt kalkbrott där vi skådade salamandrar, paddo och grodor och avnjöt en härlig fika! Flickorna hade vi hämtat upp på vägen och de var strålande glada och pigga och på gott humör. Härliga tjejor!
Väl tillbaka hemma, slog vi oss ner på gräsmattan i solen och njöt av tjejornas ståhej och lek innan det var middagsdax. Måste ju passa på att sitta utomhus när man kan, så det gjorde vi ju så klart! Hur mysigt som helst! Resten av kvällen spenderade faktiskt på altanen, lite snacks, kaffe och tjej-tjatter! Härligt så det förslår!
Det enda som saknades var Mi, som varit tvungen att sticka iväg på dagen till jobbet...Vi tänkte på dig hela kvällen vännen och saknade dig! Men det går fler tåg, snart ses vi alla igen! =)
Dagarna går så fort när man har så trevligt och snart var det dax att fara hem...Hela lördagen spenderade jag på tåg, buss och båt, innan jag väl var hemma, strax efter 11...och det tog inte länge innan jag sov sött i min egen säng!

Tänk så glad man kan bli av att få spendera några härliga dagar i sällskap av sina vänner? Jag kan inte skatta mig nog lycklig över de vänner jag har, de är helt enkelt bäst och jag saknar dem så när jag inte kan träffa dem exakt när jag vill och känner för det...Att bara träffas över en fika eller en promenad på kvällen...det funkar liksom inte i det läget som jag befinner mig i: jag boendes på Åland och de överallt i Sverige... Självklart har jag vänner på Åland oxå, eller nja, jag ska inte säga många vänner men många bekanta. Ett fåtal vänner på den här holmen - och de jag har värnar jag om.
Jag hoppas bara att de vet hur mycket de betyder för mig, jag vet att jag inte är världens bästa på att höra av mig och jag talar inte alltför ofta om hur mycket jag tycker om dem men nånstans säger det mig att de vet om det, i alla fall liksom!
Passar på här och nu: till mina vänner! Jag är så glad över att ni finns i mitt liv, ni betyder så mycket för mig och jag saknar er och tänker på er varje dag!
Inte att glömma, min älskade Janne! Han är min vägg, det är han som får ta allt - all skit och all glädje, alla tårar och all ilska. Jag älskar honom för att han finns där för mig alltid!

xoxo
//J