Uppehåll i bloggen!

Känns som det är lämpligt med ett litet uppehåll i bloggen, speciellt då inspirationen inte tycks infinna sig...det är vardagen som gör sig påmind och jag hinner knappt med mig själv, känns det som. Kanske att det ordnar sig nu när jag har semester, två veckors avkopplande bara utan några som helst måsten! Ja, några kanske men inget som jag inte tycker är kul!=)

Så tack och hej, för den här gången säger jag!
//J

Veckan som gått...

Veckan som gått, ja...den har gått fort, och tydligen har jag inte haft tillfälle eller något att tillägge på bloggen, för den har inte blivit uppdaterad! Så kan det vara, man går på med sina saker, jobbar, fixar, tränar, sover och försöker att hinna med att umgås med åtminstone sambon nånstans där emellan. Ibland kan till och med det vara svårt att hinna med!=)

Eftersom veckan gått i en rasande fart tror jag inte så mycket viktigt, märkbart har hänt i mitt liv...Solen har skinit större delen av veckan och det har lite kännts som att våren är på inkommande. Men när man i dagsläget tittar ut genom fönstret så kan man missta sig: snön bokstavligen vräker ner!!! Och inte tror jag att det tänker sluta inom en snar framtid heller...Så våren lär nog vänta på sig ett tag till! Det känns lite underligt att nästa lördag/söndag ställa om till sommartid och det fortfarande ligger kvar snö på marken, det har nog inte hänt på många många år!

Något som förgyllde tillvaron en aning i helgen var storbesök av mina föräldrar - det var ett tag sen de var hit och hälsade på men nu när de ändå var på väg över till Finland så tog de en liten avstickare hit över helgen. Jättekul tycker jag! Vi har fått massa kvalitetstid tillsamans och det är jag så glad över!=) Men nästa vecka är det jag som sticker hem till dem, då väntar vintersemestern!!!=) Två härliga veckor utan något särskilt inplanerat, bara vara!=)

Dax att sticka ut på vägarna, inte för att jag egentligen vill men för att jag måste...Har ett möte ikväll...jga vet nog inte egentligen vad jag har gett mig in på, det återstår att se!!!
På återseende/återhörande!
//J

Så lite, kan göra så mycket!

Det är så sant som det är sagt - så lite, kan göra så mycket!
En lugn och skön helg tillsammans med sambon, bra tv och god mat och gott vin gör så mycket för kropp och själ!
En absolut lugn och skön helg har jag haft, och det är väl bara att njuta för jag vet att det kommer att bli mer hektiskt than ever här framöver med både det ena och det andra!=)

Lördagsmorgon: solsken och klarblå himmel! Efter en härlig frukost och ett avsnitt Miami Vice var det dax att ta sig ut - men innan dess så uppstod det ett litet problem som kändes jättestort! En skinnflådd lilltå gjorde det svårt att ha en sko på foten, men jag är envis och har extremt hög smärttröskel, så efter många om och men, lindor och bandage senare så fick jag så på mig skon och jag gick - trots smärta! Den försvann efter ett tag och det gick bra att gå! Svårigheten kom senare, för då satte jag inte gärna på mig en sko igen...Men jag fick komma ut och njuta av det härliga vädret och få massa frisk luft, tillräckligt för att klara mig hela dagen!
Kvällen spenderades i soffan, framför Melodifestivalen och trots att inte min favorit gick vidare så är jag väl inte jätteöverraskad, det var nästan väntat. Nu är det bara att hålla tummarna för att den håller i Eurovision Song Contest, det är jag däremot inte så säker på...Tråkigt men sant!
Kvällen avslutades med en film - "The taking of Pelham 123", helt ok!

Söndagsmorgonen började lika bra, med solsken, frukost och Miami Vice. Och sen bar det iväg på Köpmannamässan, iår igen...=)
Det stora denna dag var ju egentligen inte mässan utan min lillebrors födelsedag, han blev hela 30år!!! Vilken innebär att jag är...inte viktigt...=) Ringde och gratulerade honom och han låg fortfarande i sängen, men det får man väl när man fyller år...Önskar min älskade lillebror ett Stort grattis på födelsedagen, så här lite i efterskott!
Köpmannamässan kändes mindre iår, trots lika många utställare. Men det är alltid trevligt att gå och titta och strosa omkring! Lite kataloger och broschyrer fick vi nog med hem oxå, som sig bör! Och jag köpte mig ett par nya Crocs, så fina och jag kommer att njuta av varje steg med dem i sommar!!!=) Så nu vill jag att det blir sommar!!!


En ny veckan har tagit sin början och måndagen har redan passerat...väldigt smärtfritt faktiskt! Så även denna vecka kommer säkert snart vara slut...kalas på fredag, besök av mamma och pappa, möte...många saker att se fram emot i helgen!=)
Önskar er alla en riktigt bra och härlig vecka!
//J


Fortsatt vikariat - fortsatt arbete!

Japp, nu är det klart! Jag har fått längre vikariat, då en av mina kollegor går på moderskapsledighet sista mars. Var ju så klart tvungen att söka "vicket" precis som alla andra och mina chanser var lika stora som de andra sökande men jag fick det och det känns tryggt. Nu har jag tryggat mitt jobb iaf några månader/år till...dvs, så länge de vill ha mig!=) Det känns iaf bra att jag får vara kvar på nuvarande avdelning, trots att "vicket" egentligen är på en annan avdelning. Men det skulle vara trist att behöva byta igen, då jag bytte avdelning i höstas. Men jag gör så klart vad som krävs, och jag har egentligen inga problem att byta avdelning då och då, för jag tror att det är både bra och nödvändigt, för att man ska utvecklas som pedagog och medarbetare.
Nog pratat om det - bara att konstatera att jag är nöjd iaf!=)

Helgen har tagit början med stormsteg, snart är lördagen till ända! Men ännu återstår dagens höjdpunkt, som jag gått och väntat på: Melodifestivalen 2010! Vilket bidrad kommer vi att skicka iväg till Norge och Oslo i slutet av maj? Många är bidragen och bra är de, de flesta...Många favoriter så klart, men den jag verkligen hoppas på, som jag inte tänkte vidare mycket på till att börja med men som vuxit sig starkare och starkare för varje gång jag hör den är Darin - You're out of my life! Den tror och hoppas jag på! Men Anna Bergendahls bidrag är inte heller så tokigt...Som sagt, många bra låtar så det återstår att se vad svenska folket röstar på.(Själv har man ju ingen möjlighet att påverka då man inte är bosatt inom svenska gränser!)
Bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa!=)


Önskar alla en fortsatt trevlig helg!
kram
//J


Vårkänslorna...



...spirar kan man säga! Det var länge sen jag var på så gott humör en hel dag - kan man annat bli när solen skiner från tidig morgon till sena kvällen? Och bara det att det är ljust när man åker till jobbet, fast klockan är före sju och det fortfarande är ljust när klockan närmar sig 19-tiden...Helt underbart!!! Det känns verkligen som att våren är i antågande och det är sååå skönt! Vårkänslorna kom verkligen fram igår när jag skulle på min promenad i vårsolen och kunde sätta på mig västen - då är det vår för mig! Jag ogillar jackor skarpt, har det endast för att jag måste, men väst däremot passar mig perfekt. Och när jag får ha min väst, trivs jag allra bäst! Nu är bara grejen att den gått lite sönder i dragkedja och börjar se lite black och tråkig ut...Kanske behöver införskaffa mig en ny under våren???
Lite nytt i garderoben skulle ju inte vara helt fel överlag... Det var ett tag sen det inhandlades något nytt i min garderob, längre än vad det vanligtvis brukar...Men å andra sidan har jag kanske inte varit i behov av några nya kläder heller...för om jag kollar i garderoben så finns det nog kläder, och det alldeles för mycket...men det är ju bara tråkiga gamla kläder! Och nu till våren vill man ju känna sig lite fräschare och vårigare, så lite nytt kanske inte skulle skada iaf!!!=)


I tisdags hade vi vår årliga Soppkväll på dagis. En kväll där vi bjuder in barn och föräldrar på middag, soppa med tillbehör. En kväll som är väldigt uppskattad och så även iår! Stor uppslutning och det är ju alltid kul, då pengarna som vi samlar in går oavkortat till barnen!!! För förra årets pengar från Soppkvällen tog vi alla barnen på lunch på en restaurant i stan, taxi in och bussen tillbaka - en väldigt enkel men väldigt uppskattat utflykt för samtliga!!! Bara att åka buss hade räckt egentligen...för de är som mest spända över det!=)

Se hela bilden

Önskar alla en fortsatt trevlig vårdag!
//J


Zumba...zumba...



Det är en träningsform som passar mig perfekt och som jag verkligen skulle vilja gå på!
Igår provade jag på Zumba, för första gången i grupp men jag har gjort det hemma x antal gånger, så det var inte helt främmande. Men i grupp så blir det lite annorlunda och lite mer intensivt kanske...Jag tyckte det var bland det roligaste som jag gjort på länge - men jag vet ju sedan tidigare att jag gillar dansinspirerande träningsformer, för de passar mig bäst liksom...
Så jag måste försöka ta mig iväg på ett Zumba-pass...synd bara att det inte är så många sådan och just den dagen som det är så har jag boxercise...som jag gillar väldigt mycket oxå!
Har suttit och kollat runt lite på olika träningscenter i Mariehamn, vad de har att erbjuda och så och konstaterat att det finns en del som jag kan tänkas vilja gå på. Nu ska man bara ta sig i kragen oxå och ta sig iväg! Det är så bekvämt på något sätt när det är på "hemmaplan"...Men jag kommer att komma iväg, vänta bara...=)

Annars har helgen varit väldigt lugn - skönt!!!
I lördags sken solen så det stod härliga till och man får liksom lite annat perspektiv på tillvaron då. Jag blev väldigt mycket piggare och kände mig gladare - solen har den effekten på mig, som på många andra! Det ger en hopp om att våren är på kommande, vilket känns skönt!

Kvällen spenderades i soffan, tittandes på lite film och så klart Andra chansen i Melodifestivalen. Inte riktigt nöjd med resultatet, men jag vet även att ingen av de som gick vidare från Andra chansen kommer att stå som vinnare när det är över nästa helg. Det tror, och hoppas jag är Darin - You're out of my life.
http://www.youtube.com/watch?v=3QxTCVPSlrI

En ny vecka har då startat, på plats på jobbet som vanligt efter tre dagars sjukfrånvaro förra veckan. Och allt är precis som vanligt - det är konstigt att man tror att saker och ting ska ändras bara för att man är borta några dagar men så är det ju inte. Alla påverkas ju inte av att jag är borta...=)
Imorgon är det dax för årets Soppkväll - en rolig och trevlig tillställning som är väldigt uppskattad hos både barn och föräldrar. Har bakat frallor/semlor och limpor som vi ska bjuda på, hoppas bara att de smakar...=) Annars blir det lite jobbigt!
Sen blir det box, som vanligt på tisdagar. Denna gång tillsammans med sambon, då min ordinarie boxpartner är på kurs. Men det går bra det med, lite kul att boxas mot Jan!=)
Nu tänker jag ta kväller, känns att jag varit igång sedan tidigt imorse, ryggen känns...även om jag är nästintill återställd efter ryggskottet.
Trevlig kväll!
//J


Supersnabb cheesecake i glas med hallon



4pers, ca 10min

200g cream cheese
1 dl creme fraiche
0,5 dl florsocker
1tsk vaniljsocker
7-8 digestivekex
100g färska hallon
citronmeliss

Rör ihop cream cheese, creme fraiche, florsocker och vaniljsocker.
Krossa digestivekexen grovt och fördela hälften i 4 portionsglas.
Fördela hälften av krämen och hallonen i glasen.
Stör över resten av kexsmulorna, fyll på med resterande kräm och avsluta med lite mer hallon och en kvist citronmeliss.
Servera cheesecaken direkt eller låt stå i kylen 1-2h, om du vill förbereda.
Bären kan naturligtvis bytas ut till annan favorit!
Låt er väl smaka!=)


Smärta, lidande och 3-rätters!

Igår var jag med om det mest otrevliga jag nånsin varit med om, hittills...Jag fick min efterlängtade tid till gynpolikliniken och slipper därmed vänta ännu en månad. Men jag vet inte om jag verkligen hade velat ha den tiden. Och jag kan samtidigt säga att det var tur i oturen att jag var hemma från jobb med ryggskott, och att Janne kunde komma med till sjukhuset, för jag hade inte kunnat köra och inte åkt tillbaka på jobb...jätteotrevligt tyckte jag att det var. Jag spolade mina äggledare, för att se om det inte är något stopp där... Efter många om och men så konstaterades det att det var helt stoppfritt, fri passage, men lite trängre på höger sidag. Men innan detta kunde konstateras så var det en rätt tuff tid. Illamående, smärta och väldigt otrevligt helt enkelt.  När han hade fått in katetern och den satt på plats och koksaltlösningen sprutades in trodde jag att jag skulle spricka, vilken otrevlig känsla! Men nu är det gjort, bara att koncentrera oss på nästa steg!=)

Som plåster på såren, åt mig själv och för att överraska min sambo lite så ställde jag till med 3-rättersmiddag igår. Fick lite idéer när jag såg att en vän hade gjort det för nån vecka sen till sin familj, och då tänkte jag att jag kan ju inte vara sämre heller!=) Nån gång ibland får jag för mig att vara lite romantisk minsann!
Jag bjöd på toast med skink- och fetaoströra som förrätt, ugnsstekta rotsaker med utskuren biff, tzatsiki och sallad till huvudrätt och en snabbcheesecake med hallon till efterrätt. Och det var väldigt uppskattat, både hos mig och sambon. Men tyvärr fick vinet lov att utebli för min del, då jag måste äta penicillin efter besöket hos "fabbo doktorn". Men det gick bra ändå!=)


Himlans trevligt och himlans gott var det - så det tror jag nog att vi gör om snart igen!=)
Önskar Er en riktigt härlig lördag i solskenet!
//J


Ryggskott...

...är verkligen inte att leka med! Jag har haft ryggskott en gång tidigare, för kanske fem år sen och trodde att jag kunde klara mig utan det igen. Men icke, igår slog det till i ryggen som aldrig förr och jag blev stående, precis där jag var. För jag kom ingenstans! Benen ville inte lyda mig och absolut inte ryggen...Snacka om värk! Inte nog med att jag haft huvudvärk i tre dagar, jag ska få ryggskott oxå! Nu får det allt vara slut på allt elände, det här känns verkligen inte kul! Sitter jag så gör det ont, står jag så gör det ont, går jag så gör det ont...fast bäst känns det faktiskt när jag rör på mig, för då gör det inte så fasligt ont...Så det är ju det jag ska göra, sakta men säkert då förståss! Hoppas att det inte håller i sig så länge...annars får jag väl ta kontakt med min fysioterapeut, han är bra!!!

Något måste man ju roa sig med när man är hemma och inte kan göra så mycket, jag tycker verkligen inte att det är kul att vara hemma när man inte kan göra något...vore skillnad om man var fullt frisk och kunde göra lite nytta men som det är i dagsläget så är det inte passligt. Och vad gör man då, jo sitter vid datorn, bloggar, facebookar, snokar och kollar runt - allt för att få dagen att gå! Och då hittade jag denna fina bloggdesign, som jag är sååå nöjd med - den är vacker och snygg och passar mig perfekt!

Dax att fundera på middag, suget i magen blir värre och värre...kanske lite mat kan råda bot på det?
Kramizzar!
//J

Blir så irriterad!

Här går man i tron om att saker och ting är på gång och så när man då ska till och göra alla dessa undersökningar och grejs så är det fullbokat!!! "Mars är en väldigt hektisk månad!" Ja jo, jag förstår det men hur svårt kan det vara att trycka in en liten person som mig så jag får göra min undersökning och komma igång på allvar??? Tydligen jättesvårt! Så nu får jag gott och väl vänta bara, och hoppas på att nån gullig människa bokar om sin tid eller så blir det till efter nästa blödning...Ska det hålla på så här, vänta till nästa blödning och nästa och nästa? Ja då har det gått ett antal månader innan något alls händer, kan jag meddela!!! Försökte redan förra veckan men fick redan då svaret att det var fullbokat....Hade jag vetat att det var så fullt så hade jag räknat ut blödningen och ringt på förhand och bokat denna tid! Nu vet jag, så det gör jag i så fall nästa gång - ringer i god tid!!!

Annars så är livet som det är, mesta dels trött och irriterad, grinig och sur känns det som...en sån period antar jag...Snön bara vräker ner och det gör inte saker och ting bättre när man är en pedant som jag - då vill man ha det skottat och snyggt runt/utanför sin dörr...men det är inte alla som dela samma mening om vi säger så...Steg utanför dörren igår för att mötas av en 1m hög snövall som jag var tvungen att klättra över. Kändes mysigt och skönt och jag var på ett strålande humör - inte! Och inte blev det bättre av att när jag kom till jobbet så fanns det ingenstans att parkera, för de plogar så j-la illa att två p-platser är borta pga snövallar!!!! Så nu får det nog faktiskt lov att räcka!!!! Men lite kallt kan det nog vara, för jag gillar inte slasket och regnet som var i helgen...Att man aldrig kan vara nöjd!!!

Så här vill jag ha det: lite kallt, blå himmel och sol, fåglarna som kvittrar och snön som droppar...ja ja, det kommer väl!
Dax för arbete, hoppas på en lugn dag då mitt huvud inte riktigt verkar vara på hugget idag, har haft känningar av migrän i två dagar nu så jag bara väntar på att det ska komma...eller så struntar det i det helt enkelt...vore ju skönast förståss!
Kram på Er!
//J