Vårbruket är igång!

Ligger här hemma med världens magkramper, diarré och illamående - och tycker väldigt synd om mig själv!
Åkte hem från jobbet vid 12-snåret, för då stod jag inte ut längre och det var nog tur det för jag hann inte mer än innanför dörren hemma...Sovit om vartannat, fruktansvärt trött och helt slut i kroppen... Och huvudvärk på det...Inte kul att vara jag idag inte!
Jag hoppas ju att ni andra har det bättre, om vi säger så...=)

Förra veckan, den 22/3, firade jag och min älskade sambo/fästman 9år tillsammans, och fem år som förlovade  - vi tog "finmiddagen" på fredagskvällen istället för på torsdagen, kändes trevligare att kunna sitta ner tillsammans ordentligt och äta i lugn och ro över lite god mat och ett glas rött. Så i fredags lagade jag till helstekt fläskfilé med rotsaker i ugn, tsatziki och en härligt grönsallad, till det tog vi ett härligt rött vin som passade ypperligt till maten.
 
Ingen efterrätt, eftersom jag gett mig på bedriften att inte äta godsaker, iaf i veckorna. Och eftersom vi var bjudna på kalas på lördagen så valde jag att ta den dagen som min "äta-dag" ist.
Jag vet hur jag är, jag blir fruktansvärt elak och bitchig om man jag får mitt "godsakerbehov" tillfredsställt - saker flyger, dörrar smäller, fula ord viner...Ingen rolig människa att vara runt omkring då!!! Två veckor har gått, och jag är faktiskt väldigt nöjd över mig själv och det har gått över förväntan!!!=) Nu är det bara att fortsätta och hoppas att motivationen håller i sig...=) Jag vet hur lätt det är att släppa lite...och släpper man lite så är risken stor att allt blir förstört!!!
Och snart är det påsk...!!!




Annars i helgen var det bara lugnt, har börjat vårfixa lite på tomten och det är ju ett spännande projekt om vi säger så. Tror jag aldrig sett så mycket sten!!! Ja jisses, vad vi har att göra innan det går att så lite gräs...Har krattat den lilla gräsmatta som finns kvar och "rensat" lite rabatter, vad mycket blomlökar som sticker upp ur jorden! Vad roligt!!! Snödropparna slåss om utrymmet, varvat med krokusar och tussilago. Lite primula, lite påskliljor, lite tulpaner...Kommer att bli tjusigt - så länge rabatten kommer att vara kvar för den skall tas bort så småningom...=)
Blir nog bra när allt är färdigt!
Man har ju många drömmar och visioner, sen får man väl se vad som blir verklighet och vad som inte blir det...Och jag är väl inte den med de grönaste fingrar...eller intresse heller för den skullen!!!

//J


Årets Midvinterfest...

...gick av stapelt igår lördag. Och som vanligt var förväntningarna höga, och inte blev man besviken iår heller...=)

Började lördagen med att sova ut, en god frukost med lite serier, sen storstädning här hemma. Långpromenad med voffsing, riktigt härligt.
Sen iordningfixandet av mig själv - och som vanligt stressar man in i sista sekunden innan skjutsen kommer, trots att man haft hela dagen på sig...Hur blir det alltid så? Jag är verkligen en expert på det!
Iaf, förfest hos Alexandra innan, väldigt trevligt och ypperligt goda snittar!
Sen bar det iväg till Nautical där kvällens galej skulle ta plats. Trevligt sällskap och god dryck, maten var tyvärr inte till belåtenhet, varken för-, varm- eller efterrätt...Lite trist, med tanke på att det ska vara en sån fin restaurant...Jag brukar alltid ta välstekt kött, för jag gillar verkligen inte rött kött alls. Men jag skulle valt medium, för den köttbit jag fick igår var det torraste och hårdaste jag ätit tror jag...Inte alls gott, smakade dessutom inte så mycket...Ja maten hade faktiskt kunnat vara lite bättre, så hade kvällen varit helt tiptop!=)
Avslutade kvällen på en av stadens krogar, Kino. En del dans blev det och det är ju aldrig fel!=)

Och idag får man lida för det man intog igår, inte lika kul...
Så idag blir det soffläge, mest hela dagen faktiskt... Ja nån maskin tvätt ska jag väl slänga i tror jag...Men det är nog det enda! Mat hoppas jag på att nån vänlig själ tar hem till mig, typ kebab med pommes, hur gott skulle inte det vara?=)

Hoppas att alla inblandade i gårdagens galej är lika nöjda som jag!
Önskar samtliga en fortsatt trevlig söndag!

Kram
//J



Nachogratäng =)







Mumsfilibabba!

Den här Nachogratängen är en favorit hemma hos oss!=)

4port.
400g köttfärs
1 påse Fajitakrydda
1 röd paprika
1 ask philadelphiaost
ananaskivor
nachos
1dl riven ost

Stek köttfärsen och blanda i kryddorna. Hacka paprikan och blanda med köttfärsen, låt bryna lite. Ha ev i lite vatten så det inte blir för torrt.
Lägg färskosten i botten på en ugnsform och häll på köfffärsröran. Stick ner ananasskivor och nachos och strö över river ost.
Gratinera i ugn 200grader ca.10 min, tills osten smält och fått lite färg.
Servera med en grönsallad, vitlökssås samt tacosås.

Hoppas ni blir lika nöjda som vi är!
//J

En hel del...

Inläggen blir bara färre och färre, jag vet, men när det inte finns något i mitt liv att skriva om så känns det liksom meningslöst...Det enda jag skriver är ju hur oändligt trött jag är, och förvisso är det väl det enda stora i mitt liv så jag kan ju skriva om det, men hur kul skulle det vara då? Det är oxå en av orsakerna till att jag inte skriver, för jag har verkligen ingen ORK!!! Hur ska man hitta energin igen? Hur ska mitt liv bli något annat än bara trötthet och smärta? Ja jag vet då inte...

Men för två veckor sen gjorde jag något som verkligen lyste upp min tillvaro här i livet!
Jag var till Sthlm med bästa gänget från "gamla" jobbet, och såg musikalen Dirty Dancing!!! Hela dagen var bara ett enda stort skratt, vi skrattade från början till slut, och som jag saknat mina gamla kollegor och vänner! Och till råga på att, eller vad man ska säga, så var/är Dirty Dancing HELT FANTASTISK!!! Det var länge sen jag njöt som jag gjorde de tre timmarna på China teatern...=) Just loved it!
Har ni möjlighet att se den så gör de - de har just släppt biljetterna till höstens föreställningar, så gå och se den! Det ska jag, igen!!!=)
  

Och förra helgen gick inte heller av för hackor! Då fick L sin 30-årspresent, som hon väntat på sedan oktober...En helg med tjejorna, med diverse roligheter stod på schemat. Vi samlades på fredagkvällen hemma hos mina föräldrar, där vi skulle övernatta. På lördagen bar det av till stora staden Sthlm för lite lunch, och lite shopping av dryck för dagen...=) Sen vidare till N, för lite fördrinkar och umgänge. Och när vi sitter där och har som roligast ringer det på dörren...Ni skulle sett L's ögon, så stora som de var då har jag nog aldrig sett...Hon var aningens nervös hela dagen, hon hade ingen aning om något och vi småtisslade och tasslade mest hela tiden, och telefoner ringde och messade...=) Och där stod hon, vår sminkös - som tog sig an L med ett väldigt lyckosamt reslutat! Och så bidde vi oxå sminkade, väldigt trevligt! Sen begav vi oss till Brasserie Le Pot, för middag och underhållning, som kvällen till ära var Melodifestivalen!!!=)
Kvällen var helt ljuvligt härlig, med god mat och dryck, men framförallt det bästa sällskapet!!!=)
Söndagen spenderades med mysfrukost och tjatter innan det var dax för tjejorna att bege sig hemåt, och jag med för den delen...Alltid lika trist att behöva åka ifrån varandra, det går alldeles för fort när vi träffas...Men vi ses snart igen, denna gång i Eskilstuna på J's 35-års kalas!!!=)

Och på lördag är det åter dax för kommunens Midvintermiddag - ska bli såååå kul!!!=)
Och jag som inget gör...tydligen en hel del ändå då...=)

Och jag har lovat ett flertalet gånger att det ska komma lite bilder på mitt underbara hus, och jag ska försöka, snart!!!=) Men man vill ju inte lägga ut vilja bilder som helst heller, det får ju gärna se lite fint ut oxå...Eller?
På återseende, inom kort...

//J

Totally divine!!!

Lindt

Har hittat en ny favorit bland alla chokladfavoriter!
Jag fullkomligt älskar vit choklad och den här slår nog alla andra: den är krämig, söt, divine for chocolatlovers!!!
Så är man ett fan av vit choklad, så ska ni definitivt testa denna!!!

xoxo
//J