Nu är glada julen slut...

---eller ialla fall nästan! Julafton har varit och snart även juldagen....Så man kan väl säga att julen snart är slut och vi går mot nyåret...
Julafton började med städning av resterande, som vi inte hann kvällen innan. Sen en sen frukost, skulle kunna säga brunch faktiskt...*ler* Sen var det dax att sätta igång med julmaten som skulle vara klar till efter Kalle Ankas jul, som man inte får missa, det är bara så enkelt som det är det! Man tittar väl med ett halvt öga skulle man kunna säga...Kom på mig själv med att tänka att det är faktiskt det 29:e året som jag ser på Kalle på julafton, häftigt! Förhoppningsvis kanske jag oxå får barn nån gång som oxå ska se Kalle...kul när man tänker efter tycker jag...*ler*
Efter Kalle åt vi julmiddag, Pappa hade varit efter farmor så vi alla var samlade, inte så många: mamma, pappa, farmor och jag. Bror och hans familj firade julen hos hennes föräldrar och min Jan hemma hos sina föräldrar. Knepigt det där...*hmmm* Det blir lite så när man är så långt ifrån varandra. Men men!
Lite julmat och annat gott och sen kom tomten, eller vad man ska säga...tomten hade lämnat en kassa på trappen, han hade säkerligen alldeles för mycket att göra på julaftonskvällen, att han inte hade tid att komma in. Men lite klappar fick vi och vi är så nöjda så. Sen hörde jag att den åländska tomten lämnat lite klappar åt mig där hemma, som jag får ta då jag kommer hem...*ler stort*
Kvällen blev lugn: farmor skjutsades hem och pappa for på jobb. Så jag, mamma och hunden blev ensamma och vi slappade i sofforna framför tvn och såg på Sagan om Ringen. Det var våran julafton det!
Juldagen då, inte mycket mer händer här inte. En promenad faktiskt, och det var jätteskönt! Och nu ska väl maten ställas fram igen och jag tror nog att det bjuds på ungefär samma som på julafton, kan jag tänka mig...*ler* Och kvällen går nog i samma takt tror jag: lite tv och knaprande på godiset...*ler*
Men imorgon ska vi och kolla in mellandagsrean lite! Härligt! Kanske man hittar nåt, kanske inte...Hålla hårt i plånboken bara!=)
Och snart min älskling, kommer jag hem till dig! Eller ska jag kanske säga er? Saknar mina två älsklingar där hemma: Janne och Gustav.
Och till mina vänner vill jag bara säga: God fortsättning och jag saknar er!

Kramizzar! // J

God Jul!

Det är nu inte många dagar kvar: det är da'n före da'n före doppareda'n idag! Och min sista arbetsdag på en vecka, det ska bli så skönt att få vara lite ledig, det var ett tag sen om vi säger så...*ler* Så snart pallrar jag mig iväg till jobbet, sen vidare till båten ikväll för att fara hem till mor och far. Och hoppas att bror med familj stannar kvar så länge att jag får träffa dem och önska dem en god jul och ja, kanske pussa lite på Leonardo osså...*blink*
Känns lite trist att fira jul utan Janne men vad gör man? Kändes inget kul att mamma skulle sitta själv på julafton heller, då pappa går på jobba på kvällen...Så jag valde att åka hem till föräldrarna, medans Janne fortfarande funderar...Kanske han kommer, kanske inte...vi har ju vår lille vän osså att tänka på. Det finns nog nån som kan gå förbi och ge honom mat och vatten och en liten kram, men att vara helt ensam i tre dagar??? Känns inte alls kul...Så det lutar väl mot att Janne och jag får fira jul på varsitt håll...trist men sant! Får ju hoppas på att vi kan fira nyåret tillsammans, han har ialla fall bett mig att inte åka härifrån på nyåret...och det känns som jag gärna vill vara hemma tillsammans med honom...Och nu är det lite sent att börja planera att fara nån annanstans, då får jag ju betala massa i tågresa...Nä, nästa år får vi ha lite bättre framförhållning och bjuda till fest lite tidigare så man har tid på sig!=)

Nu är det snart dax att fara till jobbet, måste borsta tänderna och lite sånt först bara. Så jag avslutar med att önska er alla en Riktigt God Jul!
Kramizzar! // J

Var är vintern???

Var är vintern???

Ja det kan man verkligen fråga sig: var är vintern??? Den lyser verkligen med sin frånvaro, tråkigt men sant...Å andra sidan är denna bild tagen da'n före da'n före doppareda'n för två eller tre år sen tror jag, så än finns det hopp!!! Vi håller tummarna helt enkelt!

Och så glad man kan bli när man kommer hem och upptäcker att det ligger några julkort på sitt skrivbord, då blir jag så varm om hjärtat och leendet sprider sig över mina läppar. Tack så jättemycket för alla fina julkort som alla mina vänner skickat till mig!=)

Idag har annars varit en rätt bra dag: började med att jag fick stressa iväg till jobbet, trodde jag hade så mycket tid över men när jag insåg att klockan var tjugo i nio och jag börjar kl. nio och ännu inte har fått i mig någon frukost, då blev det till att stressa...*pust* Men jag hann, och vi åkte iväg till kyrkan med alla barnen, för att få oss en liten trevlig stund där tillsammans med prästen. Det var jättefint och barnen tyckte det var kul att få komma ut på lite utflykt.
Och imorgon är det julfest på Klaralund, och vem vet: kanske vi får oväntat besök? Man kan ju alltid hoppas...*ler* Och så avslutar vi det hela med jullunch, det ser jag fram emot. Jag som aldrig varit så förtjust i rödbetssallad har ett jättesug efter rödbetssallad...underligt...Så jag längtar massa till lunchen imorgon!!!

Nu ska jag ta kväll, sätta mig i soffan och se på CSI N.Y och sen fortsättningen på Prison Break och sen kryper jag nog ner i sängen tror jag...
Ha det gott alla!
Kramizzar! // J

Helgerna går så fort...

...så fort, man hinner knappt börja njuta innan det är dax att ställa in sig på jobb igen. Så nu när nästan hela söndagen har gått utan att man gjort nåt på hela helgen så känns det ju kanske inte så bra då då...förvisso har jag väl hunnit med en hel del igår på förmiddagen, satt upp julgardiner i sovrummet, strykit en massa dukar och kläder och pyntat lite, men sen sov jag större delen av eftermiddagen, helt sjukt! Lördagkvällen spenderades med att slå in en massa julklappar, så nu är ialla fall det gjort. Har några klappar kvar innan jag är färdig men det får bli da'n före da'n det, hinner ju inte nu heller!
Idag har jag sovit, konstigt va, på fm...Vi åt frukost och skulle se på Superman Returns, och hur mycket såg jag innan jag slumrade in då, jo kanske hela 30 minuter!!! Och så slutet förståss...och den var ju bra! Sen tyckte nog både jag och sambon att det var dax att vakna så vi tog oss en liten promenad, var verkligen himlans skönt där ute. Lite kyligt men luften var friskt, riktigt härligt! Sen en liten visit hos Jansson och Moni för att kolla in nya köket som vi ännu inte varit och tittat på, förrän nu då...*ler* Jättefint verkligen!

Och nu fick sig vår lilla busunge en utskällning: han ska ju verkligen vara överallt där han inte ska vara och saker far i golvet och går sönder och då blir inte matte glad på honom! Man ska faktiskt kunna ha saker och prydnader utan att de ska behöva fara i golv... Blir så...*hmmmm*

Snart ska vi och äta middag hos svärföräldrarna, soppa tror jag visst att vi skulle få...Hoppas det är köttsoppa...*ler*

Nu ska jag ta och andas lite, kanske blir lite lugnare då...förhoppningsvis...
Ha det gott alla!
Kramizzar!//J

Veckan som varit - uppdatering sedan sist...=)

Det går länge mellan gångerna nu märker jag, det är ju inte meningen. Ska försöka skärpa mig, men jag är ju så busy jämt ju....eller inte...det beror på hur man ser det liksom...
Men nu kommer ialla fall en liten uppdatering om vad som hänt mig sen jag sist skrev. Inte så mycket egentligen...=)
En tur till Dalarna hann jag med förra helgen och det var efterlängtat må jag säga! Jag såg så fram emot att åka och hälsa på Marie, min lilla sötnos som är så kär och lycklig! Jag är så glad för hennes skull, det är verkligen din tur nu gumman!
Möts av Marie med pojkvän Daniel och hans dotter Linnea på stationen, stora kramen då då! Härligt att se dem igen, det var alldeles för länge sen. Hem och mysa lite i stallet, jag passar på att tala om att jag inte tänker sova själv i stora huset, de får allt dras med mig under natten på loftet, så enkelt är det bara! Och det går de väl med på, om de får kramas lite bara....*blink* Jag bryr mig inte, bara jag får sova och inte ensam i ett stort läskigt hus...*ler* Lördagen startade tidigt, vet inte varför jag vaknade som tidigt, var väl utvilad kanske, jag vet inte...Lite frukost och lite gos med Linnea, nu 1 år, så söt så söt! Sen skulle hon sova lite till och jag och Marie for iväg på lite julmarknad i byn och hälsade på hennes bror och svägerska och deras barn, kul att se dem alla igen! Inte världens bästa vinterväder och absolut inte kul väder för julmarknad: regn, grått och trist som bara den!
Sen hem och hämta Daniel och Linnea, och vidare till julmarknad i Vikmanshyttan som ligger nånstans mellan Djurås och Hedemora, långt åt fanders ialla fall. Där skulle en annan vän stå och sälja lite saker och vi åkte dit för att överraska, hon hade ingen aning om att jag skulle komma. Och överraskad blev hon, det kan jag ju säga. Först bara tittade hon på mig som att: "vem är du?" Det tog väl lite tid att koppla att det var jag, jag skulle ju inte vara där ju!=) Sen fick jag en stor kram, precis vad som behövdes! Sen fikade vi lite och pratade, en kort stund innan det var dax för oss alla att fara vidare på vårt: Linda och Fredrik på julmiddag med Fredriks jobb och vi på julbord på hotellet. Så det var bara att fara tillbaka till Tällberg!
På vägen till Vikmanshyttan hämtade vi upp Carola och Daniels två söner, Jonathan och Jimmy, i Borlänge. De skulle oxå stanna över natten, så nu hade jag sällskap i stora läskiga huset och Marie och Daniel fick vara ifred...*ler* Vi somnade som stockar allihopa tror jag! Efter julbordet var vi så mätta och så trötta, att kvällen liksom tog slut när vi kom hem. Men det var god mat och det var trevligt sällskap, så det finns inget alls att klaga på! Sov gott tror jag minsann att vi alla gjorde med!=)
På söndagen bar det iväg hem igen då, tråkigt men sant! Får bara hoppas på att det inte dröjer så länge tills vi träffas igen, allihopa!
Tåg i tre timmar till Arlanda - inte så mycket att göra förutom att läsa och sova...
En kort sväng till Sara och Andreas och Leonardo hann jag oxå innan det var dax att fara vidare med bussen till Grisslehamn. Sov lite till på bussen, vad ska man göra när boken tog slut på tåget? Sen var det ju bara två timmar på båten kvar innan jag var hemma...då kan jag säga att det var skönt att lägga sig ner i sängen, med sambon och katten Gustav, för han ska ju oxå ligga i sängen ju!=)

Där började en ny vecka, som varit full av aktiviteter tycker ialla fall jag. Inte en lugn stund nån kväll känns det som, fast jag kanske inte gjort nåt alls...I tisdagskväll hade vi luciafest på jobbet, luciatåg med alla barnen och glögg med lussebulle och pepparkaka. Kallt men mysigt! I onsdags var vi faktiskt och hälsade på några vänner, det var på tiden! Har väl bara träffat dem som hastigast de senaste veckorna, vi har liksom bara gått om varandra...
Igår kväll(torsdag) var jag ensam då sambon var på julbord med u.f, då fick jag lite tid att sätta mig ner och pyssla med min julkort, så idag har de blivit postade! Lyckos den som får....=)

Konflikter...inte kul men de finns och man måste genomlida dem...jag säger genomlida för jag verkligen avskyr konflikter...vi har en stor en på jobbet...skit och piss...men så är det...trodde att man skulle ha *pip* stöd, men när *pip* hellre tar *pip* parti än att stå på sig och lita på att vi gjort en korrekt bedömning av situationen...då vet man inte vad man ska säga...man blir så trött bara helt enkelt...
Bara att glömma och gå vidare, vi står på oss ialla fall!

Önskar alla en fortsatt trevlig kväll och en härlig helg!
Kramizzar! // J

Vinnaren är korad!

Jo men visst är det så, vinnaren har blivit korad! För den som är intresserad så har jag just tillbringat min fredagkväll i soffan tillsammans med min lilla kisse och tittat på finalen av Idol 2006 och sett Markus vinna! Hade gärna sett Erik som vinnaren, då han har varit den som verkligen utvecklats under Idol, han har gått från att i mina ögon vara rätt så dålig till att bli en riktig stjärna, ME LIKE A LOT helt enkelt! När han förra veckan gav sig på att sjunga en av mina absoluta favvolåtar Crazy med Gnarls Barkley trodde jag han var körde men nä då, han fick lilla Jessica att storgråta...Jättebra, helt underbart! Oj oj oj säger jag bara...Som de flesta av mina vänner vet så har jag följt Idol slaviskt alla säsonger, för det är verkligen min typ av underhållning, och nu är det över...för denna gång...så vad ska jag nu hitta på? Får väl helt enkelt umgås med sambon, kan ju vara trevligt det med...*ler*

Annars så har väl veckan varit rätt ok, Gustav har väl inte varit världens snällaste katt, åtminstone inte på nätterna, men det är så att har bebisar hemma har jag hört...*ler* Så jag får väl bara njuta av den här bebistiden och hoppas på att den snart går över och jag får sova ifred på nätterna...Eller stänga dörren så han inte kommer in, det kan ju osså vara en idé...=)
På jobbet är det just nu mycket lucia och jul: det sjungs luciasånger för fulla muggar, ljusstakar och stjärnor ska sättas upp och fram, det ska pyntas och pysslas och snart börjar bakningen...*suck* Ibland undrar jag vad jag gett mig in på när jag valt det här yrket...Men i långa loppet så tycker jag att det faktiskt är jättekul att arbeta med barnen, de är ju ändå mina små änglar...när de är änglar...vilket händer då och då tro det eller ej...*ler*

Lilla jul är det imorgon, vilket för de som inte är så insatta i det eftersom det inte firas något sånt på den svenska sidan, så tar man in en liten julgran och barnen får en liten, väldigt liten julklapp och man kanske äter lite julmat. Som en mindre variant av julafton skulle man kunna säga. På den svenska sidan har vi ju adventskalendrarna och adventsljusstakarna där första ljuset tänds på första advent. Så det blir mycket just den här helgen: lilla jul på lördag och första advent på söndag. Men vi börjar med LillajulsMarknad i Kastellholm först, det kan vara lite trevligt att få lite julstämning, på denna mörka regniga holme...*brrrr* Inte ens snö behagar det att komma...lite trist faktiskt...det skulle liksom vara så mysigt om det kom åtminstone lite...Hoppas på det till jul åtminstone!*håller tummarna*

Ja ja, kvällen har kommit till sitt slut, ialla fall för mig. Men jag vet att för vissa så har den säkert bara börjat...*blink* Så jag avslutar med att säga God natt och Sov gott! Trevlig Lilla Jul och Första Advent!

Kramizzar!
//en rätt nöjd och trött J

Vinnaren är korad!

Jo men visst är det så, vinnaren har blivit korad! För den som är intresserad så har jag just tillbringat min fredagkväll i soffan tillsammans med min lilla kisse och tittat på finalen av Idol 2006 och sett Markus vinna! Hade gärna sett Erik som vinnaren, då han har varit den som verkligen utvecklats under Idol, han har gått från att i mina ögon vara rätt så dålig till att bli en riktig stjärna, ME LIKE A LOT helt enkelt! När han förra veckan gav sig på att sjunga en av mina absoluta favvolåtar Crazy med Gnarls Barkley trodde jag han var körde men nä då, han fick lilla Jessica att storgråta...Jättebra, helt underbart! Oj oj oj säger jag bara...Som de flesta av mina vänner vet så har jag följt Idol slaviskt alla säsonger, för det är verkligen min typ av underhållning, och nu är det över...för denna gång...så vad ska jag nu hitta på? Får väl helt enkelt umgås med sambon, kan ju vara trevligt det med...*ler*

Annars så har väl veckan varit rätt ok, Gustav har väl inte varit världens snällaste katt, åtminstone inte på nätterna, men det är så att har bebisar hemma har jag hört...*ler* Så jag får väl bara njuta av den här bebistiden och hoppas på att den snart går över och jag får sova ifred på nätterna...Eller stänga dörren så han inte kommer in, det kan ju osså vara en idé...=)
På jobbet är det just nu mycket lucia och jul: det sjungs luciasånger för fulla muggar, ljusstakar och stjärnor ska sättas upp och fram, det ska pyntas och pysslas och snart börjar bakningen...*suck* Ibland undrar jag vad jag gett mig in på när jag valt det här yrket...Men i långa loppet så tycker jag att det faktiskt är jättekul att arbeta med barnen, de är ju ändå mina små änglar...när de är änglar...vilket händer då och då tro det eller ej...*ler*

Lilla jul är det imorgon, vilket för de som inte är så insatta i det eftersom det inte firas något sånt på den svenska sidan, så tar man in en liten julgran och barnen får en liten, väldigt liten julklapp och man kanske äter lite julmat. Som en mindre variant av julafton skulle man kunna säga. På den svenska sidan har vi ju adventskalendrarna och adventsljusstakarna där första ljuset tänds på första advent. Så det blir mycket just den här helgen: lilla jul på lördag och första advent på söndag. Men vi börjar med LillajulsMarknad i Kastellholm först, det kan vara lite trevligt att få lite julstämning, på denna mörka regniga holme...*brrrr* Inte ens snö behagar det att komma...lite trist faktiskt...det skulle liksom vara så mysigt om det kom åtminstone lite...Hoppas på det till jul åtminstone!*håller tummarna*

Ja ja, kvällen har kommit till sitt slut, ialla fall för mig. Men jag vet att för vissa så har den säkert bara börjat...*blink* Så jag avslutar med att säga God natt och Sov gott! Trevlig Lilla Jul och Första Advent!

Kramizzar!
//en rätt nöjd och trött J

Vinnaren är korad!

Jo men visst är det så, vinnar har blivit korad! För den som är intresserad så har jag just tillbringat min fredagkväll i soffan tillsammans med min lilla kisse och tittat på finalen av Idol 2006 och sett Markus vinna! Hade gärna sett Erik som vinnaren, då han har varit den som verkligen utvecklats under Idol, han har gått från att i mina ögon vara rätt så dålig till att bli en riktig stjärna, ME LIKE A LOT helt enkelt! När han förra veckan gav sig på att sjunga en av mina absoluta favvolåtar Crazy med Gnarls Barkley trodde jag han var körde men nä då, han fick lilla Jessica att storgråta...Jättebra, helt underbart! Oj oj oj säger jag bara...Som de flesta av mina vänner vet så har jag följt Idol slaviskt alla säsonger, för det är verkligen min typ av underhållning, och nu är det över...för denna gång...så vad ska jag nu hitta på? Får väl helt enkelt umgås med sambon, kan ju vara trevligt det med...*ler*

Annars så har väl veckan varit rätt ok, Gustav har väl inte varit världens snällaste katt, åtminstone inte på nätterna, men det är så att har bebisar hemma har jag hört...*ler* Så jag får väl bara njuta av den här bebistiden och hoppas på att den snart går över och jag får sova ifred på nätterna...Eller stänga dörren så han inte kommer in, det kan ju osså vara en idé...=)
På jobbet är det just nu mycket lucia och jul: det sjungs luciasånger för fulla muggar, ljusstakar och stjärnor ska sättas upp och fram, det ska pyntas och pysslas och snart börjar bakningen...*suck* Ibland undrar jag vad jag gett mig in på när jag valt det här yrket...Men i långa loppet så tycker jag att det faktiskt är jättekul att arbeta med barnen, de är ju ändå mina små änglar...när de är änglar...vilket händer då och då tro det eller ej...*ler*

Lilla jul är det imorgon, vilket för de som inte är så insatta i det eftersom det inte firas något sånt på den svenska sidan, så tar man in en liten julgran och barnen får en liten, väldigt liten julklapp och man kanske äter lite julmat. Som en mindre variant av julafton skulle man kunna säga. På den svenska sidan har vi ju adventskalendrarna och adventsljusstakarna där första ljuset tänds på första advent. Så det blir mycket just den här helgen: lilla jul på lördag och första advent på söndag. Men vi börjar med LillajulsMarknad i Kastellholm först, det kan vara lite trevligt att få lite julstämning, på denna mörka regniga holme...*brrrr* Inte ens snö behagar det att komma...lite trist faktiskt...det skulle liksom vara så mysigt om det kom åtminstone lite...Hoppas på det till jul åtminstone!*håller tummarna*

Ja ja, kvällen har kommit till sitt slut, ialla fall för mig. Men jag vet att för vissa så har den säkert bara börjat...*blink* Så jag avslutar med att säga God natt och Sov gott! Trevlig Lilla Jul och Första Advent!

Kramizzar!
//en rätt nöjd och trött J