Midsommar 2012

Det har varit en ljuvlig midsommarhelg!!!
Började midsommarfirandet med att agera taxi, kändes som jag hela torsdagskvällen körde bil och hämtade upp folk från båten. Men det gör man ju så gärna när det är ens nära och kära som kommer!!!=)
Midsommarafton bjöd på sol, sol och sol!!! Riktigt härligt! Varmt och skönt hade vi det, och ytterst trevligt! Lite fixande och trixande, partytältet skulle sättas upp, blommor skulle plockas, mat fixas...Lite smått och gott!=)
På eftermiddagen åkte vi iväg till Hammarbo för att se midsommarstången resas - lika ståtlig och vacker som alltid! Och solen gassade och varmt var det men ack så trevligt!
 
Hem för att göra sig lite midsommarfin, samt fixa med återstoden av maten - sen började firandet!!!
Långbord på gården med partytält som solskydd, gott att dricka i våra glas, sånghäftet framme...En riktigt härlig kväll med sånger, lekar och massa skratt!!!
Fortsatte kvällen inne med mer musik och diskussioner tills samtliga tyckte att det fick räcka för den här dagen...
Midsommardagen bjöd på regn, regn och åter regn!!! Hela dagen spenderades inomhus, med film och kortspel, mat och snacks - men mot kvällen var jag bara tvungen att trots regnet, och gav mig ut på en promenix och det var något skönt vill jag lova!!!=)
På söndagen åkte hela gänget hem och det blev återigen tyst och tomt i vårat hus...
Det var en lugn och mysig midsommar i goa vänners lag, har verkligen haft kvalitetstid med mina vänner och det är så oerhört uppskattat i dagens läge!!!=)
Bilder finns det, och ska väl lyckas få in nån här så småningom...Måste fixa och trixa med dem oxå för de är tagna med systemkameran och den använder sig av RAW-format...(Sambon som är fotoexperten, jag är fritidsfotograf!)
 
Ny vecka, nya tag...Några arbetsdagar kvar innan det blir "semester"...rättare sagt 9!!!
 
Kram kram
//J

Oj vad det var länge sen!!!

Som jag var på Gröna Lund!!! Fick lite nostalgikänslor när jag kom dit i lördags, vilka minnen man har därifrån!!! Sist jag var där så spelade jag teater på deras egna teater, det var grejor det!!! Skrattar bara jag tänker på det, hur man var, hur man såg ut...=) Härliga tider var det iaf fall!!!
Sen har jag många andra mysiga och fina minnen från Grönan, jag mer eller mindre bodde ju där på somrarna - var ju där nästan alla helger, man hade ju "sommarkortet" vilket innebar fritt inträde till området... det var inte illa må jag säga! De hade ju ganska många bra artister på scenen hela sommaren, och jag har nog sett en hel del...Ja det var tider det må jag säga!!!
Igår spenderades så dagen på Gröna lund tillsammans med M och hennes pojkar. Det hade kunnat vara en mycket mycket bättre dag om vädret hade varit på vår sida, men det var det verkligen inte om vi säger så...Det regnade från det vi kom till Sthlm tills vi åkte därifrån, då sken solen...Lite trist men man gör det bästa av situationen och är man väl förberedd så klarar man sig bra! Barnen hade regnkläder, byxor och jacka och det var nog en räddning det!!! Själv var jag inte lika förberedd, hade bara en liten regncape med mig men jag klarade mig bra ändå...=) Och en hel del åk blev det, trots att jag blir så åksjuk av allt nu för tiden - jag som kunnat åka allt och lite till!!! Men jag har kommit på att berg-och-dalbanor går alldeles utmärkt att åka, bara det inte snurrar för mycket! Så en hel del berg-och-dalbaneåkande blev det! Och ännu mer nostalgisk blev jag ju när jag åkte gamla hederliga Jetline!!!=)


Och Vilda musen var vi ju tvungna att åka så klart, och Kvasten!!! Roliga och jag skrattade så jag tjöt!!! Har ju en tendens att skratta ist för att skrika - det är bättre tycker jag!!!=)
    

Men jag hade verkligen velat åka Twister - men den var avstängd när det regnade så häftigt...Det var lite synd, hade verkligen varit jätteroligt! Kanske nästa gång...!!!=)


Fanns ju verkligen en hel del nytt på Grönan och man kan definitiv fördriva en hel dag där, utan problem!!!
Hela dagen var riktigt bra, så härligt att få umgås med bästaste M och barnen och bara vara...Prata av sig lite, för även om vi numera jobbar tillsammans igen så hinner vi ju inte prata med varandra på arbetstid...självklart, det säger ju sig självt det...Och kvällarna vill inte riktigt räcka till...Men snart är det semester och ledighet, om ca. 3 veckor...=) Men först har vi midsommar framför oss, och trots att vi inte hade tänkt att vi skulle hålla i det iår så blev det så iaf...=) Så på torsdagkväll invaderas vi av vänner och bekanta för en helg tillsammans med god mat och dryck och förhoppningsvis en massa skratt!!!=)
Och så hoppas vi att solen vill skina lite på oss...

Nu läggdax, öppning imorgon!!! Eller hela veckan för den delen...=)
På återseende!!!
Tills dess, kram kram!
//J

Veckan som varit...

Hela veckan har varit fullspäckad med diverse aktiviteter av alla de slag, inte en dag som man inte haft något planerat...Men det får ju iför sig veckan att gå fortare men det betyder ju oxå att stressen inför midsommar ökar något, för jag tyckte jag hade så mycket tid på mig att göra allt som jag skulle vilja göra men det slutar väl med att jag sitter där sista dagen och ska göra allt...=/
Ja som sagt, denna vecka har varit fullspäckad! Förutom jobb har det varit veterinärbesök, avslutningsfika hos en kollega, biobesök, avd.möte...som sagt, mycket blir det! Förvisso väldigt trevliga saker oxå, så det har nog varit lugnt ändå...

Snow white and the Huntsman såg jag i onsdag, och jag blev överförväntan imponerad! Den var riktigt bra, massa fina bilder och effekter....och så kan man ju bara gå och se den för Chris Hemsworth, vilken fining!!!=)

Spelar även huvudrollen i Thor, oxå en helt OK film som man absolut ska se!!!=)

Just nu pågår fotbolls-EM, det har väl inte kunnat undgå någon, och alla som känner mig vet att jag är grymt sportintresserad, dock INTE av fotboll!!! Men iår vet jag inte, här går tv'n varm på fotbollen iaf, kanske jag blivit lite omvänd ändå...=) Måste ju se hur det går för mitt lag...

Imorgon ska jag till Gröna Lund, där har jag inte varit sedan tonåren tror jag - det ska bli kul!!! Så nu håller vi tummarna stenhårt för att vädret tänker ändra sig en aning och att det där regnet som ska dra in över Sthlm håller sig borta, iaf till kvällen...Då blir vi glada!!!=)
Natti natti!!!
//J

Ett vackert farväl...

Så har vi då sagt adjö till älskade farmor...Det var en fin begravning, fina psalmer och en hel del tårar...Men vackert, och det känns bra så här i efterhand. Men det är ändå rätt konstigt att hon är borta...har nog inte riktigt förstått det än bara...Men efter begravningen så har det väl mer eller mindre sjunkit in, hon låg ju där i kistan... Efter ceremonin samlades hela klanen, de närmsta, hemma hos farbror M och vi grillade lite hamburgare och pratade och umgicks. En bit tårta slank oxå ner, mumma värre!!! Det var en trevlig stund, det behövdes...
Vi avslutade dagen med en härlig långpromenad med voffsing som varit ensam större delen av dagen och lite tv och soffmys med familjen - måste ju passa på att umgås med bror och hans familj, har ju inte träffat dem sen julas...Och massa mys med brorsönerna har det blivit, vill jag lova!!! Pussar och kramar, lek och bus!!! Härligt att umgås med dem, de är för mysiga!!!=)

Fredagmorgon körde jag iväg J till bussen, han var tvungen att åka tillbaka hem och jobba...Men jag är jätteglad att han kom med på begravningen, jag behövde han vid min sida!
På eftermiddagen var huset tomt, så när på mig och mina föräldrar och jag slocknade i solstolen...=) Det var ruggigt skönt!
IKEA-besök har jag hunnit med oxå, behövligt för jag har äntligen fått mitt efterlängtade porslin! På tiden, då mina tallrikar mer eller mindre faller i bitar en efter en...

Detta är mina nya fina tallrikar, jag är sååå nöjd!!! Nu är de i diskmaskingen, redo för att börja användas!!!=)
En massa annat har oxå inhandlats, mest inför midsommar...Nu är planeringen i full gång, mycket att göra och förbereda!!!=)
Ska bli så härligt att ha alla goa vänner här en liten stund, för massa lekar och mys!!!=)

Så helgen har varit riktigt bra, trots begravningen...eller den var ju riktigt fin och bra den oxå, så ja, det har var några riktigt bra dagar trots allt!
//J

ESC 2012

Årets ESC utspelar sig i Baku, Azerbaijan med ett startfält som från början var ytterst svagt enligt mig men som visade sig bli bättre och bättre när man lyssnat på låtarna ett x antal gånger, vissa låtar behöver lite tid på sig att växa...Men en låt som inte behövde det är Loreens "Euphoria", som tog Sverige hela vägen till vinst iår!!!!=) Aldrig har väl tårarna bränt så bakom ögonlocken när poängen delades ut, och glädjeropen varje gång en högpoängare kom...42 deltagande länder, 42 poängsättande länder, och poäng från 40(!) av dessa!!! (Man får inte rösta på sitt eget land, och Italien pratar vi inte med...) Kan tala om att jag var bra lycklig när jag förstod att vinsten gick hem till Sverige!!! Och det var helt rätt låt som vann!!!
Så nästa år sitter man där, på ESC 2013-final i Sthlm!!! Eller vart det än blir...I Sverige iaf!!!=) Har varit en gång tidigare, år 2000 och det är en upplevelse må jag säga - en grej man aldrig glömmer!!!
Så nu sitter man och väntar på att få reda på när biljetterna släpp, måste håll sig uppdaterad!!! För biljetterna lär gå åt som smör i solsken....Därför hoppas vi på att det blir i nya Nationalarenan i Solna som rymmar ca 60 000 pers.!


Yey - säger jag bara och stort GRATTIS till Loreen och "Euphoria"!!!

//J

Mycket som hänt...

...i mitt liv de här senaste veckorna, jag vet inte ens vart jag ska börja nånstans!

Kan ju börja med att berätta att jag bytt jobb, igen!!! Även om jag trivdes jättebra på fritids, även om det oxå tog tid, så har jag slutat där och gått tillbaka till mitt "gamla" jobb...Jag sökte och fick moderskapsvikariatet, jag blev jätteglad, för det hade jag inte räknat med alls!!!
Så nu är jag tillbaka på Klaralund, och allt är som vanligt igen, jag trivs bra där!!!
Fast det kändes verkligen jättetrist att behöva sluta på Tärnan, för jag gillar barnen jättemycket och så klart kollegorna, det finns några riktigt härliga godbitar där!!!=) Men stan är rätt liten, så vi borde kunna hitta en chans att kunna träffas ändå...=)
Avslutade iaf med en härlig middag på ÅSS i Västra hamnen med en supergod planka med oxfilé som satt som en smäck, mört och rart, kniven gled rakt igenom...Riktigt härlig!!! Och en superhärlig kväll med det bästa sällskapet!!! Saknar Tärnan...
Men det känns riktigt bra att vara tillbaka på Klara oxå, snacka tudelad!!! Aldrig är man nöjd...=)

En annan sak är att jag dagligen går omkring och oroar mig för mig mage, att jag ska bli så där urbota dålig igen...tänker på vad jag stoppar in som kan göra att jag får så där ont i magen...och jobbigt blir det vid lite festligare tillfällen då man kanske vill dricka något gott, kanske ett glad rött till nån god maträtt, det kan jag lova INTE funkar...Så när vi firade av S på Klara som går i pension till hösten, så undvek jag den goda drycken och höll mig till något som jag gärna vill tro är lite bättre för magen, öl!!! Kan lova att det var rätt gott det oxå...mmm en kall en...=)

Nästa vecka är det dax för en av de tyngsta grejorna som hänt i mitt liv den senaste månaden, farmors begravning... En dag fylld av sorg...Men jag är glad att hon fick somna in på det sättet hon gjorde, lugnt och stilla utan nån längre utdragen sjukdomstid...Nu har hon ro, det är det viktigaste!!!

xoxo
//J