Hoppas på en bättre...

...deltävling i Melodifestivalen än de som varit. Utbudet av låtar har inte hållit den toppkvalitet som jag vet att vi kan hålla, så därför är jag lite besviken!!! Många bra låtskrivare, men ändå ingen som lyckats hitta just den rätta Eurovisionslåten...Och visst gäller det att hitta rätt artist oxå, kombinationen är a och o!

Så lördagkvällen blir i soffan med Melodifestivalen och datorn, ev en film om man orkar...Förkylningen är nu i sitt esse och har mig i sitt järngrepp. Huvudet känns tungt, bihålorna ska vi inte prata om...och en begynnande hosta...Snacka om att tycka synd om sig själv!!!=) Men om ingen annan gör det så måste man ju göra det själv...
Dagen har bestått av det vanliga en lördag: städning, tvättning, diskning, plockning...Det gamla vanliga helt enkelt!!! Att-göra-listan är lång, och tycks aldrig minska...Även om jag lyckas bocka av några punkter så kommer det dit fler...Tar aldrig slut!!! Jag tycker att jag bara plockar och plockar och plockar men ändå så syns det inte...Sånt gör mig stressad, och irriterad. Jag är lite av en pedant, men det verkar inte så hemma hos oss...Undrar om det kan bero på att den jag bor med, gullet mitt, inte är pedant??? Kan ha lite med saken att göra...Och att ha två katter och en hund gör kanske inte saken bättre heller!
Men det är ju ett val jag har gjort, bara att leva med!=)


Ska försöka komma ut en sväng med lillskrutt, även om inte jag orkar så måste han ut....Så det är bara att pallra sig ut det, oavsett sjukdomar, väder o dyl.
Önskar nu Er alla en riktigt bra lördagkväll!!!

xoxo
//J

Inte nu igen...

Blir så trött på att hela tiden gå på halvfart, att aldrig vara helt frisk!!!

Har en längre tid lidit av en olidlig smärta i hälsen och i armbåge, men som jag äntligen börjar få bukt med, med hjälp av antiinflammatoriska tabletter samt fysioterapi. Det är verkligen guld värt, det är så oerhört skönt att få denna behandling och när det även märks skillnad så blir jag ju dubbelt så glad!!! Det blir ju betydligt lättare att träna bland annat, och att sova blir ju lättare när man inte har smärta...
Men som att det inte skulle vara bra med det, så har jag än en gång åkt på förkylning!!! Det var ju inte så många veckor sen som jag hade förkylning...Halsen känns rivig och svidig, täppt och kittlig näsa och en begynnande hosta...Vet inte hur mycket jag ska orka med egentligen????

Men för att se ljusningen i det hela så har jag en händelserik vår framför mig:

12 mars: Partaj med jobbet
26 mars: Partaj med jobbet/kommunen
1-3 april: Tjejträff i Djurås, Dalarna
15-22 april: Semester, spenderas i Vasa, Finland
30 april: Partaj hos J & N
3-11 maj: ensam hemma då sambon åker till N.Y på "fotostudie"=)

Jo som sagt, det händer en hel del att våren kommer att gå väldigt fort!!! Bara att se fram emot sommarsemestern...=) Undrar när man ska ha semester igår??? När ska ni ha semester???=)



Ser det inte ljuvligt ut??? Man kan ju inte annat än att längta!

xoxo
//J


Strength

You are Strength

Courage, strength, fortitude. Power not arrested in the act of judgement, but passing on to further action, sometimes obstinacy.

This is a card of courage and energy. It represents both the Lion's hot, roaring energy, and the Maiden's steadfast will. The innocent Maiden is unafraid, undaunted, and indomitable. In some cards she opens the lion's mouth, in others she shuts it. Either way, she proves that inner strength is more powerful than raw physical strength. That forces can be controlled and used to score a victory is very close to the message of the Chariot, which might be why, in some decks, it is Justice that is card 8 instead of Strength. With strength you can control not only the situation, but yourself. It is a card about anger and impulse management, about creative answers, leadership and maintaining one's personal honor. It can also stand for a steadfast friend.

What Tarot Card are You?
Take the Test to Find Out.

 


Ska inte klaga på att jag aldrig äter ute...=)

Helgerna försvinner i rasande fart!!!
Känner inte att jag hinner vila och slappna av riktigt, tiden bara rusar förbi och jag hinner liksom inte med...
Denna helg har varit om möjligt ännu mer intensiv än nån annan helg...

Började med middag på Dinos i fredags i goda vänners sällskap. Var tänkt att vi skulle avsluta kvällen hos oss med lite Wii-spel men när vi kom närmare hemåt så insåg vi alla att tröttheten var mer påtaglig än frånvarande, att vi gav oss för kvällen. Det var en trevlig kväll, men fruktansvärt skönt att komma hem och lägga sig ner i sängen!=) Måste bara tillägga att förrätten som jag valde var helt gudomlig, hade helt klart kunnat äta bara den: vitlöksbröd med aioli! Jag vet, låter som en trist och vanlig förrätt men den var verkligen jättegod!!! Sen Dinos biffburgare, med pommes och chilibearnaise - gott så det förslår! Och så gammeldags vanlijglass med chokladsås och varma hallon...Toppenkväll helt enkelt, fast med en överfylld magsäck...=/



Lördagen började ändå rätt tidigt med en morgonpromenad med Bilbo, sen fixade jag iordning frukost till mig och sambon, som dagen till ära var ledig. Lugn frukost framför tv'n innan det var dax för dagens göromål. Städning, tvättning, diskning...För på eftermiddagen var det dax för mig att göra mig iordning för en kväll med tjejorna, med början på Park för lite middag. Rysk kryddoxe blev det, och jag ångrar mig inte alls, riktigt gott!!! Avslutade med lite glass och chokladsås, det är ju aldrig fel det heller!!!=)
Fortsatte i puben, med några goa drinkar innan vi begav oss till Arken för lite "dancing". Funderade ett tag på om vi skulle ta och åka hem, för det var rätt slött på Arken igår...Men sen träffade vi på några andra trevliga människor och stämningen blev lite mer underhållande!
Men vid två-tiden gav vi upp, och min underbara sambo kom och hämtade oss - tack älskling!!!<3



Söndagen har varit seg, som sig bör efter en lång kväll ute. Lite serier och så klart deltävling 3 i Melodifestivalen. Som även denna gång inte fått mig övertygad om att vi kommer att lyckas hitta en låt som kan platsa i Eurovision Song Contest...Eric Saade ligger väl bäst till hittills...Återstår att se vad deltävling 4 har att komma med!=)

Och mer snö kommer det ner oxå...=(



Önskar Er en fortsatt bra söndagkväll!
//J


Alla Hjärtans Dag <3

Idag är det stora kärleksdagen och jag vill idag, mer än någon annan dag, sända extra tankar till mina nära och kära!



Måndagen/alla hjärtans dag har spenderats på jobbet och hos veterinären. Och iskallt har det blivit oxå!!! Vaknade imorse och insåg att det var -22grader ute, hur kul är det att gå ut med hunden kl. 06.15 när det är så kallt??? Inte alls kul, men vad gör man? Han måste ut helt enkelt, bara att sätta på sig massa kläder och knata ut!!!
Och idag var det även dax för rabiesblodprov - så nu är det bara att hålla tummarna för att vår älskling utvecklat antikroppar!!! För då blir det snart ett Sverigebesök, och det ska verkligen bli spännande!!!
Men det var inte det lättaste att ta blodprov heller...Bilbo är som matte: ådrorna drar sig undan och vill inte ge ifrån sig något blod...Tog sin lilla tid, och många omstickningar, stackars Bilbo var helt slut!!! Men sen var han sitt vanliga glada jag igen, som om ingenting hänt!=)
Så, håll tummarna nu!!!

Ha en fortsatt bra Alla Hjärtans Dag!
<3

xoxo
//J


SingStar - ett bra sätt att umgås på!!!

Iaf tycker jag det! Vi hade en jättetrevlig kväll med massa SingStar och massa härligt snack. Efter ca fyra timmars sjungande gav vi mer eller mindre upp, alla låtar hade vi gått igenom, vissa fler än en gång och rösterna började känns lite whiskeyhesa...Så vi avslutade kvällen med att prata istället, hur trevligt är inte det då???
En kväll som jag gärna gör om snart igen!!!



Och söndagen spenderas i soffan med Melodifestivalen, deltävling två och lite serier. Och födelsedagskalas ska jag oxå hinna med täntke jag!!! Och planering...Kan nog få dagen att gå helt enkelt!
Imorgon är det Alla Hjärtans Dag - hur ska ni "fira" den???
Trevlig söndag!!!

xoxo
//J


Fundersamma funderingar...

Äntligen fredag!!!
Tänk att det ska vara så himla skönt att bli lite ledig, komma ifrån vardagen några dagar...Rätt så tufft på jobbet för tillfället, eller som vanligt kanske man ska säga...Tycker det inte går en dag utan att känna, eller fundera på, om det är rätt för mig...Är det där jag ska vara??? Är det så man ska känna på jobbet? En sorts klump i magen, att aldrig veta om det man gör är det bästa, rädslan över att bli ifrågasatt över något man gjort...Behöva stå till svars för varenda steg man tar...
Jag har alltid tyckt att jag är bra på det jag gör, för annars skulle jag aldrig ha utbildat mig till det som jag är, fritidspedagog. Jag tycker jag har bra hand med barn, att jag kan få dem att känna tillit och förtroende för mig, se mig som en förebild. Lära dem bli självständiga individer med hjärtat på rätta stället, veta rätt och fel. Men de senaste månaderna har jag verkligen börjat tvivla...och jag vet dock inte om det är mig själv jag ska tvivla på, eller om det är något annat som är galet...

Ja, så är det...Måste helt enkelt fundera lite mer!!!

Ikväll var jag och såg en musikal, som heter Daniel Drömtydaren. Åländska barn och ungdomar som gör en enorm sång- och skådespelarinsats, riktigt bra!!! Det gick rysningar längs ryggraden vid ett flertal tillfällen, och tårar brände bakom ögonlocken, för att det var så fint, så bra!!! Jag är jätteglad över att jag följde med min svägerska och hennes dotter.

Avslutar kvällen med Let's Dance och Parlamentet, en stor kopp thé och kanske lite popcorn...=)

xoxo
//J


Akillestendinit och Tennisarmbåge

Den här veckan har besått av en massa läkarbesök! Jag funkar så här, jag har enorm telefonskräck, ogillar verkligen att ringa till folk, vilket de flesta vet...Så när jag väl tar tag i saken och ska ringa till läkare, optiker, veterinär etc så gör jag allt på en gång!!! Vilket innebär att jag får en massa saker inplanerade ungefär samtidigt...Men då har jag det gjort, så tänker jag!!!

Har nu en längre tid haft en så olidigt smärta i armbåge och hälsena, dragit ut på det genom att äta Burana och smörja med Voltaren Gel eller Ibumetin men inget av det har gett nån effekt. Så nu kom jag äntligen iväg till läkare, och jag är som vanligt väldigt skeptisk när det kommer till läkarfolk. Men jag träffade en trevlig ung man som tog mig på största allvar, vilket kändes väldigt befriande och bra!!! Så nu är det konstaterat att jag har tennisarmbåge i höger armbåge och en akillestendinit, alltså hälseneinflammation på  vänster fot. Så nu äter jag en massa starka antiinflammatoriska tabletter och ska på börja fysio för hälsenan. Tabletterna innebär dock att min mage helt slogs ut, vilket jag inte trodde för jag ätit såna tabletter förr men igår kunde jag knappt stå rakt för så ont i magen hade jag. Så nu äter jag även medicin för att motverka magsmärtorna. Mycket tabletter blir det!!!
Men förhoppningsvis hjälper det och jag blir bra i armbågen så jag slipper ta en kortisonspruta i armen, det skulle jag verkligen ogilla!

         



Och dagens inplanerade möte var hos farbror gynekologen, som jag egentligen hade kunnat skippa för han sa mig inget nytt som jag inte redan visste. Så det var rätt bortkastad tid - men nu är det över, för denna gång iaf och jag behöver inte dit på ett tag...Känns skönt på sätt och vis, men samtidigt lite trist att veta att de nu inte kan göra mer i dagsläget...Smällar man får ta och acceptera bara! Det blir att ligga i bara...=)

På återseende!
//J





Helgen passerade snabbt förbi!

Helgen började tidigt i lördags med tidig uppstigning för att hinna fixa det sista och äta lite frukost innan det var dax att åka iväg till Birka Paradise, för helgens kryssning i sällskap med Maria och Henke.
Väl ombord på båten och installerade i våra respektive hytter så tog vi oss an båten, måste ju gå och kika lite på renoveringen som genomfördes när den låg på dock. Lite småändringar här och var, men inte så mycket mer. Paradise ser ut nästintill som den brukar, tyckte jag...=) Började dagen med en Latte och en ciabatta med ost och skinka, för att sen gå på de starkare dryckerna! Dagen började perfekt helt enkelt!
Sen var det så dax för lunchbuffé och något hungriga begav vi oss till Grand Buffe, som det så vackert heter. En snabb koll på maten för att konstatera att utbudet inte var det största, och inte det bästa...för en kräsen kvinna! Har ätit bättre buffé om vi säger så, så den är jag lite missnöjd med, tyvärr. Annars så var kryssningen helt till belåtenhet, väldigt trevlig med mycket goda drycker!!! Och så klart mycket trevligt sällskap!!!=) Och även om kvällen kanske slutade tidigare än vad vi tänkt, så är iaf jag nöjd!
Bjuder på lite bilder:
           

Tyvärr blev söndagen inte den bästa i mitt liv, men det är sånt som händer. Bara att fortsätta livet helt enkelt, och hoppas på det bästa...Många tårar, mycket funderingar...Jobbigt!

//J

På lördag är det dax!!!!

Då börjar vårens stora höjdpunkt - Melodifestivalen!!!! Som jag har längtat, ända sen förra året!
Jag erkänner, jag är "a big sucker for Melodifestivalen"!!! Alla deltävlingar, alla låtar, all underhållning och all bra musik som det faktiskt är - några av Sveriges största artister och Sverige har många bra sådana!!!! Och suveräna låtskrivare, så iår tycker jag väl att vi borde få till det!!! =) Gäller bara att hitta just den där rätta låten, som sticker ut liksom!!!
Och iår tror jag även att jag kommer att få sällskap under Eurovision Song Contest - har hittat mig en likasinnad som gärna vill spendera den kvällen med mig, och det är jag tacksam över! Det är ju mycket roligare om man är fler som tittar tillsammans, tycker jag!=)
Nu behöver jag inte fundera på vad jag ska göra på lördagar framöver - som att jag skulle behövt det ändå...Typ alla helger fram till maj är fullbokade, hur det nu kan komma sig...That's life!!!=)



Och imorgon är det fredag, och sen är det lördag vilket innebär KRYSSNING!!!
Ser så fram emot det - en, eller några stycken Spanish Coffee tror jag kommer att slinka ner i min strupe!

xoxo
//J