Tillbaka till utgångspunkten!

Regn regn regn och regn - borde man väl vara nöjd??? Ja, jag för min del är nöjd iaf, nu får det gärna komma sol och värme igen. För i och med att regnet kom så försvann även värmen, och det gillar jag däremot inte! Visst, det behövdes regn, det säger jag inte emot men värmen behöver väl inte försvinna för det!!! När man måste sätta på sig strumpor och långbyxor tycker jag att det gått lite för långt - jag vill fortfarande ha mina shorts och bara ben ett tag till!!!

Veckan hos föräldrarna har gått hur fort som helst, men som att jag har hunnit göra något för det då... Nä det är jag nog för lat för, har mestadels bara varit hemma med mamma och pappa, men det är ju klart, jag vill ju gärna umgås med dem oxå när jag väl är hemma. Man vet ju aldrig när det blir nästa gång!!!;-)
En tripp till stan(Sthlm), lite shopping på Eurostop, besök hos farmor och småfix och doningar här hemma. Så jag är nog nöjd ändå, det var ju semester jag hade!!! Och hade folk varit intresserad av att träffa mig så hade det bara varit att komma förbi, alla vet ju vart jag är!!!=)

Men nu bär det snart av hemåt igen - imorgon är det dax för jobb! Känns lite underligt...inte riktigt pigg för att gå tillbaka till arbetet än men det ska nog gå bra. Lite pyssel och fix och mys med barnen - det är ju iför sig aldrig fel!!!=) Och så får vi se vad den här veckan mer att har ge...Kanske nån liten tur till stan, det är ju ändå Rockoff. Och så ska jag träffa en "gammal" klasskompis från högskolan, som är på sitt årliga besök på Åland - alltid lika trevligt!!!=)
Så ja, nog ska jag väl få veckan att gå, det tror jag nog. Veckorna ska jag väl säga, fyra veckors jobb och sen är det semester igen! Så jag har ju något att se fram emot, det är ju aldrig helt fel!!!=)
Hoppas att Ni alla har en förträfflig söndageftermiddag och kväll - själv ska jag alldeles strax sätta mig i bilen och köra iväg, och hoppas att det inte är så fruktansvärt mycket folk som ska över Ålands hav ikväll...=/
På återseende!
//J


Eclipse!

Äntligen var det dax för mig att se tredje delen i Twilight-serien, Eclipse!!!
Och vilken underbar film sen - helt otroligt vacker!!!
Kom på väldigt sent att jag skulle läsa böckerna, efter att jag sett första filmen men att läsa dem efter att ha sett filmerna har inte stört mig alls, de har varit lika bra ändå. Men den tredje boken, läste jag innan jag såg filmen och det förstärkte bara intrycken mera!
Jag är så djupt imponerad av storyn, bilderna, skådespelarna - jag håller dessa filmer som bland tidernas bästa filmer!=)
Jag får en sån härlig känsla i mig när jag både läser böckerna, och ser filmerna - blir en som nykär tonåring som svävar bland molnen, men vilken härlig känsla sen!
Bara väntar på att den nu ska komma på DVD, om inte annat så kanske jag till och med går och ser den på bio igen, vem vet??? Det finns inte många filmer som jag känner så här för, och därför blir jag alldeles lyrisk!
Men vem kan motstå en vacker kärlekshistoria??? Och den är både vacker, händelserik och kärleksfull, minst sagt!!!
Om ni inte läst böckerna eller sett filmerna så rekommenderar jag er verkligen att göra det - jag lovar att ni inte kommer att ångra er, det gjorde definitivt inte jag!!!!=)

     

xoxo
//J


Sommar, sol och semester!

Ja, sommar har vi ju haft, det kan man ju inte sticka under stolen med och vilken sommar sen!!! Varmt och skönt, ibland kanske lite för varmt...men inget som man inte kan återställa med ett dopp i havet! Och så skönt det är att slänga sig i vattnet, vilken känsla! Huvudet måste ner under för att bli normalt, eller så normalt som det nu kan bli...Man blir så tung i huvudet när det är så varmt, iaf jag...Speciellt när man inte kan sova ordentligt för man håller på att få värmeslag! Men det är bara att bita ihop och drömma om annat...framtiden bland annat...=)

Och så är då sommarens stora projekt avslutat - Bentes sommarteater avslutades igår med en storslagen föreställning, och en supergod middag på Rusells. Det har varit suveränt kul och fruktansvärt lärorikt att vara med i denna uppsättning, jag har nog vuxit lite som människa och fått ganska gott självförtroende, har fått höra så många fina ord av så många människor, och det värmer så klart!!!
Helgen förgylldes av besök av Mi, Daniel och Linnea - så trevligt att ha dem hos oss i några dagar, kom snart igen!!! Ett besök i "stora staden", massa dopp i havet, teaterbesök och en heldag på Föglö hos Maria - hur bra som helst har vi haft det, och inte en minuts tystnad nästan. Linnea kan det där med att underhålla!!! Go'tjejen - bestämd ung dam verkligen!!!
Och idag har jag påbörjat min semester, iaf en vecka ledig utan planer!!! Tog första båten hem till föräldrarna, tror jag behöver en veckas relax för att landa lite efter en hektiskt vår och sommar, för att orka komma på jobb igen...Men jag har ju ännu några veckors semester att se fram emot lite senare i augusti!!!=)
Men just nu är rastlösheten ganska stor...svårt att komma till ro och bara vara...tar väl nån dag att landa antar jag...Ordnar sig nog, snart ligger jag bara här och orkar inte göra någonting alls! La mig ner i solstolen en stund, med lite sudoku och det var rätt avslappnande...så det blir säkert en del sånt den här veckan om vädret håller i sig. Ska väl hälsa på farmor oxå, en sak som åtminstone är planerad. Och, en sak till: Eclipse!!! Den ska jag se innan jag åker hem!!!=)

Nu tror jag minsann att jag ska överraska mina föräldrar med lite middag, det förtjänar de tycker jag!!!
Önskar alla en trevlig fortsättning på dagen och veckan!
Kram kram
//J

Stenskär!!!

Måndagen betydde ledig dag från teatern, vilket innebar att vi stack iväg till Stenskär för att hälsa på Saga. Vilken underbar dag - massa sol, bad, god mat och dryck och massa härliga skratt!!! Kan inte ha det bättre än så tror jag...
Vet att jag flera gånger under dagen önskade att jag oxå hade en stuga där man kunde vara såna här solvarma dagar, en stuga dit man kan dra sig när verkligheten blir för mycket...Jättemysigt ställe, verkligen!!! En kanondag, som jag gärna gör om snart igen!

           

Idag gör sig verkligheten påmind återigen - teaterföreställning ikväll...Hoppas på mer publik än i helgen, det känns roligare när det är fler som tittar, man går ju igång på det lite!!!=) Så nu hoppas jag, trots värmen, att ni tar er till Bentes ikväll, eller på onsdag, torsdag eller fredag, eller söndag oxå för den delen - många härliga skratt utlovas!!!
Skulle egentligen ta mig ner till stranden, men hur kul är det egentligen att åka till stranden själv??? Jomenvisst, har jag bok med mig men ändå...sällskap är ju alltid trevligt! Och jag känner, att idag är jag på ett sånt där för j-ligt humör, som gör att jag skäller på sambon utan anledning, för det är ju inte hans fel egentligen...det är jag som är så ego, som inte kan hitta på att göra nåt själv, som bara sitter här och tycker synd om mig själv i min ensamhet i värmen...Borde bara ta mig i kragen(har förvisso ingen tröja på mig, för det är det alldeles för varmt för) och åka ner till stranden - hur svårt kan det vara!!!! Men tiden går, snart måste jag ändå hem och laga mat för att jag ska hinna äta innan jag ska iväg på teater...bara en massa tider att passa...och så har man semester...=/
Man får se till att njuta av de småååå sakerna bara!!!
//J

Årets varmaste helg...

...kan man ju nog säga att det har varit!!! Jag gillar värmen absolut så detta är ju himmelriket, men nog skulle det väl vara liiiiite skönt med en regnskur och lite åska??? Mysigt om inte annat!!! Eller nja...jag är ju inte så förtjust i åska och blixten egentligen men som det är just nu så behövs det...Men det kan vänta iaf en vecka till, tills alla föreställningar är över och jag åkt hem till mamma och pappa för en vilopaus!!! Och så kan man ju hoppas på att brorsan med familj kommer då så jag får mysa lite med dem oxå...=)

Helgen har varit bra, har mamma och pappa på besök och det är alltid trevligt!!! Mindre trevligt förståss när det är +32grader inne i vår lägenhet men det är bara att bita ihop och stå ut - har inte så mycket andra val!!! Tur är att man kan ta sig ner till havet och doppa sig, då blir man iaf avsvalkad för stunden...
Föräldrarna var och såg mig på scenen igår(lördag) och de var stolta och tyckte jag var jätteduktig, är jätteduktig! Känns kul att höra!!!=) Alltid lite speciellt när ens föräldrar ska komma och se...
Idag har hela dagen spenderats på Bentes, två föreställningar och det har nog varit som i en gryta där idag!!! Puh, så varmt vi har haft det! Men det har gått bra, två föreställningar tar dock ganska mycket energi så just nu är energinivå låg...=/
Men imorgon är det "ledig" dag, och den ska spenderas på sjön, eller nästan...=) Ska till en jobbarkompis som har en stuga på Stenskär och där ska vi vara hela dagen!!! Picnickorgen ska packas med mat och vin!!!! Det ska bli såååå härligt!=) Ser verkligen fram emot det, har längtat efter det länge eftersom vi pratat om det i flera år. Och nu äntligen så blir det av!!!
Och på torsdag, då kommer bästaste MI och Daniel och Linnea!!!=) Vi ska mysa, gå på teater ska de göra...Sola, bada och umgås!!! Härligt härligt!!!=)

Nu blir det återstoden av fotbollsfinalen, 0-0 fortfarande mellan Holland och Spanien, spännande värre!!!=)
Kram på Er!
//J

Sommarteater på Bentes!=)

     

Lite smakprov på vad som händer och sker på Bentes i sommar - jag tycker absolut att ni ska ta er dit och titta, tror att det kan vara värt det! För ett gott skratt förlänger livet, som det heter!=)
http://www.nyan.ax/nyheter/?news_id=54534&news_instance=2

Det var iaf en toppen premiär och jag är jättenöjd, speciellt efter att ha läst recensionerna i Nya Åland! Det var väl det som jag bävade mest över, recensionerna...men efter att ha sett/läst, iaf Nyans så är jag nöjd och stolt över mig själv, och så klart hela ensemblen - vi är ett bra gäng!!!=)
Efter premiären blev vi bjudna på middag på Rusells och det var en toppenkväll verkligen! Mycket nöjd och belåten åkte vi hem vid halv 2. En bra kväll helt enkelt - vädret var på topp, premiärnerverna lugna trots allt, god mat i trevligt sällskap!

xoxo
//J


Huvudvärk och halsbränna...

...inte en kombination att rekommendera!!!

Det var länge sen jag hade halsbränna, och jag trodde verkligen att jag hade blivit av med den men tydligen inte...Mitt liv är kanske i det stressigaste laget för tillfället, men det är självförvållat och förhoppningsvis lugnar det ner sig lite nu...=)
Snart är det dax för premiär - och det underliga är att jag inte känner mig ett dugg nervös!!! Fast det kanske utvisar sig i huvudvärk och halsbränna istället för nervositet - kan vara!!! Men som sagt, förhoppningsvis lugnar det ner sig lite nu, när det snart är premiär och jag får semester!!! Japp, en dag kvar sen är det semester, efterlängtad semester!!! Ska bli skönt att bara vara...behöver det, tröttheten är olidlig för tillfället! Sova, njuta, bara vara...Så skönt!!!
Nu borde jag ta mig i kragen och faktiskt ta mig ut på en liten promenad, tror ni det kommer att funka??? Vi får väl prova och se!
Kram och god natt!
//J


Midsommar 2010

Årets midsommar är alltså över och den firades i år i Tällberg, Dalarna. Det är i stort sett så att vi har alltid misommar planerad inför kommande år, det är den helgen som vi faktiskt försöker att samlas, alla vänner som är bosatta runt om i Sverige/Åland. Enda chansen att träffas för många av oss... Så i år var det återigen dax för midsommar hos Mi i Tällberg. Och som alltid är det lika trevligt att vara där!!! Förutom några små missöden, som alltid är och alltid kommer att vara så är det en superduper midsommar!!!
                               

Men som alltid när det är ett megastort gäng som samlas så är det oftast samma personer som fixar och donar medan andra bara kan sitta på rumpan och njuta och sedan sätta sig till dukat bord. Och efter att ha firat midsommar på detta sätt i flera herrans år så tycker man ju att man borde veta bättre - men nä, det är återigen samma personer som fixar och donar! När ska det bli ändring på det här då???? Ja, kanske när vi har fattat att vi oxå kan ligga ner och bara njuta...=)
Och små missöden ja...mmm det är tydligen så att så fort som jag säger ifrån på något sätt i något tillfälle så upphör vänskapen med den "drabbade", det är inte första gången detta händer och säkerligen inte första. Så man tycker ju att jag borde ha lärt mig där oxå men nä, inte det heller...men är det så att jag inte får säga ifrån, att jag inte får säga vad jag tycker??? Det är ju väldigt underligt när alla andra får det...Fast jag bryr mig väl, jag har en tendens att ta åt mig...det är väl det som är mitt stora problem, ska helt enkelt strunta i vad andra säger och tycker om mig...Men det är ju lite svårt, eller???

Men som sagt, midsommar var en superduper helg för jag fick vara nära mina allra närmsta vänner under en hel helg och det är ljuvligt!!!=) Stort plus att få gosa och mysa med alla barnen!!!
//
J