Migrän...

...på kommande! Så känns det iaf, men jag hoppas att det går över för jag vill verkligen inte bli liggande hela dagen...fast förvisso, det är ju rätt skönt det med!=) Usch så lat man kan vara - det här är verkligen inte vad jag behöver!m Men har man huvudvärk så har man, inte så mycket man kan göra åt mer än att ta en tablett och hoppas på det bästa! Men än så länger verkar inte nån tablett...
Sova kanske, det kanske är bra...



//J


Dansfeber!!!

Ännu ett program i mitt tycke - hur kul är det inte att se en massa kändisar "göra bort sig" och framföra massa dansmoves från olika filmer, vissa bättre än andra må jag säga! Men jag skrattar så jag gråter, det här är verkligen något för mig, det är underhållning på hög nivå!=)

Se hela bilden  Se hela bilden                         Se hela bilden                 








Jag är ju stor fantast av musikaler, sång, och musik och dans tillhör väl några av mina favorithobbies - älskar att gå och se musikaler, konserter, se filmer och dylikt. Sjunger gör jag massor, kanske inte alltid bra men w-t-f, who cares? Det är ju roligt ju!!!
Borde nog ta fram Singstar, få utlopp för lite känslor - hmmm det låter som en bra idé!

Helgen har snart passerat förbi, veckorna går sååå fort! Redan har en vecka på semestern gått, snart är den ju över...Har ju fortfarande lite saker som jag tänkt jag skulle göra....får väl se om det sker! Måste försöka hitta mig ett par inneskor iaf, det är ett måste när jag ska börja på Zumba! På torsdag smäller det, snacka om att längta! Men först är det boxercise som gäller, på måndag och det ser jag oxå fram emot, det är dax nu...Har varit alldeles för lat, alldeles för länge! Nu blir det förhoppningsvis ordning och reda på torpet!=)

 


Och vet ni vad, tisdag 7 september börjar det: Idol 2010!!!!

Ha en fortsatt trevlig söndag!=)
//J


Blodprov...

...det har man varit iväg och tagit idag. Det gick smärtfritt, som vanligt! Jag är helt orädd när det kommer till såna saker, det bekommer mig inte alls att bli stucken...tvärtom är det för min kära mor, hon är helt fascinerad över att den rädslan INTE förts över till mig, för hon är så skräckslagen verkligen. Och det kan jag säga er, att det är inte så kul att vara nålrädd när man haft cancer och går under annan behandling nu, där hon ska ha sig en spruta varje vecka...Snacka om desperation när det börjar närma sig!
Tänker på henne varje måndag, när jag vet att hon ska ha sin spruta och hoppas att det ska lindra något i hennes smärta och rädsla!


Ikväll blir det femårskalas i stan, Jannes kusins tvillingar fyller år och det ska ju så klart firas med pompa och ståt! Så det blir smörgåstårta ikväll, tror jag minsann...=) Och på söndag är det 9-årskalas - ja jag säger ju det, nu är det bara kalas på kalas fram till typ november!!! Och massa annat  skoj förhoppningsvis...=)
Nu ska jag dra iväg till jobbet en sväng, har lite saker som jag måste lämna till köket, kanske att de saknar sina skålar...=/
Måste bara väckas vovvsingen först, han ska få komma med och åka lite bil!=)

 Önskar alla en fortsatt trevlig fredag - äntligen fredag!!!
Kram kram
//J


Choklad- och marängtårta =)



Denna ljuvligt goda Choklad- och marängtårta kommer från Maries tårtor i Hammarland, Åland.
Den är helt enkelt gudomlig - men mäktig! Och populär något så vettlöst...Maries tårtor över lag är väldigt populärt, hon är duktig som få och jag avundas henne enormt - jag vill oxå kunna!!!
Den kostar lite, men den är värd varenda euro vill jag lova!!! Kanske att man har tillfälle nån gång att beställa en sådan, något speciellt tillfälle...;-) Hoppas kan man ju alltid!
Och jag åt den igår...mums, vad gott det var!!! Och så är det ju så där, man ska BARA ta en bit...jag var tvungen att ta en liten till...för den är ju bara så GOD!!!
*smaskens bara värre*
//J


Bara en sån dag...

Idag är en sån där dag som inte är så bra, en sån dag när man helst bara vill lägga sig ner i sängen igen och dra täcket över huvudet...En sån dag när det inte är långt till tårar, så man ska passa sig för vad man säger eller gör...En sån dag när jag egentligen behöver vara nära mina nära och kära, men de är alldeles för långt bort för det...En sån dag när jag känner att jag inte har en enda vän i min närhet, när jag egentligen vet att det inte är så...Bara en sån dag helt enkelt!
Sömnen tryter, börjar sympatisera med småbarnsföräldrar, kan tänka mig hur det känns att ha en nyfödd hemma...för att ha en valp är inte heller det lättaste och tålamodet tryter...jag vill inte, men det gör det bara...sur och grinig och irriterad, han lyssnar inte och är fullständigt envis och bångstyrig - kanske för att han har en egen vilja och jag en annan???
Däremellan är han så klart världens goaste och mysigaste! Snacka om tvärvändning...

Vet att får jag bara sova så ordnar sig allt, då är tålamodet på topp, jag är på topp och allt är på topp...Mycket hänger och faller på sömnen...varför är den så viktig???
"Sova bör man annars dör man - sova gör man, ändå dör man!"

Piss-dag helt enkelt!
//J

Bus-Bilbo

Måste bara lägga in några fina bilder på vår fina vovve - han är helt ljuvlig! (Förutom när man själv vill sova och han är väldigt pigg...) Han är en riktig liten vildbasare, med massa bus och nyfikenhet! Och växer gör han, så det knakar nästan...Kan knappt tro att på de tre veckor som han varit hos oss, så har han vuxit massor, snacka om att det går fort! Men än är de sylvassa tänderna kvar, och de känns om vi säger så...Nån som har råd om hur man får honom att sluta nafsa??? (Gör detta när han vill leka, är exalterad etc.) Vill ju så klart inte att han ska bitas liksom...men än är han ju så liten...








...energin försvann, puts väck!

Absolut skönt med semester, behöver det säkerligen, få nya krafter...Känns som jag är ut-tömd på idéer och vet inte i vilken ände jag ska börja...Men förhoppningsvis ger det sig under semestern, och jag ska hitta tillbaka till "mig själv".
Igår var det fullt upp: safta och koka äppelmos, det tar sin lilla tid! Fick en massa idéer i huvudet, om att baka bullar, bröd och stoppa i frysen att ha under hösten när man kanske inte har lika mycket tid. Det kommer ju lite födelsedagar här i höst, så det kan ju vara bra att ha något hemma ifall nu någon skulle få för sig att komma över. Men idag har orken liksom runnit ur mig, fast det idag borde vara en ypperlig dag för bakning, då det regnar mest hela tiden. Men jag har en huvudvärk som gör sig påmind, ett konstant molande...lite jobbigt, men det går väl över!=)

Annars så känns det rätt skönt att bara vara hemma, fast lite sällskap skulle ju inte vara fel...eller att bara göra något..Men jag har lite att ordna i stan här i veckan, massa barnkalas som vi ska på och lite presenter som måste fixas. Det är nu det börjar, alla kalas i den här släkten. Vi har ett tuff höst framför oss, som varje höst...I stort sett alla i släkten fyller nu på hösten så vi har bara en massa kalas att se fram emot...det är tufft det när man ska försöka trappa ner på sötsakerna, tror inte att det serveras så mycket grönsaker på dessa tillställningar...Det handlar mest om mig och min karaktär i det här läget, och jag kan säga att jag inte har karaktär nog att stå emot...det enda jag kan göra är att ta bara EN!

Se hela bilden







Fortsatt trevlig regnig tisdag önskar jag Er!
//J

Middagsbjudningar på löpande band!

Helgen passerar förbi så fort, tycker inte jag alls hinner med! Snart är hela söndagen förbi och ingenting har jag gjort...eller har jag det??? Tvättat, plockat, fixat och donat - men det är ju såna där småsaker som man gör mest hela tiden, inget som man tänker på vidare mycket, det går av bara farten...Skulle vara trevligt att slippa under en hel dag, undrar jag om det är möjligt? Inte i detta hem iaf - här finns det alltid saker att göra, om man vill...=/
Men just nu tar vi en liten paus, Bilbo har varit helt galen här hemma, vild som heter duga så nu behöver han en liten paus, och det får han endast om matte oxå sätter sig ner...vilket innebär att jag oxå får en liten paus...=)

Borde sätta igång och safta...svårt utan saftmaja faktiskt...men kära sambon är på G och hämtar den, så det ska nog bli lite saft, kanske inte idag, men imorgon definitivt!=)
Igår var vi på trevlig middag i Vårdö - god mat, god dryck och definitivt supertrevligt sällskap! Lite kortspel blev det oxå, och för en gångs skulle så låg jag på topp, både i Plump och Klöver 8 - och bara för att klaragöra: jag vinner aldrig!!! Så jag var ganska mallig när vi spelat färdigt, det tycker jag mig ha rätt till!
Hade gjort en lite dessert som jag tog med mig, kladdkaka med marschmallows. Intressant kombination, men gott!!!=)



Och till råga på allt, så fick Janne under middag igår ett samtal och sen kom han och talade om att vi behövde inte fundera på maten idag heller, för vi blev även inbjudna på middag till några vänner ikväll. Sån lyx har jag sällan, så jag tackar och tar emot, trevligt!!!
Nu fick jag saftmajan, borde egentligen sätta igång...men vi ska ju iväg lite senare, tänk om inte det är klart tills dess då...bättre att vänta till imorgon!!! Då har jag tid på mig, ingen stress alls!

Önskar alla en fortsatt trevlig söndageftermiddag!
//J

Kaffe & umgänge på hög nivå!

Har varit en utomordentligt bra kväll!
På vår lilla promenad med vovven så mötte vi några vänner, som just var på väg hem och sätta på kaffepannan, och så blev vi inbjudna på kaffe. Det kan man ju inte tacka nej till, så promenaden blev lite kortare än planerat, men det är nog rätt bra för vår lille skrutt att inte gå alltför mycket. Så for vi iväg på en kopp kaffe och lite snack - trevligt trevligt! Och så blev man inbjuden på 30-årskalas oxå, det är ju aldrig helt fel!

Och nu sitter jag här, med ett glas rött vid min sida och njuter - för jag har ju ändå semester. Eller nja, den börjar ju inte förrän på måndag men ändå...=) Hade funderingar på att korta ner semestern en vecka, och spara de dagarna till våren men vad då, varför då??? Dessutom har jag ju vikarie för mig, och det känns lite trist att behöva korta ner hennes vik, tror ju hon behöver det! Så jag är hemma, och jag tror nog att jag mot slutet av semester kommer att tycka att det varit för kort iaf! Så jag ska försöka att njuta av mina tre veckor så mycket som det bara går!!!=)

Imorgon kväll bär det av mot Vårdö på middag, något som jag ser fram emot! Lite god mat, kanske något gott att dricka, trevligt sällskap och massa snack - mys på hög nivå!!!=)

//J

...påbörjad semester...

Äntligen fredag, och efterlängtad semester påbörjad!!!
Än har inte rastlösheten slagit till, men jag vet ju med mig att den kommer att komma...förhoppningsvis inte förrän det bara är några dagar kvar tills det är dax att fara på jobb igen...Men det behöver jag inte tänka på på 3 härliga veckor!!! Och inget är inplanerat heller, det är nog det allra bästa det! Fast, jo, det jag har planerat är att SOVA!!! Känns som jag skulle kunna sova minst en vecka iaf, såååå trött....Går över, som allt annat!

Försöker lägg in bilder men det funkar inte som jag vill...så det får bli en annan gång - för nu måste jag rusa!!!
Liten vill ut och kissa!
=)

xoxo
//J



Värmebölja och "nystart"!

Sommaren som vi trodde passerat har åter kommit tillbaka, iaf på visit...men ack vilken värme!!! Det är nästan lite för jobbigt, det är som att gå omkring i en bastu hela dagarna. Det är samma lika ute som inne - stadiga 30grader!!! Och det känns vill jag lova - svetten lackar bara man rör sig, så därför rör man sig så lite som möjligt!=)

Känns som jag kommit igång lite den här veckan med mitt "nya" liv, eller nja...kanske inte...för gottesakerna är fortfarande för många! Hur ska jag få bort suget efter det söta, har försökt med allt!!! Och jag vet ju att jag klarar det, har ju gjort det förr så det borde inte vara några problem...kanske det blir lite bättre när träningarna börjar, har ju varit lite slapp med det i sommar. Men om en vecka sätter det igång: boxercise på måndagar, core på onsdagar och zumba på torsdagar, och däremellan promenader. Men än så länge så är hundpromenaderna korta och långsamma - han är ju så liten än så länge och benen korta och orkar inte så mycket! Men sen, då blir det vi som promenerar massor, jag och min lilla Bilbo! Men det känns bra med träning åtminstone tre gånger i veckan, ska verkligen satsa på det!!! Och som det känns, så ska det nog gå bra för jag gillar träningsformerna. Dessutom har jag ju medlemsskap på Avancia, ska väl utnyttja det nån gång oxå kanske. Ville ju gå på switching...måste se när det skulle passa!!!
Ja tankarna är många, och förhoppningsvis ska det ge vissa resultat, det kan åtminstone inte bli sämre än det har varit i sommar, då jag verkligen släppt allt - ätit det jag vill, druckit vad jag vill, levt för dagen och motion har inte stått högt upp på min lista. Och det har ju oxå gett det resultat det gett...så nu är det bara att ta tag i saken igen, med nya tag!!!=)
Håller tummarna, för mig själv...=)

Önskar alla en fortsatt trevlig helg!
xoxo
//J

Blixtar och dunder!

  

"Blixtar och dunder, magiska under" - ja jag undrar det jag! Även om jag tycker det är rätt så mäktigt och spännade så tycker jag att det är grymt läskigt med åska och blixt.
Inatt lystes hela himlen upp när det blixtrade, var nog länge sen jag sett såna blixtar. Och det höll på bra länge, innan både åskan och regnet kom. Jag satt i sängen och såg ut genom fönstret, helt fascinerad och med en krypande rädsla i kroppen, men jag kunde inte heller låta bli att titta ut - för det är ju ändå rätt vackert!
 Snacka om att vara förvirrad, rädd för åskan och blixten eller inte??? Jag tycker det är obehagligt, det är nog mer rätt ord för det hela!
Och det var ju en rätt så bra avslutning på en kväll i "skräckens" tecken - hade ju varit på "Spökvandring" på Kastellholms slott tidigare på kvällen. Pricken över i:et hade ju varit om själva åskvädret satt igång där - då hade man nog skitit knäck bokstavligt talat! Det var en ruggigt rysligt bra "spökvandring" - rekommenderar verkligen! Och eftersom det är sista vandringen ikväll, så får man vänta till nästa år då helt enkelt och hoppas på att det blir av ett år till...=) Jag tycker iaf att det var riktigt häftigt!

Vill passa på att gratulera min älskade vän Mi på födelsedagen idag - hoppas du får en underbar dag med nära och kära!!!=)

xoxo
//J


Regn, rusk och höstväder!

Ja, det är verkligen vad vi har fått! Jag klagar inte, vi har haft en underbar sommar, om än väldigt kort...Hösten kom så himlans snabbt! Men förhoppningsvis kommer lite av sommaren tillbaka, för en snabbvisit!=)
 
Igår vräkte regnet ner, mer eller mindre hela dagen. Och det är ju rätt så kul när man har en liten valp som ska ut och kissa hela tiden!!!! Lite blöta, men vad gör man inte???=) Det är bara att klä på sig och gå ut det. Men jag även säga att Bilbo är inte så värst förtjust i regnet...det var snabba kissningar måste jag säga!=)
Men idag tror jag han fått något slags bakslag, för idag har pölarna varit många inne...han har ju varit så duktig!!! Får bara hoppas det är en tillfällighet och att det är snabbt övergående. Är det nån som har tips på vad man ska tänka på och göra när man har en liten valp, så tar jag tacksamt emot förslag och råd!=) T.ex hur man får valpen att sova på golvet...jag har lite svårt när han står vid sängkanten och tjuter, gnyr, gnäller och nästintill ylar??? Har provat i bur, har provat i "hundsäng"...mitt hjärta kan inte stå emot!!! Och jag grämer mig själv för att jag inte kan stå på mig...snälla, hjälp mig någon!
Annars är min lilla bebis lekfull, charmig, söt, livlig och trött...=) Och har svårt att vara ifrån matte...blivit en riktigt "matte-hund", till min sambos stora förtret: det är ju han som ev ska jaga med honom sen! Men det ordnar sig nog, han har ju bara varit hemma hos oss i fyra dagar - det hinner ändras med tiden!=)

Annars då, händer inte så mycket i mitt liv för tillfället. Borde ta mig i kragen och komma igång med träningen, men det är lite träligt...Blir säkert bättre bara boxningen och Zumban sätter igång, när jag vet att jag har något att vänta på. Borde kanske ta mig till Avancia, utnyttja mitt medlemsskap - men det tar så emot när det ligger i stan, tar ju lite tid att åka iväg liksom...Bekväm som man är!!! Men ju mer höst det blir, desto mer längtar jag till solen och då kanske jag kommer iväg, iaf till solariet...=O Om jag bokar in en träning på samma gång, är ju bara ett stort plus!!!
Nu blir det soffan en stund innan läggdax, borde försöka komma i säng i tid nån gång men det är svårt...varför vet jag inte, somnar ju nästan på soffan...ja jag vet inte jag...jobbigt är det iaf, när klockan ringer och man MÅSTE kliva upp...

Önskar Er alla en fortsatt trevlig tisdagkväll!
//J

Senaste tillskottet i fam. Andersson/Öhman





Bilderna talar ganska mycket för sig själv!
Mmm det är så, vi har en ny familjemedlem hos oss, lilla Bilbo! Han kom hem till oss i fredags och han har redan blivit en av oss. Fast han har ännu katterna att charma, men det går framåt!
Lilla Bilbo är en blandrasvalp (Beagle, Basset, Drever, Smålansstövare, tysk Jaktterrier och Cockerspaniel) som blir 9v på måndag. Han är en kärleksfull och glad liten valp, med massa energi! Gillar att gosa, kramas, pussas och leka!
Han är jätteduktig - första natten sov han hela natten med undantag för några små gnyenden, men det kan man ta. Han är över våra förväntningar - vårat nya lilla charmtroll!=)

xoxo
//J